Το chat του δικάναλου

Λεγεται απο χρηστες, οτι με την paratrace προσεξαν αυξημενο θορυβο επιφανειας και πιο γρηγορη φθορα σε συγκριση με αλλες line contact ακιδες.
Το σχημα και διαστασεις φαινεται να ειναι κοντα σε Gyger 2 ή vdh 2.
Για τις audio technica AT 95 , ταιριαζουν απολυτα οι βελονες της σειρας VM ,οποτε ειναι και μια λογικη επιλογη και πιο οικονομικη. Δεν εχεις και να αγχωνεσαι ουτε με το χρονο αναμονης για αναβελονωση .

View attachment 193463View attachment 193464
εσύ κατάφερες και το αντίθετο πρόσφατα...
βάλε εδώ την φωτογραφία της VM γεννήτριας να "φοράει" την ΕΧ ακίδα...
να την δω στην μεγάλη οθόνη του λάπτοπ θέλω.

μ'αρέσει που ο west εμένα αναφέρει για "καθοδήγηση" στον Μαέστρο.. λες και είναι μυστικό ότι εσύ είσαι ο 1ος καθοδηγητής εδώ μέσα... :ROFLMAO:

Στα σοβαρά τώρα... άρχισε να μου αρέσει σαν ιδέα κάτι παλιό, με την έννοια ότι είναι απολύτως λογικό να επιλέξεις μια συσκευή σχεδιασμένη και κατασκευασμένη σε μια εποχή που ήταν η απόλυτη αναφορά, και όχι σήμερα που φτιάχνεται κυρίως για λόγους νοσταλγίας και διακόσμησης (οκ, εξαιρώ μερικούς τρελούς που γράφουν στον Δικάναλο :ROFLMAO:.)

Ομως όσο κοιτάζω σε ebay κλπ, κάτω από 500άρικα βρίσκεις μόνο βετεράνους που έχουν καταλήξει χρέπια (λειτουργικώς και αισθητικώς). Πιθανόν στα χέρια κάποιου από σας να μπορούν να αναγεννηθούν σε φανταστικές συσκευές, ηχητικά και αισθητικά, αλλά ο υποφαινόμενος στην καλύτερη περίπτωση να μπορέσει να αλλάξει καμιά κεφαλή.

Τα Rega που ανέφερα δεν τα σκεφτόμουν αρχικά ως πιο ακριβά σε σχέση με τα εισαγωγικά αξιοπρεπή Project (πχ το Planar 2 είναι κοντά $200 πάνω από το Project Carbon Evo). Αλλά τώρα που παίξαμε και χάσαμε στην κατηγορία των 3-4 κατοστάρικων, άντε να ανέβουμε λίγο παραπάνω.

Εν τω μεταξύ στο ψάξιμο, βρήκα και αυτό εδώ το site που υποτίθεται συντηρεί Dual, και λέει ότι έχει μόνιμα σε στοκ τα 1209, 1214, 1215-S, 1216, 1218, 1225, 1226, 1228, και 1229, ενώ συχνά έχουν και 601 ή 701.
Οι τιμές στην Αμερική για τα μεταχειρισμένα Thorens πλησιάζουν τις τιμές που είχαν όταν πουλιούνταν καινούρια! Σοβαρά, ένα TD166 kόστιζε το 1999 περίπου 900 Μάρκα Γερμανίας, που με τον πληθωρισμό είναι αρκετά κοντά στα 800-900 ευρώ που ζητάνε τώρα στις ΗΠΑ. Οι τιμές στη Γερμανία είναι χαμηλότερες, αλλά αυτό δε σε ωφελεί ιδιαίτερα. Αν θες να πας σε μεταχειρισμένο μάλλον καλύτερα να δοκιμάσεις κάποιο γιαπωνέζικο.

εσύ κατάφερες και το αντίθετο πρόσφατα...
βάλε εδώ την φωτογραφία της VM γεννήτριας να "φοράει" την ΕΧ ακίδα...
να την δω στην μεγάλη οθόνη του λάπτοπ θέλω.

μ'αρέσει που ο west εμένα αναφέρει για "καθοδήγηση" στον Μαέστρο.. λες και είναι μυστικό ότι εσύ είσαι ο 1ος καθοδηγητής εδώ μέσα... :ROFLMAO:
Τη γνωμη μου λεω καθε φορα .Δεν καθοδηγω ουτε χειραγωγω κανεναν .
Κυριως, μαθαινω διοτι,θελω να μαθαινω. Δωρεαν λαμβανω , δωρεαν δινω.
Να και η γεννητρια VM με βελονα ΑΤ.Λιγο τριψιμο στο γυαλοχαρτο κανει τη δουλεια. Μονο που η φωτο που ειχα,ειναι με την βελονα της Ε αντι της ΕΧ.
Παρομοια,αλλα οχι απολυτα ιδια χαρακτηριστικα οι γεννητριες VM / AT. Οπως σου ειπα και παλαιοτερα, προτιμω τη γεννητρια των ΑΤ.

ATVM.jpg

Να και η γεννητρια VM με βελονα ΑΤ.Λιγο τριψιμο στο γυαλοχαρτο κανει τη δουλεια. Μονο που η φωτο που ειχα,ειναι με την βελονα της Ε αντι της ΕΧ.
Παρομοια,αλλα οχι απολυτα ιδια χαρακτηριστικα οι γεννητριες VM / AT. Οπως σου ειπα και παλαιοτερα, προτιμω τη γεννητρια των ΑΤ.

View attachment 193472
επίτηδες δώσανε το σχήμα στο μαύρο πλαστικό έτσι ώστε να μην μπορεί η ακίδα ΑΤ να μπει στην γεννήτρια VM.
όμως δεν ξέρουν που έχουν μπλέξει.... και με ποιούς.... :ROFLMAO:

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC

View attachment 193472
αυτή αν την δούμε από μπροστά θα πρέπει να έχει 2 λογότυπα audiotechnica..
η άλλη εκδοχή, δεν θα πρέπει να έχει καθόλου...

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Λεγεται απο χρηστες, οτι με την paratrace προσεξαν αυξημενο θορυβο επιφανειας και πιο γρηγορη φθορα σε συγκριση με αλλες line contact ακιδες.
Το σχημα και διαστασεις φαινεται να ειναι κοντα σε Gyger 2 ή vdh 2.
Για τις audio technica AT 95 , ταιριαζουν απολυτα οι βελονες της σειρας VM ,οποτε ειναι και μια λογικη επιλογη και πιο οικονομικη. Δεν εχεις και να αγχωνεσαι ουτε με το χρονο αναμονης για αναβελονωση .

View attachment 193463View attachment 193464
Έχω μπροστά μου το τεύχος που έχει το συγκριτικό τεστ που σας είπα.
Είναι αυτό που διάβασα και πριν 3-4 χρόνια με την πατέντα αναβάθμισης,που έχει τόση εμπορική επιτυχία.
Προσπαθώ να το μεταφράσω,αλλά οι άλλοι δεν έχουν την 'όρεξη' μου βέβαια.
Από κατ ιδίαν συνομιλίες με άτομα που άλλαξαν την ακίδα γνωστών κεφαλών σε paratrace ακούω τα καλύτερα.
Για να μην αναφέρω όνομα ,ένας που μου πρότεινε να κάνω retip σε μια απ τις V.D.H MC ONE ,μέσω Rotterdam ,έχει βάλει Paratrace ,όπως και σε Koetsu ένας άλλος και παίζει καλύτερα σύμφωνα μ αυτούς.
Γι αυτό καθυστέρησα.

Για οτι κυκλοφορει στην αγορα θα ακουσεις και καλα και κακα. Απο σφαιρικες μεχρι micro ridge.
Ολοι λενε τη γνωμη τους. Η μονη που ακουσα, ηταν η ortofon rondo bronze ενος φιλου. Αυτος την πουλησε διοτι τη βρηκε ενοχλητικα bright μετα το rettiping.
Αυτου που την πουλησε, του αρεσε. Βγαλε συμπερασμα τωρα απο τα σχολια που ολοι διαβαζουμε εδω και κει.

Last edited:
  • Like
Reactions: petronik and vlad66
Δεν σου καναμε και παρατηρηση :p👍
Ξέρεις την αδυναμία μου στο ηχόχρωμα της VDH.
Απλά όταν ξεκίνησα τα retipping δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη...αρνητική.
Κρίση ακρίβειας κ.λ.π.

Διαβάζω πολύ καλές κριτικές για την Jico Seto-Hori, απ ότι βλέπω είναι και σε demo δίπλα σε μια HANA SH
'Ουδέτερη αλλά χωρίς να σου λείπει κάτι όπως την A.T 540'.
Κεραμικό περίβλημα,με καπιτονέ σχέδιο ,απορώ πως ρυμίζεται...
Τιμή βλέπω στα 950 περίπου.

Πακετάρω το Drop πικάπ με ανάμικτα συναισθήματα, και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο. Ευτυχώς η δυστυχώς, το Mani ακόμα αγνοείται σε backorder, οπότε όσο δεν έχω phono δεν πολυβιάζομαι.

Πάντως απ'ό,τι φαίνεται, αν πάμε σε καινούριο θα είναι κάποιο εκ των Project Debut Carbon Evo ή Planar 1/2. Για βετεράνους, αν βρεθεί κάτι ενδιαφέρον, θα το κοιτάξω.