ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ!

Εσυνελύφθην και η αρχοντιά μου στο γνωστό μπλόκο της Κουμουνδούρου , ( παροτι που ξερω λογικα τι συμβαίνει,, γεννημα θρέμα κέντρου αθηνών !! ) 0.70 με 2 ουισκακια και τελείως νηφάλιος !!!! και μετα απο πολυ καυγά με τους χορωφύλακες ,,,,, 3 μηνες διπλομα και 150 επσιλον προστιμο , πριν 2 χρονια αυτα !!!! το δευτερο τεστ μετα απο κανα μεσαορο εδειξε τα μισα !!!!! εβρισα το
οργανο !!!! και του ζητησα τα χαρτια μου πίσω !!!!!! και με απείλεισε με αυτοφορο γιατι βριστήκαμε !!!!! ,,,,, το αποτέλεσμα είναι ενα ,,,, εμεινα χωρις
δίπλωμα 3 μηνες
ΕΑΝ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗ@@@
ΕΑΝ ΕΜΠΛΑΚΕIS ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΛΑ ΜΠΉΚΕς ΦΥΛΑΚΗ!!!! ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ!!!!

δεν είπα κάτι λιγότερο, αλλά ας σκεφτούμε ότι τέτοια συγκέντρωση σε σχετικά συνετό οδηγό κινούμενο στην πόλη, δεν είναι πάντα και ό,τι πιο επικίνδυνο. Ούτε τα ανωτέρω συμπτώματα (εκτός της μείωσης των αντιδράσεων ίσως) δεν παρατηρούνται όπως και να έχει. Εξάλλου ο φίλος μας, ακόμη και με την αυστηρή (πλέον) νομοθεσία μας, πταίσμα και μόνο έχει διαπράξει νομικώς.

Μα το αλκοόλ θέτει εν αμφιβόλω ακριβώς την έννοια του συνετά κινούμενου οδηγού.
Ακόμη και ο συνετά κινούμενος οδηγός θα καθηστερήσει να φρενάρει σε κάποια κατάσταση με πιθανώς τραγικά αποτελέσματα.

Όσο για το όριο στη χώρα μας δεν είναι και από τα πλέον χαμηλά:

alcohol.jpg

Ενδεικτικά η Μογγολία, η Αλβανία,Μολδαβία,Αλγερία,Τουρκεμνστάν έχουν χαμηλότερο όριο χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι απαραίτητα.

Πηγή:http://www.icap.org/PolicyIssues/DrinkingandDriving/BACTable/tabid/199/Default.aspx

Λοιπόν αν δεν έχεις παραδεχτεί ότι έχεις πιει, να του πεις ότι είχες χρησιμοποιήσει στοματικό διάλυμα. Έχει το ίδιο ακριβώς αποτελέσμα στο μηχάνημα με το να έχεις πιει τα άντερά σου, αλλά υποχρεώνει το όργανο να σε στείλει για εξέταση αίματος. Στο δρόμο πινεις αρκετά νερά, μέχρι να φτάσεις στο νοσοκομείο έχει περάσει αρκετή ώρα, οπότε και το 0.5 πέφτει πολύ πιο κάτω.

Εσυνελύφθην και η αρχοντιά μου στο γνωστό μπλόκο της Κουμουνδούρου , ( παροτι που ξερω λογικα τι συμβαίνει,, γεννημα θρέμα κέντρου αθηνών !! ) 0.70 με 2 ουισκακια και τελείως νηφάλιος !!!! και μετα απο πολυ καυγά με τους χορωφύλακες ,,,,, 3 μηνες διπλομα και 150 επσιλον προστιμο , πριν 2 χρονια αυτα !!!! το δευτερο τεστ μετα απο κανα μεσαορο εδειξε τα μισα !!!!! εβρισα το
οργανο !!!! και του ζητησα τα χαρτια μου πίσω !!!!!! και με απείλεισε με αυτοφορο γιατι βριστήκαμε !!!!! ,,,,, το αποτέλεσμα είναι ενα ,,,, εμεινα χωρις
δίπλωμα 3 μηνες
ΕΑΝ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗ@@@
ΕΑΝ ΕΜΠΛΑΚΕIS ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΛΑ ΜΠΉΚΕς ΦΥΛΑΚΗ!!!! ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ!!!!

στην Ελλαδα τα αστυνομικα οργανα ειναι ή του υψους ή του βαθους.....θελουν να σε βλεπουν να παρακαλας και να νιωθουν τουλαχιστον Θεοι....

αλλα φταιμε και εμεις.....ανεπιτρεπτο σε αλλες χωρες διαλογος με αστυνομικο οργανο που κανει την δουλεια του και ειδικα σε σημειο που να απειλουν εκατερωθεν για αντιποινα
πχ ξερεις ποιος ειμαι εγω ρεε θα σε στειλω στην Αλεξανδρουπολη ρεεεε

τι εννοω
ουτε τα αστυνομικα οργανα πρεπει να εμπλεκονται σε κουβεντουλα και να επιτρεπουν σε διασυρμο του οδηγου που χρησιμοποιει οτι ψεμμα μπορει να φανταστει για να γλιτωσει και να λεει μετα στην παρεα του
καλα ρε να σας πω τι λακαμιες του ελεγα του μπατσου και με αφησε !!!! αλλα και ουτε και εξεφτελισμο του οδηγου απο τα αστυνομικα οργανα και μη τηρηση του πρωτοκολλου (2ο δειγμα κλπ κλπ)

Σε μια χώρα που ακόμα είναι πρώτη σε νεκρούς τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα μισά οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ, δεν νομίζω ότι η επιεικεία προσφέρει κάτι. Αντιθέτως.

Last edited:
δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.
Κατ'αρχάς ο πίνακας είναι λανθασμένος.
Δίνει συγκεντρώσεις σε ml και σε mg.
Όμως η συγκέντρωση της αλκοόλης στην αναπνοή είναι 2100 φορές μικρότερη από ό,τι στο αίμα. Έτσι η χώρα μας έχει ως όριο τα 0,5 ml/l αίματος, στις περιπτώσεις που γίνεται αιμοληψία, και τα 0,25 mg/l εκπνεόμενου αέρα, στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται αεριοχρωματογράφος.
Υπόψιν ότι συγκεντρώσεις κάτω από 0,15 ml/l αίματος (δηλαδή κάτω από περίπου 0,30 mg/l εκπνεόμενου αέρα) καταχωρούνται στη σχετική βιβλιογραφία ως "υποκλινικό" (subclinical, δεν γνωρίζω εάν υπάρχει πιο ευδόκιμος όρος) στάδιο, όπου δηλαδή δεν υπάρχει συνέπεια στην εμφάνιση εξωτερικών εκδηλώσεων της επίδρασης της αλκοόλης (ή αυτή μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα).

Συγκεντρώσεις κάτω του 0.15

Λοιπόν αν δεν έχεις παραδεχτεί ότι έχεις πιει, να του πεις ότι είχες χρησιμοποιήσει στοματικό διάλυμα. Έχει το ίδιο ακριβώς αποτελέσμα στο μηχάνημα με το να έχεις πιει τα άντερά σου, αλλά υποχρεώνει το όργανο να σε στείλει για εξέταση αίματος. Στο δρόμο πινεις αρκετά νερά, μέχρι να φτάσεις στο νοσοκομείο έχει περάσει αρκετή ώρα, οπότε και το 0.5 πέφτει πολύ πιο κάτω.

όχι, υποχρεώνει το όργανο να περιμένει 15´ για την εξέταση. Βλ. την ανωτέρω υπουργική απόφαση.

Με 2 ποτήρια μπύρας (2x300ml) ή 2 ποτήρια κρασιού (2x150ml) αγγίζουμε στο όριο. Κι εγώ, αν και μου αρέσει η μπύρα, περιορίζομαι στις εξόδους σε ένα μεγάλο κρίκερ (400-500ml). Και αφήνω να περάσει τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να πιάσω τιμόνι. Το τελευταίο είναι σημαντικό, η αλκοόλη αποκτά μέγιστη επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα συνήθως μισή περίπου ώρα μετά την κατανάλωσή της, και από εκεί και πέρα η συγκέντρωσή της μειώνεται με τον ανωτέρω ρυθμό, που αντιστοιχεί σε περίπου 1 ποτό ανά ώρα.

Αναρωτιέμαι τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα.
Όπως μετά το φαγητό δεν πέφτουμε στη θάλασσα, όπως με βρεγμένα χέρια δεν μαστορεύουμε ηλεκτρολογικά, όπως χωρίς προφυλακτικό δεν πάμε με ευκαιριακούς συντρόφους κλπ κλπ ,με το ίδιο σκεπτικό αν πιούμε έστω κι ένα ποτήρι δεν οδηγούμε. Πρέπει να μας γίνει βίωμα αυτό.
Προσωπικά εδώ και χρόνια όταν βγαίνω και πρόκειται να πιω (...μερλότ, συράχ, καμπερνέτ κλπ ;)) παίρνω ταξί.
Δεν υπάρχει το πρόβλημα παρκαρίσματος εκεί που θα πάω και πίνω όσο θέλω.
Το βασικότερο δε είναι ότι δεν αποτελώ απειλή για κανέναν ούτε για τον εαυτό μου.

0,50 εδειξε και στις 2 μετρησεις παρολο που περασε κανα μισαωρο μεταξυ τους(και κατεβασα και ενα μπουκαλι νερο)! Το νουμερο οντως δεν ηταν τρομερο μεχρι προσφατα(πριν τα νεα μετρα) αλλα πλεον ειναι!
Πλεον ειναι αργα για να κανω κατι.
Απλα ελεγα μηπως νομικα υπαρχει η δυνατοτητα ,εστω και μετα απο 1-2 μηνες, να δοθει πισω το διπλωμα.
Anyway,υπομονη μαλον...Thanks για τις απαντησεις.

ps)Φιλε mczab το "μερλοτ" το εγραψα! (γραπτος ειναι ο λογος σε ενα post!)

Για να δείξει το ίδιο και μετά μισή ώρα, μάλλον δεν είχε περάσει πολύ από όταν ήπιες. Νομικώς.... όντως την πάτησες.

Εννοείται είναι μία κακιά συνήθεια, αλλά ας μη δαιμονοποιούμε και το 1 ποτήρι, αρκεί να έχουμε το μέτρο. Ή να αφήνουμε λίγη ώρα πριν πιάσουμε τιμόνι.

Re: Απάντηση: ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ!

Τι να σας πω...

Επειδή κι εγώ είμαι φίλος του αλκοόλ, συνήθως πίνω και ικανές ποσότητες νερού μαζί με τα ποτά (αυτό φυσικά συνεπάγεται ατέλειωτο πήγαινε-έλα στην τουαλέτα) και παρκάρω αρκετά μακριά από εκεί που είναι να πάω. Μια καλή δόση περπατήματος κι έχω συνέρθει.

Μπλόκο δεν έχω πετύχει ποτέ, αλλά θέλω να είμαι ήσυχος όσο γίνεται...

Δεν βοηθάει ιδιαίτερα το νερό... Πολύ μικρό ποσοστό της αλκοόλης αποβάλλεται με τα σωματικά μας υγρά, το μεγαλύτερο μέρος μεταβολίζεται.

Παντως με βλεπω,για αυτο το διαστημα,να ξεθαβω ενα διπλωμα για 50αρι που ειχα στην εφηβεια μου! Κανενας να πουλαει κανα παπακι ρεκτιφιαρισμενο? :captain: