Τιμή Κιλοβατώρας

Πριν 10 λεπτά μου άλλαξαν τον μετρητή σε ψηφιακό!
Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο, είναι να μην κατηγορηθείς για ρευματοκλοπή.
Η γνωστή φάμπρικα του ΔΕΔΔΗΕ.

 
Πριν 10 λεπτά μου άλλαξαν τον μετρητή σε ψηφιακό!
Άρα αυτό σημαίνει ότι μπορώ να διαλέξω πορτοκαλί χρωματάκι που είναι δυναμική η τιμολόγηση και αλλάζει κάθε ώρα. Σωστά;
Έχει κάποιος εμπειρία από τα πορτοκαλί; Αξίζει ή σε δουλειά να βρισκόμαστε ; (one more time)
Έχω μπλε τώρα.
Όχι, δεν αρκεί να είναι ψηφιακός. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η τηλεμέτρηση αρχικά. Μετά θα πρέπει να έχεις μετρητή που επιτρέπει την τηλεμέτρηση ανά 30 λεπτά. Δε το υποστηρίζουν όλοι οι ψηφιακοί αν και λογικά ο δικός σου αφού είναι νέος θα το υποστηρίζει. Τότε μπορείς να βάλεις πορτοκαλί.
 
Σε όλους λέω ευγενικά "Ευχαριστώ πολύ έχω μπλε τιμολόγιο με 10 μήνες σύμβαση μπροστά" ή "Ευχαριστώ πολύ άλλαξα τηλεπικοινωνιακό πάροχο πριν λίγους μήνες και έχω 10 μήνες ακόμη στο συμβόλαιο που έχω". Είναι οι μόνες ατάκες που σου λένε απευθείας ευχαριστώ γειά σας και περνάνε και κάποιο κωδικό στον υπολογιστή για να μην σε ξαναπρίξουν.
Έγινε βέβαια και το ποιο περίεργο την προηγούμενη εβδομάδα που με ρώτησε να σας καλέσουμε ξανά σε 10 μήνες...
Εγώ τους λέω πως μένω μονιμα στο εξωτερικό κ μάλλον μπαίνω σε κάποια λίστα που δεν καλούν συνεχόμενα
 
Μου είπαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο στέλνει μετρήσεις κάθε λεπτό και ήδη έχει ενεργοποιηθεί η επικοινωνία.
Αυτό είναι και βρήκα και το manual
Επίσης μου είπε ότι θα βγάλουν και app να βλέπουμε real time τις μετρήσεις όπως έξω.


Ξέχασα να τον ρωτήσω. Ισχύει ο ίδιος αριθμός μετρητή που είχαμε μια ζωή και γραφόταν και στους λογαριασμούς;
 

Attachments

  • 20260731_133158.jpg
    20260731_133158.jpg
    1.3 MB · Views: 15
Last edited:
Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο, είναι να μην κατηγορηθείς για ρευματοκλοπή.
Η γνωστή φάμπρικα του ΔΕΔΔΗΕ.

Ναι την γνωρίζω την ιστορία. Έβγαλα μπροστά του φωτογραφία τον παλιό μετρητή πριν τον βγάλει, που φυσικά φαίνεται άθικτο το τζαμάκι, με σφραγίδα κλπ.
 
Αν κρίνω πάντως τη χρέωση στο πορτοκαλί της Ζενίθ, μάλλον περί κοροϊδίας πρόκειται - δε πέφτει ποτέ κάτω από 0,10

Δεν μου κάνει καμιά έκπληξη.
Απλά βρήκαμε παιχνίδι να παίζουμε με τα χρωματάκια.
Υ.Γ. η μπίζνα με τους νέους μετρητές είναι 1.2 δις....
 
Ναι την γνωρίζω την ιστορία. Έβγαλα μπροστά του φωτογραφία τον παλιό μετρητή πριν τον βγάλει, που φυσικά φαίνεται άθικτο το τζαμάκι, με σφραγίδα κλπ.
Πολύ καλά έκανες!
Κι άλλοι βέβαια το είχαν κάνει όπως εσύ, και παρ'όλ'αυτά, μετά προσπαθούσαν ν'αποδείξουν ότι δεν είναι κλέφτες.
Δεν ξέρω βέβαια αν, μετά την κατακραυγή, έχει μαζευτεί ο ΔΕΔΔΗΕ, ή οι εργολάβοι του.
 
Τρίχες οικονομία έχει το πορτοκαλί. Έχει ανεβάσει η ΔΕΗ πίνακες με μέσο όρο κατά ημέρα και κατά ώρα.
Ενώ βλέπεις κατά ώρα πολύ μικρή τιμη το πρωί, το βράδυ εκτοξεύεται , οπότε ο μέσος όρος της ημέρας παραμενει σαν το μπλε.

Εκτός αν τα βράδια ζείτε χωρίς φώτα, χωρίς ψυγείο, χωρίς A/C, χωρίς να βλέπετε ταινίες κλπ 😁😁

 
  • Haha
Reactions: tiniakos
Μπήκε ο καινούργιος μετρητής

2ecf14dd644e196d6fa889073df59031.jpg

dcaf9b90f50290567b5a20c04c877eaf.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τρίχες οικονομία έχει το πορτοκαλί. Έχει ανεβάσει η ΔΕΗ πίνακες με μέσο όρο κατά ημέρα και κατά ώρα.
Ενώ βλέπεις κατά ώρα πολύ μικρή τιμη το πρωί, το βράδυ εκτοξεύεται , οπότε ο μέσος όρος της ημέρας παραμενει σαν το μπλε.

Εκτός αν τα βράδια ζείτε χωρίς φώτα, χωρίς ψυγείο, χωρίς A/C, χωρίς να βλέπετε ταινίες κλπ 😁😁


Δεν θα βάλεις πορτοκαλί για το ψυγείο.
Αν έχεις τη δυνατότητα να μεταφέρεις φορτία εκεί που υπάρχει πλεονάζουσα ενέργεια -εξού και φθηνή, έχει νόημα. Εάν λ.χ. μπορείς να φορτίσεις 2 αμάξια Σάββατο ή Κυριακή πρωί-μεσημέρι, έχεις σχεδόν δωρεάν μετακίνηση.
 
  • Like
Reactions: avpap
Ναι θα κοιτάμε και τι ώρα θα φορτίζουμε το αμάξι, θα βάζουμε ξυπνητήρι.....Δεν έχει πάτο η ξεφτίλα.
Τάσο εδώ διαφωνώ.
Από τη μία όντως τα πορτοκαλί τιμολόγια που υπάρχουν στην αγορά είναι αστεία για τον λόγο ότι υπάρχουν απλά για να πουν ότι υπάρχουν. Υπάρχει ελάχιστος κόσμος που να μπορεί να πάει εκεί, οπότε δεν ασχολούνται να βγάλουν πραγματικά ανταγωνιστικά προϊόντα γιατί απλά ακόμη είναι λίγοι οι συμβατοί μετρητές.
Το νόημα των πορτοκαλί είναι να έχεις έως και μηδενική χρέωση όταν υπάρχει υπερπαραγωγή από τις ΑΠΕ. Δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω αν κάποιος πάροχος έχει κάτι τέτοιο σήμερα. Όλες μας οι συσκευές πολλά χρόνια τώρα μπορούν να προγραμματιστούν να ανοίξουν όποτε υπάρχει μηδενική χρέωση. Πχ το πλυντήριο / στεγνωτήριο που έχω της LG αγορασμένο αρχές 2018 προγραμματίζεται μια χαρά. Το πλυντήριο πιάτων που πήρα πέρισυ μπορείς να το ελέγξεις με wifi, οπότε αυτοματοποιείται η κατάσταση σε απίστευτο βαθμό αν το ψάξει κάποιος.
Όλα τα ηλεκτρικά και PHEV αυτοκίνητα έχουν εφαρμογές που εύκολα προγραμματίζεις πόσο να φορτίσεις και πότε.
Γιατί να τα κάνεις όλα αυτά; Για να έχεις μηδενική χρέωση. Αν δεν έχεις μηδενική χρέωση δεν μπαίνεις προφανώς στη διαδικασία. Σκέψου έχω διπλό μετρητή για το κλασσικό παλιό νυκτερινό και τώρα έχω μπλε που δεν κάνει διάκριση, γιατί απλά όταν το έκανα δεν υπήρχε τιμολόγιο χαμηλότερο που να εκμεταλλεύεται το διπλό τιμολόγιο - τόσο απλά.
Επίσης δεν είμαστε μακριά που θα έχουμε μια μικρή εφαρμογή στο κινητό, ένα μικρό ΑΙ assistant που θα τα κάνει για εμάς όλα αυτόματα. Για όσους γνωρίζουν είναι 1-2 ώρες δουλειά να φτιάξεις μια ντετεμινιστική εφαρμογή (ούτε ΑΙ ούτε τίποτα) με το CODEX/Claude Code για να ελέγχει αυτόματα τα τιμολόγια, να ελέγχει τις δυναμικές τιμές του παρόχου και να ενεργοποιεί τη συσκευή.

Στη Γερμανία ήδη μπορείς να χρησιμοποιείς τη μπαταρία του αυτοκινήτου για να δίνεις ενέργεια στο δίκτυο, όχι μόνο να καταναλώνεις. Φυσικά όταν πουλάς σου δίνουν την οριακή τιμή της kWh και μέσω αυτού να κάνεις σχεδόν μηδενικό το κόστος μετακίνησης, φορτίζεις φθηνά - πουλάς ακριβά.
 
Για όσους γνωρίζουν είναι 1-2 ώρες δουλειά να φτιάξεις μια ντετεμινιστική εφαρμογή (ούτε ΑΙ ούτε τίποτα) με το CODEX/Claude Code για να ελέγχει αυτόματα τα τιμολόγια, να ελέγχει τις δυναμικές τιμές του παρόχου και να ενεργοποιεί τη συσκευή.
😁😁😁Για την Ελλάδα μιλάς; Που η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτόματα στα πράσινα τιμολόγια και φυσικά στην ΔΕΗ; Όχι από επιλογή. Αλλά από άγνοια/αδιαφορία.
 
  • Like
Reactions: tiniakos
😁😁😁Για την Ελλάδα μιλάς; Που η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτόματα στα πράσινα τιμολόγια και φυσικά στην ΔΕΗ; Όχι από επιλογή. Αλλά από άγνοια/αδιαφορία.
Ακριβώς...εκεί συμφωνούμε. Έχουμε ότι μας αξίζει... ☹️
 
Η πιο προφανής χρήση του πορτοκαλί είναι να εγκαταστήσεις ένα inverter και μια μπαταρία 15KWh, να την φορτίζεις όταν είναι πολύ φθηνό το ρεύμα και να την αδειάζεις όταν το χρειάζεσαι. Και φυσικά αυτό που ειπώθηκε παραπάνω (φόρτιση BEV/PHEV). Απλώς στην Ελλάδα αυτό ακόμα απαγορεύεται, ενώ στο εξωτερικό το προωθούν κιόλας.
 
  • Like
Reactions: avpap
Ναι θα κοιτάμε και τι ώρα θα φορτίζουμε το αμάξι, θα βάζουμε ξυπνητήρι.....Δεν έχει πάτο η ξεφτίλα.
Ως πρώην αστός και νυν φτωχός σου λέω ότι πλέον αναζητούμε κάθε προσφορά και ευκαιρία οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.