Το chat του δικάναλου

ο 1 ή το V2 ;;
και για κείνο μου είχε πει τα καλύτερα.
απο ομοιογένεια όλα τα AS μέχρι και τον Ορφέα ήταν υποδειγματικά κατά την γνώμη μου.

Ειδικά το πρώτο.
Θυμάμαι και ξένος εκπρόσωπος,που το άκουσε στην Έκθεση με YBA έμεινε....σαν χθες .
Και το V2 όμως σ αυτόν το τομέα ξεχώριζε..για τα υπόλοιπα Ερμή και το δεύτερο οι απόψεις είναι σε πλήθος όπως και οι ...αρμονικές.

Ναί όλοι οι μαστόροι το έχουνε πάθει.
Mέχρι που κάποιος μας μίλησε για τις κόρνες της Motorola (θαυματουργό item) και ησυχάσαμε!

View attachment 167871

Γιώργη παιδί μου,
Ο δικός μου μάστορας, είχε ανακαλύψει ένα χάρτινο μεγάφωνο από bose που δεν καιγόταν με τίποτα .
Κάποιος του ειχε αφησει αμανατι στο μαγαζι τέσσερα από δαυτα και ετσι σωθηκαμε εμεις.
Επί τοπου σκάντζα και τέλος η ιστορία.
Βέβαια απο το βάλε βγάλε είχαν αρχίσει να ξεχειλωνουν οι τρυπες που μπαιναν οι βιδες ,αλλα και κει ειχαμε βρει το κολπο
Τις μπουκωναμε με σπίρτα και όλα καλά!!

μάστορας στα πάρτυ είσουν εσύ είμαι σίγουρος...:flipout:
και τα πάρτυ ως γνωστόν, τηγανίζουν μεγάφωνα..:flipout:

Άμα ερχόσουν πιο νωρίς θα μάθαινες και συ την ιστορία από τον μαστορα.:listen:

Να αντεχανε και τα τουιτερ τους ,τι καλα που θα ηταν!!!
Και αυτο το λεω , πλεον, μετα λογου γνωσεως.
Επιβεβαιωμενο απο μαστορα ,για το λογο που τηγανιζοντουσαν!!!

Έχεις δίκιο ,τα είχα στα SD Acoustic OBS,και μάλιστα αγόρασα εξτρα 2,το μικρό συρματάκι του πηνίου δεν άντεχε,αφού είχα μάθει και να το κολλάω μόνος μου.
Αμέτρητες φορές πήγαν στην Στοά του Μιλανάκη.
Καλός ήχος,αλλά είχαν πρόβλημα..
Σειρά TAF , ( 816 ) ??? ζήτησα και βοήθεια μήπως κάποιος απ την DIY γνώριζε που θα το βρω και τελικά η εταιρεία μου πρότεινε την επόμενη σειρά..που και αυτή είχε τα ίδια χαρακτηριστικά,απλά διέφερε στον τρόπο διασποράς.
Και αυτή το ίδιο πρόβλημα αν και νεότερη.
Κολλάω σ αυτό που λεγόταν τότε,ότι 'τα τουίτερ της Α.S. ήταν της SEAS ,αλλά είχαν παραγγελθεί με τις δικές της προιδιαγραφές'...
Μήπως δηλαδή αυτό τα διαφοροποιούσε...
Τώρα σε μία εταιρεία Αγγλική,νομίζω ότι υπάρχουν spares,όπως και στην A.S μου είπαν ότι είχε στοκ ακόμα,αλλά αηδίασα με την σειρά TAF της SEAS.
Το συγκεκριμένο πάντως τουίτερ το φορούσαν αρκετά ηχεία της εποχής,είχε χαρακτηριστικό ήχο ,διαφορετικό π.χ. απ της VIFA

Χθες με σημαντική καθυστέρηση των ταχυδρομείων προφανώς λόγω εορτών, παρέλαβα το περίφημο pizza mat (κυριολεκτικώς, αφού ήρθε συσκευασμένο σε κουτί πίτσας!) Που είχε την καλοσύνη να μου στείλει ο Βλαδίμηρος τον οποίο ευχαριστώ πάρα πολύ!
Μου φαίνεται όμως ότι δεν είναι εντελώς ίσιο σαν να χορεύει πολύ ελαφρώς ο δίσκος επάνω του. Το τοποθετώ σε δύο μέρη, με το λεπτό με την εγκοπή για το αυτοκόλλητο του δίσκου επάνω, σωστά;
Το άφησα ένα βράδυ κάτω από βάρος έστρωσε κάπως, θα το ξαναβάλω μάλλον.

Χθες με σημαντική καθυστέρηση των ταχυδρομείων προφανώς λόγω εορτών, παρέλαβα το περίφημο pizza mat (κυριολεκτικώς, αφού ήρθε συσκευασμένο σε κουτί πίτσας!) Που είχε την καλοσύνη να μου στείλει ο Βλαδίμηρος τον οποίο ευχαριστώ πάρα πολύ!
Μου φαίνεται όμως ότι δεν είναι εντελώς ίσιο σαν να χορεύει πολύ ελαφρώς ο δίσκος επάνω του. Το τοποθετώ σε δύο μέρη, με το λεπτό με την εγκοπή για το αυτοκόλλητο του δίσκου επάνω, σωστά;
Το άφησα ένα βράδυ κάτω από βάρος έστρωσε κάπως, θα το ξαναβάλω μάλλον.

Τασο, βαζεις αυτο που δεν ειναι ισιο αναμεσα σε πανι, σεντονι πχ και το σιδερωνεις με πολυ ατμό.
το γυρίζεις και απο την άλλη πλευρά και ξανά σιδερωμα με πολύ ατμό.

Εγω εχω σιδερωσει δισκο LP και ειχε καταπληκτικο αποτελεσμα.
Πολυ στραβο γιατι επενεβη μια "διανοια"(ημουν πιτσιρικας και ενας θειος μου εφερε δισκο των Dire Straits το Κομμουνικέ, οποτε η μανα μου κανονισε για να μου κανουν εκπληξη και να τρελαθω απο την χαρα μου...λοιπον σκεφτηκε να κρυψει τον δισκο πισω απο ενα μαξιλαρι του καναπε... και ηταν και Αυγουστος μηνας με 40°0
Εγινε αλφαδι
Θα σας πω τον τροπο

Bαλαμε μια χυτρα ταχυτητας μεγαλη και αρα πολυ βαρια με ζεστο νερο και τοην τοποθετησαμε πανω στον δισκο (προστατευομενο απο το χαρτινο εσωφυλλο του)
Σε ισια σανιδα.
Πρωτα απο τη μια πλευρα. Ειχε ηδη ισιωσει.
Ξαναβρασαμε νερο και τον γυρισαμε και απο την αλλη πλευρα αλλη μια γυρα.

Εγινε ο ποιο ισιος απ´'ολους.

Πιστευω οτι και με τον λαστιχοφελο μπορει να γινει εξισου ανετα.

Γιώργη παιδί μου,
Ο δικός μου μάστορας, είχε ανακαλύψει ένα χάρτινο μεγάφωνο από bose που δεν καιγόταν με τίποτα .
Κάποιος του ειχε αφησει αμανατι στο μαγαζι τέσσερα από δαυτα και ετσι σωθηκαμε εμεις.
Επί τοπου σκάντζα και τέλος η ιστορία.
Βέβαια απο το βάλε βγάλε είχαν αρχίσει να ξεχειλωνουν οι τρυπες που μπαιναν οι βιδες ,αλλα και κει ειχαμε βρει το κολπο
Τις μπουκωναμε με σπίρτα και όλα καλά!!

:grinning-smiley-043

Τα πρώτα tweeter που έκαψα ήταν χάρτινα, σε πάρτυ ταρατσάτο, (όπερ χρεία για τρελά γκάζια), ευτυχώς (δυστυχώς) δικά μου της παγκοσμίου φήμης εταιρίας NISCO. Κι όταν λέω τα έκαψα, καήκανε στην κυριολεξία τα χαρτιά, φυτιλιάσανε, καπνίζανε, πως να το πώ! Τρελό θέαμα!
Τη δεύτερη φορά, προειδοποίησα τον κάτοχο των ηχείων και οικοδεσπότη, αλλά αυτός ήταν ατρόμητος, γιατί ο πωλητής του είχε πει πως "είναι 150W". Προχωρήσαμε λοιπόν στη σεμνή τελετή και όσοι είχαν χάσει το θέαμα την πρώτη φορά, καταχάρηκαν με την επανάληψη. :flipout:
Αυτά ήταν κάτι AdventAdvent_The_Advent_1_Stereo_Speaker_web.jpg
"with original, orange 'fried egg' tweeter "

ε, όνομα και πράμα!!

@cica
Εγω μια φορά που το έκανα σε 45αρι ,ισιωσα το δισκακι και μαζί με αυτό ,τα αυλάκια!!
Μετα ητονε ιδανικό για τεστ anti-skating:D

Κι όταν λέω τα έκαψα, καήκανε στην κυριολεξία τα χαρτιά, φυτιλιάσανε, καπνίζανε, πως να το πώ! Τ

Και γω όταν λέω έλιωσαν τα dustcup από τους Ερμηδες το ΕΝΝΟΩ......ειχαν γινει από σφαίρες ,λουκουμάδες:flipout:
Κράτησα ένα για ενθύμιο...αν το βρω θα στο δείξω όταν θα έρθεις (αλήθεια πότε??)

Στο γάμο μου είχα πάρει τα γούφερ των klipsch στη μασχάλη κυριολεκτικά.
Είχαν ξεραθεί βέβαια οι αναρτήσεις των κώνων, και κάποια στιγμή σκίστηκαν και έφυγαν από τους μαγνήτες.
Κάποια στιγμή έπαιζαν μόνο οι κόρνες και από τα woofer είχαν μείνει στη θέση τους μόνο οι μαγνήτες. :flipout:
Συνεχίσαμε το γλέντι ακούγοντας μουσική από ακουστικά!

έχω την εντύπωση ότι είναι ακριβώς το ίδιο με το μικρό των 3γρ που έχω.
ζύγισέ το και πες μου αν είναι 2 ή 3γρ.
αυτό που εξογκώνεται στο κέντρο θέλει λίγο τρίψιμο όπως είπα πιο πάνω. αλλά να μην το παρακάνεις.

Να διορθώσω τα βάρη που απο λάθος τα ανέφερα 2 ή 3γρ. αλίμονο αν τσεκάραμε vta και αζιμούθιο πάνω στην κεφαλή με αλφαδι 2 ή 3γραμμαρίων!
0,2 ή 0,3γρ εννοούσα.

Νομίζω μιλούσαμε για πάρτυ και συναφείς εκδηλώσεις, όχι για ακροάσεις...

για τον Μιχάλη το είπα μη του μπουν τίποτα ιδέες για κόρνες στους Ερμήδες... :flipout:
αν και τώρα θυμήθηκα ότι δεν τους έχει πια...

ο 1 ή το V2 ;;
και για κείνο μου είχε πει τα καλύτερα.
απο ομοιογένεια όλα τα AS μέχρι και τον Ορφέα ήταν υποδειγματικά κατά την γνώμη μου.

Ειδικά το πρώτο.
Θυμάμαι και ξένος εκπρόσωπος,που το άκουσε στην Έκθεση με YBA έμεινε....σαν χθες .
Και το V2 όμως σ αυτόν το τομέα ξεχώριζε..για τα υπόλοιπα Ερμή και το δεύτερο οι απόψεις είναι σε πλήθος όπως και οι ...αρμονικές.

ο Ερμής με τα 2 8ιντσα γούφερ διέφερε απο τα υπόλοιπα μοντέλα. φτιάχτηκε για ειδικό σκοπό που δεν θα τον αναφέρω.
και αυτό μου το είπε ο ίδιος ο Γιώργος Π.

Επειδή δεν είναι στον χώρο μου για να το τσεκάρω,τα παράγει με ίδια χαρακτηριστικά η Falcon.
Με κάθε επιφύλαξη είναι αυτό..που κυκλοφορούσε στα 6/10 των ηχείων τα 90ς.

https://www.falconacoustics.co.uk/d...as-22taf-g-h1283-tweeter-prestige-series.html

το tweeter στο λίνκ αν και μοιάζει με αυτό που έχει η Ατρεμις και τα αδέρφια της, δεν είναι το ίδιο.
αν είχα καλό κινητό για φωτογραφία θα σου έδειχνα τον διορθωτή φάσης που σε αυτό του λίνκ δεν υπάρχει.
επίσης αν η φωτο είναι έγχρωμη έχουν άλλο υλικό κώνου. αν είναι ασπρόμαυρη, το συζητάμε..

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Να το βάλω όπως είναι σε ένα ταψί και στον φούρνο στους 200; :p

κάνε αυτό που λέω με το ατμοσίδερο. ειδικά αν σου "σκευρωσε" το 4mm, μόνο το σιδέρωμα θα το φέρει.
απο το μηχάνημα κοπής πάντα έρχονται κουρμπαριστά και για να ισιώσουν με βάρος θέλουν πολύ χρόνο. τα δικά σου τα σιδέρωσα φυσικά πριν στα στείλω, αλλά κατά πάσα πιθανότητα στα ΕΛΤΑ βάλανε το κουτί κάθετα και γι'αυτό συνέβει αυτό. ίσως όμως να έγινε γιατί τα τσίτωσα με την μεμβράνη που τα τύλιξα.
και για να σε προλάβω, μην κολλήσεις τα 2 κομμάτια μεταξύ τους!
1ον μπορει να μην σου κάτσουν καλά και 2ον θα χάσεις την δυνατότητα να πειραματιστείς με συνδυασμους πάχους στην βάση. να αλλάξεις vta δλδ αν πάρεις τα κατάλληλα όργανα.

το tweeter στο λίνκ αν και μοιάζει με αυτό που έχει η Ατρεμις και τα αδέρφια της, δεν είναι το ίδιο.
αν είχα καλό κινητό για φωτογραφία θα σου έδειχνα τον διορθωτή φάσης που σε αυτό του λίνκ δεν υπάρχει.
επίσης αν η φωτο είναι έγχρωμη έχουν άλλο υλικό κώνου. αν είναι ασπρόμαυρη, το συζητάμε..

https://avclub.gr/forum/showthread.php/153635-Παλιό-SEAS-tweeter

Aυτό είναι ακριβώς,αλλά καταργήθηκε..
Πιστεύω ότι αυτό που έλεγε στον Ήχο τότε ο Πετρόπουλος,ότι δηλαδή είναι seas ,αλλά με προδιαγραφές δικές του,εκεί εστιάζεται η διαφορά..
Στο λέω επιδή είχα τα S 37 ,για λίγι ένα πάλι βάσης απ την γραμμή xanadu ,και ο ήχος με το δικό μου ημι-δίπολο ήταν αναγνωρίσημη από το δίπλα δωμάτιο.
Οι σειρές prestige TAF ,είχαν ακουστικές συγγένειες...με χαρακτηριστικότερο ένα 'ambiance' ηχόχρωμα...που το κληρονόμησε και ο Αίολος (πάντα κατά την προσωπική μου άποψη).
Oι μετέπειτα σειρές ήταν πιο ανθεκτικές ,αλλά μου είπε τεχνικός ότι ήθελε κάποια μικροαλλαγή στο κρος.
Πάντως τα καμμένα,ή επισκευασμένα δεν ξέρω τι ferofluid έβαζαν και άν...