Τιμή Κιλοβατώρας

Πριν 10 λεπτά μου άλλαξαν τον μετρητή σε ψηφιακό!
Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο, είναι να μην κατηγορηθείς για ρευματοκλοπή.
Η γνωστή φάμπρικα του ΔΕΔΔΗΕ.

Πριν 10 λεπτά μου άλλαξαν τον μετρητή σε ψηφιακό!
Άρα αυτό σημαίνει ότι μπορώ να διαλέξω πορτοκαλί χρωματάκι που είναι δυναμική η τιμολόγηση και αλλάζει κάθε ώρα. Σωστά;
Έχει κάποιος εμπειρία από τα πορτοκαλί; Αξίζει ή σε δουλειά να βρισκόμαστε ; (one more time)
Έχω μπλε τώρα.
Όχι, δεν αρκεί να είναι ψηφιακός. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η τηλεμέτρηση αρχικά. Μετά θα πρέπει να έχεις μετρητή που επιτρέπει την τηλεμέτρηση ανά 30 λεπτά. Δε το υποστηρίζουν όλοι οι ψηφιακοί αν και λογικά ο δικός σου αφού είναι νέος θα το υποστηρίζει. Τότε μπορείς να βάλεις πορτοκαλί.

Σε όλους λέω ευγενικά "Ευχαριστώ πολύ έχω μπλε τιμολόγιο με 10 μήνες σύμβαση μπροστά" ή "Ευχαριστώ πολύ άλλαξα τηλεπικοινωνιακό πάροχο πριν λίγους μήνες και έχω 10 μήνες ακόμη στο συμβόλαιο που έχω". Είναι οι μόνες ατάκες που σου λένε απευθείας ευχαριστώ γειά σας και περνάνε και κάποιο κωδικό στον υπολογιστή για να μην σε ξαναπρίξουν.
Έγινε βέβαια και το ποιο περίεργο την προηγούμενη εβδομάδα που με ρώτησε να σας καλέσουμε ξανά σε 10 μήνες...
Εγώ τους λέω πως μένω μονιμα στο εξωτερικό κ μάλλον μπαίνω σε κάποια λίστα που δεν καλούν συνεχόμενα

Μου είπαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο στέλνει μετρήσεις κάθε λεπτό και ήδη έχει ενεργοποιηθεί η επικοινωνία.
Αυτό είναι και βρήκα και το manual
Επίσης μου είπε ότι θα βγάλουν και app να βλέπουμε real time τις μετρήσεις όπως έξω.

Ξέχασα να τον ρωτήσω. Ισχύει ο ίδιος αριθμός μετρητή που είχαμε μια ζωή και γραφόταν και στους λογαριασμούς;

Attachments

• 20260731_133158.jpg
    20260731_133158.jpg
    1.3 MB · Views: 6
Last edited:
Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο, είναι να μην κατηγορηθείς για ρευματοκλοπή.
Η γνωστή φάμπρικα του ΔΕΔΔΗΕ.

Ναι την γνωρίζω την ιστορία. Έβγαλα μπροστά του φωτογραφία τον παλιό μετρητή πριν τον βγάλει, που φυσικά φαίνεται άθικτο το τζαμάκι, με σφραγίδα κλπ.

Αν κρίνω πάντως τη χρέωση στο πορτοκαλί της Ζενίθ, μάλλον περί κοροϊδίας πρόκειται - δε πέφτει ποτέ κάτω από 0,10

Δεν μου κάνει καμιά έκπληξη.
Απλά βρήκαμε παιχνίδι να παίζουμε με τα χρωματάκια.
Υ.Γ. η μπίζνα με τους νέους μετρητές είναι 1.2 δις....

Ναι την γνωρίζω την ιστορία. Έβγαλα μπροστά του φωτογραφία τον παλιό μετρητή πριν τον βγάλει, που φυσικά φαίνεται άθικτο το τζαμάκι, με σφραγίδα κλπ.
Πολύ καλά έκανες!
Κι άλλοι βέβαια το είχαν κάνει όπως εσύ, και παρ'όλ'αυτά, μετά προσπαθούσαν ν'αποδείξουν ότι δεν είναι κλέφτες.
Δεν ξέρω βέβαια αν, μετά την κατακραυγή, έχει μαζευτεί ο ΔΕΔΔΗΕ, ή οι εργολάβοι του.

Τρίχες οικονομία έχει το πορτοκαλί. Έχει ανεβάσει η ΔΕΗ πίνακες με μέσο όρο κατά ημέρα και κατά ώρα.
Ενώ βλέπεις κατά ώρα πολύ μικρή τιμη το πρωί, το βράδυ εκτοξεύεται , οπότε ο μέσος όρος της ημέρας παραμενει σαν το μπλε.

Εκτός αν τα βράδια ζείτε χωρίς φώτα, χωρίς ψυγείο, χωρίς A/C, χωρίς να βλέπετε ταινίες κλπ 😁😁