--- Tο AVCLUB στην HiEND 2008 ---

Φωτογραφίες θα ανεβάσει σίγουρα ο Larry κάποια στιγμή (πιθανόν σε άλλο νήμα). Θα ήθελα να γράψω αναλυτικές εντυπώσεις που θα ενδιαφέρουν την κατηγορία, αλλά αν και ήμουν αρκετές ώρες στην έκθεση δεν είδα πολλά περίπτερα. Σίγουρα αυτό θα γίνει αύριο.

Στον δικό μας χώρο στο δωμάτιο του Home Cinema το στήσιμο είναι πάρα πολύ καλό και μπράβο στα παιδιά για την δουλειά που έκαναν. Η Kuro 5080 ρυθμισμένη από τον Μανώλη σκοτώνει και ο συνδυασμός Marantz-KEF δίνει την απαραίτητη ηχητική συνοδεία. Νόμιζα πως είχα δει το Die Hard 4, αλλά έκανα λάθος. Σήμερα το είδα πρώτη φορά :a0210: (και δεύτερη :D)

Δυστυχώς πρόλαβα να πάρω μόνο μια μικρή γεύση από τον DILA προβολέα της Pioneer που υπάρχει στον χώρο μας. Τα παιδιά που δραστηριοποιούνται στην αντίστοιχη κατηγορία είναι πιο κατάλληλα να κρίνουν, αλλά στα δικά μου άπειρα μάτια το αποτέλεσμα ήταν σούπερ. Σίγουρα παίζει ρόλο και το γεγονός πως το σήμα επεξεργάζεται ο καλύτερος scaler της αγοράς (Lumagen). Αύριο θα υπάρχει και ο νέος Sony VW80 ο οποίος υπόσχεται πολλά :a0210:

Πάντως το πιο σημαντικό στοιχείο που αποκόμισα από την πρώτη μέρα δεν έχει να κάνει με μηχανήματα, αλλά με ανθρώπους. Γνώσεις, πάθος, μεράκι και μπόλικη ενέργεια. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όσους οργάνωσαν και βοήθησαν :SFGSFGSF:

Last edited:
Προς όλους τους TVmaniacs:

Χτες που στήναμε τα δωμάτια μας στην έκθεση, συμπτωματικά ακριβώς απέναντι είναι η Pioneer. Μαντέψτε τι έφεραν: 600Α !!!

Οσοι έρθετε, καλό είναι να έχετε υπογλώσσια μαζί σας και κανά pampers και καλο και για κακό....

άστα.....ακόμα να συνέλθω.....δεν ξέρω αν είναι οφθαλμαπάτη για 10" μόνο, αλλά η 50άρα σε σχέση με την 60άρα φαίνεται σαν 30άρα με 50άρα !!! Μεγάλη διαφορά.

Μιλάμε ξεφεύγει από αυτό που λέμε τηλεόραση! είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ να κάνεις συμβιβασμό στην εικόνα!

Προσυπογράφω και τα όσα αναφέρει ο Τάσος σε άλλο νήμα :a0210:

Η 600Α είναι απλά (και αντικειμενικά) η καλύτερη τηλεόραση που υπάρχει.

Προς το παρών μια γρήγορη λίστα από τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στην έκθεση. Ίσως να μου διαφεύγουν κάποια μοντέλα:

LG

32LG5600

42LG6100

47LG7000

50PG7000

Loewe

Individual 52 Compose :a0210:

Connect 37

Panasonic

65PZ800 :a0210:

37LZD85

Philips

42PFL9903 Aurea

42PFL9803 LED

42PES00001 Essence

Pioneer

KRL-32V

KRL-37V

PDP-LX5090H :a0210:

KRP-600A :eek:

PDP-LX5080 :a0210:

Toshiba

Δεν θυμάμαι τους κωδικούς από τα δύο μοντέλα :slapface:

Last edited:
Παιδιά καλημέρα, χθές την είδα και εγώ και ...αρρώστησα! Ποιάν??? μα το θηρίο: Panasonic 65PZ800. Και μάλιστα τους έπεισα και κλείσανε τις φωτεινές ταμπέλες της Panasonic, καθώς και την μικρή που έπαιζε στα δεξιά και κάναμε μερικές στοιχειώδεις ρυθμίσεις απ' το μενού με το μάτι. Έ, όταν βάλανε το διαφημιστικό trailer της Panasonic, μας έπεσε το σαγώνι στο πάτωμα!!! Αφού άρεσε και στους ίδιους τόσο που μαζευτήκανε όλοι μέσα, μέχρι που κλείσαν και την πόρτα για λίγο...
Ότι και να πεί κανείς θα είναι λίγο γι' αυτήν την φοβερή τηλεόραση. Όμως και τα 8,5 χιλιάρικα δεν είναι και λίγα...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Η Χαρα ηταν διπλη φετος στην εκθεση!
Εκτος του οτι βρεθηκα αναμεσα σε προιοντα εικονας και ηχου τα οποια μου αρεσουν παρα πολυ (Ενισχυτες,Τηλεορασεις,Blue Ray,Ηχεια κ.τ.λ) και μαλιστα απο εταιρειες που μου αρεσουν αλλα και που μπορω να αγγιξω οικονομικα (Pioneer,Panasonic,Philips,B&W e.t.c) η μεγαλυτερη μου χαρα ηταν το οτι γνωρισα απο κοντα καποια μελη του Forum Μας!
Και μιλαω για τους:G10rg0s,Larry,Czoun,Gzoun,Chrisbo,Lepton,Τασο Οικονομου,Κυριο Κρυωνα Νικο και αλλα παιδια που τους (ηξερα) μονο κατα την ανταλλαγη αποψεων στο Forum!
Αρα το ολο θεμα πηρε σαρκα & οστα!
Αυτο ηταν παρα πολυ σημαντικο!
Και το σημαντικοτερο ειναι ολοι τους πολυ αξιολογα και συζητησιμα παιδια!

Τωρα οσον αφορα την εκθεση να πω πως αξιολογη ητανε αλλα επισημαινω τα εξης καλα για εμενα σημεια: Το οτι ειδα και ξαναθαυμασα τις Kuro σε 50 και 60 ιντσες και εδω να πω οτι οι Lcd που ηταν διπλα στην LX 5090 ηταν για κλαμματα! Παντα σε συγκριση με την Plasma εννοω! Αν τις εβλεπα μονες τους ισως να μου αρεσαν πιο πολυ!
Φοβερος οπτικα ο Susano Της Pioneer και γενικως η Pioneer με λιγα μηχανηματα και μαλιστα οχι πολυ,πολυ ακριβων μηχανηματων εδωσε το στιγμα οτι πρωταγωνιστει στον χωρο αυτο!
Εντυπωσιακη η Kuro LX 5080D στο περιπτερο του Forum μας και ειδικα με το Calibration του κυριου Καστρουνη ηταν απιθανη! Αφου θα ειδα και επι 20 λεπτα μερος του Die Hard 4 και ηταν σαν να το εβλεπα πρωτη φορα!
Τα ηχεια της Kef επαιζαν πολυ ωραια στον ιδιο χωρο οδηγουμενα απο εναν Ωραιο Ενισχυτη της ''Marantz''!
Η Panasonic Ηταν πολυ ωραια η 65αρα αν και προλαβα ελαχιστα με ταινια να δω!
Δεν την προτιμω απο την 60αρα την Kuro αλλα ειναι προσωπικη μου εκτιμηση παντα!
Anyway ολα ηταν πολυ ωραια και ευχομαι οσοι προλαβαινετε να πατε! Εχετε τωρα που το γραφω αλλες 4,5 ωρες μπροστα σας! Αξιζει!!! υ.γ=καποια στιγμη χαθηκα στους οροφους! Χρειαζεσαι Navigation εκει για να ξερεις που πας!

Πολλους Χαιρετισμους και παλι στα παιδια που βραθηκαμε σημερα και γενικα να βρισκομαστε πιο συχνα! Ειναι πολυ ωραια!
-bye-

Απάντηση: Re: --- Tο AVCLUB στην HiEND 2008 ---

Loewe

Individual 52 Compose :a0210:

Για πλάσμα δε λέω αυτή τη φορά...:flipout:...τα είπαν οι Γιώργηδες προηγουμένως!!!!

Αλλά από LCD..... η Loewe μου έκανε μεγάλη εντύπωση ......:a0210:

:grinning-smiley-043Επειδή περίμενα ότι θα έβλεπα και τον Κο Καστρούνη αλλά μάλλον είχε φύγει που μπορώ να επικοινωνίσω μαζί του μήπως μπορεί να μου καλιμπράρει την 46Α656?(Να κλείσουμε κάποιο ραντεβού δηλαδή). Το τηλ. μου είναι 6947604615.:grinning-smiley-043

Προσωπικές εντυπώσεις όσον αφορά τις τηλεοράσεις:

Στο περίπτερο της LG υπήρχαν οι LG7000 και PG7000. Αν και είναι τηλεοράσεις διαφορετικών τεχνολογιών η άποψη μου είναι η ίδια. Αν σε ικανοποιεί το μαύρο τους, δεν υπάρχει πιο value αγορά.

Την Loewe 52 Compose την είδα αρκετά και χθες και σήμερα και έπαιζε με out of the box ρυθμίσεις. Στα μάτια μου είναι η καλύτερη LCD που έχω δει (έχω ακριβά γούστα τελικά :D). Ισάξιο μαύρο των καλών Sharp (με τις οποίες μοιράζεται το πάνελ), καλύτερους αλγόριθμους επεξεργασίας από τις καλές Philips (με τις οποίες μοιράζεται επεξεργαστή) και ποιότητα κατασκευής Loewe.

Τελικά οι άνθρωποι της Panasonic πείστηκαν να βάλουμε το Die Hard 4 στο BD55. Ο Χρήστος (czoun -bye-) έδειξε στον υπεύθυνο πως κάνουν τις βασικές ρυθμίσεις ;) και ξεκινήσαμε μοιράζοντας την θέαση στις ρυθμίσεις "σίνεμα" και "κανονική" (είχαμε σύγκρουση απόψεων :D). Την ώρα της προβολής καθόμουν 1.5 μέτρο από το "κτήνος" και υπό γωνία περίπου 30-45 μοιρών. Θα πήγαινα και πιο κοντά αν γινόταν, αλλά δεν θα έβλεπαν οι πίσω :D Εντυπωσιάστηκα τόσο από το μέγεθος όσο και από την ποιότητα αναπαραγωγής. Πεντακάθαρη εικόνα γεμάτη λεπτομέρεια και χωρίς θόρυβο, πάρα πολύ καλό μαύρο, απουσία κάθε είδους judder και κορυφαίος ήχος (για τηλεόραση). Το IFC (interpolation) ήταν ενεργοποιημένο, αλλά αν και ήταν λίγες οι σκηνές που με ενόχλησε με την συγκεκριμένη ταινία μάλλον θα το προτιμούσα στο Off.

Επόμενη στάση η Philips και η 9803 με το LED backlight. Δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα για μια τηλεόραση που έπαιζε με τις χειρότερες δυνατές ρυθμίσεις. Σε μια σκηνή έχεις το απόλυτο μαύρο ... μαύρο πίσσα που κάνει τις Kuro να δείχνουν χλωμές. Και στην άλλη σκηνή αντί για μαύρο βλέπεις μοβ. Από αυτό που είδα θα προτιμούσα τις συμβατικές 9603/9703, αλλά είμαι σίγουρος πως μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Πόσο καλύτερα δεν ξέρω.

Από την Pioneer είδα ότι περίμενα, ας γράψει τις εντυπώσεις του ο Γιώργος (petasis) που μάλλον δεν περίμενε αυτό που είδε :D Η 600Α είναι εντυπωσιακή τόσο σε μέγεθος όσο και σε δυνατότητες. Οι LCD της εταιρίας έπαιζαν δίπλα στην 5090H και δυστυχώς η σύγκριση τις αδικούσε. Δεν ξέρω πως θα παίζουν δίπλα σε άλλες LCD, αλλά έχουν αρκετά περιορισμένες γωνίες θέασης.

Αυτά όσον αφορά τα μηχανήματα ...

Last edited:
Εγώ πήγα πρώτη φορά σε έκθεση που διοργανώνονταν σε ξενοδοχείο.
Βέβαια, μόλις άρχισα να βλέπω τα εκθέματα που σχετίζονταν με ήχο κατάλαβα τον λόγο...

Αν και δεν πολυ-ασχολούμαι με ήχο (τα αυτιά μου είναι πολύ χειρότερα από τα μάτια :flipout:) ξεκίνησα την έκθεση από τα χαμηλά. Στον όροφο -1 θυμάμαι 2 πράγματα: τα grande utopia, που πρέπει να έχεις κανονική αίθουσα (διαστάσεων μεγάρου μουσικής για να τα χωρέσει :flipout:) και τα Hermes της Audio Spectrum (αν δεν κάνω λάθος). Στους υπόλοιπους ορόφους ψιλοπελάγωσα: πολλές εταιρείες και ακόμα περισσότερα προϊόντα - δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα. Δεν θυμάμαι αν π.χ. στο περίπτερο της B&W άκουσα κανέναν ναυτίλο να παίζει. Επίσης θυμάμαι και το περίπτερο της klipsch... Πάντως στα δικά μου (άσχετα) αυτιά, όλα μια χαρά παίζανε...

Ο 4ος όροφος όμως ήταν το κάτι άλλο :a0210: