Το chat του δικάναλου

Να τα χαρείς Vlad σου εύχομαι κι εγώ.
Θα σε στεναχωρήσω αλλά η γνώμη μου είναι ιδια με της Σίας. Βάλε αγγελια το ΑS.
Είναι πιο σωστό να δώσεις λίγο περισσότερο αέρα - χωρο στα Atc και να είσαι σίγουρος θα παίξουν καλύτερα.
Με τα χρήματα της πώλησης κάνεις και καμία αναβάθμιση αλλού.

Φιλαράκι που, μετά από καιρό, θέλει
να στήσει ένα δικάναλο σύστημα θα έρθει απόψε σπίτι για συγκριτικό τεστ. Προς το παρόν ακούει με ακουστικά μέσω ενός ifi dac-ενισχυτή ακουστικών.
Η αρχική ιδέα ήταν να στήσει πικαπ-ολοκληρωμένο ενισχυτή-ηχεία.
Τελικά μάλλον θέλει να πάει ψηφιακά με τον συνδυασμό μιας streaming συσκευής-ενισχυτή-ηχείων (μπορεί να πάει και σε ενεργά ηχεία, οπότε θα χρησιμοποιήσει προενισχυτή).
Το αποψινό συγκριτικό στο σπίτι μου θα έχει σαν στόχο να ακούσουμε τι διαφορές υπάρχουν στην ακρόαση ενός κοματιού μεταξύ βινυλίου-CD-Spotify premium (320Kbps)-HiResolution 24bit (φυσικά θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε κομάτια που τα έχουμε και στις 4 αυτές παραλλαγές και μάλιστα από την ίδια έκδοση).
Συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν:
πικαπ Project Xtension 9 Evo+Ortofon Quintet black κεφαλή
Phono stage: Trichord Diablo+NCPSU
DAC/CD player/Streamer: T+A music player
Προενισχυτής line: Audio Research LS3b
Τελικοί ενισχυτές monoblocks: Hypex NC400
Ηχεία: Amphion Xenon
...... to be continiued

ptlite-icon.svg
_DSC9232a.jpg

Να τα χαρείς Vlad σου εύχομαι κι εγώ.
σε ευχαριστώ Τζίμη!
Θα σε στεναχωρήσω αλλά η γνώμη μου είναι ιδια με της Σίας. Βάλε αγγελια το ΑS.
Είναι πιο σωστό να δώσεις λίγο περισσότερο αέρα - χωρο στα Atc και να είσαι σίγουρος θα παίξουν καλύτερα.
Με τα χρήματα της πώλησης κάνεις και καμία αναβάθμιση αλλού.
ναι, κατά βάθος το ξέρω ότι πρέπει να φύγει το ένα ζευγάρι.. έτσι όπως είναι τώρα, κανένα δεν ωφελείται.
δύσκολο να το πάρω απόφαση όμως....

• Like
Reactions: mparaxir
Φιλαράκι που, μετά από καιρό, θέλει
να στήσει ένα δικάναλο σύστημα θα έρθει απόψε σπίτι για συγκριτικό τεστ. Προς το παρόν ακούει με ακουστικά μέσω ενός ifi dac-ενισχυτή ακουστικών.
Η αρχική ιδέα ήταν να στήσει πικαπ-ολοκληρωμένο ενισχυτή-ηχεία.
Τελικά μάλλον θέλει να πάει ψηφιακά με τον συνδυασμό μιας streaming συσκευής-ενισχυτή-ηχείων (μπορεί να πάει και σε ενεργά ηχεία, οπότε θα χρησιμοποιήσει προενισχυτή).
Το αποψινό συγκριτικό στο σπίτι μου θα έχει σαν στόχο να ακούσουμε τι διαφορές υπάρχουν στην ακρόαση ενός κοματιού μεταξύ βινυλίου-CD-Spotify premium (320Kbps)-HiResolution 24bit (φυσικά θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε κομάτια που τα έχουμε και στις 4 αυτές παραλλαγές και μάλιστα από την ίδια έκδοση).
Συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν:
πικαπ Project Xtension 9 Evo+Ortofon Quintet black κεφαλή
Phono stage: Trichord Diablo+NCPSU
DAC/CD player/Streamer: T+A music player
Προενισχυτής line: Audio Research LS3b
Τελικοί ενισχυτές monoblocks: Hypex NC400
Ηχεία: Amphion Xenon
...... to be continiued

ptlite-icon.svg
View attachment 199959
βρε συ Τάσο,,,, νόμισα ότι έλειπες διακοπές.
γιατί δεν μου είπες ότι θα είσαι σπίτι να σου στείλω για δοκιμή το phono;;;

υπέροχα όλα όσα βλέπω... :love:

ναι, κατά βάθος το ξέρω ότι πρέπει να φύγει το ένα ζευγάρι.. έτσι όπως είναι τώρα, κανένα δεν ωφελείται.
δύσκολο να το πάρω απόφαση όμως....
Το καταλαβαίνω ότι τα έχεις καρό και έχεις δεθεί μαζί τους αλλά νομίζω ήρθε η ώρα

Ξερω αυτο το συναισθημα :LOL:
παράξενο συναίσθημα... αντικειμενικά και χωρίς καλαμπούρι, πουθενά δεν μπορεί να σταθεί στα ίσα η Αρτεμις δίπλα στον ζουμπά.
στο μόνο σημείο (που δεν είναι πλεονέκτημα όμως), το ότι κακογραμμένο δίσκο στην Αρτεμη θα τον ακούσεις.. στο 40άρι όχι.
είναι σχεδόν ανυπόφορο!

παράξενο συναίσθημα... αντικειμενικά και χωρίς καλαμπούρι, πουθενά δεν μπορεί να σταθεί στα ίσα η Αρτεμις δίπλα στον ζουμπά.
στο μόνο σημείο (που δεν είναι πλεονέκτημα όμως), το ότι κακογραμμένο δίσκο στην Αρτεμη θα τον ακούσεις.. στο 40άρι όχι.
είναι σχεδόν ανυπόφορο!
Δεν το λες και μειονέκτημα όμως.
Είναι κρίμα να μην μπορείς να ακούσεις μουσική επειδή η ηχογράφηση/παραγωγή πάσχει

είναι σχεδόν ανυπόφορο!

Για βάλε στα 40άρια τον tripath που σου έδωσα.
Το phono της smart kit παίζει να διορθώσει τα πάντα! (θα τα ισοπεδώσει! :ROFLMAO: )

Παίδες, το χόμπι μας βασίζεται στο να καταφέρουμε να ακούσουμε το μέσον (βινύλιο/CD/άυλα) όσο πιο πιστά γίνεται.
High fidelity = υψηλή πιστότητα.
Ε, τώρα αν όσο πλησιάζουμε σε αυτό δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα, δεν είναι μειονέκτημα του συστήματος.
Είναι βέβαια και ο λόγος που βλέπουμε χομπίστες με ακριβά μηχανήματα να επιλέγουν ποιες ηχογραφήσεις δεν θα βάλουν στο σύστημά τους.
Έχω τον πιθηκάνθρωπο του Mingus σε βινύλιο, όπου η δεύτερη πλευρά παραμορφώνει σαν τρελή στο αριστερό κανάλι.
Ε, δεν μπορώ να τον ακούσω από βινύλιο, όταν μου έρθει το βάζω από άυλο (spotify).
Κατώτερος ήχος overall, μπορώ να ακούσω όμως όλο τον δίσκο!

• Like
Reactions: mparaxir
είναι σχεδόν ανυπόφορο!
Αν δεν μπορείς να τα αποχωριστεις βάλτά στο δωμάτιο που έχεις το εργαστήρι. Ξεκινά σιγά σιγά ενα δεύτερο σύστημα εκεί. Πάντως είναι σίγουρο ότι τα ATC έχουν ανάγκη αέρα δεξιά και αριστερά για να αποδοσουν τα μέγιστα.

Αυτή τη στιγμή πρακτικά παίζουν και τα Άρτεμις.
Εγώ πιστεύω ότι ο ήχος θα καθαρίσει ακόμη περισσότερο μόλις φύγουν από το δωμάτιο.
Το να μπουν στο εργαστήριο είναι μία πολύ καλή ιδέα!
Για να μην πιάσει και πολύ χώρο, μπορείς εκεί να στήσεις ένα συστηματάκι να ακούς άυλα.

Το phono της smart kit παίζει να διορθώσει τα πάντα! (θα τα ισοπεδώσει! :ROFLMAO: )

Παίδες, το χόμπι μας βασίζεται στο να καταφέρουμε να ακούσουμε το μέσον (βινύλιο/CD/άυλα) όσο πιο πιστά γίνεται.
Ε, τώρα αν όσο πλησιάζουμε σε αυτό δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα, δεν είναι μειονέκτημα του συστήματος.
Είναι βέβαια και ο λόγος που βλέπουμε χομπίστες με ακριβά μηχανήματα να επιλέγουν ποιες ηχογραφήσεις δεν θα βάλουν στο σύστημά τους.
Έχω τον πιθηκάνθρωπο του Mingus σε βινύλιο, όπου η δεύτερη πλευρά παραμορφώνει σαν τρελή στο αριστερό κανάλι.
Ε, δεν μπορώ να τον ακούσω από βινύλιο, όταν μου έρθει το βάζω από άυλο (spotify).
Α μπράβο, για να λύσω αυτό το πρόβλημα ακριβώς κάθισα και άκουσα ένα τουλάχιστον track από κάθε βινύλιο της συλλογής μου με σκοπό να τα κατατάξω ανάλογα την ποιότητα εγγραφής. Μου πήρε πάρα πολύ καιρό και τελείωσα δύο βελονες. Αν λοιπόν θελήσω να ακούσω κάτι ανάλογα την θέση του ξέρω πόσο ποιοτική εγγραφή θα είναι.

Εγώ πάντως τις χάλια εγγραφές, χάλια τις άκουγα πάντα (ανεξάρτητα από το εκάστοτε ηχοσύστημα!). Ακόμη και στο φοιτητικό με τα DIY ηχεία και ενισχυτικά!

• Like
Reactions: vsklav
Υπαρχουν οι χαλια εγγραφες αλλα και οι χαλια πρεσες δισκων και η χαλια συνθεση βινυλιου ( καποιες ελληνικες η Ολλανδικες επι το πλειστον)...

Μαρτυριο και αυτο καποτε, αλλα τι να κανω τα ακουγα οπως ηταν. Ιδιως σε δισκους με αρκετα υσηχα η οργανικα περασματα ( Κινγκ Κριμσον, Βαν Ντερ Γκρααφ, Πινκ Φλουντ) ποσα λεφτα για καινουριους δισκους τοτε ππου δεν ειχα και λεφτα και ακουγα σκρατς σκρουτς.... ( Μην μου πει καποιος ας ακουλες αϋλα δεν υπηρχαν τοτε)....

Γαμω την καταδικη μας τοτε.

Προσωπικα, δεν θα χαρακτηριζα καμια ηχογραφηση απο οσους δισκους εχω "χαλια" επειδη δεν ακουγονται τοσο καλα οσο οι καλυτερες ηχογραφησεις που εχω.
Δεχομαι τις ηχογραφησεις αυτες οπως ειναι , γνωριζοντας οτι πολλες απο αυτες απλα δεν μπορουσαν να ηταν καλυτερες την εποχη που εγιναν, και δεν ειμαι και σιγουρος αν θα ηθελα να ειχα ενα αποτυχημενο remaster ή μια αποτυχημενη συγχρονη διασκευη (εχω και τετοια ). Παραδειγμα ο δισκος αυτος. Δεν μπορω να σας πω ποσο τον απολαμβανω καθε φορα που τον ακουω.
Οπως και πολλους αλλους που εχω. Μουσικη που ηχογραφηθηκε δεκαετια του '30 αλλα με τη φωνη τους και τους μουσικους τους.
Θα ξαναπω και κατι που ειπα αρκετες φορες. Οσο βελτιωνω πραγματα στο συστημα μου, τοσο καλυτερα ακουω και τους δισκους αυτους. Πραγματα που ενοχλουσαν και τα απεδιδα στις ηχογραφησεις, τελικα δεν ειχαν να κανουν με τις ηχογραφησεις. Οχι ολα, αρκετα ομως. Ακομη κι αυτοι οι δισκοι κρυβουν πληροφοριες που περιμενουν να αναδειχθουν. Αποψη μου βεβαια, οποτε δεν περιμενω να συμφωνησει καποιος.

Lee Morse.jpg

Last edited:

Καμία παραμόρφωση...Μάλλον πρέπει να αλλάξεις ηχεία,τον πήρες στον λαιμό σου τον Vlad. 😂

Attachments

• IMG_20220710_140146.jpg
    IMG_20220710_140146.jpg
    340.7 KB · Views: 14
Προσωπικα, δεν θα χαρακτηριζα καμια ηχογραφηση απο οσους δισκους εχω "χαλια" επειδη δεν ακουγονται τοσο καλα οσο οι καλυτερες ηχογραφησεις που εχω.
Δεχομαι τις ηχογραφησεις αυτες οπως ειναι , γνωριζοντας οτι πολλες απο αυτες απλα δεν μπορουσαν να ηταν καλυτερες την εποχη που εγιναν, και δεν ειμαι και σιγουρος αν θα ηθελα να ειχα ενα αποτυχημενο remaster ή μια αποτυχημενη συγχρονη διασκευη. Παραδειγμα ο δισκος αυτος. Δεν μπορω να σας πω ποσο τον απολαμβανω καθε φορα που τον ακουω.
Οπως και πολλους αλλους που εχω. Μουσικη που ηχογραφηθηκε δεκαετια του '30 αλλα με τη φωνη τους και τους μουσικους τους.
Θα ξαναπω και κατι που ειπα ξανα. Οσο βελτιωνω πραγματα στο συστημα μου, τοσο καλυτερα ακουω και τους δισκους αυτους. Πραγματα που ενοχλουσαν και τα απεδιδα στις ηχογραφησεις, τελικα δεν ειχαν να κανουν με τις ηχογραφησεις. Οχι ολα, αρκετα ομως. Ακομη κι αυτοι οι δισκοι κρυβουν πληροφοριες που περιμενουν να αναδειχθουν. Αποψη μου βεβαια, οποτε δεν περιμενω να συμφωνησει καποιος.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Εγω εχω κοπιες του Furtwangler, Knappertsbush, Abendroth, Toscanini που δεν θα τις αλλαζα με ολα τα σουπερ ηχογραφημενα με χαϊ εντ μηχανηματα κλπ του σημερα. (σημερα= 70ς και μετα)

Ο ηχος εχει την ιδιαιτεροτητα του το χρονικο του αποτυπωμα, οποτε βαζεις τον εγκεφαλο σου να δουλεψει για να καλυψει το βημα το τεχνικο. Οποτε και σε πιανει δεος.

Το προβλημα για μενα ειναι οι ελατωματικοι οπως ειπα δισκοι, απο την στιγμη της πρεσσας τους η της συνθεσης του υλικου τους. Και στην Ελλαδα υπηρχαν πολλοι.
Εν ολιγοις... πηδηματα, γκαπ γκουπ, χρατς χρουτς, φhhςςςςςς.... διαφορα τετοια που δεν φευγουν με καθαρισμο.

Το φυσημα το ακους περισσοτερο με χαϊ εντ ; Αμφιβαλω....

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC