Re: Απάντηση: Τιμή Transport?
"....Ζούμε βεβαίως σε μια ελεύθερη αγορά, και το “χαιφάι” δεν είναι είδος βασικής διατροφής επομένως μπορείτε να ζητάτε ό,τι θέτε -δεν υπάρχει αμφιβολία. (...) Πόσα πρέπει να πωληθούν για να αποσβεστεί και τί -διάβολο- κόστος ανθρωποώρας έχει αυτή η ρημάδα η εταιρία; Πλάκα μας κάνετε; (...) Αμφισβητώ ευθέως την αξία τέτοιων συσκευών που εμφανώς ξεπερνούν κάθε λογικό όριο κόστους και προκαλώ όποιον δέχεται να μου αποδείξει (με νούμερα και στοιχεία) ότι κάνω λάθος, όχι χωρίς λόγο...
Λαμβάνεις σημείο αναφοράς το κόστος υλικών + εργασίας + (υποθέτω) κάποιο D (για R δεν υφίσταται λόγος -- δεν υφίσταται R για να υπάρχει λόγος).
Δεν διαφωνώ επί της ουσίας -- το ίδιο κάνω κι'εγώ αλλα....
όπως έγραψε κάποιος /οι δεν έχει άμεση ΠΛΕΟΝ σχέση το κόστος κτήσης με τη τιμή λιανικής. Παρεμπ/τος, κάποτε ο Κος Μάραντζ πουλόυσε μηχ/ματα λίγο κάτω από το κόστος!!
Γενικά, η σχέση 1:10 μεταξύ
υλικών σε τιμές λιανικής και τιμή στο ράφι παίζει.. ειδικά στα μεγάφωνα (βέβαια δεν λαμβάνουμε υπ'όψη την επένδυση σε μηχ/ματα μέτρησης κλπ).
...Νησάφι… Και τα ηλεκτρονικά, α! εκεί θα συγχιστώ ακόμη περισσότερο: Δεν μπόρεσα να βρώ μια συσκευή που να μην χρησιμοποιεί εξαρτήματα παραγωγής (δηλαδή με τιμές μερικών δολλαρίων ανά τεμάχιο -το πολύ- αν γίνει παραγγελία χιλίων τεμαχίων -και για να σας προλάβω, δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα κυκλώματα και γενικώς εξαρτήματα που δεν είναι “παραγωγής”)
Μα τι λετε αγαπητέ;;; Μερικά $ / ανα
τεμάχιο ;;; Αυτές είναι υπέρογκες τιμές υλικού... Αγοράζεις εξωγήινο πραγματα (π.χ. αντιστάσεις 0,5% με θερμική ευστάθεια)!!! Τσιπακια της Τέξας Ινστρ. (Μπερ-Μπράουν, κα) δεν ξεπερνούν τα ~4/κομμάτι.
Ντάξ' τα κουτιά + πυκνωτικά + μετ/τιστικά (με το κιλό) είναι πολύ πιο ακριβά.
Να σας πω τί πιστεύω εγώ: Από κάποια τιμή και πάνω (την οποία με λίγη προπόνηση μπορείς να την διαισθανθείς…) η συντριπτική πλειοψηφία των προιόντων είναι απλώς αρπαχτές. (...) Ποντάρουν στην ματαιοδοξία μερικών πελατών
Να σου πω... δεν νομίζω. Σκέψου πόσο αργοκίνητα είναι τα προιόντα αυτά, ότι σε προσιτές κατηγορίες υπάρχει θηριώδης αντ/σμός, η υψηλή τιμή κτήσης λειτουργεί και σαν διαφήμιση... κλπ
Τα όμορφα πράγματα μπορεί να είναι ακριβά. Για το αντίθετο, μην είστε διαρκώς βέβαιοι. Ψάξτε το. ...
Ωραία εκπεφρασμένο σχόλιο !