Τουλάχιστον η Esoteric σχεδιάζει μόνη της τους μηχανισμούς ανάγνωσης και είναι κορυφαίοι σαν κατασκευές (δεν υπάρχει σύγκριση με τους Philips). Όταν το 70% του transport είναι ό μηχανισμός ανάγνωσης και η Ύψιλον χρησιμοποιεί τους φθηνούς, κατά τα άλλα, μηχανισμούς της Philps, προφανώς ψάχνει για κορόιδα..
Οταν καποιος αποφασιζει να κανει μια κατασκευη, κυριως μηχανολογικη,σε πολυ μικρο αριθμο κομματιων, ειναι φυσικο να εχει εξαιρετικα υψηλο κοστος,που σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να το πληρωσουμε Ολα αυτα τα μεταλλικα τμηματα θελουν τοσο προσεκτικο σχεδιασμο,οσο και προσεκτικη μηχανολογικη εφαρμογη,που καποιος θα τα πληρωσει
Ειδικά άν είναι PUNTO SPORTING 100 hp ... yeea ...Το να φτιάχνεις SAAB, Bendley, Mercedes, Aston Martin κλπ. είναι εύκολο.
Το δύσκολο είναι να φτιάξεις FIAT Punto.
Και τωρα που τους "μαθαμε" θα αρχισουν να βγαινουν τα προιοντα τους απο τις γραμμες παραγωγης, με...τα containers...Ηδη το χρηματηστιριο του Τοκυο ειναι σε επαγρυπνιση.....:guitarist:Θα σας πω ένα μυστικό που μάλλον δεν το ξέρουν πολλοί.
Η Ύψιλον δεν είναι καινούρια εταιρεία.
Πριν καμιά πενταετία παρουσίασε έναν τελικό σε πολύ λογική τιμή που είχε πάρει τρομερές κριτικές. Μάλιστα ήταν και ενισχυτής αναφοράς του extreme AV. Έχει παρουσιαστεί και σε εκθέσεις Hiend
Μάλλον δεν θα πούλησε πολλά κομμάτια.
Και δεν τον ξέρουν πολλοί.
Τώρα με τους τελικούς μερικών δεκαχίλιαρων και το τρανσπόρτ των 15000 μιλάτε γι αυτήν.
Είδατε; Τόσο εύκολο ήταν...:antlers:
Παντα το νομισμα εχει 2 πλευρες. Αν δουμε και μια αλλη ελληνικη εταιρεια, την Αναλυσης, οσο πουλουσε "φτηνα" στην ελλαδα, δεν πουλουσε του σκοτωμου.
Τωρα που στοχευει στην μεγαλη αγορα της αμερικης, και οχι μονο, πουλαει του σκοτωμου.
Ο ιδιος ο Τασος μου ειπε οτι του ζητησανε, πιο ακριβο ηχειο απο τον αμφυτριωνα, και "αναγκαστικα" βγαζει τωρα ενα με εξτρα πανελ χαμηλων, στα 42000$.
Αρα το θεμα ειναι που απευθυνεσαι.
Απο την μερια μου, μακαρι να δημιουργησουμε ελληνικη audio σχολη.
".... Ποιές απόκοσμες τεχνολογίες έχουν χρησιμοποιηθεί; Τι είδους σπάνιες επεξεργασίες έχουν εφαρμοστεί και ποιοί κορυφαίοι επιστήμονες το έχουν σχεδιάσει;
...Να σας πω τί πιστεύω εγώ: Από κάποια τιμή και πάνω (την οποία με λίγη προπόνηση μπορείς να την διαισθανθείς…) η συντριπτική πλειοψηφία των προιόντων είναι απλώς αρπαχτές. Λέω “συντριπτική” σε μια σπάνια προσπάθεια να είμαι ευγενικός. Σε προσωπικό εππίπεδο θεωρώ ότι είναι όλες αρπαχτές. Ποντάρουν στην ματαιοδοξία μερικών πελατών -με την ποδοσφαιρική έννοια του όρου- στα εύκολα ή/και παράνομα κερδισμένα χρήματα ορισμένων και στην δεδομένη, καλοπροαίρετη έως και απλοική στάση μας που χαρίζει απλόχερα έναν θαυμασμό που δεν τους αξίζει, για να επιβιώσουν και να διαδοθούν. Αντισταθείτε! Τα όμορφα πράγματα μπορεί να είναι ακριβά. Για το αντίθετο, μην είστε διαρκώς βέβαιοι. Ψάξτε το. ...
Φίλε Δημήτριε τώρα με αποστόμωσες. Postαρα τις photo γιατί αισθάνθηκα περήφανος ως Έλλην και τίποτε παραπάνω. :award:
ε, στο κάτω-κάτω δεν μας τα παίρνουν με το ζώρι...Αμα είναι να τα φάμε με την σειά μας από τους "κουτόφραγκους" , όπως μας τα τρών εδώ και χρόνια αυτοί , είμαι μαζί σου ( ως Ελλην ) .
1. κόστος υλικών
Αν το τράνσπορτ έχει 15000 ευρώ, πρέπει τα υλικά του να έχουν συνολικά γύρω στα 1500. Τα υπόλοιπα είναι το κόστος της ίδιας της εταιρίας, τα κέρδη της, και φυσικά το κέρδος των καταστημάτων.
2. τιμή
Είμαστε νέα εταιρία. Φτιάχνουμε ένα προϊόν, το πουλάμε πανάκριβα. Δεν το αγοράζει σχεδόν κανένας, αλλά δημιουργούμε ντόρο. Μετά παρουσιάζουμε κάτι φθηνότερο, που είναι σχεδόν το ίδιο, και με την προβολή των προηγούμενων πουλάμε. Κλασική συνταγή. Βάζετε στοίχημα ότι θα ισχύσει και για την Ύψιλον;
Κάτω απο τις δεδομένες συνθήκες στην αγορά,υπάρχει η δυνατότητα κάποιων επιλογών για τους εγχώριους κατασκευαστές,που δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού.Απλά επέλεξαν μία απ' αυτές.Δεν έχω τα στοιχεία για να εκτιμήσω την εμπορική ορθότητά της.
Προσωπικά με ενδιαφέρει πάντα,η ύπαρξη και δράση εταιρειών που ασχολούνται με την τεχνολογία-έστω όχι αιχμής.Εσάς δεν σας απασχολεί το γεγονός,ότι δεν υπάρχουν πλέον ειδικευμένοι μηχανικοί-τεχνίτες στην αγορά κι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αναγκάζονται να ψάχνουν αλλού λύσεις;Απ' αυτήν την άποψη είναι θετική η ύπαρξη τέτοιων εγχώριων εταιρειών.Ας στηρίξουμε αυτές τις όποιες εταιρείες,όσο μπορούμε γιατί χανόμαστε...
Πώς να την υποστηρίξουμε την προσπάθεια; Πληρώνοντας π.χ. 20.000 για έναν προενισχυτή line; (που δεν έχει κάν phono stage) Οχι ευχαριστώ δεν θα πάρω...
Γενικά,βασική μου προτεραιότητα είναι η λελογισμένη τιμή πρός απόδοση
Ναι το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
κι ασφαλώς δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να έδινα ένα τέτοιο ποσό γι' αυτά-όπως και να παίζουν.
Αρα μάλλον κι εσύ δεν θα υποστήριζες τέτοιες προσπάθειες παρόλο που προτρέπεις εμάς να το κάνουμε...
Ομως υπάρχουν άλλοι που τα δίνουν.Δικό τους θέμα...
Εύχομαι καλή επιτυχία στις δραστηριότητές τους κι απλά θα συνιστούσα την δημιουργία μιάς λογικού κόστους σειράς γι όσους σκέφτονται σαν κι εμένα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.