Τιμή Κιλοβατώρας

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

δεν αφορά το ρεύμα, αλλά το αέριο, αλλά και πάλι για κιλοβατώρα λέμε.
Μέχρι χτες υπήρχε το σταθερό της ΔΕΗ για αέριο με 7 πάγιο και 0.042 η κιλοβατώρα για 12 μήνες.
Αν και το δικό μου (ίδιο πρόγραμμα) λήγει αρχές Νοέμβρη, δεν μου το δίνανε από τώρα, θέλανε και καλά 30 μέρες πριν την λήξη.
Σήμερα το πρόγραμμα πήγε στα 14.9 πάγιο !! και 0.052 για 18 μήνες.
Συν ότι γυρεύουν από 1/10 εγγύηση 100 ευρώ και πάγια εντολή.

Σφίξαν ταν πράγματα....

Και το 0.052 δεν ξέρω πως το βγάζουν. Μάλλον το αντισταθμίζουν τους μήνες χαμηλής χρήσης με το πάγιο.
Η χονδρική σήμερα για παραδόσεις Οκτωβρίου είναι στα 73€ η MWh. 0,073/KWh δηλαδή.

1790094701507.png

Τα futures κοιτανε, δινουν για το ευρωπαικο αεριο 4,2 λεπτα/kwh για το 2026, και 3 λεπτα/kwh για το 2027. Οτι περισσευει + το παγιο θα ειναι το κερδος τους.

Ομοιως για το βαρελι πετρελαιου δινουν 80-90 δολαρια για το 2026, και 70-80 περιπου για το 2027.

(φυσικα δεν περιλαμβανονται ασταθμητοι παραγοντες π.χ. ο τραμπας να κοψει πετρελαιο και αεριο στην ευρωπη, αλλα κρινουν ως ελαχιστα πιθανο αυτο το σεναριο)

Last edited:
Και το 0.052 δεν ξέρω πως το βγάζουν. Μάλλον το αντισταθμίζουν τους μήνες χαμηλής χρήσης με το πάγιο.
Η χονδρική σήμερα για παραδόσεις Οκτωβρίου είναι στα 73€ η MWh. 0,073/KWh δηλαδή.

View attachment 277761
με τέτοια παγιούκλα και με 0.042 πάλι κέρδος θα είχαν

Τα futures κοιτανε, δινουν για το ευρωπαικο αεριο 4,2 λεπτα/kwh για το 2026, και 3 λεπτα/kwh για το 2027. Οτι περισσευει + το παγιο θα ειναι το κερδος τους.

Ομοιως για το βαρελι πετρελαιου δινουν 80-90 δολαρια για το 2026, και 70-80 περιπου για το 2027.

(φυσικα δεν περιλαμβανονται ασταθμητοι παραγοντες π.χ. ο τραμπας να κοψει πετρελαιο και αεριο στην ευρωπη, αλλα κρινουν ως ελαχιστα πιθανο αυτο το σεναριο)

Τα futures του αερίου πέφτουν κάτω από τα 4,2 λεπτά για παράδοση μετά το Q2/28.
Εκτός και εάν έχουν κάνει αγορές προθεσμιακών στις αρχές του καλοκαιριού, δεν βγαίνει.

1790096960474.png

Γι' αυτό κλειδώστε το 0,115 της ΔΕΗ όσο προλαβαίνετε. Οι εναλλακτικοί είναι αδύνατον να προσφέρουν οτιδήποτε κοντά σε αυτό.
Δυστυχώς λήγει σε ένα εξάμηνο το δικό μου. Ισως συμφέρει να πληρώσω την ποινή και να αλλάξω πρόγραμμα. Σιγά τα 60 ευρώ.

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    6.1 KB · Views: 10
Δυστυχώς λήγει σε ένα εξάμηνο το δικό μου. Ισως συμφέρει να πληρώσω την ποινή και να αλλάξω πρόγραμμα. Σιγά τα 60 ευρώ.
Τώρα τι τιμή έχεις; Σε 6 μήνες θα έχει βγει ο χειμώνας, μπορεί να έχει πέσει τότε η τιμή. Επίσης θα ετοιμαζόμαστε για εκλογές, όλο και κάποια προσφορά θα πιέσουν τη ΔΕΗ να δώσει.

δεν αφορά το ρεύμα, αλλά το αέριο, αλλά και πάλι για κιλοβατώρα λέμε.
Μέχρι χτες υπήρχε το σταθερό της ΔΕΗ για αέριο με 7 πάγιο και 0.042 η κιλοβατώρα για 12 μήνες.
Αν και το δικό μου (ίδιο πρόγραμμα) λήγει αρχές Νοέμβρη, δεν μου το δίνανε από τώρα, θέλανε και καλά 30 μέρες πριν την λήξη.
Σήμερα το πρόγραμμα πήγε στα 14.9 πάγιο !! και 0.052 για 18 μήνες.
Συν ότι γυρεύουν από 1/10 εγγύηση 100 ευρώ και πάγια εντολή.

Σφίξαν ταν πράγματα....
Είχα αέριο στο προηγούμενο σπίτι που έμενα από 2016 ως 2022 αλλά δε θυμάμαι τι πλήρωνα - αν και έχω τους λογαριασμούς κάπου και μπορώ να το ψάξω. Πλέον έχω αντλία θερμότητας και καίω περίπου 3000 KWh σε ρεύμα από Νοέμβριο ως τέλος Φεβρουαρίου. Πόσες KWh αερίου χρειάζεσαι για θέρμανση στο 4μηνο του χειμώνα;

Τώρα τι τιμή έχεις; Σε 6 μήνες θα έχει βγει ο χειμώνας, μπορεί να έχει πέσει τότε η τιμή. Επίσης θα ετοιμαζόμαστε για εκλογές, όλο και κάποια προσφορά θα πιέσουν τη ΔΕΗ να δώσει.
Έχω το Maxima που το πρόλαβα με 30% έκπτωση στην κλίμακα πάνω από 600kwh Το ίδιο μου βγαίνει ο μέσος όρος γύρω στο 0,11-0,115
Γι'αυτό λέω να το κλειδώσω για να συνεχίσω με την ίδια τιμή.
Εκλογές ξεκλογές δεν περιμένω πολύ καλύτερες τιμές στην ενέργεια.
Μπορεί να μην μου πάρουν ποινή λόγω ίδιου παρόχου , θα ρωτήσω αύριο.

Είχα αέριο στο προηγούμενο σπίτι που έμενα από 2016 ως 2022 αλλά δε θυμάμαι τι πλήρωνα - αν και έχω τους λογαριασμούς κάπου και μπορώ να το ψάξω. Πλέον έχω αντλία θερμότητας και καίω περίπου 3000 KWh σε ρεύμα από Νοέμβριο ως τέλος Φεβρουαρίου. Πόσες KWh αερίου χρειάζεσαι για θέρμανση στο 4μηνο του χειμώνα;
Εγω μενω Ωραιόκαστρο. Για τη Θεσσαλονίκη ειναι κατι σαν βόρεια προάστια, αγ. Στέφανο κλπ.
Δεν θυμαμαι τα νούμερα απ εξω αλλα τις δυο τελευταίες χρονιες με 0.042 εδωσα γυρω στα 800.
Ο χειμώνας είναι σχεδόν 7 μηνες