Το Chat της Head Fi

Μία επιλογή έχει το DROP (τουλάχιστον με USB DAC) που φαίνεται τούμπανο :love::love::love: αλλά είναι πολλά τα λεφτά μάλλον.

View attachment 193044
σε αυτό θα μπορούσα να συνδέσω το cdp μου , χωρίς να είναι σε λειτουργία το ποτ του volume;;;
το cdp έχει ψηφιακές εξόδους και θα δουλέψει σαν cd transport

Ω να σου.... τι κουκλί είναι αυτό;;
θα το είχα μόνιμα αναμμένο να βλέπω τα νήματα να ζεματάνε!

Όντως, κόλλησα άσχημα. Έψαχνα δικαιολογία να το πάρω (ακόμα και για διακόσμηση :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: )... Μετά όμως διάβασα από κάτω τι γράφουν, για το πως να αλλάξεις τις λάμπες με καλύτερες κλπ και λέω ωπα, είπαμε, μουσική θέλουμε ν'ακούσουμε... μη μπλέκουμε σε τέτοια...

Όντως, κόλλησα άσχημα. Έψαχνα δικαιολογία να το πάρω (ακόμα και για διακόσμηση :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: )... Μετά όμως διάβασα από κάτω τι γράφουν, για το πως να αλλάξεις τις λάμπες με καλύτερες κλπ και λέω ωπα, είπαμε, μουσική θέλουμε ν'ακούσουμε... μη μπλέκουμε σε τέτοια...
οι λάμπες είναι σαν τις κεφαλές.. πάντα θα σε τρώει για κάτι καλύτερο 😂

εγώ αν το πάρω δεν θα ψάχνομαι για αλλαγές.
όπως και με το λαμπάτο phono , όταν με το καλό έρθει........

Τελικά επειδή μ'αρέσει η εμπειρία, και επειδή δεν έχω αίσθηση του που βρίσκονται τα συγκεκριμένα, είπα να κάνω μια δοκιμή με ένα θεωρητικά καλύτερο (στα χαρτιά τουλάχιστον) μοντέλο της Hifiman, τα Sundara, που τώρα παίζουν στα... $350 (τριπλάσια τιμή δηλαδή, αλλά είπαμε, η κλίμακα είναι μικρή ακόμα και επιτρέπει ψιλοξεχειλώματα).

Θα τα χαζεύω παράλληλα για κάνα 2βδομαδο, και θα επιστρέψω ένα από τα δύο. Γενικά δε με χαλάνε αυτά που έχω, απλά έτσι για να ικανοποιήσω την περιέργεια.

Last edited:
Για να κάνω σωστά τις δοκιμές μου, έβαλα στην εξίσωση κι ένα iFiZen2DAC με $189. Μην τα αδικήσω χωρίς λόγο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν το παντρεύομαι, αλλά ήταν η πιο προφανής λύση για κάτι που καλύπτει αυτά που χρειάζομαι και μπορώ να το έχω μεθαύριο.

Σε δουλειές να βρισκόμαστε. 😄

Για να κάνω σωστά τις δοκιμές μου, έβαλα στην εξίσωση κι ένα iFiZen2DAC με $189. Μην τα αδικήσω χωρίς λόγο.

Σε δουλειές να βρισκόμαστε. 😄
Ωραίος!
Για τα Sundara άρχισε να μαζεύεις χρήματα για τον Zen Can.
Επίσης με το Zen DAC θα χρειαστείς οπωσδήποτε balanced καλώδιο.

Ωραίος!
Για τα Sundara άρχισε να μαζεύεις χρήματα για τον Zen Can.
Επίσης με το Zen DAC θα χρειαστείς οπωσδήποτε balanced καλώδιο.

Δεν υπάρχει κάτι που να τα κάνει όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα; Ένας Zen Can με USB DAC πχ?

Δεν υπάρχει κάτι που να τα κάνει όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα; Ένας Zen Can με USB DAC πχ?
Ο Asgard με το module;
Και χωρίς να χρειαστούν καλώδια balanced.
Αλλιώς ξεκινάς με το Zen DAC + balanced καλώδιο και μπορεί να σου φανεί ικανοποιητικό από θέμα ισχύος.

Μιλάμε για κάτι σαν αυτό εδώ;
Όχι αυτό είναι ανταπτορας.
Από βύσμα απλό δεν μπορείς να πας σε balanced.
Θα κάψεις τον ενισχυτή.
Χρειάζεται κανονικό καλώδιο που να καταλήγει σε βύσμα balanced.
Σαν αυτό.

Όχι αυτό είναι ανταπτορας.
Από βύσμα απλό δεν μπορείς να πας σε balanced.
Θα κάψεις τον ενισχυτή.
Χρειάζεται κανονικό καλώδιο που να καταλήγει σε βύσμα balanced.
Σαν αυτό.

A, οπότε ακυρώνουμε τελείως το υπάρχον καλώδιο των ακουστικών.

Αφού ζεις στις ΗΠΑ όπου όλα μπορείς να τα δοκιμάσεις με επιστροφή, φέρε zen dac και zen can και καλώδιο...

Οπότε δοκιμάζεις όπως πρέπει τα ακουστικά, να δεις ποιες είναι οι δυνατότητες και στην συνέχεια τα επιστρέφεις όλα πλην ενός ζευγαριού ακουστικών. Και σιγά σιγά μαζεύεις και κάνεις την κίνηση σου και για ενισχυτή / Ντακ.

Βλέπεις και μεταχειρισμένα , κλπ.

Καλό value που φαντάζομαι υπάρχουν σε αφθονία σε 2nd hand, ήταν τα μηχανάκια της audio-gd που είχε δύο σε ένα μοντέλα ( Ντακ συν ενισχυτής με μεγάλη ισχύ ).

Όπως βέβαια πρέπει να υπάρχουν μεταχειρισμένα διάφορα σετάκια της schiit.

• Like
Reactions: Maestro
Ένα μέρος που μπορείς να ψάξεις είναι τα classifieds του headfi. Εκεί έχει πολύ πράμα σε καλές τιμές.

• Like
Reactions: Maestro
Εν τω μεταξύ, θυμήθηκα ότι έχω ένα USB DAC που εκτελεί χρέη… DDC για να παίρνει lossless το Apple Music hires και να το δίνει στα στα KEF (USB to optical). Δεν ξέρω βέβαια τι ψάρια πιάνει σαν DAC, ούτε θα ήθελα κάθε μέρα να το ξηλώνω και να το μεταφέρω από το σύστημα στο γραφείο. Αλλά μάλλον έπρεπε να αφήσω αυτό για τις δοκιμές και να το κούμπωνα στον CAN. Θα ήταν πρόβλημα η σύνδεση DAC και ενισχυτή με απλό RCA?

Last edited:
Combo gustard x16 και h16 for the win!!!

20220212_175753.jpg

Και θα ηρεμήσεις για πολύ πολύ καιρό.