Tasos_Th
Supreme Member
για βοήθα λίγο... το εντυπωσιακό είναι το λιγότερο που μας ενδιαφέρει.
η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα μας ενδιαφέρει.
Εντυπωσιακό, δε λέω. Αλλά κάπως .....γιαπωνέζικο μου φάνηκε.
Κάτι σε πιο ελληνικό δεν έχει; Κάτι σε ....Παρθενώνα![]()
Χμ.....παρατηρήσεις:
1. γιατί 78ΧΧ 79ΧΧ στο πρώτο στάδιο; Τα μειονεκτήματα τους (αργοί, θόρυβος...) μεταφέρονται στο δεύτερο στάδιο. Τι παραπάνω κοστίζουν τα LM?
2. 2Χ10000 μF είναι ολίγον υπερβολική τιμή για έναν τελεστικό ο οποίος χρειάζεται 10mA για να δουλέψει. Τόση χωρητικότητα δεν έχει ούτε ο μπέρυ στην τροφοδοσία του. Άσε που θα παθαίνουν πλάκα τα 78,79ΧΧ για να τους φορτίσουν.
3. Γιατί αυτή η ασυμμετρία τιμών στις αντιστάσεις του διαιρέτη τάσης μεταξύ θετικού και αρνητικού LM?
4. Λείπουν οι πυκνωτές C adj, τουλάχιστον 10μF , που βελτιώνουν το Ripple Rejection κατά 15db τουλάχιστον.
Η National είναι πολύ συγκεκριμένη στα Data sheet των LM......:singer:
Έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι το τροφοδοτικό το έφτιαξα με υλικά που είχα σε μια ντουλάπα με ανταλλακτικά που έχω (για αυτό έβαλα τα 7812 και 7912 ) Οι μεγάλοι πυκνωτές το ίδιο τους είχα , χώρο στο κουτί είχα και τους έβαλα
Όσο για την ασυμμετρία στις αντιστάσεις μεταξύ θετικού και αρνητικού
Σου επισυνάπτω ένα αποσπάσιμα από τα PDF της NATIONAL σχετικά με τα LM317 και LM337.Τωρα σχετικά με τους πυκνωτές C adj έχεις
Δίκαιο αλλά λόγω κεκτιμένης ταχύτητας δεν τους έβαλα. Παρασύρθηκα και από το PDF την πρώτη σελίδα που σου στέλνω γιατί είδα το βασικό σχέδιο και δεν μπήκα στον κόπο να κατέβω πιο κάτω και να δω όλο το PDF…πάντως αυτό είναι κάτι που
Διορθώνετε ..
:grandpa:
Ωραία αυτά που λέτε. Αλλά, το πρώτο αρχείο που άνοιξε μου .. φόρτωσε trojan !:violent-smiley-030:
Χμ.....παρατηρήσεις:
1. γιατί 78ΧΧ 79ΧΧ στο πρώτο στάδιο; Τα μειονεκτήματα τους (αργοί, θόρυβος...) μεταφέρονται στο δεύτερο στάδιο. Τι παραπάνω κοστίζουν τα LM?
2. 2Χ10000 μF είναι ολίγον υπερβολική τιμή για έναν τελεστικό ο οποίος χρειάζεται 10mA για να δουλέψει. Τόση χωρητικότητα δεν έχει ούτε ο μπέρυ στην τροφοδοσία του. Άσε που θα παθαίνουν πλάκα τα 78,79ΧΧ για να τους φορτίσουν.
3. Γιατί αυτή η ασυμμετρία τιμών στις αντιστάσεις του διαιρέτη τάσης μεταξύ θετικού και αρνητικού LM?
4. Λείπουν οι πυκνωτές C adj, τουλάχιστον 10μF , που βελτιώνουν το Ripple Rejection κατά 15db τουλάχιστον.
Η National είναι πολύ συγκεκριμένη στα Data sheet των LM......:singer:
για βοήθα λίγο... το εντυπωσιακό είναι το λιγότερο που μας ενδιαφέρει.
1. Σωστον...
2. Σωστον, επισεις..
3. Σωστον, αλλα ολιγο. Αυτο που εχει σημασια, δεν ειναι οι απολυτες τιμες των αντιστασεων αλλα ο λογος τους R2/R1. Παντως, και γω, δεν βλεπω καποιο λογο να μην υπαρχει συμμετρια : 240/5κ multiturn, ειναι στανταρ για αυτου του ειδους τις εφαρμογες....
4. Σωστον, για αλλη μια φορα..
5. Σωστον, εντελως ...
ΥΓ... και το offtopic: Δες τα ΠΜ please
Μήπως να ξεκινούσατε από την αρχή ένα custom cd player; Τόσες αλλαγές που κάνατε,
Καλημέρα Αnasthom,
Tα σχέδια που ανέβασες είναι μοναδικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για έναν σχεδιαστή .
Μου άρεσε το σχέδιο 1 και το 4 . Με μια γρήγορη ματιά μου φαίνονται και τα δύο ίδια, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία (viewing angle).
Σε όλα τα σχέδια είναι το σασί του player και μόνο , απλα είναι απο πολλές οπτικές γωνίες για πληρέστερη κατανόηση.
Θα μας βοηθούσε αν πρόσθετες ένα δικό σου σχόλιο για κάθε σχήμα.
Κάποιο από αυτά τα σχέδια είναι για το εξωτερικό τροφοδοτικό ?
:Κουτί για εξωτερικό τροφοδοτικό δεν σχεδιάστηκε.Αν απαιτηθεί στην πορεία εξωτερικό τροφοδοτικό μπορούμε να περάσουμε σε ένα αντίστοιχης σχεδίασης κουτί για το τροφοδοτικό.
Το σχέδιο του σασί βοηθάει στην απόσβεση των κραδασμών και φυσικά στη μείωση των συντονισμών του ίδιου του σασί γιατί δεν υπάρχουν παράλληλες επιφάνειες.
το σασί έχει σκόπιμα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για τους λόγους που ανέφερες.
Το φαντάζομαι να είναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο μαύρο αλουμίνιο πάχους 5 mm. To σασί θα αποτελείται από δύο κομμάτια που θα συνδέονται μεταξύ τους αφήνοντας μια ρίγα βάθοις 1mm περιφερειακά της συσκευής.
To display θα είναι από γυαλί ημιδαφανές (fume).
Δεν χρειάζεται να μπουν ποδαράκια . Το κωνικό σχήμα της βάσης από μόνο του βοηθάει στη μεταφορά της ενέργειας από το σασί στη γη.
Η ασημί χρωματισμένη επιφάνεια προτείνεται για χρήση ανοδιωμένου αλουμινίου ( χρώματος δικής σας προτίμησης ) . Τα κομμάτια θα είναι το λιγότερο 2 με το ένα να αποτελεί το επάνω μέρος απο ανοδιωμένο αλουμίνιο και το άλλο το κάτω μέρος .
η θέση και το σχήμα του display μπορεί να αλλάξει.
Το ποδαράκια έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ούτε να χρειάζονται ειδικά ε´ξτρα ποδαράκια, αλλα και εσωτερικά προβλέπεται χώρος για προσθήκη βάρους στις ζώνες στήριξης. Όπως επίσης θα παρατηρήσατε τα ποδαράκια είναι τρία και όχι τέσσερα.
Πολυ καλή προσπάθεια . Εμένα μου αρέσει σαν σχέδιο.
Θα κολλήσουμε βέβαια στο κατασκευαστικό μέρος . Θα σου έλεγα μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο να επικοινωνήσεις με την Bluesky. Να το έχεις κατοχυρώσει πρώτα σαν σχέδιο γιατί θα σου το κλέψουν. Η δημοσίευση αυθεντικών σχεδίων σε κάποιο forum δεν νομίζω οτι σε προστατεύει από τους αντιγραφείς. Δεν έχω άποψη επ' αυτού γιατί δεν γνωρίζω το νομικό καθεστώς.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω ούτε εγώ τι ακριβώς ισχύει περι ευρεσιτεχνιών , καταχωρήσεων και τα λοιπά , αν ξέρει κάποιος ας μου πεί.
Όσω για επαφή με την Bluesky προσπαθώ να βρώ αν υπάρχει κάποιο site ή κάποιο email επικοινωνίας μέσω μιας φίλης μου που εργάζεται στην γραμματεία μιας κινέζικη εταιρίας στο Hong Kong που παράγει στερεοφωνικά αυτοκινήτου ( www.innovatek.cn) αν μπορέσει και μου βρεί κάποια άκρη θα ενημερώσω.
Οποιεσδήποτε προτάσεις παρατηρήσεις είναι απαραίτητες.
Χάρηκα που σας άρεσε. Θα δουλέψω και 2 -3 ακόμα projects και θα ανεβάσω τα previews να δείτε.
http://www.tentlabs.com/Products/Components/XO/assets/Supply_decoupling.pdf
Supply_decoupling. the new method (αλλα πώς θα εφαρμοστει στην καταραμενη πλακέτα του bs???)
Αντε και βοηθειά μας:violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:...ξεκινας απο κατι πιο απλο, αλλα βασικο, 0.1 ακριβως επανω στα ποδαρακια 4 και 8 του τελεστικου και μετα βλεπεις παραπερα......
φιλε Anasthom,το Bluesky ειναι φασον δουλεια ,δεν υπαρχει σαν εταιρεια με το ιδιο ονομα
αν αυριο δωσεις σε μια εταιρεια (απο της 100δες που υπαρχουν)παραγγελια 5000-10000 κομματια μπορειςς να τα ονομασεις ακομη και Anasthom!!!!! κλπ κλπ
πλακα den θα ειχε να φτιαξουμε ενα avclub cd player!!!!!!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.