Το chat του δικάναλου

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που είχαμε στα μέρη μας από κάποιο έντυπο ή άυλο συκριτικό κεφαλών?
Μόλις πέσει σχετικά καλή μετάφραση ,θα επανέλθω.

Ακούμε μουσική τελικά η ακούμε μόνο τα μηχανηματα?
Τα μηχανηματα ειναι το μέσον ουσιαστικα για να ακουμε την μουσικη.
Μηπως ομως τελικα καταληγουμε στο να ακουμε το πως παιζουν τα μηχανηματα, και χανουμε την μουσικη?
αυτό ο καθένας μόνος του πως το βλέπει..
όταν πχ δοκιμάζω κάτι, το κάτι με τα συνοδά θα ακούω και η μουσική είναι απλά το "μέσο".
μπορεί να μην είναι καν μουσική, αλλά απλοί τόνοι συχνοτήτων.
όταν όμως έρθει η ώρα της χαλάρωσης, είναι η ώρα που θα ακούω την μουσική μου στους δίσκους μου ή τα cd μου.. αυτά έχω μόνο, το ράδιο δεν το λαμβάνω υπόψη.. κάποτε είχα και το youtube από την τιβί αλλά έσπασε η οπτική ίνα, ξεχνάω να πάρω άλλη και πάει λέγοντας...
ποτό, τσιγάρο, κουβέντα αν δεν ακούω μόνος και τα γατιά παρέα.... θα απολαύσω το άλμπουμ πρωτίστως για αυτό που είναι και όχι το πως ακούγεται.
φυσικά θα απολαύσω το άλμπουμ καλύτερα αν ακούγεται καλά και όχι χάλια.

Ας περάσουμε λίγο στο φαντασιακό..
Το τζόκερ έχει φτάσει αισίως στα επτάμισι εκατομμύρια και εγώ έφτιαξα μια λίστα με το τι θα πάρω αν κερδίσω..
Ποσώς με ενδιαφέρει το ματσάρισμα.

ΥΓ..Την κεφαλή την αφήνω στην κρίση του vlad,αν και τείνω προς την πεντακοσάρα τη Nagaoka..
Χρυσό και μαύρο, τέλειος συνδυασμός. :)

Attachments

• inCollage_20220216_024107607.jpg
    inCollage_20220216_024107607.jpg
    718.5 KB · Views: 27
  • Like
Reactions: mparaxir
Ο Κούκος βγαίνει...αετός.
Πιστεύω ότι δεν αξίζει καν η σκέψη.
Υπάρχουν τόσες εναλλακτικές,τόση προσφορά .
Στο ebay κτύπησα μια κεφαλή στα 200 πριν 2 μήνες και τα μεταφορικά ήταν στα 92 ευρώ.
Του λέω ότι θα ήθελα αποστολή με μικρότερο shipping cost ,αλλά ανένδοτος,επειδή την έπαθε παλιότερα με ζημιά,επειδή δεν υπήρχε εγγύηση σωστής μεταφοράς.
Τελικά μαυρίστηκα...
να μην το ψάξουμε καθόλου δηλαδή.... :(

μάθε το βάρος του, να βάλουμε και 2kg στο περίπου για την συσκευασία και θα ρωτήσω την acs...
αν βγαίνει ο κούκος αηδόνι στα μεταφορικά, τσάμπα συζητάμε να φτιάξουμε και να στείλουμε το δικό σου.. αν το "πιάσει" και το αμερικάνικο τελωνείο..., βράσε όρυζα....

Βρε αν είναι να κάνουμε τέτοια δουλειά, με βλέπω να το παίρνω παραμάσχαλα το καλοκαίρι, αλλιώς που να βγάλουμε άκρη. Τελωνεία, κλοπές, σπασίματα, τρέχα γύρευε.

Το τζόκερ έχει φτάσει αισίως στα επτάμισι εκατομμύρια και εγώ έφτιαξα μια λίστα με το τι θα πάρω αν κερδίσω..

ΥΓ..Την κεφαλή την αφήνω στην κρίση του vlad,αν και τείνω προς την πεντακοσάρα τη Nagaoka..
αν το πιάσεις μην με ξεχάσεις... έτσι;; ;)
δεν θα με χάλαγε μια zyx 4D Ultimate... :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: mparaxir
Εχω και ένα πιο ελαφρύ.

Γιατί βρε, αυτά εδώ δεν τα θυμάσαι;

f0b05f96baf3b10d79d95c8a9de8c188.jpg

Εγώ αμα κερδίσω τζόκερ έχω ένα απωθημένο από τότε που'μουν εικοσάρης. Δε θέλω πολλά. Άσε που μεταχειρισμένο πλέον σου βγαίνει φτηνότερο κι από ένα μικρό αυτοκίνητο.

Βρε αν είναι να κάνουμε τέτοια δουλειά, με βλέπω να το παίρνω παραμάσχαλα το καλοκαίρι, αλλιώς που να βγάλουμε άκρη. Τελωνεία, κλοπές, σπασίματα, τρέχα γύρευε.
αν το πάρεις εσύ από εδώ μαζί σου, τελωνείο εκεί δεν θα σε περιμένει;;

Είναι ακριβή ρε...Εχω σφιχτο budget. :LOL:

Εσένα θα σου παρω έναν δίσκο από το bowel of noise.
θα κερδίσεις τζόκερ και σκέφτεσαι το budget ;;;;
οκ, τότε θα σου πω από που θα (μου) την αγοράσεις φθηνότερα... :LOL:

με δίσκο από bowel of noise θα την βγάλεις για δώρο στον φίλο σου;;;;;;;; :ROFLMAO:
αυτός δεν έχει τίποτα... θέλω κάτι νούμερα που δεν υπάρχουν πουθενά παρά μόνο στο Discogs και βαράνε στο ψαχνό!

θα κερδίσεις τζόκερ και σκέφτεσαι το budget ;;;;
οκ, τότε θα σου πω από που θα (μου) την αγοράσεις φθηνότερα... :LOL:

με δίσκο από bowel of noise θα την βγάλεις για δώρο στον φίλο σου;;;;;;;; :ROFLMAO:
αυτός δεν έχει τίποτα... θέλω κάτι νούμερα που δεν υπάρχουν πουθενά παρά μόνο στο Discogs και βαράνε στο ψαχνό!
Αντε να σου κάνω και μια συνδρομή στο Spetsofy να ανακαλύψεις τις χαρές της ψηφιακής αναπαραγωγής.

Αντε να σου κάνω και μια συνδρομή στο Spetsofy να ανακαλύψεις τις χαρές της ψηφιακής αναπαραγωγής.
και με τι θα ακούω την συνδρομή στο σπετσοφάι;;
αφού μόνο πικάπ, σιντί και ράδιο έχω...
μπορείς τουλάχιστον να μου αγοράσεις άδειες σφραγισμένες κασέτες χρωμίου ;;;
maxell XL II ή XL IIs
TDK SA, ή SAX
με 1-2 ντουζίνες από αυτές είμαι οκ....
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

θυμάσαι τον φίλο που πήρε το Ρ3 χωρίς κεφαλή και με βοήθησες να του σετάρω την VM740ML;;
τα καλύτερα λόγια δεν σου είχα πει για την ηχητική του απόδοση;;
το έβγαλα και φωτογραφία γιατί μου άρεσε πολύ και σε εμφάνιση.
πανέμορφο, διακριτικό, κομψό, απέριττο..
View attachment 193448
Εχω το Ρ3-24 με βραχιονα RB303 που αντικατεστησε τον RB301. Οπως και να το κρινεις ειναι ενα εξαιρετικο πικαπ. Οποιας τιμης κεφαλη και να του βαλω, δεν σταματα να με εκπληττει, κι ας το λενε "σανιδα" πολλοι.

• Like
Reactions: vlad66

Σταθερός όμως στην αρχική μου πρόταση,χτύπα αυτό και θα ξεχάσεις εντελώς κάποιες απ τις προτεινόμενες εναλλεκτικές,ειδικά αναβαθμίζοντας τον βραχίονα.

Μετά θα σε κατευθύνει ο Vlad σε κάτι που είπα πρώτος εδώ το 2019,ότι οι νέες σειρές ανταλλακτικών των AT κάνουν παπάδες σε Linn κεφαλές,οπότε θα έχεις και συνέργεια ,αλλά και αναβάθμιση με shibata (του 'φτωχού'):

Nude Elliptical

'Η απλή elliptica για την Κ9 ,που ήταν η κεφαλή που είχα στο Axis αρχές των 90'ς,πριν κουμπώσω τις Goldring (σαν δεύτερο πικάπ τότε)

Aφορμή για τις προτάσεις μου αυτές είναι μια ακίδα με την πατέντα paratrace (πατέντα Expert Stylus ) για τις νέας γενιάς ΑΤ95ΕΗ ,που από το 2019 προ κορόνα ,είχα πει ότι άκουσα πολλά.
Και επειδή εδώ δεν υπάρχει Πανδημία,δεν φορά κανένας μάσκα,έχει τελεώσει και όλα είναι όπως πριν,κάτι θα κάνω να την ακούσω.

Κάτι που θα ενδιέφερε τον Maestro αναφορικά με την επανα-πρότασή μου.

• Like
Reactions: Maestro
Λεγεται απο χρηστες, οτι με την paratrace προσεξαν αυξημενο θορυβο επιφανειας και πιο γρηγορη φθορα σε συγκριση με αλλες line contact ακιδες.
Το σχημα και διαστασεις φαινεται να ειναι κοντα σε Gyger 2 ή vdh 2.
Για τις audio technica AT 95 , ταιριαζουν απολυτα οι βελονες της σειρας VM ,οποτε ειναι και μια λογικη επιλογη και πιο οικονομικη. Δεν εχεις και να αγχωνεσαι ουτε με το χρονο αναμονης για αναβελονωση .

IMG_20210428_160644.jpgIMG_20210428_161848.jpg