Το chat του δικάναλου

Επισης Τασο πες μου τι πάχος έχει το δικό σου λαστιχενιο ματ.
5mm ;; 3mm ;; απο τις φωτο 5άρι μου φαινεται, αλλά να'μαστε σίγουροι.
σορυ που ρωτάω διάφορα, αλλά μία μία μου έρχονται στο μυαλό οι διαφορές MK2/M5G και πρέπει να κάνω τις προσαρμογές για να μη σου πω βλακείες...

Α εχεις δυο πεντακοσαρηδες ανα ηχειο;
Διακοσαπενηνταρηδες στα 8ω ειναι βεβαια ... :)
Αντε περιμενουμε προσκληση!

350ρηδες στα 8. Επί δύο.

Βέβαια και οι NC400, 400 στα 4 είναι, και πάλι δύσκολα θα τους πει κανείς ανεπαρκείς και για δύσκολα ηχεία.

στα specs για την 110 είδα οτι δίνει 1,8 (+-0,3)γρ και όχι 1,6 όπως της 160.
άρα αντισκέιτ 1,8.
χαμηλότερη ενδοτικότητα η 110 απο την 160
Βλαδιμηρε, συμφωνα με τις πληροφοριες που βρηκα, χωρις κανενα βαριδι επιπλεον, η συνολικη μαζα βραχιονα/κεφαλης/βιδες θα ειναι περιπου στα 18γρ που βασει της οντως χαμηλοτερης ενδοτικοτητας της 110 , θα εχει συχνοτητα συντονισμου γυρω στα 9.5 Hz. Αλλα επειδη οπως λεει ο φιλος send δεν ζυγιζε σωστα και προσθεσε βαριδι, η συχνοτητα τωρα ειναι χαμηλοτερη.Ποσο, θα μπορουμε να υπολογισουμε αν ξερουμε ποσο ζυγιζει το βαριδι που εβαλε.Γενικα φαινεται οτι ειναι ολα οκ.

@Κωστας Ζαγγογιανης, Κωστα,αν ειναι να παρει μια ζυγαρια,ας παρει με τα ιδια λεφτα μια ψηφιακη.Αυτη της ortofon,thorens (ιδια) κλπ, δεν εξυπηρετουν σωστα το σκοπο τους.Στο e-bay βρισκει με 5-6 ευρω την γνωστη απλα θα κανει λιγο καιρο να την παραλαβει.Ως τοτε,ας τον βοηθησει καποιος για μετρησεις πιο μεγαλης ακριβειας.

https://www.ebay.co.uk/itm/LCD-Digi...le-Gauge-Tracking-0-01g-Pressure/163755717686

Καλές ακροάσεις και καλό διάβασμα ....

Αυτό ξαναπές το...
Το HFD με το οποίο ελέγχεις το dsp των fusion, έχει πολύ διάβασμα αλλα και πολλές δυνατότητες.

Ήδη έβαλα υποτυπώδες eq (shelf2 με κέντρο τους 70 κυκλους, gain +1,5 και q 0,8 για τα χαμηλά -με high-pass στους 18, μην ενισχύουμε και τους ... υπόηχους, και asymshelf: zero 360hz, pole 420hz, q 0,7 στο δεύτερο καναλι, μεσαίων υψηλών) και αμέσως γλυκανε. Θα έχω μελέτη και δοκιμές.
Μένει να βρω πώς κάνω μετρήσεις ΜΕΣΑ από το hfd και όχι το REW γιατί νομίζω ότι μπορεί και να φέρει αυτόματα τη φασματική εξισορρόπηση.

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Βλαδιμηρε, συμφωνα με τις πληροφοριες που βρηκα, χωρις κανενα βαριδι επιπλεον, η συνολικη μαζα βραχιονα/κεφαλης/βιδες θα ειναι περιπου στα 18γρ που βασει της οντως χαμηλοτερης ενδοτικοτητας της 110 , θα εχει συχνοτητα συντονισμου γυρω στα 9.5 Hz. Αλλα επειδη οπως λεει ο φιλος send δεν ζυγιζε σωστα και προσθεσε βαριδι, η συχνοτητα τωρα ειναι χαμηλοτερη.Ποσο, θα μπορουμε να υπολογισουμε αν ξερουμε ποσο ζυγιζει το βαριδι που εβαλε.Γενικα φαινεται οτι ειναι ολα οκ.

@Κωστας Ζαγγογιανης, Κωστα,αν ειναι να παρει μια ζυγαρια,ας παρει με τα ιδια λεφτα μια ψηφιακη.Αυτη της ortofon,thorens (ιδια) κλπ, δεν εξυπηρετουν σωστα το σκοπο τους.Στο e-bay βρισκει με 5-6 ευρω την γνωστη απλα θα κανει λιγο καιρο να την παραλαβει.Ως τοτε,ας τον βοηθησει καποιος για μετρησεις πιο μεγαλης ακριβειας.

https://www.ebay.co.uk/itm/LCD-Digi...le-Gauge-Tracking-0-01g-Pressure/163755717686

ούτως ή άλλως θα λύσω τώρα 2 headshells με τις κεφαλές τους για να φτιάξω τον συνδιασμό που έχει ο send. άρα θα ζυγίσω τα πάντα.
λίγο υπομονή....

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Έκτωρα, δεν πείραξα τίποτα στο phono stage, η 110 παίζει κανονικά ως MM.
Αλλά στον Luxman C03 που την έβαλα αρχικά, ο οποίος έχει 5 επιλογές για φωνογραφική κεφαλή (2 για MM, και 100, 40 και 3 ωμ για MC), μου έκατσε καλύτερα ως MC 100 ωμ.

Oι h/o mc μερικες φορες κανουν περιεργα πραγματα με το loading τους.Ναι μεν παιζουν σε εισοδο ΜΜ λογω σχετικα ψηλης εξοδου,απο την αλλη δεν παυουν να ειναι mc.Η DL160 για παραδειγμα λεγεται απο κατοχους οτι επαιζε καλυτερα στα 1000Ω περιπου, ενω η 110 τα παει καλυτερα απο την 160 και στα 47ΚΩ.Προσωπικα θα πειραματιζομουν ξεκινωντας απο τα 1500-2000 Ω σε ΜΜ εισοδο για να εβλεπα τι γινεται,και αναλογα με το τι θα ακουγα θα πηγαινα πιο πανω η πιο κατω για να καταληξω.Βεβαια αυτο απαιτει ρυθμισεις που ισως να μην εχουν πολλα phono κυριως στην εισοδο ΜΜ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

ούτως ή άλλως θα λύσω τώρα 2 headshells με τις κεφαλές τους για να φτιάξω τον συνδιασμό που έχει ο send. άρα θα ζυγίσω τα πάντα.
λίγο υπομονή....

Περιμενουμε.Παντως φαινεται οτι η 110 ειναι πιο φιλικη με τους βραχιονες μετριας μαζας συγκριτικα με την 160 η οποια ειχε πολυ ψηλοτερη ενδοτικοτητα και ηταν οπως λενε και οι Εγγλεζοι...ΡΙΤΑ :laugh:

Γιατί πρέπει να ζυγιστεί;

Ο Βλαδιμηρος αναφερει το ζυγισμα διοτι προσπαθουμε να υπολογισουμε καποια πραγματα οπως (και κυριως) που πεφτει η συχνοτητα συντονισμου βραχιονα/κεφαλης σου για οσο το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα.Δεν ειναι κακο οπως ειναι , απλα το μικροβιο τσιμπα μερικους :flipout:

Τασο, οι βίδες της κεφαλής είναι αλουμινίου ή σιδερένιες;
ρωτάω γιατί τέτοιου μήκους έχω μόνο σιδερένιες. οι αλουμινίου μου είναι λίγο κοντύτερες και θα πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς.
πάντως Πάνο με λίγο κοντύτερες αλουμινίου το συνολικό βάρος είναι 18γρ. άρα άντε +1γρ αν του Τάσου είναι και αυτές αλουμινίου;;

@ send , Ο QUAD ειναι ο QC24 ?

Ναι, οδηγούσε μέχρι προχθές τον τελικό. Από χθες οι fusion αντικατέστησαν όλη την αλυσίδα dac-προ-τελικος, παίρνουν κατευθείαν από την spdif του streamer (και την αναλογική του phono). Κάποια στιγμή θα τον πουλήσω μάλλον...

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

με λίγο κοντύτερες αλουμινίου το συνολικό βάρος είναι 18γρ.
Αρα συχνοτητα περιπου γυρω στα 9 Hz. Τελεια .

Τασο, οι βίδες της κεφαλής είναι αλουμινίου ή σιδερένιες;
ρωτάω γιατί τέτοιου μήκους έχω μόνο σιδερένιες. οι αλουμινίου μου είναι λίγο κοντύτερες και θα πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς.
πάντως Πάνο με λίγο κοντύτερες αλουμινίου το συνολικό βάρος είναι 18γρ. άρα άντε +1γρ αν του Τάσου είναι και αυτές αλουμινίου;;

Θα σε γελάσω... Έλεγα ότι οι κοντές δεν θα χωρούσαν. Πάντως από το βάρος -αισθηση βαρους- για αλουμινίου μου κάνουν.

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Θα σε γελάσω... Έλεγα ότι οι κοντές δεν θα χωρούσαν. Πάντως από το βάρος -αισθηση βαρους- για αλουμινίου μου κάνουν.

κόλλαγαν πάνω στο σώμα της κεφαλής όταν τις πέρναγες;
το overhang που έχεις φαίνεται σωστό παρά την πρώτη μου εντύπωση.
θα βάλω φωτο να καταλάβεις.. πρώτα όμως vta με 5άρι ματ...

Ναι, οδηγούσε μέχρι προχθές τον τελικό. Από χθες οι fusion αντικατέστησαν όλη την αλυσίδα dac-προ-τελικος, παίρνουν κατευθείαν από την spdif του streamer (και την αναλογική του phono). Κάποια στιγμή θα τον πουλήσω μάλλον...

Ειχα και γω καποτε εναν.Θυμαμαι οτι ηταν πολυ καλος.Οδηγουσε τοτε εναν μεταχειρισμενο krell ksa-250 που αγορασα πολυ φθηνα.Τον πουλησα ομως διοτι οτι δεν πληρωσα για την αγορα του,τα πληρωνα σε ρευμα....... :flipout: