Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Καλημέρα.
Μερικές σκέψεις.
Ο Νίκος Μαρούγκας έγραψε μία άποψη για το τι άκουσε , η οποία είναι απόλυτα σεβαστή. Αυτά άκουσε ,αυτά έγραψε.
Διαφωνώ κάθετα γιατί εγώ ακούω άλλα. Τελείως άλλα. Δεν τρέχει όμως τίποτα.
Νίκο μήπως είναι εύκολο να γράψεις και το σύστημα σου;
Χαίρομαι Δημήτρη που σέβεσαι την άποψη μου όπως και εγώ σέβομαι την δική σου. Κρατάω το ότι εσύ ακούς "τελείως άλλα". Δηλαδή έχεις χαμηλό και σώματα. Το σύγκρινες με το 50ρι (άσχετο, αλλά ήταν το αγαπημένο μου πολυβόλο στον στρατό) και έβγαλες το sony μέτριο.
Η συνολική αξιολόγηση της απόδοσης μίας συσκευής είναι υποκειμενική ενώ τα χαρακτηριστικά της είναι συγκεκριμένα. Άσχετα αν το BlueSky το αξιολογείς καλύτερο σαν συσκευή, έχει καλύτερο χαμηλό από το 50ρι; Εχει καλύτερο σώμα; Το νταούλι το κτυπάει καλύτερα; χειρότερα;
Σκέψεις φωναχτά κάνω γιατί κάπου πρέπει να υπάρχει μία εξήγηση για την τόσο διαφορετική εκτίμηση του BS. Συμφωνώ ότι ανεξάρτητα της κολοκυθόπιτας 1+1=2.
Δεν θα καταλάβεις πολλά αν σου πω το σύστημα μου γιατί αποτελείται από DIY συσκευές. DIY ηχεία, DIY ενισχυτικά και πηγή Sony NS900 χειρουργημένο με DAC της ΑΚΜ. Δεν ξέρω αν πιστεύεις ότι το σύστημα μου μπορεί να είναι "λίγο" για να αναδείξει το blueSky αλλά δεν το νομίζω.

Για το 50αρι είναι γνωστή η άποψη μου. Το θεωρώ πολύ μέτριο player.
Χαριτολογώντας θα πω, πως όσες φορές το έχω ακούσει, είχα πάντα την αίσθηση πως ο κάτοχος του δεν είναι και πολύ φιλόζωος.

Ο Τζωρτζάκης έχει πολύ καλό ήχο στον χώρο του. Όμως ο Μανώλης έχει από τους πιο κουρδισμένους χώρους ever. Ψάχνει χρόνια και διορθώνει χρόνια.
Με την υπομονή και μελέτη του είμαι πεπεισμένος πως και ένα χειρότερο σύστημα από το δικό του θα το έκανε στο χώρο του να παίζει καλά.
Αν κατάλαβα καλά ο χώρος του Μανώλη είναι τόσο περιποιημένος ώστε να μπορεί να παίξει ακόμα και το 50ρι παρότι δεν είναι και τίποτε σπουδαίο. Τότε το BS που είναι καλύτερο γιατί δεν ανταποκρίθηκε, και έπαιξε χειρότερα;:huh2:
1. Δεν διαφωνω, οτι με απολυτα αυστηρα κριτιρια, υπαρχει μια αισθηση σιντιλας - ψηφιακιλας - αρτιφισιαλ ηχου - υπεραναλυσης κλπ. στα μεσαια - μεσουψιλα ΑΛΛΑ αυτο υπαρχει σε οτι DVD-Universal ή SACD πλευερ εχω ακουσει και μιλαμε για κοστη πολλαπλασια. Γενικα, αυτα τα λεπτοηχα - αναληθοφανη - στενα μεσαια, ειναι σημα κατατεθεν ολων των φορμα υψιλης αναλυσης αλλα ειδη εχουμε αρχισει να ψιριζουμε υπερβολικα την μαιμου (των 29 ευρω)
Τώρα εδώ μου τα αλλάζεις, ακούς και εσύ αυτά που ακούω και εγώ αλλά τα παραβλέπεις λόγο του πολύ χαμηλού κόστους.

Εγώ τελικά πιστεύω ότι κανένας δεν είναι κουφός, απλώς ο καθένας μας δίνει διαφορετική βαρύτητα στα χαρακτηριστικά του ήχου που του αρέσουν και αδιαφορεί για όλα τα υπόλοιπα.
Η μισή ακρόαση έγινε μ αυτό απείραχτο.

http://www.apple.com/airportextreme/

Εχω νέα ότι ασχολήθηκε ο Peter κάποιο καιρό μ αυτό και τώρα πρέπει λογικά να κελαηδάει.
Μανώλη το λινκ που έβαλες με πάει σε ένα access point. Μήπως εννοείς το iPod;

Μου αρέσουν οι κατασκευές και αλλαγές σε μηχανήματα και όχι μόνο,
Και αυτός ήταν ένας λόγος που έγινα μέλος στο AVCLUB.
Παιδιά μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην κατηγορία D.I.Y και αυτό λέει πολλά
Νομίζω ότι εδώ πρέπει να αλλάζουμε απόψεις και όχι να προσπαθούμε να τις
Επιβάλουμε (έμμεσα η άμεσα ) .
και για να βάλουμε μια δόση χιούμορ ……. :drummer:
Όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω……

Την πλάκα μας κάνουμε βρεεεεεε :ernaehrung004:
Σωστα. Εδω ειναι diy. To θεμα εχει να κανει με μετατροπες, σφαξιματα, χειρουργεια, εντατικες κλπ. Για το πως παιζει το BS, αν ειναι hi-end ή μπουρουχα, , και αν εξαπατηθηκαν καποιοι, πληρωνωντας το αστρονομικο ποσο των 29 Ε, υπαρχουν εξαντλητικες αναλυσεις στη διπλανη κατηγορια.
Για δωσε λοιπον περισσοτερες λεπτομερειες για το τροφοδοτικο...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας φίλοι μου.

Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Επειδή θέλω να είμαι αντικειμενικός θα ξαναγράψω πως στην υπόγα ακόμα και σε πολύ υψηλές εντάσεις το BS δεν τσίριξε ούτε με ενόχλησε.
Απλά δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο ενώ παράλληλα είχε σημαντικές ελλείψεις (τα έγραψα στην HI-END, δεν τα ξαναγράφω)

Πάντως σε μικρά συστήματα με μικρούς ολοκληρωμένους, σε υψηλές εντάσεις έτσι κι αλλιώς θα τσιρίξει το σύστημα με οποιαδήποτε πηγή...

Έτσι επιφυλλάσομαι για την κριτική ικανότητα πολλών συστημάτων σε τόσο λεπτά θέματα όπως μία πηγή...
Προσωπικά θεωρώ την πηγή μέσω τιουναρίσματος ενός συστήματος.
Δηλαδή αφού έχουμε λύσει όοοοολα μας τα προβλήματα... ψάχνουμε και για μια πηγή...
Γιάννη να ξεκαθαρίσω δεν εννοώ ότι σε υψηλές εντάσεις τσιρίζει, θα ήταν εξάλλου και παράλογο, η πηγή πάντα τέρμα παίζει. Αν τσιρίξει, άν παραμορφώσει το σύστημα γυρνώντας το volume οφείλεται σε κάτι μετά από αυτό.
Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής. Ακους σε χαμηλή ένταση. Δεν περιμένεις να έχεις όγκο. Ακους κυρίως μεσαίες και το αυτί σου το ξέρει. Ανεβάζοντας την στάθμη περιμένεις να ανοίξουν τα άκρα, να γεμίσει ο ήχος. Επειδή όμως υπάρχει κάπου ένα κενό, το volume δεν μπορεί να ενισχύσει κάτι που δεν υπάρχει.
Ακους ένα αλμπουμ που τα κομάτια έχουν την ίδια παραγωγή, ακούγεται ας πούμε καλά, γεμάτα. Ξεκινάει το επόμενο κομάτι που έχει άλλα όργανα και ο ήχος είναι "τενεκεδούπολη". Εμένα αυτό μου λέει ότι ο ήχος είναι πειραγμένος σε ψηφιακό επίπεδο, και ανάλογα με το software αντιδρά παράξενα.

Και επειδή και εγώ θέλω να είμαι αντικειμενικός νομίζω ότι το καλύτερο χαρακτηριστικό το BS είναι ότι στο κέντρο της εικόνας καταφέρνει να μην στοιχίζει τα όργανα το ένα πάνω στο άλλο, αλλά μπορεί και τα ξεχωρίζει ακόμα και άν έχουν 20 πόντους απόσταση μεταξύ τους. Τα ντουέτα ας πούμε βγαίνουν πολύ όμορφα.

Έχω την εντύπωση πως μερικές φορές οι φίλοι συνforumιτες μπερδεύουν την κατηγορία DIY με την HIEND…....μπορεί να κάνω και λάθος όμως.
Συγχωρήστε με αν κάνω λάθος
Αυτό είναι απλά μια φωναχτή σκέψη…… :AFADF0:

Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Δημήτρη Μανωλάκο , με κάλυψες με τα τελευταίο σου μήνυμα.
Δεν υπάρχει προφανώς θέμα παρεξήγησης , συζήτηση κάνουμε.
Ούτε με απασχολούν τόσο τα 200-300 ευρώ που έδωσα συνολικά.
Απλώς εμένα με απαγοήτευσε τελικά το BS , ίσως και για αυτό να τα έβαλα μαζί σου απαντώντας στη συνέχεια το δικό σου μήνυμα που μου φάνηκε επιθετικό ένευ λόγου.

Για όλους τους υπόλοιπους:

Επειδή έχω ήδη μια καλή εικόνα για το μέχρι που μπορεί να πάει ο ήχος του DV-865, θα σας συμβούλευα να αφήσετε για λίγο το αναλογικό στάδιο και να το βάλετε να παίξει αρχικώς με ένα τυπικά καλό και απλό γραμμικό τροφοδοτικό. Ενα απλό τροφοδοτικό χωρίς υπερβολες είναι υπερ αρκετό σε πρώτη φάση.
Να συγκεντρωθείτε περισσότερο στον μηχανισμό ανάγνωσης (transport) που μεταφράζεται σε αντικατάσταση του ίδιου του transport με ένα άλλο ανώτερης ποιότητας.

Οποιος τα καταφέρει πρώτος θα είναι πολύ γάτος.
OPUs compatibility:
DV342 /Mitsumi502W /S71 /KHM313A /HOP1250 /SPU3153 /DPD20428 /Arima (Default: Sanyo HD65)

Motor Driver:BA5954

Έχω την εντύπωση πως μερικές φορές οι φίλοι συνforumιτες μπερδεύουν την κατηγορία DIY με την HIEND…....μπορεί να κάνω και λάθος όμως.
Συγχωρήστε με αν κάνω λάθος
Αυτό είναι απλά μια φωναχτή σκέψη…… :AFADF0:
Σε μένα το λες αυτό Κώστα;

Σε μένα το λες αυτό Κώστα;

Φυσικά και όχι ,το λέω για όλους μάς
Εδώ μια παρέα είμαστε που έχουμε σαν χόμπι για να μην το πω κ…λα
Τις κατασκευές. Απλά διαβάζοντας όλα τα post που έχουν γίνει για το θέμα
Μου δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση . Αν διάβαζε ένα ξεκάρφωτος όλα τα
Post νομίζω ότι η ιδία εντύπωση θα του είχε δημιουργηθεί
Θέλω να πιστέψεις ότι το λέω καλοπροαίρετα και δεν θέλω να θίξω κανένα
.

Μιά και τα συζητάμε ψύχραιμα τα πράματα, ε! να πούμε και δυό λέξεις για να έχουμε κάποια ακρίβεια
Λοιπόν επειδή αναφέρθηκε απο τον φίλο μου τον Μανωλάκο ο "φτιαγμενος" χώρος - σαλόνι που ακούω ας πώ δυό κουβέντες .

1) Δυστυχώς αυτός ο φτιαγμένος χώρος ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΔΙΕΣ και οσοι γνωρίζουν λίγο ΟΧΙ πολύ απο ακουστική μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό και πόσο χάλια μπορεί να κάνει μερικά θέματα ....(άσε δηλαδή που όσο και να τα φτιάξεις. .... οι διαστάσεις αυτές για κάποιες συχνότητες παραμένουν ιδιες )

2) Για όποιον έχει έρθει και ακούσει ...ξέρει και κατάλαβε (ειδικά σε βάθος χρόνου σχεδόν απόλυτα ) .Ομως κατά τήν διάρκεια κάποιας παύσης τής ακρόασης αρκετές φορές πηγαίνω στήν μέση του δωματίου και στήν μέση ακριβώς μεταξύ ηχείων και ακροατή και βαράω παλαμάκια ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ σημαίνει υπερύψωση-κωδωνισμός (το πώς αυτό εξουδετερώθει κατά τήν ακρόαση είναι ένα άλλο θέμα )

3) Ευτυχώς υπάρχει μιά διπλή συρώμενη πόρτα πίσω ακριβώς απο τον ακροατή και έτσι ο χώρος επικοινωνεί (ευτυχώς) με το υπόλοιπο σπίτι και άμεσα με ένα μικρότερο χώρο 8-9 τμ και ένα διάδρομο (διαμπερή ) πολλών μέτρων , έτσι ώστε να προσφέρεται κάποια εκτόνωση στίς χαμηλές συχνότητες που πραγματικά φουσκώνουν τούς τοίχους κατά ριπάς ή με ομοβροντία

4) Μιά απλή μοκέτα στα 2/3 του δωματίου , καναπέδες και μιά πολυθρόνα , + μερικά ρικοφόν κατάλληλα τοποθετημένα ΜΟΝΟ για τού χρόνους αντήχησης και σε δυό μικρά σημεία για τήν ...ομοιογενή διασπορά τής πρώτης ανακλασης κατά το 30-40% απο αυτή (γιατί οταν ξέρεις να χειριστείς/πειραματιστείς τήν πρώτη ανάκλαση μπορείς να φτιάξεις κι άλλο τήν τρισδιάστατη εικόνα .... )

Αλλά γιατί τα γραφω ολα αυτά ..?
Μα για τήν ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που είπε ο Μανωλάκος ....δηλαδή οτι ακόμα και υποδυέστερα συστήματα θα έπαιζαν καλά στον χώρο μου .
Μα βέβαια είναι έτσι , αλλά για σκεφθείτε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ και μήν κολλήσετε σε μένα και στον χώρο μου ...οταν λοιπόν μπορεί να γίνει κατι ή πολλά σε ένα χώρο με 2 ιδιες διαστασεις ΤΟΤΕ μπορεί το 90% τών χώρων να παίξει απο καλά έως ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ..(αυτό επιτρέψτε μου να το πιστεύω απόλυτα γιατί το έχω ζήσει με γνωστούς και άγνωστους ..πικραμένους )
Δεν φταίνε οι συσκευές ....η θεόξερη και εγωϊστική μας "γκλάβα" φταίει
Εντάξει το ταίριασμα κάποιων παραμέτρων είναι ένα θέμα ...αλλά είναι πολύ μετά .....
Τώρα στο θέμα του: να παίζει κάτι και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και ΔΥΝΑΤΑ ...αμ !!! εδώ θέλει δουλειά - έρευνα - γνώση και υπομονή ...διαφορετικά θα είμαστε απο σχολή σε σχολή - απο τράμπα σε τράμπα και απο άποψη σε άποψη ... και απο μηχανάκι του Σαββατόβραδου σε μηχανάκι τής Δευτέρας
Και για να μήν παραξηγήσετε το νόημα μιάς και είμαστε στήν DIY
ΑΛΛΟ ΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΛΛΑΩ ΚΑΙ ΝΑ/ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ και ΑΛΛΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ/ΗΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ -ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ......(απόλαυση κλπ )

Μιλώντας λίγο για το BS
Δέν θα υπερασπιστώ τήν τιμή του 50αριού ..γιατί δέν υπάρχει λόγος :flipout:
Ευτυχώς απο το χώρο μου περνάνε ΠΟΛΛΑ μηχανήματα (οχι για ένα απόγευμα - αλλά για μέρες καμμιά φορά και μήνες ), μεταξύ αυτών και CD και ακριβά και φθηνά και έτσι πιστεύω οτι είμαι σε θέση να καταλάβω τι παίζει ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ κάθε φορά που αλλάζει η πηγή ....και φυσικά να καταλαβαίνω και ΠΟΣΟ επηρεαζεται το σύστημα απο τήν αλλαγή πηγής (εδώ συμφωνω και με τον Ακριβόπουλο )
..το BS λοιπόν δέν έδειξε να υπερέχει ΣΕ κανένα τομέα και εκείνο που δέν άντεξα με τίποτα ήταν η προβολή τών φωνών και κάποιων οργάνων με τή ταυτόχρονη έλλειψη σωματος , δύναμης , ατάκας , απόσβεσης κλπ

...αλλά όπως είπε και κάποιος φίλος , ε! δε θα τα χαλάσουμε κιόλας , ο καθένας μας ας ακούει οτι θέλει κι οτι νομίζει
Σεβασμός στούς ανθρώπους/φίλους / χωριανούς /'ασχετους / σχετικούς

Last edited:
Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Δεν μαλώνουμε.

Και κάτι για να γελάσουμε.

Ξέρετε πόσο μου στοίχισε εμένα το BlueSky των 30 ;

900 !!! Ναι καλά είδατε.

ΑΥΤΟ ειναι γιά κλάματα βρε δεν είναι για γέλια -bye- -bye-

Πάντως αυτό που έχω να επισημάνω είναι ότι εδώ και αρκετό post έχει να αναφερθεί ο όρος "ΜΠΛΕΣΚΑΤΟΥΛΙ" !!!
Αν κάνω λάθος διορθώστε με
:slapface:

απλα και ομορφα εμένα, μου κανουν εντυπωση καποια στοιχεια
ενος player 29 ευρώ που αξιζουν έρευνας ,αλλα μάλλον αυτα βρίσκονται μεσα στο software και δεν μπορουμε πολλα εκει (για το 50αρι δεν ειναι θεμα ουτε για πλακα , οπως ξαναειπα επι 8 χρονια δεν εχω βρει player να το αλλάξω ) εξηγουμε για να μην παρεξηγούμε (sic) (αλλα μα αρεσουν οι φωνες του ψευτικα ομορφες κανει ενα παραξενο render στις χροιες που εχει πλακα)

Last edited:
όλες οι καρτες ηχου που εχω τσεκαρει , παίζουν πολλά χάλια , και με σοβαρα τσιπακια επάνω , με αυτη την digital λογικη λοίπον αντιμετωπισα το bs και με εντυπωσίασε !! ,διοτι κατ,ούσιαν αυτο ειναι, μια serial industrial digital custom καρτα γραφικων και ηχου και ως τέτοια εινα απλα υπέροχη
Αντέ και βοηθειά μας!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

OPUs compatibility:
DV342 /Mitsumi502W /S71 /KHM313A /HOP1250 /SPU3153 /DPD20428 /Arima (Default: Sanyo HD65)

Motor Driver:BA5954

Κατ' αρχάς συμφωνώ απολύτως με τις παρατηρήσεις σου για την φαινόμενη έλλειψη "σώματος" στο DV-865. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανεβάζει και την φαινόμενη ανάλυση ή καθαρότητα στις μεσαίες, όπως παρατήρησαν αρκετοί. Σε μεγάλα ηχεία αυτό μπορεί να μην ενοχλεί τόσο όσο σε μικρότερα. Σε ηχεία με μεγάλα μεγάφωνα ή ηχεία μπουμαριστά ή ηχεία με έντονο το φαινόμενο του "γιγαντισμού" το DV-865 θα ισοφαρίσει κάπως την κατάσταση προς όφελος του ακροατή. Αν λάβουμε υπ' όψιν μας και τον χώρο ακρόασης τότε έχουμε άλλες 1003 διαφορετικες περιπτώσεις και συνδιασμούς.

Παίξε λίγο και με το Night Mode που τελικά χθες στην ακρόαση που είχαμε για πολλοστή φορά αποδείχτηκε ότι επηρεάζει και τα CDs κι όχι μόνο τα DVDs όπως κάποοι συνφορουμίτες μας ανέφεραν. Το Night Mode εχει έντονο effect και στις χαμηλες συχνότητες . Το υποστηρίζω εδώ και πολλες μέρες και ελάχιστοι μπήκαν στον κόπο να το δοκιμάσουν και να μας γράψουν τα συμπεράσματά τους. Δεν είναι ρε παιδιά ντροπή να πει κάποιος ότι δεν ακούει διαφορά. Ημαρτον , μια άκρη πάμε να βρούμε, δεν θα σας πούμε και κουφούς αν δεν ακούσετε διαφορά !!! (που λέει ο λόγος :flipout: )

Νίκο, για το DV-865 που μας ενδιαφέρει τι εναλλακτικό transport θα μπορούσε κάποιος να βάλει.
Αν είναι να χωριστούμε σε ομάδες να τα δοκιμάσουμε όλα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Νίκο, για το DV-865 που μας ενδιαφέρει τι εναλλακτικό transport θα μπορούσε κάποιος να βάλει.
Αν είναι να χωριστούμε σε ομάδες να τα δοκιμάσουμε όλα.

Αν εννοείς να αλλάξουμε τον μηχανισμό δεν ξέρω τι κέρδος πιστεύεις ότι μπορεί να έχουμε.
Ολοι κινέζικοι είναι εξάλλου.
Και που να τους βρούμε άλλωστε.
Το transport ολοκληρώνεται μέσα στο ZORAN.
Εκτός αν εννοείς να δούμε αν μπορούμε να του κοτσάρουμε Spdf in, και να το δουλέψουμε ως DAC.

Πάντως αυτό που έχω να επισημάνω είναι ότι εδώ και αρκετό post έχει να αναφερθεί ο όρος "ΜΠΛΕΣΚΑΤΟΥΛΙ" !!!
Αν κάνω λάθος διορθώστε με
:slapface:

Την καλύτερη ατάκα την έχει πει ο Internet king.

"μία ξερή μπλε σκατούλα":flipout:

agiasos14.jpg