Το chat του δικάναλου

Ο ηχος εχει την ιδιαιτεροτητα του το χρονικο του αποτυπωμα, οποτε βαζεις τον εγκεφαλο σου να δουλεψει για να καλυψει το βημα το τεχνικο. Οποτε και σε πιανει δεος.
Ακριβως αυτο.
Το προβλημα για μενα ειναι οι ελατωματικοι οπως ειπα δισκοι, απο την στιγμη της πρεσσας τους η της συνθεσης του υλικου τους. Και στην Ελλαδα υπηρχαν πολλοι.
Εν ολιγοις... πηδηματα, γκαπ γκουπ, χρατς χρουτς, φhhςςςςςς.... διαφορα τετοια που δεν φευγουν με καθαρισμο.
Δυστυχως υπηρχαν, και ακομα υπαρχουν αυτα.

Παντως, διαβασα μερικες φορες εδω για τους Ολλανδικους δισκους. Εχω αρκετους Ολλανδικης κατασκευης και θα ελεγα οτι τους βρισκω πολυ καλους.
Δεν ισχυριζομαι οτι ειναι κανονας, αλλα ισως ουτε το αντιθετο να ειναι κανονας.Πριν λιγο ακουγα ενα του Louis Armstrong και μια χαρα ακουγεται.Ακουσα χειροτερους και απο Αγγλια και απο Αμερικη.
Επισης ιδιαιτερα καλο ηχο, εχω απο αρκετους Καναδεζικους που εχω.

Ωχ....αυτοί αντιγράφουν cd από τα καλάθια κατευθείαν σε βινύλιο-γι'αυτό και σου βγήκε φόλα...

Ε ναι, αλλά για 12€ καινούργιο από δισκάδικο το παίρνεις το ρίσκο.
Απλά δεν μου βγήκε.
Ή πλήρωσα 12€ για μισό δίσκο 🤣

Ε ναι, αλλά για 12€ καινούργιο από δισκάδικο το παίρνεις το ρίσκο.
Απλά δεν μου βγήκε.
Ή πλήρωσα 12€ για μισό δίσκο 🤣
Γι'αυτό-δυστυχώς-είναι φτηνοί.Η DOL είναι από τις εταιρίες που παίρνει τις πιο τελειωμένες έκδοσεις cd και τις κάνει βινυλιο.
Υπάρχουν πολλά cd εκεί έξω που ακούγονται απείρως καλύτερα από τα βινύλια της DOL.
Δεν νομίζω ότι αξίζει επειδή απλά είναι βινύλιο,όσο φτηνό και να είναι.

• Like
Reactions: Tzimisce
Το έμαθα the hard way.
Τόσο χάλια δεν το περίμενα βέβαια.
Εγώ για τον δίσκο πήγαινα, δεν πίστεψα ότι θα έχει καμία φοβερή ποιότητα αλλά όχι και έτσι

παράξενο συναίσθημα... αντικειμενικά και χωρίς καλαμπούρι, πουθενά δεν μπορεί να σταθεί στα ίσα η Αρτεμις δίπλα στον ζουμπά.
στο μόνο σημείο (που δεν είναι πλεονέκτημα όμως), το ότι κακογραμμένο δίσκο στην Αρτεμη θα τον ακούσεις.. στο 40άρι όχι.
είναι σχεδόν ανυπόφορο!
Θα μπορούσες αν είναι εύκολο να δώσεις ένα παράδειγμα κακογραμμένου δίσκου τον οποίο δεν μπορείς να ακούσεις από τα atc? Ευχαριστώ πολύ

Θα μπορούσες αν είναι εύκολο να δώσεις ένα παράδειγμα κακογραμμένου δίσκου τον οποίο δεν μπορείς να ακούσεις από τα atc? Ευχαριστώ πολύ
καλά που μου το θύμισες..

το Always των The Gathering
2πλός δίσκος με τον 1ο (a & b) πλευρά να "τα σπάει" ενώ ο 2ος (c & d) να μην μπορώ να το περιγράψω...
πειραματίζονταν;
έπαιζαν κάτι;;
αν ο Σπύρος έχει τον δίσκο θα μπορέσει να το αναλύσει.. ή όποιο άλλο παλικάρι...
θυμάμαι ότι με την Αρτεμή μπόρεσα και άκουσα τον 2ο μια φορά.
με τα 40άρια τον σιχτίρισα στο λεπτό.

IMG_20220710_231722[1].jpg

Εντάξει ο δίσκος είναι μονός κανονικά. Παραγωγή του 1992 πρωτόλειο άγουρο μέταλ. Στο δεύτερο βινύλιο θα είχε τίποτα ντέμο από το γκαράζ που παίζανε μικροί μετά το σχολείο. Τι να ακούσεις από εκεί....Δεν πιάνεται....χαχαχαχ

καλά που μου το θύμισες..

το Always των The Gathering
2πλός δίσκος με τον 1ο (a & b) πλευρά να "τα σπάει" ενώ ο 2ος (c & d) να μην μπορώ να το περιγράψω...
πειραματίζονταν;
έπαιζαν κάτι;;
αν ο Σπύρος έχει τον δίσκο θα μπορέσει να το αναλύσει.. ή όποιο άλλο παλικάρι...
θυμάμαι ότι με την Αρτεμή μπόρεσα και άκουσα τον 2ο μια φορά.
με τα 40άρια τον σιχτίρισα στο λεπτό.

View attachment 199982
Σόρρυ κιόλας αλλά οι Gathering μετά το Mandylion ακούγονται...
Πριν κολλούσαν μπρίκια.