Το chat του δικάναλου

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Ρε συ Βλαντ αν ειναι για να ακουσεις την μουσικουλα σου να σου βγαζει το στανιο η πηγη,να θες ενα σκασμο λεφτα και να πηγαινεις περα δωθε να αλλαζεις δισκους,δεν θελει και πολυ να την δεις διαφορετικα.
Μιλαμε για κατι που ειναι ψυχαγωγικο οχι ψυχοβγαλτικο.

Ενώ με τα ψηφιακά δεν κοιτάς πολλά πράγματα...
Ξεκινάς από το καλώδιο δικτύου, συνεχίζεις με το λειτουργικό σύστημα, τον player, μερικές δεκάδες ρυθμίσεις και δεν έχεις φτάσει ακόμη στο DAC. :flipout:

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Ρε συ Βλαντ αν ειναι για να ακουσεις την μουσικουλα σου να σου βγαζει το στανιο η πηγη,να θες ενα σκασμο λεφτα και να πηγαινεις περα δωθε να αλλαζεις δισκους,δεν θελει και πολυ να την δεις διαφορετικα.
Μιλαμε για κατι που ειναι ψυχαγωγικο οχι ψυχοβγαλτικο.
Το ιδιο με τα ενεργα ηχεια.
Μια και καλη και καθαρισες απο ενα καρο εγνοιες .

Τα υπολοιπα ειναι για τους "βλαμενους":Banane0:

Κι εγώ βλαμένος είμαι, αλλά το πικάπ μια φορά το ρύθμισα, όταν μοντάρισα την κεφαλή. Μετά δεν ξανασχολήθηκα, παρά μόνο για να ακούσω δίσκους. Κι ο Τάσος τώρα είμαι σίγουρος ότι θα ασχολείται μέχρι να το φέρει στα ίσα του, μετά δε χρειάζεται να ασχοληθεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Κι εγώ βλαμένος είμαι, αλλά το πικάπ μια φορά το ρύθμισα, όταν μοντάρισα την κεφαλή. Μετά δεν ξανασχολήθηκα, παρά μόνο για να ακούσω δίσκους. Κι ο Τάσος τώρα είμαι σίγουρος ότι θα ασχολείται μέχρι να το φέρει στα ίσα του, μετά δε χρειάζεται να ασχοληθεί.

Ετσι ακριβως ειναι.

Κατά γενικό κανόνα το πικάπ δεν θέλει ρύθμιση κάθε λίγο και λιγάκι.
Τοποθετείς, ρυθμίζεις, ακούς.

Εκτός αν είναι Linn... :flipout:

Ok, και εγώ έχω το laptop να παίζει spotify, το έχω και δίπλα στον καναπέ να μη σηκώνομαι, αλλά κάθε ώρα είναι διαφορετική.

Για το να ακουσεις τη μουσικη σου οτι σου βγαζει το στανιο το πικαπ και οτι ξοδευεσαι με ενα σωρο συμπρακαλα επιπλεον, δεν εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα.

O Βλαδιμηρος ειναι ειδικη περιπτωση. Του αρεσει να παιζει με κεφαλες καλωδιωσεις και τετοια. Καποιοι αλλοι ειναι επαγγελματιες και ειναι η ασχολια τους.
Οι πολλοι μουσικοφιλοι δεν ειμαστε ετσι.

Εμενα δεν μου αρεσει καν να ασχολουμε με τετοια οποτε ευκολο πικαπ και μια φορα ρυθμηση στην αρχη.

Ο χρονος που απαιτειται για να βαλεις ενα δισκο να τον καθαρισεις, κλπ, ειναι το ελαχιστο που πρεπει να αφιερωσεις στο βωμο της μουσικης. Εαν οχι σημαινει οτι δεν αξιζει κατι τετοιο.
Τωρα η αντιληψη φαστ φουντ για την μουσικη ακροαση με λιστες σε οθονες... σε αλλους ταιριαζει σε αλλους οχι.

Για μενα προσωπικα ειναι μεγαλο ξενερωμα να βλεπω λαπτοπ σε συστημα ακροασης. Η αυτα τα διαφορα ηλεκτρονικα που μοιαζουν με παιχνιδια και ολο αυτη η απασχοληση για φορμα συχνοτητες συνδεσεις αναλυσεις κλπ. Αναρωτιεμαι το ιδιο για την υπομονη των ατομων που ασχολουνται με αυτα στον ιδιο βαθμο που αναρτιουνται και αυτα για την δικη μου υπομονη για τους δισκους. Εαν δεν εχω ορεξη η χρονο καποια στιγμη να βουρτσισω καθαρισω δισκο κλπ...Σι Ντι.

Αλλα αϋλο ποτε στο σπιτι και σε συστημα. Μονο εν κινηση οπως καποτε τα γουλκμαν.

Results_Survey_Sources_web.jpg

https://stereo-magazine.com/article/what-is-your-primary-source-of-music

Αυτή ακριβώς ήταν και η δική μου πρώτη σκέψη μόλις το είδα! Άσε που το σύνολο είναι 128%. :flipout:

Θα περίμενε κανείς καλύτερα by ze germanz.

Πιο λογικό το παρακάτω:

csm_Results_Survey_Sources_bars_web_8410b431be.jpg

Μάλλον κάποιος είναι δυσλεκτικός και έκανε αναριθμητισμό στο ποσοστό του βινυλίου (23 - 52). Τυχαίο? Για πείτε εσείς οι βινυλόφιλοι. :smash:

Μου φαινεται πολυ πιο λογικο.

Ξερω οτι πριν 20 χρονια με κοιταγαν σαν τρελο που ειχα και ακουγα βινυλιο (μην πω τι πριν 25 χρονια)
Τωρα εχουν αρκετοι. Αλλα οχι τοσοι οσο ακουν Σι Ντι. Υπαρχουν ακομα σπιτια στην ομηγυρη που δεν εχουν Πλατινα Βινυλιου και ακουν με ΣιΝτι.
Ενω απο αυτους που εχουν Πλατινα την αγορασαν πριν δεκα χρονια πανω κατω.
Βλεπε την αγορα βινυλιου και τους κατασκευαστες ΧιΦι και θα καταλαβεις.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Πιο λογικό το παρακάτω:

Μάλλον κάποιος είναι δυσλεκτικός και έκανε αναριθμητισμό στο ποσοστό του βινυλίου (23 - 52). Τυχαίο? Για πείτε εσείς οι βινυλόφιλοι. :smash:

Δεν νομιζω οτι κανενας φιλος του πικαπ η του αναλογικου τραβαει κανενα ζορι αν το πικαπ ειναι πρωτο,δευτερο η τελευταιο.Αυτοι που τα εχουν τα ακουνε αλλοι λιγο,αλλοι πολυ και αλλοι μονο αυτα.
Καποιοι αλλοι πιθανον να τραβανε ζορι, που εδω και 37 χρονια λενε οτι το πικαπ πεθανε :laugh:

Δύσκολα κάποιος να έχει το βινύλιο σαν βασική πηγή ήχου.
Εγώ και μόνο που ακούω ραδιόφωνο στο πήγαινε έλα της δουλειάς και την ώρα που δουλεύω, η βασική μου πηγή είναι το ραδιόφωνο/streaming.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το ραδιόφωνο των 100 που έχω στο αυτοκίνητο παίζει καλύτερα από το σύστημα μου.

Δύσκολα κάποιος να έχει το βινύλιο σαν βασική πηγή ήχου.
Εγώ και μόνο που ακούω ραδιόφωνο στο πήγαινε έλα της δουλειάς και την ώρα που δουλεύω, η βασική μου πηγή είναι το ραδιόφωνο/streaming.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το ραδιόφωνο των 100 που έχω στο αυτοκίνητο παίζει καλύτερα από το σύστημα μου.
Συμφωνοι.Το σχολιο μου το εκανα βασει του τι ακουει καποιος τις ωρες που ειναι σπιτι.Προφανως στο αυτοκινητο δεν θα ακουει πικαπ.........ακομη και εγω :flipout:

Attachments

• CWJITs6UwAA4Z1U.jpg
    CWJITs6UwAA4Z1U.jpg
    69.7 KB · Views: 95

Ο χρονος που απαιτειται για να βαλεις ενα δισκο να τον καθαρισεις, κλπ, ειναι το ελαχιστο που πρεπει να αφιερωσεις στο βωμο της μουσικης. Εαν οχι σημαινει οτι δεν αξιζει κατι τετοιο.
Δεν διαφωνω καθολου με τον καθαρισμο των δισκων - εννοω τον σχολαστικο καθαρισμο - αλλα δεν με πιανει και ψυχωση.Ειμαι μεταξυ αυτων που συμφωνουν με τον Ivor Tiefenbrun της Linn οτι ενα απο τα καλυτερα καθαριστικα δισκου ειναι η ιδια η βελονα.Απλα καθαριζεις αυτην αν μαζεψει κατι και συνεχιζεις.
Συνηθως αλλα οχι παντα καθαριζω τον δισκο μετα απο καθε παιξιμο ωστε να μπει στο εσωφυλλο (παντα nagaoka anti-static sleeves) οσο γινεται λιγοτερο βρωμικος.Πιο σχολαστικο καθαρισμο εαν και εφοσον κρινω οτι χρειαζεται.Αυτα τα κανω οχι επειδη δεν θεωρω οτι το αξιζει η μουσικη η ο δισκος,απλα ετσι λειτουργουσα παντα και δεν αντιμετωπισα σοβαρα προβληματα ποτε.Θα ελεγα οτι οι δισκοι μου,πλην καποιων που αγορασα μεταχειρισμενους, ειναι σε αψογη κατασταση χωρις λεκεδες,θορυβους κλπ.
Την βελονα οπως ειπα και πριν,την καθαριζω παντα μολις τελειωσω τις ακροασεις μου,και μερικες φορες αν χρειαστει και ενδιαμεσα των ακροασεων.

Λοιπον αυτο με τον καθαρισμο των δισκων μεσω της ιδιας της βελονας με ενδιαφερει.

Εδω και καποιο καιρο καθαριζω τους δισκους μου (που ειναι παντα καθαροι) με ενα ειδικο υγρο και με δυο πανια μαϊκροφιμπρ με το χερι, για να βαζω αρκετη πιεση πανω στο τραπεζι, οταν περναω το πανι.
Αυτο βεβαια οχι καθε φορα, για τους δισκους που εχω καιρο να ακουσω και μαλλον δεν ειχα καθαρισει με υγρο.

Λοιπον ενω τον εχω καθαρισει εχω περασει με πιεση με το χερι απο πανω πολλες φορες συν στεγνωμα συν ενα εξτρα με πανι μεταξενιο στο τελος, ε τοτε και με αυτον τον τροπο η βελονα μαζευει ενα σωρο πραγμα που δε μαζευε πριν "στεγνα".
Μερικες φορες σταματω τον δισκο για να καθαρισω την βελονα και τον ξαναβαζω στην συνεχεια. και καθαριζω την βελονα στο τελος παλι.
Ετσι και την αλλη πλευρα.
Μετα Οταν ξαναβαλω τον δισκο ειναι νικελ. Και η βελονα επισης.

Το υγρο που χρησιμοποιω ειναι το Vinyl Clear.

Πριν την αναγνωση περναω και λιγο βουρτσακι με υποτιθεμενες ενα εκκ τριχες :flipout:

Εντιτ... ποσο χρονο μου παιρνει ; Οχι πολυ 3-4 λεπτα ...Με ενα εμπειρο χερι και λιγοτερο. Αξιζει τον κοπο ; Νομιζω ναι. Αλλα οπως ειπα οχι καθε φορα. Μια φορα.
Πως θυμασαι τον δισκο που ηδη καθαρισες με υγρο... το καταλαβαινεις πιστευω απο το αν εκπεμπει οτιδηποτε στατικο. Η απο μνημης.

σπάνια έχω καθαρίσει - βουρτσίσει δίσκο.
Την βούρτσα με τις 10000000 τρίχες την πήρα έτσι για να την έχω.
Χρησιμοποιώ από την ημέρα 1 (σχεδόν, άντε 2 ή 10) καθαριστικό βραχίονα με βουρτσάκι που προηγείται λίγες στροφές της κεφαλής.
Τα έχω πει χιλιάδες φορές που καταντάει βαρετό.

Οι δίσκοι δεν έχουν σκόνη, δεν μένουν πάνω στο πλατώ και μαζεύονται στους φακέλους τους.
Μετά κάθε παίξιμο το βουρτσάκι μαζεύει ένα βαμβακάκι σκόνη που απομακρύνεται.

Ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία, βάλε δίσκο, καθάρισέ τον με τη βούρτσα κλπ.
Βάζω ακούω βγάζω σκουπίζω βουρτσάκι κ.ο.κ.
Είμαι κατά της διαδικασίας να χρησιμοποιώ την ίδια την κεφαλή, διότι έχω ελάχιστο cantilever και συχνά μαζεύεται αρκετή ώστε να υπάρχει παραμόρφωση. Ο βοηθητικός βραχίονας ποτέ δεν με πρόδωσε. Εγώ τον πρόδωσα προχτές και τον έριξα κάτω και τώρα θα αναγκαστώ να τον αντικαταστήσω.
Και ο μόνος λόγος που θα παρω ποτέ πλυντήριο είναι για τους πρώτους 50 δίσκους που είχα ακόμα κεραμική κεφαλή και για τους υπόλοιπους καθαρά ψυχολογικός. Υπάρχουν και κάποιοι που ήρθαν στο σύστημα "κληρονομικώ δικαίω" οπότε και γι αυτούς.

Ο βοηθητικός βραχίονας ποτέ δεν με πρόδωσε.

Ειχα πριν πολλα χρονια και μπορω να πω οτι ηταν αποτελεσματικος :a0210: