Την βοήθειά σας για συνδέσεις!

Επίσης αν είναι πολυκάναλο όπως είναι μάλλον στην φώτο που έχεις τότε η ίδια έξοδος μπορεί να ρυθμιστεί και σαν pre out αλλά μέσω του μενού και σαν sub out (με ένα rca) με συγκεκριμένης συχνότητας σήμα.

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.
Sub out είναι όταν ο ενισχυτής (όχι απαραίτητα στέρεο) στέλνει στο sub σήμα συγκεκριμένης συχνότητας και κάτω.
Το line out που πρέπει να είναι ρυθμιζόμενης έντασης και όχι fixed άρα ονομάζεται pre out είναι σήμα full range και η αποκοπή γίνεται στο sub.
Το αν σου αρέσει ή όχι η χρήση του speaker level in , αυτό δικό σου θέμα και δεν μας πέφτει λόγος.
Νομίζω πως το εξαντλήσαμε το θέμα ας τελειώνουμε λοιπόν.

Line out είναι η σταθερή σε ένταση έξοδος ενός μηχανήματος πχ ενός CD player που η έντασή των ηχείων ρυθμίζεται από τον ενισχυτή με τον ενσωματωμένο προενισχυτή.

Η pre-out η sub pre-out είναι η έξοδος του προενισχυτη που τροφοδοτεί έναν εξωτερικό τελικό ενισχυτή και τον ρυθμίζει σε ένταση. Το ίδιο και το sub pre-out η έξοδος ενός προενισχυτη η ενός πολυκάναλου που ρυθμίζει την ένταση του sub.
Και το sub pre-out στέλνει μόνο ήχο χαμηλής συχνότητας στο sub και όχι απαραίτητα μονοφωνικό.

Έλεος θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνετε.

Επίσης αν είναι πολυκάναλο όπως είναι μάλλον στην φώτο που έχεις τότε η ίδια έξοδος μπορεί να ρυθμιστεί και σαν pre out αλλά μέσω του μενού και σαν sub out (με ένα rca) με συγκεκριμένης συχνότητας σήμα.

Δεν υπάρχει έτσι πράμα, η photo δείχνει 2 sub pre-out για 2 ξεχωριστά υπογουφερ.

'Το line out που πρέπει να είναι ρυθμιζόμενης έντασης και όχι fixed άρα ονομάζεται pre out είναι σήμα full range και η αποκοπή γίνεται στο sub."

Φίλε μου ξέρεις να διαβάζεις Ελληνικά;
Διάβασες τι γράφω ή μήπως δεν καταλαβαίνεις;
Εμείς δεν σε αφήνουμε να αγιάσεις;

Όσο για την φωτογραφία μπορεί να είναι έτσι που ξέρω εγώ τι φώτο έβαλες;
Σημασία έχει ότι δεν αλλάζει κάτι και οι συνδέσεις είναι έτσι όπως σου τις περιέγραψαν οι υπόλοιποι και εγώ.

ΈΛΕΟΣ έχουμε άλλες δουλειές.

Βρήκες την πρώτη φωτογραφία που βγάζει η αναζήτηση του Google και την έβαλες για να πεις τι ακριβώς δεν καταλαβαίνω , γιατί ακριβώς μιλάς και που είναι η διαφωνία σου.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι η τελευταία λύση παρόλη την απώλεια στην ποιότητα ήχου έχει το πλεονέκτημα ότι θα στείλει στα ηχεία το αποκομμένο σήμα άρα θα τα ξεκουράσει από τις χαμηλές συχνότητες.

Και η πρώτη λύση το ίδιο μπορεί να κάνει, μην πω ότι την τελευταία είναι κομματάκι δύσκολο να τη βρεις. Και φυσικά το κέρδος είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν το βάρος του να περάσει το σήμα από τα τελικά στάδια πρώτα.

Στα sub ειδικά με High level in και High level out δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει φίλτρο εκεί πολλές φορές, αλλά και Line level in και Line level out με τη διαφορά ότι είναι πιο εύκολο εκεί να συναντήσεις φίλτρο. Μιλώ πάντα για φίλτρο βαθυπερατό και υψiπερατό εντός του sub με σκοπό την επιστροφή φιλτραρισμένου σήματος προς τα τελικά στάδια για να πάει στα ηχεία κατόπιν.

Αν ο άλλος δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που ακούει και έχει περάσει από τα τελικά στάδια του ενισχυτή ότι είναι σήμα περιορισμένου συχνοτικού φάσματος (εκτός αν νομίζει ότι είναι το ίδιο πράμα τα προενισχυτικά και τελικά στάδια) που στη συνέχεια το στέλνει για περεταίρω φιλτράρισμα, τι να πει κανείς;
Αν δεν καταλαβαίνει ότι έχει προσθέσει θόρυβο και παραμόρφωση έτσι, επίσης τι να πει κανείς;
Αν δεν καταλαβαίνει επίσης το σήμα που έχει περάσει από τα τελικά στάδια είναι έρμαιο των προβλημάτων που προστίθενται από τα τελικά στάδια και της συμπεριφοράς τους αναλόγως στάθμης, θερμοκρασίας και ό,τι άλλο "βράζει" εκεί μέσα και αλλάζει την ηχητική υπογραφή κατά το δοκούν, πάλι τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος προκειμένου να εξηγήσει τα αυτονόητα;

Αν του αρέσει έτσι; Πάσο. Αλλά είναι χειρότερη συνθήκη απ' όλες τις μπάντες, κρινόμενη με όλους τους τρόπους.

Σε κάθε περίπτωση και για να πάει η κουβέντα παρακάτω, χρειάζεται δύο φίλτρα. Ένα που θα κόβει τις χαμηλές και ένα που θα κόβει τις ψηλές. Και σε κάθε περίπτωση υπερέχει η έξοδος σε επίπεδο Line σε σχέση με τη High Level.

Τέλος. Και μια φωτογραφία από διπλανό thread για όσους μπερδεύονται και δεν καταλαβαίνουν τι εννοούμε όταν λέμε σήμα επίπέδου Line. Έτσι το γράφουν επάνω στα sub, έτσι το γράφουν στα manual και ούτω καθ' εξής. Ακόμα μία δηλαδή γιατί υπάρχει και άλλη στο πρώτο πρώτο ποστ του παρόντος νήματος, μήπως και καταλάβουν Ελληνικά.

https://avclub.gr/forum/showthread....-black?p=1058377643&viewfull=1#post1058377643

Λεωνίδα εννοείται πως είναι έτσι όπως τα λες.
Το πρόβλημα είναι με ενισχυτές στέρεο που πολλές φορές δεν έχουν ούτε καν pre out και είσαι αναγκασμένος να πάρεις σήμα από τα ηχεία.
Και όπως πάλι έχεις επισημαίνει είναι μια σύνδεση που πλέον έχει σχεδόν καταργηθεί.

Έχω αναφερθεί κι εγώ σε αυτό που λες.

Oi high level υπάρχουν ως έξτρα σύνδεση και εξυπηρετούν κάποιον που δεν έχει τρόπο να στείλει σήμα επιπέδου Line στο sub. Ναι, υπάρχουν ακόμα και αυτές οι περιπτώσεις.

Προφανώς ως έσχατη λύση και όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Κάτι άσχετο: ο ροτελ παίζει κανονικά; γιατί σαν να διάβασα 120v από πίσω...

Γιατι ο Crown τι γράφει??:flipout:
Παιδιά φωτο από το διαδίκτυο είναι,όχι τα δικα μου!
Για να τραβήξω φωτο από τα δικα μου, πρέπει να:
1)κατεδαφισω το μισό σπιτι και
2)θα ξεφτιλιστώ στα μάτια σας, αν δείτε την "μακαρονάδα " που επικρατεί από πίσω με τα καλωδια:flipout:

Έχω αναφερθεί κι εγώ σε αυτό που λες.

Προφανώς ως έσχατη λύση και όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Μα αμφιβάλω αν υπάρχουν σήμερα τέτοια σαμπ....εγω έψαξα πολύ να το βρω (τρομάρα μου!!)και ηταν μάλιστα μεταχειρισμένο.
Και όλα αυτά για το κόλλημα που είχα, να είναι όλη η συνδεσμολογία balanced.
Τρίχες δηλαδή!

Παντως μας ψαρωσες αυτό είναι το μονο σιγουρο,να σαι καλα καλες ακροασεις να εχεις!:2thumb22sup:

Αμ δε!!έφτιαξα αυτά τα καλώδια και τζίφος....Ενώ με τους αντάπτορες όλα καλά με τα καλώδια ακούς έναν ωραιότατο βομβο:furious3:
Άντε βρες άκρη τωρα:violent-smiley-030:

Attachments

• 20190916_220247.jpg
    20190916_220247.jpg
    150.9 KB · Views: 91
Φιλαρακια κάναμε την συνδεσμολογία που αναφέρεται στο Νο 17,που είναι και η σωστή.
Τι άλλο να κάνουμε γ@μω την πρωϊνη μου πετσέτα :furious3:

Attachments

• Screenshot_20190916-221430_Chrome.jpg
    Screenshot_20190916-221430_Chrome.jpg
    84 KB · Views: 89
Ή συνδεσμολογία είναι από εδώ
https://www.rane.com/note110.html
και δεν νομίζω ότι επιδέχεται αμφισβήτηση.....αν δεν ξέρουν αυτοι!
Άσε που την έχω κάνει σε αλλά μηχανήματα χωρίς κανένα πρόβλημά.
Καμμία ιδέα?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τώρα που καταλάβαμε ότι θέμα θέμα μας εδώ δεν είναι το πως μπορώ να τα συνδέσω, αλλά ποια είναι η καλύτερή σύνδεση για το subwoofer παραθέτω την άποψη του μηχανικού της PS Audio που δίνει την προσωπική του άποψη για το θέμα.

My preference if your subwoofer has a high level input, use the output connectors of the power amplifier. If it does not, then use the rca or xlr on the back of your preamp integrated or whatever you have.

Hope that helps.

Και η μετάφραση

Η προτίμησή μου εάν το υπογούφερ σας έχει είσοδο υψηλής στάθμης, χρησιμοποιείστε τους συνδετήρες εξόδου του ενισχυτή ισχύος. Αν δεν έχει , χρησιμοποιήστε το rca ή xlr στο πίσω μέρος του ενσωματωμένου προενισχυτή σας ή ό, τι έχετε.

Ελπίζω να βοήθησα.

6.39 – 6.54

Αντωνη φιλε, οτι και να λεει ο τυπος,στην δικη μου περιπτωση η συνδεση hookup ηταν κλασεις χειροτερη απο αυτην που εχω τωρα.
Ισως να οφειλεται στα σωθικα του δικου μου σαμπ,που μπορει ειναι κοκοσχεδιασμενο.
Οποτε πιστευω οτι πρεπει ,εφοσον μπορουμε, να τις δοκιμαζουμε και τις δυο και κραταμε αυτη που ηχει καλυτερα στα αυτια μας.

Ρε καμμια λυση σε μενα θα δωσετε , που εχω σαλταρει....μιλαμε για βομβο ,οχι αστεια:furious3: