Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Πάντως αν ετοιμάσουμε ένα τουλάχιστον εξ ολοκλήρου δικής μας σχεδίασης custom cd player και πουλήσουμε την πατέντα σε κάποιον τέτοιο κατασκευαστή ίσως βγεί κάτι απο την όλη υπόθεση.
και πάλι .... λεεεεεεέμε τώρα.

Εναν καλό πωλητή έχουμε , τον guru. Να φανταστέιτε ότι ο ίδιος δεν έχει αγοράσει το DV-865 . Eχει το προηγούμενο μοντέλο βέβαια που μπορεί να έχει και διαφορετικό chipset από το δικό μας το DV-865.

Αν μη τι άλλο είναι ένας πολύ καλός πωληταράς με τα ούλα του.

Παρεμπιπτόντως χθες που πήγα στο NewMarkt για να αγοράσω μερικά CDs, είδα σε προσφορά DVD players της AudioLine με 29 ευρώ. Πολύ καλή και στιβαρή κατασκευή μικρού μεγέθους, μικρότερο από το DV-865, που παίζει σχεδόν όλα τα format. Εχει και οπτική ψηφιακή έξοδο και 5-6 RCA για άλλες δουλειές που αφορούν προφανώς την εικόνα.

Σαν κατασκευή μου άρεσε περισσότερο από το DV-865 γιατί ήταν ποιο compact σαν κατασκευή . Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να περιέχει το ίδιο chipset με το δικό μας.

Δεν το αγόρασα, γιατί δεν θέλω να ξαναμπώ στη διαδικασία των δοκιμών και πάλι από την αρχή ...
Οποιος αντέχει και έχει γερά νεύρα ας το αγοράσει , τουλάχιστον να το δούμε πως είναι μέσα. Από περιέργεια και μόνο. Ναι, αυτή η περιέργεια θα μας φάει.

Το DV-865 έχει πάει ήδη στα 34.90 ευρώ.

Last edited:
Εναν καλό πωλητή έχουμε , τον guru. Να φανταστέιτε ότι ο ίδιος δεν έχει αγοράσει το DV-865 . Eχει το προηγούμενο μοντέλο βέβαια που μπορεί να έχει και διαφορετικό chipset από το δικό μας το DV-865.

Παρεμπιπτόντως χθες που πήγα στο NewMarkt για να αγοράσω μερικά CDs, είδα σε προσφορά DVD players της AudioLine με 29 ευρώ. Πολύ καλή και στιβαρή κατασκευή μικρού μεγέθους, μικρότερο από το DV-865, που παίζει σχεδόν όλα τα format. Εχει και οπτική ψηφιακή έξοδο και 5-6 RCA για άλλες δουλειές που αφορούν προφανώς την εικόνα.

Σαν κατασκευή μου άρεσε περισσότερο από το DV-865 γιατί ήταν ποιο compact σαν κατασκευή . Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να περιέχει το ίδιο chipset με το δικό μας.

Δεν το αγόρασα, γιατί δεν θέλω να ξαναμπώ στη διαδικασία των δοκιμών και πάλι από την αρχή ...
Οποιος αντέχει και έχει γερά νεύρα ας το αγοράσει , τουλάχιστον να το δούμε πως είναι μέσα. Από περιέργεια και μόνο. Ναι, αυτή η περιέργεια θα μας φάει.

ox ox ox ox :BDGBDGB53: :BDGBDGB53: :BDGBDGB53:

Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

...προβλέπω νέο thread με άλλα 1.000 replies...:flipout:

ΠΡΟΣΟΧΗ !

έκανα μία διαπίστωση που μάλλον εξηγεί το πρόβλημα με την παραμόρφωση αλλά και τη διαφοροποίηση του ήχου από BS σε BS (από χείριστη εως και ... αναφοράς).

Στη δική μου συσκευή, το πρόβλημα εντοπίστηκε στην τιμή της τάσης +5 V. Το "μαμίσιο" τροφοδοτικό έγβαζε +5.10 (!), ενώ το εξωτερικό δικό μου 5.25 (έως και 5.50V). Με την τιμή αυτή, παραμόρφωνε μετά από 5 λεπτά περίπου (μιλάμε από ποσοστά 5% έως και 50% !!!! - όσο μεγαλύτερη η τάση από την νόρμα των 5 V, τόσο μεγαλύτερη και η παραμόρφωση ..).

Ρυθμίζοντας τις σπείρες στο δευτερεύων του Μ/Σ έπαιζα με την συνεχή τάση (υπό φορτίο) από 5.45 έως και 4.8. Λοιπόν, το πρόβλημα της παραμόρφωσης εξαλειφόταν τελείως στα 5.1 V ("μαμίσια" τιμη) και μάλιστα με ένα ελαφρύ "σκοτείνιασμα" της οθόνης (συγκριτικά με τα 5.25 V αρχικά).

Πράγμα που μας λέει ότι η διαφοροποίηση στον ήχο από BS σε BS δεν αποκλείεται να οφείλεται σε υπερβολικές εργοστασιακές ανοχές της συγκεκριμένης τάσης, πράγμα που συνεπικουρεί και η διαφοροποίηση της φωτεινότητας της οθόνης (.. από πορτοκαλί-νορμάλ σε κίτρινο).

Η λύση λοιπόν στην σωστή απόδοση του BS έγκειται προφανώς στην .... ΣΩΣΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ !! Συμβουλή : ασχοληθείτε με την τροφοδοσία και κατόπιν με τα υπόλοιπα.

(ΥΓ. By the way, για την συμμετρική 12V χρησιμοποιώ ένα κανάλι τροφοδοσίας τύπου ΟΡΑ 627 με διπλή, κασκοδική σταθεροποίηση). :worshippy:

Πολύ χρήσιμη η διαπίστωση αυτή Σταύρο.
Δεν το είχα παρατηρήσει.
Εκανα λοιπόν μία μικρή τροποποίηση του τροφοδοτικού για τα 5V.
Αντικατέστησα την αντίσταση R4 (10Κ) με τριμερ και ρύθμισα την τάση ακριβώς 5.00V. Ταυτόχρονα άλλαξα τους πυκνωτές τροφοδοσίας στην έξοδο των 5V στο Π φίλτρο, με άλλους καλύτερης ποιότητας και χαμηλής αντίστασης.
Από μία βιαστική ακρόαση, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Οχι μόνο δεν είδα βελτίωση αλλά μάλλον έγινε χειρότερο. Εχει νομίζω μία ελαφριά παραμόρφωση σαν την παραμόρφωση crossover από χαμηλό ρεύμα ηρεμίας.
Αύριο θα το δω καλύτερα. Θα έχουν παίξει και οι πυκνωτές.

Attachments

• power1.jpg
    power1.jpg
    96.6 KB · Views: 46
  • power2.jpg
    power2.jpg
    97.1 KB · Views: 49
Φυσικά και μπορεί να μειωθεί η συγκεκριμένη τιμή στο 317.
Επειδή λοιπόν με έτρωγε το χέρι μου, έκανα το παρακάτω, γιατί όπως λέει και ό φίλτατος Κος Τυροβολάς, τα ηλεκτρόνια καταπιέζονται και συμπιέζονται μέσα στα SMD και αυτό δε το θέλουμε! είπα λοιπόν και γώ να βάλω κανονικό τσιπάκι, με δυσκόλεψε αλλά άξιζε!!! Μη με ρωτήσατε πώς κατάφερα να κολλήσω κανονική βάση εκεί...μερικά ουισκάκια και κάμποσα Dark Arts!!!!!

Πάνο πως έπαιξε με τον Opa2134;
Σε σχέση με τον κινέζικο;

Το ότι τα ηλεκτρόνια καταπιέζονται και συμπιέζονται δεν παίζει σαν δικαιολογία μιά και ο ημιαγωγός έχει το ίδιο μέγεθος. Απλώς το DIP έχει λίγο καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας.

Αυτό το tip με το ουίσκι δεν το ήξερα.

Τροφοδοτικού συνέχεια, νομίζω ότι τώρα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα

:2thumb22sup:

Κοκαρ το 317 και και το 78ΧΧ θέλουν 3-4 volt διαφορά εισόδου εξόδου για να σταθεροποιήσουν. Εσύ στα κασκοδικά έχεις βάλει 14 ανορθωμένα 19V και βγάζεις 17.
Στο δεύτερο τροφοδοτικό έχεις 8V ανορθωμένα 10,5V και έξοδο του πρώτου 317 9V.

Anasthom ξέρεις πόσο θα μας στοιχίσει αυτό το σασσί αν το κατασκευάσουμε από μασίφ σφυρίλατο αλουμίνιο επεξεργασμένο σε CNC;

Το μπλου σκαι μια χαρά σασσί έχει, το εσωτερικό είναι άχρηστο και πρέπει να το αλλάξουμε όλο.:flipout:

Anasthom ξέρεις πόσο θα μας στοιχίσει αυτό το σασσί αν το κατασκευάσουμε από μασίφ σφυρίλατο αλουμίνιο επεξεργασμένο σε CNC;

Το μπλου σκαι μια χαρά σασσί έχει, το εσωτερικό είναι άχρηστο και πρέπει να το αλλάξουμε όλο.:flipout:

ετοιμάζω και low budget σχεδίαση, αυτά είναι Projects απλά. αν κάποιος καταφέρει να τα υλοποιήσει είναι άλλο θέμα.

Ας υπα´ρχουν στο αρχείο του CLUB , μπορεί όταν γίνουμε 5000 μέλη , με 1 ευρώ ο καθένας συμμετοχή να φτιάξουμε ένα :flipout: :flipout: :flipout:

Το club έχει ανθρώπους να αναλάβουν κάθε λεπτομέρεια, ανθρώπους με εμπειρία , με μεράκι με γνώσεις και ικανότητες.

Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλύτερο. Κοίταξε κι εγώ πιστεύω οτι τα σχέδια είναι τραβηγμένα και ακριβά σαν κατασκευές , αλλά το να σας παρουσίαζα ένα σχέδιο σαν VHS βίντεο της δεκαετίας του 80 δεν θα ήταν ότι καλύτερο.

Μπορείται να μου πείτε μόνο σε ποιά υλικά περιορίζεται η κατασκευή του σασί ;;; οπότε να προσπαθήσω να επιλέξω ευκολοδούλευτα, στιβαρά , ασφαλή και όσο το δυνατόν οικονομικότερα υλικά στο σχεδιασμό και εμμέσος για την υλοποίηση.

Πάντως χαίρομαι που σας αρέσουν ....

θες να βάλεις σε καινούργιο σασί το bs η να φτιάξεις απο την αρχή cd player? γενικά ουτοπικά μου ακούγονται (λιγότερο το πρώτο) και δεν δείχνει να αξίζει να ασχοληθείς

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κάνω κάτι απο τα παραπάνω. Απλά επειδή αρκετοί γκρινιάζουν με την χαμηλή ποιότητα κατασκευής και επειδή σε αυτό το νήμα ασχολούνται με χειρουργική , είπα αν μπορώ να βοηθήσω στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής για όσους ενδιαφέρονται.
Αν είχα την τεχνογνωσία όπως αρκετοί στην κατηγορία, θα προσπαθούσα να φτιάξω έαν cd player βασισμένο στο φθηνό BS προσπαθώντας να το πάω στα άκρα.

Κοκαρ το 317 και και το 78ΧΧ θέλουν 3-4 volt διαφορά εισόδου εξόδου για να σταθεροποιήσουν. Εσύ στα κασκοδικά έχεις βάλει 14 ανορθωμένα 19V και βγάζεις 17.

τα κασκοδικά τι είναι πάλι, απο το cascade? :BDBDG54:

δεν με έχει πιάσει ποτέ ξανα αναγούλα με λέξη... παράξενο συναίσθημα (χωρίς παρεξηγήσεις, αλλά αν σημαίνει κάτι άλλο θα μου περάσει) :ears:

Το ότι τα ηλεκτρόνια καταπιέζονται και συμπιέζονται δεν παίζει σαν δικαιολογία μιά και ο ημιαγωγός έχει το ίδιο μέγεθος.

Γιά και χαρά σου Νικολάκη! δεν το είπα σοβαρά ρε φιλαράκι οτι καταπιέζονται, πλάκα κάνουμε! Αυτό μας έλλειπε να στέλνουμε και τα ηλεκτρόνια για ψυχανάλυση μπας και παίξουν καλύτερα!

Όσο για το διαταύτα, παίζει ελαφρά καλύτερα εδικά στα πρίμα πολύ ψηλά κι στο σφίξιμο του μπάσου, φυσικά η διαφορά δεν είναι τεράστια και η αλήθεια είναι οτι τώρα που το άκουσα αρκετά και σε σύγκριση με το μαμακίσιο, οι διαφορές είναι μικρότερες απ' ότι θα περίμενα.

Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

τα κασκοδικά τι είναι πάλι, απο το cascade? :BDBDG54:

δεν με έχει πιάσει ποτέ ξανα αναγούλα με λέξη... παράξενο συναίσθημα (χωρίς παρεξηγήσεις, αλλά αν σημαίνει κάτι άλλο θα μου περάσει) :ears:

Eχουν μπει τα τελευταία χρόνια στο λεξιλόγιό μας πολλές ξενόφερτες λέξεις.

Οπως λ.χ η λέξη εμπέδηση που προέρχεται από την Αγγλική λέξη impedance.

Κασκοδική Τοπολογία= Cascade Topology.

Οταν συνδέουμε σειριακά ένα ή περισσότερα παρομοιότυπα κυκλώματα (networks) μεταξύ τους ώστε η έξοδος του πρώτου να τροφοδοτεί την εισόδο του επόμενου σταδίου.

Στην περίπτωση του γραμμικαύ σταθεροποιημένου τροφοδοτικού που σχεδιάζουμε σε αυτό το θέμα, το πρώτο στάδιο της σταθεροποίησης τάσης τροφοδοτεί με σταθεροποιημένη τάση τον δεύτερο σταθεροποιητή τάσης. Με αυτό τον τρόπο το δεύτερο στάδιο λειτουργεί κάτω από ιδανικότερες συνθήκες. Μειώνεται δραματικά και ο κυματισμός της εναλλασόμενης τάσης (ripple) στην έξοδο του δεύτερου σταδίου ήτοι ο θόρυβος.
Απαιτείται σωστός σχεδιασμός των επιμερους σταθεροποιητών για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση.

καλή σου μέρα.

Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Eχουν μπει τα τελευταία χρόνια στο λεξιλόγιό μας πολλές ξενόφερτες λέξεις.

Οπως λ.χ η λέξη εμπέδηση που προέρχεται από την Αγγλική λέξη impedance.

Κασκοδική Τοπολογία= Cascade Topology.

Οταν συνδέουμε σειριακά ένα ή περισσότερα παρομοιότυπα κυκλώματα (networks) μεταξύ τους ώστε η έξοδος του πρώτου να τροφοδοτεί την εισόδο του επόμενου σταδίου.

Στην περίπτωση του γραμμικαύ σταθεροποιημένου τροφοδοτικού που σχεδιάζουμε σε αυτό το θέμα, το πρώτο στάδιο της σταθεροποίησης τάσης τροφοδοτεί με σταθεροποιημένη τάση τον δεύτερο σταθεροποιητή τάσης. Με αυτό τον τρόπο το δεύτερο στάδιο λειτουργεί κάτω από ιδανικότερες συνθήκες. Μειώνεται δραματικά και ο κυματισμός της εναλλασόμενης τάσης (ripple) στην έξοδο του δεύτερου σταδίου ήτοι ο θόρυβος.
Απαιτείται σωστός σχεδιασμός των επιμερους σταθεροποιητών για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση.

καλή σου μέρα.
χονδροκομένα πρακτικα κάπως έτσι ( απο πειραμάτικη πλακέτα η φωτο)

Attachments

• cascode.jpg
    cascode.jpg
    113 KB · Views: 69
Το εγχειρίδιο υποστηρίζει το ανάποδο (και στις δύο γλώσσες):

ON: ακρόαση κατά τη διάρκεια της μέρας
OFF: ακρόαση κατά τη διάρκεια της νύχτας

Λυπάμαι που το λέω αλλά το εγχειρίδιο το λέει σωστά.

Για του λόγου το αληθές, δεν έχετε παρά να βάλετε μία ταινία DVD.
Στο (default) Night Mode = OFF και σε χαμηλή ένταση θα ακούσετε ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Θέτοντας το σε ON, όλα τα θετικά στοιχεία (σε χαμηλή ένταση) χάνονται. Επίσης, δοκιμάστηκε και σε μουσικό CD, πάλι σε χαμηλή ένταση, και δεν διαπιστώθηκε το παραπάνω εφέ. Μένει τώρα να δοκιμαστεί και σε υψηλές εντάσεις.

Πονηρός ο κινέζος. Έβαλε σαν default την εντυπωσιακή ρύθμιση και μάλιστα μας τη παρουσιάζει και σαν απενεργοποιημένη !!

Τα 78ΧΧ θέλουν 2,5ν διαφορά εισόδου εξόδου.
Στις μετρήσεις που έκανα στο στάδιο με τα +/-12ν με φορτίο 200Ω
η τάση παρέμεινε στα +/-12.00ν, Και στα 5ν με φορτίο 5Ω
η τάση που μέτρησα ήταν 5.00ν . Άφησα το τροφοδοτικό για 2 ώρες
και δεν παρατηρήθηκε καμιά αλλαγή στης τάσης εξόδου.
Η τελευταία δοκιμή είναι να το πάω σε ένα φίλο να κάνω μετρήσεις και
Με παλμογράφο