Το chat του δικάναλου

,αλλά μου είπε τεχνικός ότι ήθελε κάποια μικροαλλαγή στο κρος.
.
A γεια σου!!
Εκει ητονε το προβλημα......λαθος σχεδιασμος του κροσοβερ.
Με ενα πυκνωτακι της ταξης του 5ευρου και ο ηχος και η αντοχη, βελτιωνοταν θεαματικα.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Να διορθώσω τα βάρη που απο λάθος τα ανέφερα 2 ή 3γρ. αλίμονο αν τσεκάραμε vta και αζιμούθιο πάνω στην κεφαλή με αλφαδι 2 ή 3γραμμαρίων!
0,2 ή 0,3γρ εννοούσα.

Το αλφάδι ζυγίζει 2/10 του γραμμαρίου;;;

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Υπαρχουν πολυ μικρα .Το δικο μου ζυγιζει 0.3 γρ.
Πολύ θα ήθελα να δω μία φωτογραφία ή λινκ του αλφαδιού 0.3γρ. Το ελαφρύτερο που έχω δει είναι ~1γρ

Δεν το είχα δει,ενδιαφέρον.Εγώ έχω αυτό το κυλινδράκι που ζυγίζει 1γρ. Κατεβάζω κατά 1 γρ το βάρος ανάγνωσης και βλέπω πως έχουν τα πράγματα. Οι διαστάσεις του κυλίνδρου είναι 25χιλ. μήκος ,Φ=8χιλ. και οι δύο γραμμές που ανάμεσά τους κινείται η φουσκάλα είναι ~10χιλ. Νομίζω πως κυρίως λόγω διαστάσεων δίνει ένδειξη με σχετική ακρίβεια. Την ακριβή πάντως εικόνα του αζιμούθιου την έχεις με ένα καλό δίσκο τεστ και ένα παλμογράφο.

Attachments

• _DSC1443.jpg
    _DSC1443.jpg
    62 KB · Views: 103
Καλα εκανες και αναφερες την μειωση του βαρους αναγνωσης με το αλφαδι στο κελυφος.Να μην το ξεχναμε,ακομη και με ελαφρια αλφαδια.Παρομοιο με το κυλινδρακι σου εχω ενα ,νομιζω απο vdH κεφαλη με μια μικρη ασπρη βαση (που μπορει να βιδωσει σε δυο σημεια).Νομιζω τετοια χρησιμοποιουνται σε τριποδια φωτογραφικων μηχανων ?

@cica
Εγω μια φορά που το έκανα σε 45αρι ,ισιωσα το δισκακι και μαζί με αυτό ,τα αυλάκια!!
Μετα ητονε ιδανικό για τεστ anti-skating:D

Ναι αλλά πιο flat δεν είχε παίξει ποτέ το σύστημά σου. Σωστά? :grinning-smiley-043

Την ακριβή πάντως εικόνα του αζιμούθιου την έχεις με ένα καλό δίσκο τεστ και ένα παλμογράφο.

Αν εννοεις οτι πετυχαινεις ιδια ενδειξη και στα δυο καναλια,δεν θα ημουν σιγουρος αν δεν ηξερα εξ'αρχης οτι τα δυο καναλια εχουν οντως ακριβως την ιδια εξοδο.

Να κανω μια διορθωση στο πιο πανω. Αναφερα την εξοδο των δυο καναλιων λογω συγχισης , σκεφτομουν τη ρυθμιση του anti-skating η οποια επηρεαζει την ενταση των δυο καναλιων και την ρυθμιση που κανουν καποιοι ωστε να εξισωσουν την ενταση τους.
Ομως εκεινο που πιστευω οτι εχει την μεγαλυτερη σημασια ειναι η κεφαλη να εχει απο τη μανα της απολυτη συμμετρια σε ολα της τα σημεια.Αν αυτα δεν τα εχει (που ειναι δυσκολο εως αδυνατο να τα εχει) τοτε η καθε ρυθμιση διορθωσης καποιου χαρακτηριστικου,αναποφευκτα θα οδηγησει στην δημιουργια καποιου αλλου λαθους.Φαυλος κυκλος για μενα,κυριως στις χειροποιητες κεφαλες.Αν τωρα η ρυθμιση αφορα τον ιδιο τον βραχιονα, τοτε ισχυει το ιδιο,διοτι διορθωνοντας αυτον κατι θα στραβωσει στην κεφαλη αν ειναι συμμετρικη.Αν δεν ειναι ουτε αυτη,κλαφ'τα χαραλαμπε......διοτι ειναι και ο δισκος ,πλατω και παει λεγοντας.......ολα δεν προκειται να ειναι απολυτα συμμετρικα ποτε.

Το αλφάδι ζυγίζει 2/10 του γραμμαρίου;;;

0,25 ζυγιζε αυτό που χάλασα.
κάπου πρέπει να έχω και άλλα σε σακουλάκι, αλλά μάλλον τα άφησα στην Νίκαια.
αυτό που βρήκα και έχω τώρα ζυγιζει 0,33γρ.
με αυτά τα βάρη δεν κάνω τον κόπο να ξαναζυγίσω κεφαλή. οι περισσότερες έχουν ανοχή/περιθώριο +/- 0,3 γρ.
το κακό είναι οτι σε αυτά τα μεγέθη σπάνια έχουν άψογη κατασκευή..
άρα θέλουν λίγη "περιποίηση".
απο Κίνα έρχονται όλα αυτά.