Τιμή Κιλοβατώρας

Εχετε πάρει χαμπάρι τις αυξήσεις λίγο-λίγο σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες;

Πέρσι τέτοιο καιρό , ακόμα και το καλοκαίρι του 2025, τα σταθερά 12μηνα προγράμματα (μπλε) σε όλες τις εταιρείες (πλην ΔΕΗ) ήταν στα 10 λεπτά με 10 ευρώ πάγιο. Για ρίξτε μια ματιά στα σταθερά 12μηνα προγράμματα τώρα. Από 0,15 και πάνω!!
50% αύξηση και τραβάει την ανηφόρα.... Καταλαβαίνετε σε ποιόν θα μετακυλιστεί αυτή η αύξηση όταν θα ξεκινήσουν να έρχονται νέοι λογαριασμοί στις επιχειρήσεις.

Last edited:
Εχετε πάρει χαμπάρι τις αυξήσεις λίγο-λίγο σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες;

Πέρσι τέτοιο καιρό , ακόμα και το καλοκαίρι του 2025, τα σταθερά 12μηνα προγράμματα (μπλε) σε όλες τις εταιρείες (πλην ΔΕΗ) ήταν στα 10 λεπτά με 10 ευρώ πάγιο. Για ρίξτε μια ματιά στα σταθερά 12μηνα προγράμματα τώρα. Από 0,15 και πάνω!!
50% αύξηση και τραβάει την ανηφόρα.... Καταλαβαίνετε σε ποιόν θα μετακυλιστεί αυτή η αύξηση όταν θα ξεκινήσουν να έρχονται νέοι λογαριασμοί στις επιχειρήσεις.

Για τα σταθερά είναι λογικό σε ένα βαθμό. Η τιμή τους βασίζεται στα future, τα προθεσμιακά συμβόλαια αγορών ενέργειας.
Στα futures του Dutch TTF για το φυσικό αέριο, που διαπραγματεύεται η τιμή που αγοράζουμε εμείς, για τον Σεπτέμβρη του 26 το προθεσμιακό κόστιζε 28€ στις 16 Φεβρουαρίου και σήμερα 49, με το μέγιστο στις 19 Μάρτη στα 60€/MWh.

Τα κυμαινόμενα θα επηρεαστούν στο ν+2 μήνες εφόσον ο μηχανισμός διακύμανσης βασίζεται στη τιμή χονδρικής των τελευταίων 2 μηνών.
Η τιμή χονδρικής παραταύτα, δεν θα επηρεαστεί τραγικά εφόσον Απρίλης και Μάϊός διαχρονικά έχουν σχετικά χαμηλή ζήτηση και μεγάλη παραγωγή ΑΠΕ.

Πρωτη φορα που για μεγαλη καταναλωση (μιλαμε για 1700 kwh τον μηνα....) που η ΔΕΗ ειναι πολυ πιο συμφερουσα ακομα και απο τον φθηνοτερο και πιο αξιοπιστο (μαζι με την Ηρων) παροχο ενεργειας δηλαδη την Προτεργια και μαλιστα παρα πολυ...

Μιλάς για το νέο κλιμακωτό προγραμμα;

Έχεις όμως κάθε μήνα 1700kwh;

Βέβαια τα παγιάκια άρχισε να τα τσιμπάει και η ΔΕΗ......

• Like
Reactions: Kosh
Aπό 09/02/2026 - 10/03/2026,δεν χρησιμοποίησα καθόλου κλιματισμό για θέρμανση.Η συνολική κατανάλωσή μου ήταν 516 kWh.Ο λογαριασμός μου βγήκε σήμερα και πρέπει να πληρώσω συνολικά 142,06€ με το κόστος για το ρεύμα να είναι 57.88€ με τα 12,47€ πάγιο.
Ίσως πράγματι όπως είπε ο πρωθυπουργός να έχουμε την χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας στην Ευρώπη,δεν ξέρω αν όμως η Ευρώπη πληρώνει τα υπόλοιπα νταβατζιλίκια που πληρώνουμε εμείς.

Τι απάτη είναι αυτά τα κερατιάτικα....Μου ανεβαίνει η πίεση κάθε μηνα. Έχουμε γίνει όλοι Σέρλοκ Χολμς να ψάχνουμε όλες τις εταιρείες για πιο φθηνή τιμή και τελικά καταλήγουμε με μια τρύπα στο νερό.

Aπό 09/02/2026 - 10/03/2026,δεν χρησιμοποίησα καθόλου κλιματισμό για θέρμανση.Η συνολική κατανάλωσή μου ήταν 516 kWh.Ο λογαριασμός μου βγήκε σήμερα και πρέπει να πληρώσω συνολικά 142,06€ με το κόστος για το ρεύμα να είναι 57.88€ με τα 12,47€ πάγιο.
Ίσως πράγματι όπως είπε ο πρωθυπουργός να έχουμε την χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας στην Ευρώπη,δεν ξέρω αν όμως η Ευρώπη πληρώνει τα υπόλοιπα νταβατζιλίκια που πληρώνουμε εμείς.

Τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, τις πληρώνουν όλοι με τον ένα τρόπο ή τον άλλο.
Τα δημοτικά τέλη, δημόσια τηλεόραση, ΤΑΠ κλπ τα εισπράττει ο καθένας διαφορετικά, δεν τα βάζουν στο λογαριασμό ρεύματος.

Η συνολική τιμή προμήθειας δεν είναι η χαμηλότερη αλλά είμαστε αρκετά κάτω του μέσου όρου της ΕΕ λόγω των ΑΠΕ.

Τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, τις πληρώνουν όλοι με τον ένα τρόπο ή τον άλλο.
Τα δημοτικά τέλη, δημόσια τηλεόραση, ΤΑΠ κλπ τα εισπράττει ο καθένας διαφορετικά, δεν τα βάζουν στο λογαριασμό ρεύματος.

Η συνολική τιμή προμήθειας δεν είναι η χαμηλότερη αλλά είμαστε αρκετά κάτω του μέσου όρου της ΕΕ λόγω των ΑΠΕ.
"Τις πληρωνουν όλοι",που;Στην Ευρωπη;

Ναι, βέβαια.
Και στις 27 χώρες, ο διαχειριστής του δικτύου και η διανομή είναι ανεξάρτητες εταιρίες υποχρεωτικά.
Στη Γερμανία λ.χ. υπάρχουν οι χρεώσεις διαχειριστή που έχουν 4 αντίστοιχους ΑΔΜΗΕ και του τοπικού σου ΔΕΔΔΗΕ, που είναι ανά δήμο εάν το θυμάμαι σωστά.

Στη Γαλλία είναι ενιαίες οι χρεώσεις, πάλι για τον διαχειριστή και τη διανομή, RTE και Enedis τα αντίστοιχα τους.
Πάνω κάτω κάτι αντίστοιχο έχουν όλοι για το δίκτυο, με παρεμφερείς χρεώσεις ως προς τον τελικό λογαριασμό.

Αν δεν κάνω ομως λάθος είναι ολαυπολογισμένα μέσα στην τιμή της kwh χωρίς να κάνεις εξισώσεις.
Το municipality tax είναι χωριστά..Τα πληρώνεις στον Δήμο χωριατα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις στη τιμή προμήθειας, είναι νομοθεσία ΕΕ.

Σημασία δεν έχει καμμία.

Είτε το πεις με τον 1 τρόπο ή τον άλλο τρόπο, το θέμα είναι πως η αναλογία ρεύματος με τον μισθό είναι αρκετά πιο δυσανάλογη σχεδόν από όλη την Ευρώπη (αν όχι όλη την ευρώπη).

Τελευταίο κατόρθωμα είναι ο πάτος στην αγοραστική δύναμη σύμφωνα με την Eurostat...

Μιλάς για το νέο κλιμακωτό προγραμμα;

Έχεις όμως κάθε μήνα 1700kwh;

Βέβαια τα παγιάκια άρχισε να τα τσιμπάει και η ΔΕΗ......

1200 minimum......