Το Chat της Head Fi

Απάντηση: Re: Το Chat της Head Fi

Μη μασάς, είναι αμφίβολο αν μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω από τον RME που δοκιμάζουμε, ή άντε να πάμε ένα σκαλοπατάκι παραπάνω από Prism Lyra, ή Benchmark DAC2 ή DAC3, Metric Halo κλπ.

Εδώ που τα λέμε, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μία αποτυχημένη τεχνολογία όπως η DSD προκαλεί τέτοια αναστάτωση στις καταναλωτικές High-End συσκευές και τόσο θόρυβο στο marketing.
Δεν μπορώ να το χωνέψω... :nounder:

Μιχάλη τη <μικρή> έκδοση του RME την έχω δηλαδή το RME DAC 2 fs .
Δεν ξέρω τι μπορούν να δώσουν τα άλλα ,κυρίως το Τ+Α dac8,αλλά αυτό που έχω δεν μπορώ να πώ ότι αποτελεί τελική μου επιλογή .
Και η αναφορά μου αυτή ,αφορά το RME ώς κυρίως dac του συστήματος και όχι dac + ενισχυτής ακουστικών .
Το ενδιαφέρον με το Bench είναι ότι αποτελεί μια υλοποίηση του 9028 και σίγουρα θα ήθελα να το ακούσω σε σχέση με το diy 9028

Last edited:
Πέτρο παρόλο που μπορεί να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των μηχανημάτων το βασικό ερώτημα είναι η τάξη του μεγέθους τους.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής τουλάχιστον δισκογραφίας έχει φτιαχτεί πάνω σε RME αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε πόσο παραπάνω μπορούμε να πάρουμε. Από ένα σημείο και πέρα οι διαφορές είναι μικρές -πάρα πολύ μικρές. Και πρόκειται πάντα και διαφορές σε επιμέρους σημεία όχι για το σύνολο.

Και από ένα σημείο και πέρα αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε για τη σχέση ανάμεσα στο σωστό και στο αρεστό.

Το σωστό είναι κι' αυτό υποκειμενικό σε μεγάλο βαθμό, αλλά έχει και ένα βαθμό αντικειμενικότητας με την έννοια είναι ότι είναι το αποτέλεσμα όπως αυτό ηχογραφήθηκε και όπως βγήκε από τα χέρια του ηχολήπτη παραγωγού.

Το αρεστό πάλι είναι εντελώς υποκειμενικό.

Και έτσι από ένα σημείο και έπειτα η συζήτηση παύει να είναι τεχνική και γίνεται φιλοσοφική! -bye-

Last edited:
Μιχάλη ,όπως είπα και πιο πρίν οι ενστάσεις μου αφορούν το ηχητικό αποτέλεσμα με τη χρήση τους ώς dac και τη σύνδεση τους με ενισχυτή -ηχεία .
Προφανώς και η προσωπική προτίμηση του καθενός ενέχει στοιχεία υποκειμενικότητας ,αλλά όταν 3 άτομα που ακούν επι χρόνια το ίδιο σύστημα καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα -παρά τις διαφορετικές προσωπικές προτιμήσεις- τότε μάλλον κάτι συμβαίνει .
Δέν έχω άποψη το πως ηχογραφήθηκε το κάθε κομμάτι ,αλλά όταν φθάνει στα αυτιά σου πληροφορία που πρίν δεν είχες ,τότε μάλλον κάτι <παίζει> ,γιατί προφανώς η επιπλέον πληροφορία δεν ήρθε χωρίς να υπάρχει .

Re: To know us better Θεσσαλονίκη

Παίζει να το κάνουμε κατά τις 7 το απογευματάκι σε μένα και να φέρεις προαιρετικά και τον burson; αν κατάλαβα καλά θέλουν ουδέτερα στεγνά συνοδα.

Μηπως να ρθεις εσυ απο δω γιατι θα μαστε λασπη?

Παραλία και ανοησίες......ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Το 8γωνο μαραφετι πανω στον ενισχυτη των ακουστικων τι ειναι;
Επισης, μανος ανεχεται το καπνισμα σε ανοιχτο χωρο ή σου ζηταει να πας στην αυλη του διπλανου σπιτιου; :flipout:

Απάντηση: Re: To know us better Θεσσαλονίκη

Παραλία και ανοησίες......ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

20180725_122044.jpg

Η φωτο ξαναποσταρισθηκε γιατι το upload του Θοδωρα επαιρνε την φωτο πλαγιασμενη.
Επρεπει να επιμεληθει .... ο μαστορας :proud: ... yours trully :rolleyes:

Θελω ΜΟΝΟ θετικα σχολια για τις παντοφλες μου. Ειναι heavy duty, all terrain all weather
και εχουν αντεξει οτι πιο κακοτραχαλο σε παραλιες ... εδω και πεντε χρονια.
Μην μου τις γρουσουζεψετε ... θα φαει ban ΟΛΟ το φορουμ. :angry:
Εγω και οι παντοφλες μου εχουμε σχεση ΕΡΩΤΙΚΗ. :love:
Τις παταω κατω και μου λενε .... "αααααχ, πατα μας κι αλλο, μην σταματας !" :flute:

Το 8γωνο μαραφετι πανω στον ενισχυτη των ακουστικων τι ειναι;
Επισης, μανος ανεχεται το κάπνισμα σε ανοιχτο χωρο ή σου ζηταει να πας στην αυλη του διπλανου σπιτιου; :flipout:

Ενα bluetooth ηχείο. Ο Μάνος έχει βαλει το ανεμιστήρα να διώχνει τον καπνό μακριά......

Εχει και κατι sony ακουστικά......εντυπωσιάστηκα.

έπρπε να περάσεις να πάρεις το μόνιτορ

Απάντηση: To know us better Θεσσαλονίκη

Eγω χτυπησα κατι γαλατακια (για καφε) και μπαρες δημητριακων !

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΝΕΡΑ ! :proud:

Περναει αφορητα δυσκολες ωρες .... ο Θοδωρης ! :rolleyes: