Χτες εκεί που διάβασα το πόστ του Pleo για τον νέο δικάναλο ενισχυτή της Denon,
AV AMPLIFIER FIRMWARE UPDATE INCLUDING SUPPORT FOR DIRAC LIVE ROOM SOUND OPTIMIZATION SOLUTION, GREATER FLEXIBILITY IN SPEAKER LAYOUT, AND IMPROVED INTERFACE 3 15, 2023 Denon is pleased to announce that it has released the latest firmware for its AV amplifiers on March 2023, 3. Online firmware...
avclub.gr
χάζεψα στο λίνκ του ήχου και τα νέα της Πολωνικής Unitra..
μετά από τον ενισχυτή της,
Σε αντίθεση με τη ρετρό αισθητική του Unitra WSH-805 -εμπνευσμένη από τον 45χρονο προκάτοχό του- αυτός ο ενισχυτής διαθέτει τεχνολογία αιχμής για την ενίσχυση του ήχου. Mε πολλά χειριστήρια ελέγχου στην πρόσοψη, είναι ελκυστικός για χρήση. Έχει σασί
hxosplus.gr
διάβασα και για το νέο πικάπ..
Την Unitra την παρουσιάσαμε πρώτοι από πέρυσι όταν την γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση Audio Video Show 2022 της Βαρσοβίας.Πρόσφατα παρουσιάσαμε και τον πρώτο της ολοκληρωμένο ενισχυτή, τον WSH 805 που λειτουργεί σε Τάξη Α και σε Τάξη ΑΒ.Ο ιστορ
hxosplus.gr
τώρα γιατί η αφορμή για το πόστ..
αν διαβάσετε την παρουσίαση για το πικάπ, -εκεί στράφηκε το ενδιαφέρον μου-, θα δείτε ότι με καμάρι αναφέρει ο συντάκτης την χρήση ρουλεμαν στον βραχίονα της Ιαπωνικής NSK από τους Πολωνούς..
τα NSK τα δοκίμασα..
από την εδώ επίσημη αντιπροσωπεία
ήταν μια τεράστια απογοήτευση!
καμία διαφορά με τα ρουλεμάν της Technics στην "αντίσταση περιστροφής", μόνο στην στιβαρότητα (τζόγο δλδ) ήταν λίγο καλύτερα.
ο αντιπρόσωπος εδώ μου είπε ότι η εταιρία δεν έχει διάφορα μοντέλα και αυτό που έχει σε αυτή την διάσταση, είναι το ένα και μοναδικό..
μετά από τα NSK, έφερα και δοκίμασα τα ZrO2 zirconia ceramic bearings και η διαφορά στην λειτουργία ήταν "η μέρα με την νύχτα"..!
όση και η διαφορά στην τιμή τους δλδ...
την προσαρμογή στα εξαρτήματα του βραχίονα του technics την έκανε ο Babis K. και το αποτέλεσμα στην λειτουργία τους με τα κεραμικά ρουλεμάν την είδαμε μπροστά στα μάτια μας...
η περιστροφή δεν έλεγε να σταματήσει !
λες και μόνο ο αέρας έφερνε αντίσταση και πάλι ήταν λίγη....
όχι , ακόμα δεν έχω συναρμολογήσει κομπλέ βραχίονα Technics για να τον ακούσω με αυτά τα ρουλεμάν..
υπάρχει πιθανότητα τα κεραμικά ρουλεμάν να τα ακούσω πρώτα στο Thorens μου........