Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

παρακαλώ τους mod να μου δώσουν μόνιμο ban για να μη μπαίνω στο πειρασμό να ασχολούμαι με την πάρτι σας.
(βασικά το απαιτώ... εκτός αν υπάρχει κάποια επιλογή διαγραφής λογαριασμού η κάτι τέτοιο)

γιατι βρε θες να μας αφησεις ? επειδη δεν πειθομαστε απο τις ανακριβειες σου ?

Δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα μονο εσυ υποστηριζεις τις θεωριες αυτες.

Δεν θα κάνω άλλο post εδώ, αλλά ας γίνω μόνιμο ban εφόσον κάποιος το δει ... αλλιώς θα το ζητήσω με πμ ή σε άλλο topic.

:ernaehrung004:

Μου αρεσει παντως που κρατας χαρακτηρα και κανεις οτι λες

Πρέπει να διαβάσεις παλιά κείμενα, η να μας επιτρέψουν να τα κάνουμε copy paste για να δει ο κόσμος τι έλεγαν κάποιοι και με τι τρόπο φέρονταν σε όσους διαφωνούσαν τότε, σε πράγματα μάλιστα που πλέον έχουν διαψευστεί πανηγυρικά.

Τι τους καναμε δηλαδη ? Βουρδουλα ή πισσα και πουπουλα?

Αλλωστε Μεγαλη εβδομαδα ειναι των Παθων :D (για εμας )

Περίμενε να σου το φέρουν όλα στο πιάτο, κάτσε στο dvd μέχρι να είσαι ο τελευταίος και πάντα να βρίσκεις κάτι να γκρινιάζεις μέχρι να πάρει BR ο γείτονας Αλβανός και ζηλέψουμε ... σιγά τα νέα :)

Δεν αντιλαμβανομαι γιατι ο Αλβανος διπλα μου να μην ειναι πιο ενημερος απο εμενα......

Περνας εμενα ή εσενα πιο εξυπνο ή πιο διαβασμενο ?

γιατι βρε θες να μας αφησεις ? επειδη δεν πειθομαστε απο τις ανακριβειες σου ?
Μα είπαμε, αν δεν αρχίσουν να πέφτουν οι "φάπες" , δεν παίρνουμε από λόγια οι Ελληνες ... μια ζωή στο pstn , στο Hd-dvd και στην γκρίνια θα μέναμε.
Ευτυχώς έχουν πέσει βροχή , οπότε πλέον υποχρεωτικά προχωράμε :)

Τι τους καναμε δηλαδη ? Βουρδουλα ή πισσα και πουπουλα?
δελετε ποστ ...

Δεν αντιλαμβανομαι γιατι ο Αλβανος διπλα μου να μην ειναι πιο ενημερος απο εμενα......

Περνας εμενα ή εσενα πιο εξυπνο ή πιο διαβασμενο ?
Μα φυσικά και είμαστε ... όταν οι άλλοι πληρώνουν τα χρέη τους, εμείς ζούμε με δανεικά και τα σπρώχνουμε στους επόμενους.
Οταν οι άλλοι πέρνουν και κανά BR για να προχωρήσουν , εμεις κοιτάμε πως να να διαφημίζουμε μέχρις εσχάτων το hd-dvd , την πειρατεία ή ότι άλλο ώστε να σαχλαμαρίζουμε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγορ

Το ps3 και τα pc που είναι software players δεν θα έχουν πρόβλημα να αναβαθμιστούν για το νέο codec ... και ίσως και άλλα .

Ας σκεφτούμε ότι αν μας καθόταν στο σβέρκο το hd-dvd , τώρα θα τους πληρώναμε για να ανακαλύψουν και νεο δισκάκι ....
(όπως ακριβώς τα λέγαμε , θυμάσαι :)
Τι να σου πω βρε blizzard …με κανεις για μια ακομα φορα να απορω..
Εχεις το τρελό παραλογισμό για να μη πω θράσος να μου λες ότι στα έλεγα παλιότερα ενώ στην πραγματικότητα η σημερινή εικονα αποδεικνύει 100% ότι αυτος που σου τα ελεγε ήμουν εγω και ολοι οι υπόλοιποι που σου έγραφαν αυτά που σου γράφουν και τωρα παρακάτω …

Αγνοείς βασικα τεχνικα χαρακτηριστικά και εθελοτυφλείς σε αριθμους και στην σημερινή μεταβατική περίοδο ( λογο 3D - αντικατάσταση σχεδόν ολόκληρου του εξοπλισμού)
Είναι προφανές ότι λογο έλλειψης επιχειρημάτων διαλέγεις αυτόν τον δρομο αλλα μου κανει εντύπωση που δεν αντιλαμβάνεσαι πως αυτος ο τρόπος τοποθέτησης δεν σε τιμα και φυσικά μεχρι τωρα μονο τον γέλωτα και την ειρωνεία προκαλεί..

Εν πάση περίπτωση…
Όπως λεει πολύ σωστα ο Δημητρης…
Τη στιγμή που λόγω 3D θα χρειαστεί να αλλάξουν όλες οι συσκευές, τι ακριβώς κερδίσαμε; Χωρίς υπεκφυγές παρακαλώ, και χωρίς αναφορές στην παιχνιδομηχανή, η οποία επίσης δεν υποστηρίζει τα νέα πρότυπα 3D, και δεν πρόκειται να τα υποστηρίξει ποτέ λόγω έλλειψης HDMI 1.4.

Για κάτσε.. Τι ακριβώς κερδίσαμε σαν καταναλωτές που καθιερώθηκε το BD αντί από το HD DVD? Πάλι δεν καλούμαστε να αλλάξουμε όλες τις συσκευές μας αν θέλουμε 3D;

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση / δέσμευση από κανέναν ότι:

α) το BluRay θα μεγαλώσει σε μέγεθος - ever!
β) αν το BluRay μεγαλώσει σε μέγεθος, τα νέα δισκάκια θα είναι συμβατά με την εγκατεστημένη βάση players, συμπεριλαμβανομένου και του πολυαγαπημένου σε κάποιους PS3.
Το PS3 λέγεται ότι θα δεχτεί sw upgrade ώστε να παίζει 3D BD, αλλά λόγω παλαιάς HDMI θα το παίζει "λειψό", a.k.a. θα δίνει έξοδο 1080i και ως εκ τούτου δεν θα πληρεί το νέο standard για τα 3D BDs.

Τα PCs είναι σε καλύτερη μοίρα, καθότι με ένα φρέσκο PowerDVD και μια φρέσκια κάρτα γραφικών (που δεν υπάρχει σαν προϊόν αυτή τη στιγμή..) θα κάνουν τη δουλειά.
.
Μπορει το ps3 να ειναι software player αλλα όπως το software power dvd χρειάζεται hardware κατάλληλο για την υποστήριξη του νεου φορματ ( δηλαδη καρτα γραφικων που να υποστηρίζει τις αναγκες του) ετσι χρειάζεται και το ps3 αντίστοιχο hardware που δεν το εχει σε αυτή του μορφη…
Μη λεμε και ξαναλεμε ότι είναι μονο software.
Είναι και hardware…

Καλά , και το dvd 1x που είχα στο πρώτο pc μου ξέρεις πόσες φορές το έχω αλλάξει ?
(μαζί με όλο το pc)

Απλά κοροϊδεύουμε τώρα ... δεν αλλάζει το format όταν έχουμε μια μικρή αλλαγή στο κάθε σύστημα ώστε να προσαρμόζετε στις νέες ανάγκες, είναι τόσο απλό που απλά ντρέπομαι να χαλάω το χρόνο μας για να απαντάω εδώ.

Κανείς δεν σαμποτάρισε τίποτα σε αυτό το φόρουμ. Όλοι απόψεις λέμε. Όποιος δεν αντέχει τον αντίλογο, σημαίνει ότι μάλλον έχει ξεμείνει από επιχειρήματα.

Προϊόντα σπρώχνουν αυτοί που βγάζουν, άντε και τα fanboys.
Εμείς εδώ είμαστε χομπίστες.

Σιγά μην ανάγουμε και σε Εθνικό Στόχο τη διάδοση του BluRay.
θα σε απογοητεύσω, αλλά η εποχή της αθωότητας που σχεδόν ότι ακούγαμε στα forum του ιντερνετ ήταν γνήσιο και από χομπίστες , έχει περάσει ανεπιστρεπτή.

Όπως υπάρχουν μικρά η μεγάλα συμφέροντα , και άτομα "κοινής γραμμής" , σε κάθε σχεδόν εφημερίδα - περιοδικό - κανάλι που σκόπιμα ή άθελα τους τα υπηρετούν και περνάνε "γραμμή" , έτσι μπορεί να έχουμε και εδώ.

Last edited:
Αυτές τις βλακείες να μην έγραφες…
Όταν κατηγορείς ένα site με χιλιάδες μελη ότι μεροληπτεί και πως η τοποθέτηση - αποψη των μελων του , η ακομα πιο σοβαρα, των συντονιστών του, κρύβει καποιο συμφέρον , ε τοτε θα πρέπει να εχεις την πενιχρή σοβαρότητα να το στηρίξεις.

Αλλιως εισαι αξιος της τυχης σου..

Δεν κατηγορώ κανένα ευθέως ... ο κόσμος απλά να έχει το νού του στα πάντα γιατί η εποχές άλλαξαν.

Από την στιγμή που προσβάλλετε και εσείς τα μέλη σας , ας μην σπρώχνεται ταυτόχρονα μια εξωπραγματική για την εποχή και την κουλτούρα μας εικόνα "αθώων "παρθένων χομπίστων" για όλους εσας.
Αυτά πέρασαν είπαμε, καλύτερα γαιδουρόδενε.

ΥΓ
Στο προηγούμενο ... βασικά εγώ ποτέ δεν περίμενα πχ ότι το πρώτο ps3 θα παίξει τα νέο format εικόνας , γιαυτό πάντα μίλαγα πχ για 4x , 100 gb και νέα ps3... άσχετα αν τα κατάφεραν τελικά και θα δούμε 3d και με τα παλιά.

Δεν σημαίνει ότι άλλαξε format, και δεν είναι το ίδιο να είχαμε κολλήσει στο HD-DVD, και να ψάχναμε τώρα για τα στικάκια και ότι άλλο λέγατε πως έρχεται , ώστε να βάλουν και να πουλήσουν τις 3d ταινίες.

Last edited:
Καλά , και το dvd 1x που είχα στο πρώτο pc μου ξέρεις πόσες φορές το έχω αλλάξει ?
(μαζί με όλο το pc)

Απλά κοροϊδεύουμε τώρα ... δεν αλλάζει το format όταν έχουμε μια μικρή αλλαγή στο κάθε σύστημα ώστε να προσαρμόζετε στις νέες ανάγκες, είναι τόσο απλό που απλά ντρέπομαι να χαλάω το χρόνο μας για να απαντάω εδώ.

Μάλιστα..

Λοιπόν, ένα consumer DVD player του 1998 μπορεί να παίξει χωρίς κανένα πρόβλημα όλες τις σύγχρονες κυκλοφορίες, με όλα τα features τους. Θα το έχεις διαπιστώσει και εσύ αυτό.

Μπορείς να πεις το ίδιο για ένα πρώτου profile consumer BD player? Χωρίς καν να φτάσω στο 3D..

θα σε απογοητεύσω, αλλά η εποχή της αθωότητας που σχεδόν ότι ακούγαμε στα forum του ιντερνετ ήταν γνήσιο και από χομπίστες , έχει περάσει ανεπιστρεπτή.

Όπως υπάρχουν μικρά η μεγάλα συμφέροντα , και άτομα "κοινής γραμμής" , σε κάθε σχεδόν εφημερίδα - περιοδικό - κανάλι που σκόπιμα ή άθελα τους τα υπηρετούν και περνάνε "γραμμή" , έτσι μπορεί να έχουμε και εδώ.

Πότε δεν υπήρξε εποχή αθωότητας στο Internet. Όσοι ήμασταν εδώ το ξέρουμε..

Το θέμα είναι ότι το avclub.gr δεν έχει κανέναν δεσμό με επαγγελματίες του χώρου, και σίγουρα δεν έχει κανέναν μα κανέναν λόγο να προσπαθεί να περάσει οποιαδήποτε "γραμμή". Δεν υπάρχουν συμφέροντα εδώ.

Το βρίσκω κυριολεκτικά αστείο κάποιος να υπονοεί κάτι τέτοιο.

Ειδικά όταν αυτός (για οποιονδήποτε λόγο) είναι ξεδιάντροπα υπέρμαχος μιας συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρείας.

Δεν κατηγορώ κανένα ευθέως ... ο κόσμος απλά να έχει το νού του στα πάντα γιατί η εποχές άλλαξαν.

Από την στιγμή που προσβάλλετε και εσείς τα μέλη σας , ας μην σπρώχνεται ταυτόχρονα μια εξωπραγματική για την εποχή και την κουλτούρα μας εικόνα "αθώων "παρθένων χομπίστων" για όλους εσας.
Αυτά πέρασαν είπαμε, καλύτερα γαιδουρόδενε.

Για αρχή, προσδιόρισε σε ποιους ακριβώς αναφέρεσαι, γιατί αυτό που περιγράφεις είναι εξαιρετικά χοντρό.

Ενδεικτικά, τα αντίστοιχα ποσά μεταξύ DVD και VHS στις H.Π.Α. για το 2001 (4ος χρόνος κυκλοφορίας του DVD και χωρίς να συνυπολογιστεί και ο πληθωρισμός παρακαλώ):

DVD-Video: $5.400.000.000

VHS........: $4.900.000.000

Πηγή: http://goliath.ecnext.com/coms2/gi_0199-2010263/New-Report-Details-Home-Video.html

1)Καταρχήν επιλέγεις να μας δείξεις μόνο τις πωλήσεις χωρίς ενοικιάσεις, γιατί έκει το dvd είχε πλεονέκτημα απέναντι στο vhs (όγκου - αντοχής στο χρόνο) οπότε οι αριθμοί είναι πιο όμορφοι... "δημιουργική στατιστική" δηλαδή.
Η πραγματικότητα είναι ότι το dvd είχε 28% του συνόλου εσόδων, και το BR έχει 14-15%.

2)Υπάρχει λάθος στην στρογγυλοποίηση , 6 μήνες πάνω στο ένα, 10-13μήνες στο άλλο ... 4 χρόνια για το dvd και 2.5 για το BD είχαν προηγηθεί από τις χρονιές που συγκρίνεις.
(Πριν το 2009, είχε μισό 2006, 2007-2008 το BR, και πριν το 2001 είχε 1997-1998-1999-2000 το dvd)

3)Παραλήπεις τον πόλεμο τον format συν ότι με το dvd όλοι είχαν κατάλληλη τηλεόραση για να το αξιοποιήσουν ενώ για το BR μόνο η μισοί, και μάλιστα πολλές είναι μικρές 720p που δεν δίνουν τόσο εμφανές πλεονέκτημα.

Σκούριασα ένα χρόνο και δεν είδα αμέσως όλα τα λαθάκια - ας τα πούμε.

Χρειάζεσαι Μερκελ να σου κόψει τον αέρα... αρκετά έχεις επιβαρυνθεί με τις δόσεις για το hd-dvd, το κάθε νέο media player και κάρτα του pc για να βλέπεις εσύ όλες τις ταινίες που άλλος πληρώνει για να βγουν.
Χτύπημα της παραοικονομίας και λίγο εγκράτεια με στήριξη του BR επιτέλους.

Ειδικά όταν αυτός (για οποιονδήποτε λόγο) είναι ξεδιάντροπα υπέρμαχος μιας συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρείας.
Αν δεν θες να είσαι ψεύτης , πρέπει να διευκρινίσεις ότι είμαι "ξεδιάντροπα" υπέρμαχος συγκεκριμένων μόνο προϊόντων της πολυεθνικής (ps3-BR) , κυρίως απέναντι στα ανταγωνιστικά προϊόντα (της έστω μη πολυεθνικής) Μicrosoft με τα xbox360 , hd-dvd.
Σε άλλα προϊόντα έχω υποστηρίξει ανταγωνίστριες , πχ lg σε τηλεοράσεις όταν ασχολούμουν , και έχω εξηγήσει υπερεπαρκώς και σε βαθμό αηδίας τα αυτονόητα.

Πέρα από τα στοιχεία που τελικά επιβεβαιώθηκαν, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι είμαι απλός χρήστης και όλοι μας γουστάραμε που μια φορά είμαστε με μια παιχνιδομηχανή στην πρωτοπορεία με μια νέα πολύ ακριβή τεχνολογίας ...
Σε κάθε άλλη περίπτωση αναλάμβαναν πρώτοι οι καταστηματάρχες και οι "reviewer" forum και περιοδικών για να πουλήσουν πρώτοι και με τεράστιες τιμές και κέρδη στους χομπίστες του είδους μέχρι να έρθει η σειρά μας.

Για αρχή, προσδιόρισε σε ποιους ακριβώς αναφέρεσαι, γιατί αυτό που περιγράφεις είναι εξαιρετικά χοντρό.
Αν θές πες την ευτραφή, η αλήθεια πότε δεν είναι χοντρή.

Τα άτομα που περιέγραψα και οι τρόποι λειτουργίας υπάρχουν σε εκκλησία, πολιτική, δημοσιογραφία και σε κάθε έκφραση της οργάνωσής μας, δυστυχώς δεν αποτελούμε εξαίρεση ούτε εμείς οι χρήστες ούτε εσείς οι mod.

Το μόνο χοντρό είναι ότι τολμάς να κατηγορείς έστω έμμεσα εμένα προσωπικά , (έναν αγνό και παρθένο χρήστη), ενώ ταυτόχρονα μου ζητάς εξηγήσεις και διεκδικείς το αλάθητο του μοδερατορα για όλη την δικιά σου "κλίκα" σε αυτό το forum.

Οι εποχές της αθωότητας (αν υπήρξαν ποτέ) στο μυαλό του κόσμου , όπου οι reviewers και οι χομπίστες των forum ήταν πάντα καλοπροαίρετοι, ελπίζω να έχουν περάσει και να είμαστε πιο υποψιασμένοι.

Μάλιστα..

Λοιπόν, ένα consumer DVD player του 1998 μπορεί να παίξει χωρίς κανένα πρόβλημα όλες τις σύγχρονες κυκλοφορίες, με όλα τα features τους. Θα το έχεις διαπιστώσει και εσύ αυτό.

Μπορείς να πεις το ίδιο για ένα πρώτου profile consumer BD player? Χωρίς καν να φτάσω στο 3D..
Παίζουν ότι ακριβός τους υποσχέθηκαν όταν τα αγόραζαν.... όσοι ήθελαν παραπάνω από αυτά , ας μας άκουγαν όταν φωνάζαμε πως το BR θα προσθέσουν τα κέρατά τους, από ιντερνέτ μέχρι πράγματα που ίσως δεν φανταζόμαστε ακόμα και ας αγόραζαν ps3 για να είχαν ότι περισσότερο.
(το ίδιο ισχύει ακόμα... πχ με το 3d, 4d, ή ότι άλλο)

Και στατιστικά οι κάτοχοι HDTV τώρα επιλέγουν BR αντί dvd σε τρομερά γρηγορότερους ρυθμούς.

Με απλά λόγια, τα στατιστικά που έδωσες δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση στο συμπέρασμα που έβγαλες... είναι μπακάλικη χρήση στατιστικής και ωμή εκμετάλλευση της με αποτέλεσμα να βγαίνει τελείως λάθος εντύπωση.

1)Καταρχήν επιλέγεις να μας δείξεις μόνο τις πωλήσεις χωρίς ενοικιάσεις, γιατί έκει το dvd είχε πλεονέκτημα απέναντι στο vhs (όγκου - αντοχής στο χρόνο) οπότε οι αριθμοί είναι πιο όμορφοι... "δημιουργική στατιστική" δηλαδή.
Η πραγματικότητα είναι ότι το dvd είχε 28% του συνόλου εσόδων, και το BR έχει 14-15%.

Δεν είναι σωστό να μεταθέτεις τις αρετές σου στους άλλους.

Εγώ μια απλή σύγκριση των πωλήσεων ταινιών σε δίσκους έκανα, χωρίς να αποκρύψω νούμερα. Εσύ από πού δημιούργησες τις αυθαίρετες τιμές και τους αυθαίρετους ισχυρισμούς σου;

Το συνολικό μερίδιο του DVD το 2001 σε πωλήσεις-ενοικιάσεις δίσκων/κασετών είναι 36,4% και όχι 28%. To 14-15% αποτελεί φαντάζομαι ευσεβή πόθο, μια και από το link του reuters δεν διευκρινίζεται το ακριβές ποσό ενοικιάσεων BluRay.

Για να μην το κουράζουμε, το σωστό ποσοστό του συνολικού μεριδίου του BluRay σε πωλήσεις/ενοικιάσεις δίσκων για το 2009, είναι 8,4%...

Πηγή: http://www.usatoday.com/life/movies/dvd/2010-01-07-homevideo07_ST_N.htm

2)Υπάρχει λάθος στην στρογγυλοποίηση , 6 μήνες πάνω στο ένα, 10-13μήνες στο άλλο ... 4 χρόνια για το dvd και 2.5 για το BD είχαν προηγηθεί από τις χρονιές που συγκρίνεις.
(Πριν το 2009, είχε μισό 2006, 2007-2008 το BR, και πριν το 2001 είχε 1997-1998-1999-2000 το dvd)

Εδώ έχεις εν μέρει δίκιο, αλλά σε διαβεβαιώ δεν έγινε σκοπίμως. Το 1997 όμως γιατί το υπολογίζεις ολόκληρο για το DVD; Υποθέτω στα πλαίσια της δημιουργικής λογιστικής θα εντάσσεται και αυτό...

Aς δούμε λοιπόν το συνολικό μερίδιο του DVD το 2000 σε πωλήσεις-ενοικιάσεις δίσκων/κασετών: 17,9%.

Πηγή: http://www.allbusiness.com/electronics/computer-equipment-data-storage-devices-cd/5191521-1.html

Ουπς, πάλι μεγαλύτερο από το 8,4%...

3)Παραλήπεις τον πόλεμο τον format συν ότι με το dvd όλοι είχαν κατάλληλη τηλεόραση για να το αξιοποιήσουν ενώ για το BR μόνο η μισοί, και μάλιστα πολλές είναι μικρές 720p που δεν δίνουν τόσο εμφανές πλεονέκτημα.

Δεν τα παραβλέπω ποσώς. Τα θεωρώ δύο από τους βασικούς λόγους που το BluRay, όπως και το HD-DVD άλλωστε, ήταν καταδικασμένα εξ αρχής να διαδραματίσουν τον ρόλο του διαδόχου του LaserDisc και όχι του DVD...

Σκούριασα ένα χρόνο και δεν είδα αμέσως όλα τα λαθάκια - ας τα πούμε.

Χρειάζεσαι Μερκελ να σου κόψει τον αέρα... αρκετά έχεις επιβαρυνθεί με τις δόσεις για το hd-dvd, το κάθε νέο media player και κάρτα του pc για να βλέπεις εσύ όλες τις ταινίες που άλλος πληρώνει για να βγουν.
Χτύπημα της παραοικονομίας και λίγο εγκράτεια με στήριξη του BR επιτέλους.

HD-DVD δεν διαθέτω, ούτε διέθετα ποτέ. Διαθέτω όμως μία συλλογή 1500 αυθεντικών δίσκων DVD και BluRay και καλά θα κάνεις να προσέχεις ιδιαιτέρως πριν προσβάλλεις με βλακώδη και ανυπόστατα συμπεράσματα περί παραοικονομίας τους συνομιλητές σου, πόσο δε μάλλον τη στιγμή που έχεις υπάρξει αρχιτζαμπατζής την εποχή του divx...

Το μόνο χοντρό είναι ότι τολμάς να κατηγορείς έστω έμμεσα εμένα προσωπικά , (έναν αγνό και παρθένο χρήστη), ενώ ταυτόχρονα μου ζητάς εξηγήσεις και διεκδικείς το αλάθητο του μοδερατορα για όλη την δικιά σου "κλίκα" σε αυτό το forum.

Μπαρδον ?

Επειδη διαφωνουν καποιοι μαζι σου (ολοι αν δεν το εχεις παρατηρησει....) τους χαρακτηριζεις κλικα ?

Αν δεν θες να είσαι ψεύτης , πρέπει να διευκρινίσεις ότι είμαι "ξεδιάντροπα" υπέρμαχος συγκεκριμένων μόνο προϊόντων της πολυεθνικής (ps3-BR) , κυρίως απέναντι στα ανταγωνιστικά προϊόντα (της έστω μη πολυεθνικής) Μicrosoft με τα xbox360 , hd-dvd.
Σε άλλα προϊόντα έχω υποστηρίξει ανταγωνίστριες , πχ lg σε τηλεοράσεις όταν ασχολούμουν , και έχω εξηγήσει υπερεπαρκώς και σε βαθμό αηδίας τα αυτονόητα.

Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης.

Δεν χρειάζεται να υποστηρίζεις όλα τα προϊόντα μιας εταιρείας για να σε χαρακτηρίσουν υπέρμαχό της. Φτάνουν 2-3. At least, in my book.

Πέρα από τα στοιχεία που τελικά επιβεβαιώθηκαν,

Ποια στοιχεία;

δεν πρέπει να ξεχνάς ότι είμαι απλός χρήστης και όλοι μας γουστάραμε που μια φορά είμαστε με μια παιχνιδομηχανή στην πρωτοπορεία με μια νέα πολύ ακριβή τεχνολογίας ...
Σε κάθε άλλη περίπτωση αναλάμβαναν πρώτοι οι καταστηματάρχες και οι "reviewer" forum και περιοδικών για να πουλήσουν πρώτοι και με τεράστιες τιμές και κέρδη στους χομπίστες του είδους μέχρι να έρθει η σειρά μας.

Και εδώ με έχασες.. Θέλεις να πεις ότι το PS3 δεν το είχαν κάνει review πριν κυκλοφορήσει; Ότι δεν πέρασε από τα περιοδικά;

Αν θές πες την ευτραφή, η αλήθεια πότε δεν είναι χοντρή.

Τα ψέμματα όμως είναι.

Τα άτομα που περιέγραψα και οι τρόποι λειτουργίας υπάρχουν σε εκκλησία, πολιτική, δημοσιογραφία και σε κάθε έκφραση της οργάνωσής μας, δυστυχώς δεν αποτελούμε εξαίρεση ούτε εμείς οι χρήστες ούτε εσείς οι mod.

ΟΚ.. οπότε, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, "κλίκα" μου αποτελούν λίγο πολύ όλα τα υπόλοιπα μέλη του avclub. Εκτός από εσένα.

Σοβαρά λοιπόν, έχεις μια τελευταία ευκαιρία να ανασκευάσεις και να αποσύρεις τις επιεικώς αστείες και παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες που έχεις διατυπώσει προς λίγο πολύ όλους τους συνομιλητές σου.

Παίζουν ότι ακριβός τους υποσχέθηκαν όταν τα αγόραζαν.... όσοι ήθελαν παραπάνω από αυτά , ας μας άκουγαν όταν φωνάζαμε πως το BR θα προσθέσουν τα κέρατά τους, από ιντερνέτ μέχρι πράγματα που ίσως δεν φανταζόμαστε ακόμα και ας αγόραζαν ps3 για να είχαν ότι περισσότερο.
(το ίδιο ισχύει ακόμα... πχ με το 3d, 4d, ή ότι άλλο)

Αχα.. Οπότε, τελικά το BD δεν ήταν ημιτελές όταν ανακοινώθηκε.. Απλά, είχαν στο μυαλό τους από την αρχή οι εταιρείες να τα αρπάξουν πολλές φορές από τα πελατάκια - θύματα.

Ακόμα χειρότερα δηλαδή για τη Sony.. Προμελετημένο το έγκλημα κατά των καταναλωτών.

Good to know.

Δεδομένου ότι έκανα και εγώ ένα λαθάκι , ας μην ασχοληθώ με κάποια πράγματα που έγραψες μόλις.

Βρήκαμε στο περίπου ότι το BR έχει 9.1% των πωλήσεων του DVD, ενώ το dvd είχε 17.9% των πωλήσεων του vhs σε σχεδόν (-3 μήνες) αντίστοιχη περίοδο.
( 13.9/2.5 = 17.9 %, και 16.4/1.5 = 9.1% )

Για να καταλάβουμε πιο πρακτικά τι είναι το 17.9 σε σχέση με το 9.1 , υπολόγισα ότι σε 12 μήνες θα έχει φτάσει και το BR στο συγκεκριμένο ποσοστό, υποθέτοντας ότι διατηρούνται οι ρυθμοί αύξησης της τελευταίας χρονιάς.
(αν και το ποσοστό αύξησης που το υπολόγισα σαν σταθερό, είναι πιθανότατο να μεγαλώσει)

Αφαιρώντας τους 3 μήνες προβαδίσματος του dvd, μπορούμε να πούμε ότι το BR είναι 9 μήνες πίσω σε σχέση με την πορεία που έκανε το προηγούμενο format στην Αμερική.

Ας βάλουμε στα θετικά και ότι όλος ο κόσμος δεν έχει ακόμα ικανή τηλεόραση όπως με το dvd ...πράγμα που βαραίνει μεν πολύ στην αρχή, αλλά όσο ο TV το μειωνέκτιμα χάνεται.

Οπότε σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν έχουμε το δικαίωμα από αυτά τα στοιχεία να λέμε ότι το BR "σέρνεστε" και δεν ξέρω τι σε σχέση με το dvd.
Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι ο τίτλος του τόπικ ότι ο κόσμος δεν αγοράζει BR.
(έκτος αν το κάνουμε αποκλειστικά για την Ελλάδαρα μας , να μην ξεχνάμε και τα χάλια μας.)

Στο Αμέρικα:

dvdvsbluray12.6.09.jpg

Blu-ray Disc sales continue to increase by over 100% while DVD sales continue to fall. Again, this will go on for the next 5 to 10 years.

http://www.avtruths.com/latestupdates2009.html

Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι ο τίτλος του τόπικ ότι ο κόσμος δεν αγοράζει BR.
(έκτος αν το κάνουμε αποκλειστικά για την Ελλάδαρα μας , να μην ξεχνάμε και τα χάλια μας.)

Υπενθυμίζω ότι το νήμα ξεκίνησε πριν 2 χρόνια, και βασίστηκε σε συγκεκριμένο άρθρο του hdtvmagazine.com το οποίο σαφώς και τότε περιέγραφε μια τέτοια κατάσταση στην Αμερικανική αγορά.

Οπότε, ο τίτλος του νήματος ήταν 100% σωστός τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Σαφώς και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Μην τρελαθούμε κιόλας. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε καθημερινά να ψάχνουμε τα παλιά νήματα (έχουμε και 55.000+ από δαύτα..) για να κρατάμε τους τίτλους τους up to date.

Ας το αφήσουμε βρε , αλλά ΕΙΝΑΙ λαθός.... το μερίδιο του κόσμου που έχει HDTV αγοράζει πολλά BR .
Παρότι λιγότεροι, δεν απέχουμε και τόσο πολύ από την συνολική αντίστοιχη πορεία του dvd.

Δεν χρειάζεται να υποστηρίζεις όλα τα προϊόντα μιας εταιρείας για να σε χαρακτηρίσουν υπέρμαχό της. Φτάνουν 2-3. At least, in my book.
Εκτός από τους χρήστες ανάλογα ισχύουν και για τους υπεύθυνους των forum όπως και κάθε δραστηριότητας... από την συμπεριφορά τους και τις χοντράδες τους τους κρίνουμε.

ΟΚ.. οπότε, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, "κλίκα" μου αποτελούν λίγο πολύ όλα τα υπόλοιπα μέλη του avclub. Εκτός από εσένα.

Σοβαρά λοιπόν, έχεις μια τελευταία ευκαιρία να ανασκευάσεις και να αποσύρεις τις επιεικώς αστείες και παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες που έχεις διατυπώσει προς λίγο πολύ όλους τους συνομιλητές σου.
Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία ... απλά ο ισχυρισμός σου ότι όλοι εδώ είσαστε "άμεμπτοι", "100 χομπίστες" κλπ και η απαίτηση να συμφωνήσουμε είναι απλά αστείος να μην πω πάλι τίποτα χειρότερο.
Μόνο για τον Πάπα έχω ακούσει να υπάρχουν ανάλογες απαιτήσεις, και μάλλον σου άρεσε .

Αχα.. Οπότε, τελικά το BD δεν ήταν ημιτελές όταν ανακοινώθηκε.. Απλά, είχαν στο μυαλό τους από την αρχή οι εταιρείες να τα αρπάξουν πολλές φορές από τα πελατάκια - θύματα..
Απλά δεν είναι νεκρό format... δεν φταίω εγώ αν δεν ήθελαν να προσθέσουν τίποτα στο dvd .
Εμένα δεν θα με πείραζε να έβαζαν ιντερακτιβ υπηρεσίες πχ. και ας έπρεπε να πάρεις νέο player... δικαίωμά τους να μην το κάνουν ποτέ.
Μακάρι να μας βάλουν και 3Δ και 4D μετά... όποιος γουστάρει ακολουθεί, οι άλλοι έχουν 100% ότι τους υποσχέθηκαν.

Last edited:
Στο Αμέρικα:

dvdvsbluray12.6.09.jpg

Blu-ray Disc sales continue to increase by over 100% while DVD sales continue to fall. Again, this will go on for the next 5 to 10 years.

http://www.avtruths.com/latestupdates2009.html

Τωρα τα εφτιαξες στο photoshop ετσι ? :flipout:

Ελα ομολογα το....

Περα της πλακα παντως σαν φαινομενο ειναι πολυ περιεργο. Παντως και εγω μονο 20 δισκακια BR εχω ενω απο τα παλαια σουβερ εχω εκατονταδες πλεον.(σταματησα να αγοραζω ομως dvd εδω και κανα δυο χρονια.)

Το τελευταιο dvd που αγορασα ηταν μια συλλογη των Μοντι Παιθονς που ομως ειχε γυριστει σε SD και αρα δεν υπηρχε κανενας λογος να το αναζητησω σε br.

Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία ...

Η λέξη "κλίκα" στο δικό μου λεξικό αποτελεί πολύ βαριά κατηγορία.

Αναμένω να ανασκευάσεις.

απλά ο ισχυρισμός σου ότι όλοι εδώ είσαστε "άμεμπτοι", "100 χομπίστες" κλπ και η απαίτηση να συμφωνήσουμε είναι απλά αστείος να μην πω πάλι τίποτα χειρότερο.
Μόνο για τον Πάπα έχω ακούσει να υπάρχουν ανάλογες απαιτήσεις, και μάλλον σου άρεσε.

Μάλλον παρανόησες. Όταν αναφέρθηκα στο "άμεμπτο", σαφώς και αναφέρθηκα στην Δ.Ο. και στον ιδιοκτήτη του, το Σωματείο Φίλων Εικόνας, Ήχου και Μουσικής.

Διάβασε το Καταστατικό μας, και θα καταλάβεις.

Έχοντας υπόψη το Καταστατικό και τους όρους συμμετοχής στο Σωματείο μπορώ να μιλάω με μεγάλη σιγουριά για την απουσία εμπορικών συμφερόντων του Ιδιοκτήτη και της Δ.Ο.

Προφανώς και δεν μπορώ να πω το ίδιο για όλα τα μέλη μας, ειδικά τη στιγμή που αρκετά από αυτά είναι δηλωμένοι επαγγελματίες του χώρου.

Αλλά δεν έχω δει κανέναν από αυτούς να εμπλέκεται στην κουβέντα μας, τώρα ή στο παρελθόν.