--- Tο AVCLUB στην HiEND 2008 ---

Το πρώτο που θυμάμαι, ήταν η τηλεόραση Loewe 52 Compose.
Παίζοντας το golden compass, (και μην ξέροντας πια τηλεόραση ήταν) προβληματίστηκα τι τηλεόραση ήταν αυτή που έβλεπα. Πολύ καλό μαύρο (που θύμιζε πλάσμα), αλλά "θολούρα" στην κίνηση που θύμιζε LCD.
Τελικά ήταν LCD, και έμεινα με το στόμα ανοιχτό :flipout:
Βέβαια από τιμή... Δεν ρώτησα αν μπορώ να πληρώσω με χαρτονομίσματα από την μονόπολη, που σε αυτή την περίπτωση θα ήταν άριστη αγορά :flipout:

Στο περίπτερο της LG είχα θεματάκι με το μαύρο. Μετριότατο σε όλα τα μοντέλα. Παρόμοια (και ίσως λίγο χειρότερη) η κατάσταση στο περίπτερο της toshiba. Ουσιαστικά μοναδικό αξιοθέατο το νέο dvd player με την τεχνολογία XDE, που υπόσχεται απόδοση (upscalling) πολύ κοντά στο HQV, αλλά με τιμή γύρω στα 150 ευρώ.

Μετά πέρασα από το περίπτερο του avclub, όπου είχα την τύχη να συναντήσω μερικούς τακτικούς θαμώνες του φόρουμ, που μου άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις. Ευγενικότατοι, συζητήσιμοι, χωρίς δογματισμούς που προσπαθούν (όπως όλοι μας πιστεύω) να βρουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία των προϊόντων που προσπαθούν να μας πουλήσουν. Όλοι μαζί πήγαμε για μια γρήγορη ματιά στην 9803...

Κοιτώντας την 9803, δεν πείρα χαμπάρι τι γίνονταν :-) Αρχικά σε εντυπωσιάζει το μαύρο και η αντίθεση της. Έπαιζε ένα κλιπάκι από τα γνωστά, που παρουσιάζουν κυρίως φωτισμένες σκηνές και έντονα χρώματα, αλλά δεν σε βοηθούν καθόλου να καταλάβεις πως συμπεριφέρεται η τηλεόραση σε κανονικές συνθήκες θέασης. Τελικά, κάνει μπλουμ η τηλεόραση;
Εγώ σαν άσχετος, αρχικά δεν κατάλαβα τίποτα. Με τις φιλότιμες προσπάθειες όμως των συμφορουμιτών, το είδα και το παραείδα! Αν ξέρεις τι και που να κοιτάξεις, είναι εύκολο να το δεις :a0210:

Προσωπικά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα, αν και σε μια σκηνή από το κλιπάκι (εκεί που έκανε εντελώς fade out τελειώνοντας σε 1 φωτεινό αντικείμενο) ήταν σημαντικά εμφανές και ενοχλητικό. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η απόδοση του πάνελ στην κίνηση: ενώ είχε 100 Hz, μου φάνηκε ότι είχε λίγο χειρότερη κίνηση από άλλες φίλιπς που δεν χρησιμοποιούν LED.
Επίσης παρατήρησα και το φαινόμενο όπου αντί για ομαλή διαγράμμιση ενός χρώματος (gradient), έβλεπα διαβαθμίσεις σε λωρίδες, σαν ουράνιο τόξο. (Καλά δεν θα θυμηθώ ποτέ πως το λένε το φαινόμενο :flipout:)...

Οπότε, κατά την γνώμη μου δεν κάνει μόνο μπλουμ η 9803. Ξέρει και άλλα κολπάκια. Βέβαια, μην είμαι και άδικος, είναι σημαντικά καλύτερη από την 9731 που έχω (με εξαίρεση τον διπλό δέκτη :a0210:)

Επίσης είχε και μια ροπή να χρωματίζει λίγο το μαύρο ανάλογα με την γωνία θέασης, αν και σε αυτό δεν έβγαλα ξεκάθαρη εικόνα. Έχω την εντύπωση ότι έφταιγε και το κλιπάκι για αυτό που έβλεπα. Χαρακτηριστική σκηνή οι νυχτερινές λήψεις από το ξενοδοχείο Mirage του Λας Βεγκας. Εκεί έλεγες με άνεση ότι το μαύρο είχε είτε μπλε είτε μωβ απόχρωση - δεν ήταν μαύρο δηλαδή. Όμως αντίστοιχο φαινόμενο δεν μπόρεσα να διακρίνω σε άλλη σκηνή, οπότε δεν ξέρω αν οφειλόταν στο πλάνο (λήψη) ή όχι...

Τέλος ήταν και αρκετά όμορφη... Αν και της έλλειπε ένα ambilight από την πάνω πλευρά :flipout: (Καλά, άντε και μερικές ίντσες ακόμα...)
Πάντως, νομίζω ότι είναι το μέλλον και έχουμε να δούμε πολλά από την τεχνολογία LED. Σε καμία περίπτωση δεν είδα την... καταστροφή που περίμενα έχοντας επηρεαστεί κυρίως από τον ήχο: την "σπασμένη" καμπύλη γάμμα, αλλά κυρίως τα "τετράγωνα" που αναβόσβηναν γύρω από φωτεινό αντικείμενο σε σκοτεινό φόντο. Πραγματικά νόμιζα ότι θα έβλεπα αχνά φωτισμένα τετράγωνα, αλλά μάλλον είναι περισσότερο μια "απροσδιόριστου" σχήματος αύρα - που εξαφανίζεται κάπως ομαλά - παρά κάτι που τελειώνει απότομα, φανερώνοντας μια ακμή.

Δίπλα στην 9803 ήταν μια "λεπτή" (η 42PES00001 Essence), που η φίλιπς διαφήμιζε ότι έχει μεγάλες γωνίες θέασης. Δεν ξέρω αν έχει μεγάλες γωνίες θέασης, αλλά είναι η ιδανικότερη τηλεόραση να αγοράσει κάποιος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το μαύρο από το πράσινο :flipout: Εγώ πάντως με τις ρυθμίσεις που την είχαν, μαύρο δεν είδα ούτε για δείγμα...

[Κι επειδή μέχρι να φθάσει ο Γιώργος -bye- στις Pioneer θα ξημερώσουμε ]

Είναι μπερδεμένος με το μέγεθος (μήπως είναι πολλές οι 46'' από τα 3 μέτρα ?) και με την τεχνολογία (Θα βγουν 3D ? Αξίζουν οι LED ?), αλλά το ψάχνει όσο γίνεται. Έχει αγοράσει τηλεόραση πρόσφατα αλλά αναγνωρίζει το καλύτερο όταν το βλέπει κι ας είναι από το αντίπαλο "στρατόπεδο". Αν και είναι σούπερ ικανοποιημένος από την επιλογή του, ψάχνεται για ρυθμίσεις (τρις). Ο μεγαλύτερος του εχθρός είναι το judder. Μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα τους 6500 από τους 7000 βαθμούς στην θερμοκρασία λευκού. Ξέρει τις τηλεοράσεις που δεν έχει καλύτερα από αυτούς που τις εμπορεύονται. Ξέρει τι θέλει να βλέπει και δεν τον νοιάζει αν αυτό είναι λίγο "λάθος". Απαιτητικός αλλά ευγενικός, υποκειμενικός αλλά όχι απόλυτος.

Αυτά όσον αφορά του ανθρώπους με τους οποίους είχα την τύχη να συνομιλήσω και από κοντά...

Τέλος, όσον αφορά την νέα aurea, δεν είδα και καμιά διαφορά από την παλιά.
Λίγο πολύ, αυτές είναι οι εντυπώσεις μου από την φίλιπς. Για το "θέμα" μου με τους διπλούς δέκτες και την ανυπαρξία τους, άκουσα ακόμα μια φορά την δικαιολογία της έρευνας ότι δεν το θέλουν οι χρήστες (άμα τους βρω αυτούς τους "χρήστες" πουθενά... :flipout:) που άκουσα και στην περυσινή CES, αλλά διανθισμένη με το ότι μόνο εμείς στην Ελλάδα έχουμε αυτό το αίτημα (!) .

Τώρα, πειράζει να γράψω εντυπώσεις για panasonic/pioneer αύριο;
Αν και νομίζω δεν έχω να πω τίποτα διαφορετικό από τα χιλιο-ειπωμένα :blush:

Όσο ήθελα να έρθω, δυστυχώς μου προέκυψαν έκτακτες υποχρεώσεις Θεσσαλονίκη αυτό το Σαβ/κο...
Ας μείνω με τη ζήλεια τώρα...

Λόγω μεγέθους το ενδιαφέρον μου εστιάστηκε σε δύο μοντέλα : την 60άρα της Pioneer και την 65άρα της Panasonic.
Λόγω του ότι το δωμάτιο της Pioneer βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το δικό μας είχα την εικαιρία να δω την 600Α πολλές φορές και σε διάφορες συνθήκες (ανοικτά/κλειστά φώτα) και να απολαύσω την εικόνα. :a0210:

Τελευταία πληροφορήθηκα και για την ύπαρξη της 65άρας όπου ξαφνιάστηκα αφού πίστευα πως η 60άρα ήταν ότι μεγαλύτερο κυκλοφορύσε στην έκθεση...
Πάιρνουμε λοιπόν ένα δισκάκι δικό μας bluray, πάμε στην panasonic, κλείνουμε κουρτίνες, πόρτες, σβήνουμε ταμπέλες, κλείνουμε την lcd που είχε στο πλάι και βάζουμε το δισκάκι. Το μαύρο σαφώς υπολείπεται της pioneer αντικειμενιικά. Είναι πολύ κοντά, αλλά οι μπάρες σαφώς ξεχωρίζουν από τα μαύρα πλαίσια με Normal ρυθμίσεις από το τηλεκοντρόλ. Πάντως αυτές οι ριμάδες 5" φαίνονται...

Οσο για την απόσταση θέασης από τόσο μεγάλες τηλεοράσεις συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι υποκειμενική υπόθεση και δεν υπάρχει κανόνας. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα προσαρμόζεται το μάτι και συνηθίζεις στην μεγάλη εικόνα (σαφώς σ' αυτό βοηθάει ιδιαίτερα το υλικό). Η ήττα είναι μεγαλύτερη όταν γυρίζεις στο μικρό μέγεθος...

Κάτι άλλο που πρόσεξα και δεν είναι μόνο δική μου εντύπωση. Στα 24fps ΚΑΜΙΑ δεν έχει τελείως ομαλή κίνηση. Long live projectors σ' αυτό το θέμα.

Επίσης επιμένω στην άποψή μου ότι όλες οι Plasma μπορούν να παίξουν και τον ρόλο καθρέπτη. Μιλάμε φαίνεται το σύμπαν μέσα καθαρότατα. Ισως η γυαλιστερή επιφάνεια είναι το "κόλπο" για το καλό μαύρο, αλλά ότι και να λέμε οι ανακλάσεις υπάρχουν και φαίνονται. :nounder:

Last edited:
Re: Απάντηση: --- Tο AVCLUB στην HiEND 2008 ---

Γιωργο μου εγω τα εγραψα κατα το απογευμα οσο καλυτερα και αναλυτικοτερα μπορουσα! Δες εδω αν δεν το εχεις ηδη κανει

Το διάβασα φίλε και χάρηκα που τα είπαμε από κοντά (έστω και λίγο) -bye-

Τελευταία πληροφορήθηκα και για την ύπαρξη της 65άρας όπου ξαφνιάστηκα αφού πίστευα πως η 60άρα ήταν ότι μεγαλύτερο κυκλοφορύσε στην έκθεση...

Έπρεπε να δείτε τον "τρόμο" που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του Τάσου όταν το τελευταίο απόγευμα έμαθε πως στην έκθεση παίζει 65άρα που δεν έχει δει.

Η υπογραφή του (Size does matter) δεν είναι τυχαία:grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: --- Tο AVCLUB στην HiEND 2008 ---

Έλα που εγώ τα θέλω και τα δυο!-bye-

Η κορυφαία τηλεόραση είναι η Pioneer... Αυτό για μένα είναι ξεκάθαρο.
Η Panasonic όμως δεν θα σε απογοητεύσει. Δέν είναι 600A αλλά μου άρεσε πάρα πολύ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: --- Tο AVCLUB στην HiEND 2008 ---

Έπρεπε να δείτε τον "τρόμο" που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του Τάσου όταν το τελευταίο απόγευμα έμαθε πως στην έκθεση παίζει 65άρα που δεν έχει δει.

Η υπογραφή του (Size does matter) δεν είναι τυχαία:grinning-smiley-043

Εμ, λίγο το χεις; θα πρεπε να προλάβω να αλλάξω την παραγγελία....αλλά τελικά δεν χρειάζεται... ;)-bye-

Re: Απάντηση: Re: --- Tο AVCLUB στην HiEND 2008 ---

Έλα που εγώ τα θέλω και τα δυο!-bye-

Περίμενε ένα χρόνο ακόμα που θα βγουν 65άρες Pioneer ;)

Όσον αφορά την μεταξύ τους σύγκριση συμφωνώ με τα δύο μηνύματα του Μπάμπη.

Last edited: