Κοιτώντας την 9803, δεν πείρα χαμπάρι τι γίνονταν

Αρχικά σε εντυπωσιάζει το μαύρο και η αντίθεση της. Έπαιζε ένα κλιπάκι από τα γνωστά, που παρουσιάζουν κυρίως φωτισμένες σκηνές και έντονα χρώματα, αλλά δεν σε βοηθούν καθόλου να καταλάβεις πως συμπεριφέρεται η τηλεόραση σε κανονικές συνθήκες θέασης. Τελικά, κάνει μπλουμ η τηλεόραση;
Εγώ σαν άσχετος, αρχικά δεν κατάλαβα τίποτα. Με τις φιλότιμες προσπάθειες όμως των συμφορουμιτών, το είδα και το παραείδα! Αν ξέρεις τι και που να κοιτάξεις, είναι εύκολο να το δεις :a0210:
Προσωπικά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα, αν και σε μια σκηνή από το κλιπάκι (εκεί που έκανε εντελώς fade out τελειώνοντας σε 1 φωτεινό αντικείμενο) ήταν σημαντικά εμφανές και ενοχλητικό. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η απόδοση του πάνελ στην κίνηση: ενώ είχε 100 Hz, μου φάνηκε ότι είχε λίγο χειρότερη κίνηση από άλλες φίλιπς που δεν χρησιμοποιούν LED.
Επίσης παρατήρησα και το φαινόμενο όπου αντί για ομαλή διαγράμμιση ενός χρώματος (gradient), έβλεπα διαβαθμίσεις σε λωρίδες, σαν ουράνιο τόξο. (Καλά δεν θα θυμηθώ ποτέ πως το λένε το φαινόμενο

)...
Οπότε, κατά την γνώμη μου δεν κάνει μόνο μπλουμ η 9803. Ξέρει και άλλα κολπάκια. Βέβαια, μην είμαι και άδικος, είναι σημαντικά καλύτερη από την 9731 που έχω (με εξαίρεση τον διπλό δέκτη :a0210
Επίσης είχε και μια ροπή να χρωματίζει λίγο το μαύρο ανάλογα με την γωνία θέασης, αν και σε αυτό δεν έβγαλα ξεκάθαρη εικόνα. Έχω την εντύπωση ότι έφταιγε και το κλιπάκι για αυτό που έβλεπα. Χαρακτηριστική σκηνή οι νυχτερινές λήψεις από το ξενοδοχείο Mirage του Λας Βεγκας. Εκεί έλεγες με άνεση ότι το μαύρο είχε είτε μπλε είτε μωβ απόχρωση - δεν ήταν μαύρο δηλαδή. Όμως αντίστοιχο φαινόμενο δεν μπόρεσα να διακρίνω σε άλλη σκηνή, οπότε δεν ξέρω αν οφειλόταν στο πλάνο (λήψη) ή όχι...