Τιμή Κιλοβατώρας

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Άσε τις αναλύσεις για άλλες χώρες και πηγαινε όπως είσαι στη ΔΕΗ και μην το ψάχνεις αν και πως και γιατι δεν έγιναν.....😉
Επίσης με σημερινή επικοινωνία μου μου είπαν ότι μάλλον θα πάρει παράταση το πρόγραμμα......(α ρε τι κάνουν οι εκλογές...)

Θυμάμαι ότι κάποιος μας είχε καταφέρει να μεταπηδήσει από μπλε της ΔΕΗ σε αυτό.

Πως το κάνατε;
Ρώτησα γιατί έχω και άλλη παροχή στη ΔΕΗ με αυτό το πρόγραμμα αλλά στα 13.5 cents την kWh. Πήρα τηλέφωνο χθες και μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω τη ρήτρα γιατί είχα κάνει ανανέωση το Μάιο. Βέβαια μιλάμε για εκείνη την παροχή που χρησιμοποιώ μόνο για να φορτίζω το αυτοκίνητο να κέρδιζα λιγότερο από 1 ευρώ το μήνα...

Γίνομαι κουραστικός αλλά θα το ξαναγράψω. Μόνο με σοβαρές καταναλώσεις αξίζει να ασχοληθείτε (10000 kwh+ τον χρόνο)
Κοίτα 1 φορά στους 12 ή 18 μήνες να ασχοληθώ 20 λεπτά, τα διαθέτω. Πχ τώρα αυτά τα 20 λεπτά μου γλύτωσαν ~220 ευρώ το χρόνο (σε σύγκριση με αυτό που μου πρόσφερε ο Ήρωνας). Ok, νομίζω ότι αξίζει σε αυτό το επίπεδο.
Τώρα τα 5 λεπτά που μου πήρε να δω για την άλλη σύνδεση θα γλύτωνα λιγότερα από 25 ευρώ το χρόνο. Εκεί οκ για 5 λεπτά, αλλά χωρίς αναλυτικά εξελόφυλλα. Ξέρω πια τι καταναλώνω κατά μέσο όρο το μήνα τόσο για το σπίτι όσο και για τη φόρτιση του αυτοκινήτου.

Γίνομαι κουραστικός αλλά θα το ξαναγράψω. Μόνο με σοβαρές καταναλώσεις αξίζει να ασχοληθείτε (10000 kwh+ τον χρόνο)

Κοίτα, μια διαφορά από ~0,14 € σε ~0,11 € είναι σχεδόν 20% διαφορά.

Μπορεί τελικά οι ρυθμιζόμενες και οι διάφορες άλλες χρεώσεις (δήμος, ερτ, κτλ) να αμβλύνουν την διαφορά, αλλά δεν είναι αμελητέα.

Αλλά αν έχει μέσα και ρήτρες για να σπάσεις συμβόλαια κτλ είναι 99% σίγουρο ότι δεν αξίζει τον κόπο, τουλάχιστον για τις δικές μου καταναλώσεις.

δεν ξέρω αν πήρε κανείς λογαριασμό με το 0.115
Εγώ πήρα, μπερδεύτηκα και αφού τους πήρα και τηλέφωνο είμαι ακόμα πιό μπερδεμένος.

Γενικά σύμφωνα με την σύμβαση η χρέωση είναι ενιαία 0.115 και προσφέρουν και μια προωθητική έκπτωση για όλη τη διάρκεια της σύμβασης

8.3 Ο Πελάτης θα λαμβάνει, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας Σύμβασης επιπλέον των οριζόμενων στην παράγραφο 2.2 τωνπαρόντων Ειδικών όρων, έκπτωση στη Σταθερή Χρέωση Προμήθειας στη Ζώνη Κανονικής Χρέωσης ίση με 0,02700 €/kWh και ίση με0,01700 €/kWh στη Ζώνη Μειωμένης Χρέωσης (για πελάτες που έχουν διζωνικό μετρητή)

τώρα πως γίνεται λεει ο υπολογισμός.

η τιμή που χρεώνουν δεν είναι 0.115 αλλά χρεώνουν κανονικά με την τρέχουσα αλλά μετά αφαιρούν ένα ποσοστό. Στο μεταξύ η σύμβαση αφαιρεί ένα ποσοστό που μόνο για τον προηγούμενο μήνα έδινε 0.115. Στην περίπτωσηή μας 0.027 και 0.017
Όμως ήδη οι τιμές έχουν πάει 0.149 και 0.146
Οπότε εσύ χρεώνεσαι με αυτές και μετά σου αφαιρούν την διαφορά (αλλά ποιά διαφορά? αυτήν με το 0.142 ή το 0.149 ή το πχ 0.159?)
Εγω κατάλαβα ότι αφαιρούν το 0.027 που είναι λάθος.

d.JPG

Και επίσης γράφει ότι θα υπάρχει μια επιπλέον προωθητική έκπτωση.
Αυτοί για την ώρα αφαιρούν ένα ποσό, που τελικά δεν αντιστοιχεί στο να βγει 0.115 και μετά σου λέει ότι αυτό είναι η προωθητική έκπτωση, ενώ η σύμβαση λέει ότι η προωθητική είναι επιπλέον.

Προσπάθησα με εκπρόσωπο να βγάλω άκρη, αλλά δεν ήξερε τι να μου πει.

Ωραία, υπολόγισε το.
Στις χρεώσεις της παροχής (εφόσον οι ρυθμιζόμενες είναι από κάτω) δεν τα περιλαμβάνουν όλα; Και τις εκπτώσεις μαζί;

λες να μην το υπολόγισα?
ή λάθος τα έχουν ή.....

το θέμα είναι απλό, διαφημίζεις 0.115
Κάντο Χ*0.115

όχι σε χρεώνω με την εκάστοτε κυμαινόμενη και μετά αφαιρώ...τί?

δείτε τι έχουν κάνει.
(μιλάμε για το δεύτερο μισό του μήνα, αυτό που ονομάζουν Α. )

χώρια που η σύμβαση γράφει οτι η προωθητική έκπτωση είναι επιπλέον.

Attachments

• de.JPG
    de.JPG
    66.7 KB · Views: 19
Επειδή προφανώς δεν έχουν τρόπο να το υπολογίσουν έχουν σπάσει την κατανάλωση, μεταξύ του προηγούμενου και του νέου προγράμματος.
Οπότε η έκπτωση από τις αρχικές τιμές αφορά μόνο τις μισές περίπου KWh, με αποτέλεσμα να σου βγαίνει μεγαλύτερος μ.ο. από το 0,115.

Καταλαβαίνω πως από τον επόμενο λογαριασμό που θα είναι ολόκληρος με τις χρεώσεις του νέου προγράμματος, δεν θα γίνεται τέτοια σύγχυση.

Δεν συμφωνώ εγώ με 4μιαη χλ κιλοβ το χρόνο κερδίζω μόνο από την τιμή κιλοβ 145 ευρώ το χρόνο ...γιατί να μην τα ξοδέψω αλλού ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Επειδή προφανώς δεν έχουν τρόπο να το υπολογίσουν έχουν σπάσει την κατανάλωση, μεταξύ του προηγούμενου και του νέου προγράμματος.
Οπότε η έκπτωση από τις αρχικές τιμές αφορά μόνο τις μισές περίπου KWh, με αποτέλεσμα να σου βγαίνει μεγαλύτερος μ.ο. από το 0,115.

Καταλαβαίνω πως από τον επόμενο λογαριασμό που θα είναι ολόκληρος με τις χρεώσεις του νέου προγράμματος, δεν θα γίνεται τέτοια σύγχυση.
οχι δεν είναι έτσι.
Οι μισες (και τυχαίνει να είναι οι μισές ακριβώς) εφ όσον διαφημίζονται με 0.115 έπρεπε να πολλαπλασιαστούν με 0.115, όχι να εφαρμοστεί η τρέχουσα τιμή μηνός και να αφαιρεθεί κάτι που αποδεικνύεται "σχεδόν αυθαίρετο"
Σίγουρα τον άλλο μήνα θα είναι πιό ξεκάθαρο, αλλά το όλο μπέρδεμα δεν είναι η καλύτερη λύση. Η καλύτερη λύση είναι τόσο Χ τόσο, τέλος.

Ανδρέα ξεκαθάρισες το θέμα με τους υπολογισμούς σου.

Πάλι καλά γιατί όπως και αρκετός κόσμος, έτσι και εγώ γύρησα τις συνδέσεις μου ( 3 συνδέσεις με >500kwh κατανάλωση/μήνα έκαστη) προ ημερών στο HomeOnline για την καλή τιμή ( €0.115/kWh + €3.5 πάγιο). Εαν υπήρχε κάποιο λάθος στους λογαριασμούς ή δεν εφαρμοζόταν η τιμή αυτή, θα είχε γίνει ένας χαμός από παράπονα

56x0.142=7.752
21x0.132=2.772
10.724-(1.51+0.36)=8.854
8.854/77=0.11498

Σωστά βγαίνει.
Δεν βγαίνει σωστά.

Παίρνεις τα νούμερα του πρώτου μισού του μήνα, όπου ισχύει ακόμα το κυμαινόμενο.
Εγώ υπέγραψα στις 16/9. Συνεπώς 15 μέρες.
Το πρόβλημα είναι στο δεύτερο μισό μετά την υπογραφή του συμβολαίου όπου βάζουν το 0.149 και το 0.146 (άλλο παράξενο αυτό, οτι δηλαδή ξεχωρίζουν για το δεύτερο μισό τις δυο ζώνες)

οπότε:

56X0.149=8.344
22X0.146=3.212
8.344+3.212=11.556
11.556-(1.51+0.36)=9.686
9.686/78=0.121
Συνεπώς χρεώνουν την κιλοβατώρα 0.121

και δεν συνυπολογίζουν την υποτιθέμενη επι πλέον έκπτωση (δική τους έμπνευση είναι)
Οι όροι της συμπληρωματικής σύμβασης είναι γραμμένοι εντελώς στο πόδι με εκείνα τα διαγραμμένα 0.027, 0.017
Αυτά τα 0.027 και 0.017 για να δίνουν 0.115 μετά την αφαίρεση προϋποθέτουν τιμές 0.142 και 0.132 που ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ.

Ανδρέα ξεκαθάρισες το θέμα με τους υπολογισμούς σου.

Πάλι καλά γιατί όπως και αρκετός κόσμος, έτσι και εγώ γύρησα τις συνδέσεις μου ( 3 συνδέσεις με >500kwh κατανάλωση/μήνα έκαστη) προ ημερών στο HomeOnline για την καλή τιμή ( €0.115/kWh + €3.5 πάγιο). Εαν υπήρχε κάποιο λάθος στους λογαριασμούς ή δεν εφαρμοζόταν η τιμή αυτή, θα είχε γίνει ένας χαμός από παράπονα

φίλε μου μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.
Ακόμα δεν ήρθαν λογαρισμοί στον κόσμο.
Κάτσε να έρθουν κι οι δικοί σου και πές μας.

Το ότι είναι πρώτα το 0.142 δεν σημαίνει πως αφορά το πρώτο μισό του μήνα Δημήτρη.
Το υπολογίζεις λάθος, σίγουρα.

Τα 0.142 και 0.132 είναι η αρχική τιμή του νέου σταθερού προγράμματος, το γνωρίζουμε και προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα.
Τα 0.149 και 0.146 είναι οι τιμές της προηγούμενης τιμολόγησης σου.

Κατά 99%+ όποιος πελάτης εταιρίας κάνει παράπονα για αναλογικές χρεώσεις -καλή ώρα, αυτά οφείλονται στο ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο υπολογισμού. Τα ίδια έχουν και στις τηλεπικοινωνίες.

φίλε μου μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.
Ακόμα δεν ήρθαν λογαρισμοί στον κόσμο.
Κάτσε να έρθουν κι οι δικοί σου και πές μας.
Είδα και άλλον έναν λογαριασμό της ΔΕΗ ( Σταθερό ) σήμερα και οι υπολογισμοί επλήθευσαν και σε αυτόν την τιμή €0.115/kWh. Θα περιμένω και τους δικούς μου βέβαια αλλά δεν νομίζω να γίνει καμια πονηριά. Πρώτος εγώ θα τους κάνω παρόπονα