Το chat του δικάναλου

Αυτες οι ηχογραφησεις ειναι που τις πλειστες φορες ξεχωριζουν τα "αρνια απο τα εριφια" ...................
Τα "καλα" συστηματα δεν ειναι αυτα που παιζουν καλα τις καλες ηχογραφησεις. Με αυτες , ολα τα συστηματα παιζουν καλα ...........
Μηπως η πρωτη σου σκεψη δε συμβαδιζει με τη δευτερη:Με την οποια συμφωνω)Για να γινω σαφεστερος, πως γινεται ο διαχωρισμος των μεν απο τα δε αφου με τις ηχογραφησεις αναφορας ολα τα συστηματα παιζουν καλα:

Last edited:
Εχω ακουσει πολλες φορες να λεγεται οτι ενα καλο συστημα θα κανει μια κακη ηχογραφηση να ακουγεται χειροτερα, και οτι ενα χειροτερο συστημα θα κανει μια κακη ηχογραφηση να μην ακουγεται τοσο κακη επειδη ωραιοποιει τα πραγματα.
Ποτε δεν εχω συμφωνησει με αυτο τον ισχυρισμο. Αρα ( για μενα) ενα συστημα δεν ειναι καλο επειδη παιζει καλα τις καλες ηχογραφησεις ( ή μονο αυτες αν προτιμας) . Τις καλες ηχογραφησεις ολα τα συστηματα καλα τις παιζουν. Θεωρω τις οχι τοσο καλες ηχογραφησεις πιο αποκαλυπτικες των δυνατοτητων ενος συστηματος. Τετοιες ηχογραφησεις περιεχουν λεπτομερειες που πολλα θεωρουμενα καλα συστηματα θα προσπερασουν , ποσω δε μαλλον να τις αναδειξουν. (Τονιζω ξανα το θεμα κυριως δισκων βινυλιου).
Στο αναλογικο μου συστημα εχω κεφαλες απο 15 ευρω μεχρι 4000. Ουδεποτε μια παλια/κακη ηχογραφηση , δεν ακουστηκε χειροτερα με μια καλυτερη κεφαλη.
Δεν μπορω να το κανω πιο λιανο.
Στο ποστ μου δεν υπαρχουν δυο "σκεψεις" , αλλα μια διαπιστωση .

Ελπιζω να μη σε συγχισα

Ευτυχως μεγαλωνοντας και ζυγιζοντας λιγο τα πραγματα
εχω απαλλαγει απο συγχισεις καθε ειδους...
Προηγηθηκαν φυσικα πολλα και επιπονα σταδια.
Εκτιμω και την μεγαλη σου εμπειρια αλλα κυριως την μετριοπαθεια.

Χτες εκεί που διάβασα το πόστ του Pleo για τον νέο δικάναλο ενισχυτή της Denon,

χάζεψα στο λίνκ του ήχου και τα νέα της Πολωνικής Unitra..
μετά από τον ενισχυτή της,
διάβασα και για το νέο πικάπ..

τώρα γιατί η αφορμή για το πόστ..
αν διαβάσετε την παρουσίαση για το πικάπ, -εκεί στράφηκε το ενδιαφέρον μου-, θα δείτε ότι με καμάρι αναφέρει ο συντάκτης την χρήση ρουλεμαν στον βραχίονα της Ιαπωνικής NSK από τους Πολωνούς..

τα NSK τα δοκίμασα..
από την εδώ επίσημη αντιπροσωπεία

IMG_20230823_143658[1].jpg

ήταν μια τεράστια απογοήτευση!
καμία διαφορά με τα ρουλεμάν της Technics στην "αντίσταση περιστροφής", μόνο στην στιβαρότητα (τζόγο δλδ) ήταν λίγο καλύτερα.
ο αντιπρόσωπος εδώ μου είπε ότι η εταιρία δεν έχει διάφορα μοντέλα και αυτό που έχει σε αυτή την διάσταση, είναι το ένα και μοναδικό..

μετά από τα NSK, έφερα και δοκίμασα τα ZrO2 zirconia ceramic bearings και η διαφορά στην λειτουργία ήταν "η μέρα με την νύχτα"..!
όση και η διαφορά στην τιμή τους δλδ...

IMG_20230823_143805[1].jpg

την προσαρμογή στα εξαρτήματα του βραχίονα του technics την έκανε ο Babis K. και το αποτέλεσμα στην λειτουργία τους με τα κεραμικά ρουλεμάν την είδαμε μπροστά στα μάτια μας...
η περιστροφή δεν έλεγε να σταματήσει !
λες και μόνο ο αέρας έφερνε αντίσταση και πάλι ήταν λίγη....

όχι , ακόμα δεν έχω συναρμολογήσει κομπλέ βραχίονα Technics για να τον ακούσω με αυτά τα ρουλεμάν..
υπάρχει πιθανότητα τα κεραμικά ρουλεμάν να τα ακούσω πρώτα στο Thorens μου........

Βασικά ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι δικάναλος AV, είναι μια υβριδική κατηγορία που προσφέρει τις ευκολίες των AV αλλά σε κανάλια έχει δύο και είναι και λίγο πιο προσεγμένος εδώ κι εκεί σε σχέση με τους AV της ίδιας κατηγορίας τιμής.

Το Direct Drive της Denon είναι προ των πυλών πάντως @vlad66... . :cool:

• Like
Reactions: vlad66
Θα ξαναέχουμε 2.1 καταστάσεις στο desktop σύντομα.

Αφού περίσεψαν κάτι δορυφόροι και ένα sub, είπα να τα αξιοποιήσω.

Πολύ δύσκολο να βρεις κινέζο με φίλτρο για το sub (και ίσως να έχει και για τα ηχεία, θα το δω το βράδυ που θα επιστρέψω στο σπίτι) και να είναι και φτηνός.
Ευτυχώς έβγαλε έκδοση SE γιατί τα 150 ευρά της στάνταρ έκδοσης ήταν πάρα πολλά για πράγματα που δεν χρησιμοποιώ.
100 αυτός, και 32,89 για μένα μετά από πολλές περιπέτειες και εκπτώσεις για μη παραδοτέα δέματα.

369794399_6396339443754079_729534099333713435_n.jpg

Θα ξαναέχουμε 2.1 καταστάσεις στο desktop σύντομα.

Αφού περίσεψαν κάτι δορυφόροι και ένα sub, είπα να τα αξιοποιήσω.

Πολύ δύσκολο να βρεις κινέζο με φίλτρο για το sub (και ίσως να έχει και για τα ηχεία, θα το δω το βράδυ που θα επιστρέψω στο σπίτι) και να είναι και φτηνός.
Ευτυχώς έβγαλε έκδοση SE γιατί τα 150 ευρά της στάνταρ έκδοσης ήταν πάρα πολλά για πράγματα που δεν χρησιμοποιώ.
100 αυτός, και 32,89 για μένα μετά από πολλές περιπέτειες και εκπτώσεις για μη παραδοτέα δέματα.

369794399_6396339443754079_729534099333713435_n.jpg
τι είναι αυτό ακριβώς;;
μικρός ενισχυτής αν κατάλαβα καλά ;;;

τι είναι αυτό ακριβώς;;
μικρός ενισχυτής αν κατάλαβα καλά ;;;

Ναι είναι ο Arylic B50 SE που παρουσιάστηκε στις 3 Αυγούστου από την εταιρία ως μια πιο stripped down εκδοχή του Β50.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο είναι να βρεις ενισχυτή με διαχείριση φίλτρου για την έξοδο sub. Κανένας κινέζος άλλος δεν είχε.

• Like
Reactions: vlad66
Και ναι, έχει και hi pass φίλτρο που εφαρμόζεται στα ηχεία που οδηγεί ο ενισχυτής, όταν ενεργοποιείς το crossover για το subwoofer. Είναι μάλιστα επιλεγόμενο στα 50-100-150-200-250 και 300Hz όλο αυτό.

Μπράβο στην Arylic! Επιτέλους ένας οικονομικός 2.1 ενισχυτής με bass management.

Αν είχε και έξοδο ακουστικών θα ήταν κοντά στο τέλειο!

Βασικά ναι, αλλά εγώ στο Desktop συνδέω ένα USB DAC dongle για τη δουλειά αυτή στα ακουστικά.

Τώρα αν κάποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει στο σαλόνι του και να έχει και ακουστικά, προτείνω να δει τον κανονικό B50 που έχει επιπλέον HDMI ARC, Phono με επιλογή μάλιστα από το app σε ΜΜ/MC, Bluetooth aptX HD, αποστολή ήχου σε δύο ακουστικά Bluetooth.

• Like
Reactions: n_olympios
Λεωνίδα (καλημέρα) με τι ηχεία θα τον συνδέσεις; Θα ήθελα να μας πεις από ισχύ πώς είναι (προφανώς τα ονομαστικά 2x50W@4Ω δε θα σείουν τον τόπο, αλλά για nearfield καταστάσεις - απαραιτήτως με sub - θεωρώ πως αρκούν).

Τον συνδεσα επάνω σε κάτι παλιούς δορυφόρους Sony και sub Sony οκταιντσο 200w και σίεται το δωμάτιο μια χαρά.

Εάν με ρωτάς σε τι ηχεία θα μπορούσα να τον συνδέσω, άνετα σε οποιοδήποτε ραφιού/βάσης με 4ων, 5 και 6μιση ιντσών γουφερ.

• Like
Επίσης κάτι ακόμα. Η εταιρία αναφέρει ότι από τη USB δέχεται μέχρι 48KΗz. Χωρίς να έχω τρόπο να το δοκιμάσω αλλιώς (το foobar το έχω ξεχάσει προ πολλού) βάζοντας Tidal HiFi plus και επιλέγοντας φυσικά ως έξοδο τον B50 SE, τα κομμάτια σε ποιότητα MAX με τον ελαφρά καφέ χρωματισμό δεν επιστρέφουν σε HIGH με πράσινο, όπως ας πούμε γίνεται στο Chromecast που δεν υποστηρίζεται μεγαλύτερη δειγματοληψία.

• Like
Άρα θα ακολουθήσει και Marantz λογικά με το Melody X. Άγνωστο το πότε.

Το HDMI ARC έχει πλέον γίνει must στα δικάναλα, όχι γιατί δεν μπορείς να πετύχεις το ίδιο με μια οπτική π.χ. αλλά γιατί έτσι όπως είναι δομημένο το μενού των νέων τηλεοράσεων αν δεν έχεις HDMI ARC θα πρέπει κάθε φορά να σκάβεις στο μενού για να αλλάζεις την έξοδο ήχου από εξωτερικό ηχοσύστημα στα ηχεία της. Ενώ εδώ αυτά γίνονται αυτόματα, μαζί με κάποιες ακόμη ευκολίες.

Άρα θα ακολουθήσει και Marantz λογικά με το Melody X. Άγνωστο το πότε.

Το HDMI ARC έχει πλέον γίνει must στα δικάναλα, όχι γιατί δεν μπορείς να πετύχεις το ίδιο με μια οπτική π.χ. αλλά γιατί έτσι όπως είναι δομημένο το μενού των νέων τηλεοράσεων αν δεν έχεις HDMI ARC θα πρέπει κάθε φορά να σκάβεις στο μενού για να αλλάζεις την έξοδο ήχου από εξωτερικό ηχοσύστημα στα ηχεία της. Ενώ εδώ αυτά γίνονται αυτόματα, μαζί με κάποιες ακόμη ευκολίες.
αυτό που κάνω εγώ δλδ... σκάβω λίγο στο μενού της τιβί για να στείλει ήχο από την οπτική στο dac... :ROFLMAO:

αυτό που κάνω εγώ δλδ... σκάβω λίγο στο μενού της τιβί για να στείλει ήχο από την οπτική στο dac... :ROFLMAO:

Παλιότερα δεν ήταν έτσι. Θα μου πεις δεν υπήρχε και HDMI ARC και απλά ήταν always on η οπτική έξοδος. Το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να ανοίξεις την εξωτερική συσκευή ήχου. Απλώς κάποιες φορές έπεφτες στη λούμπα να έχει χαμηλή έξοδο η οπτική της τηλεόρασης και αν σου καθόταν τέτοιο μοντέλο TV σου την έσπαγε απίστευτα.

Υ.Γ 10 μέρες μέχρι την άρση του embargo για το νέο Direct Drive της Denon. Το μαρτύριο της σταγόνας... . Θα αποκαλύψω ότι ζυγίζει 24 κιλά μαζί με τη συσκευασία... .

Φήμες που θέλουν τον Μάκη να έχει στήσει αντίσκηνο έξω από το εργοστάσιο στη Shirakawa για να πάρει ένα από τα πρώτα κομμάτια, κρίνονται ως αβάσιμες. :p

...Υ.Γ 10 μέρες μέχρι την άρση του embargo για το νέο Direct Drive της Denon. Το μαρτύριο της σταγόνας... . Θα αποκαλύψω ότι ζυγίζει 24 κιλά μαζί με τη συσκευασία... .

Από τον ενθουσιασμό σου υποθέτω ότι θα είναι καλύτερο από τα πικάπ που έχει στη γκάμα της τα τελευταία χρόνια τα οποία δείχνουν να είναι παραγγελίες σε Κινέζικα εργοστάσια και καμία σχέση δεν έχουν με τις πικαπάρες που παρήγε η ίδια η εταρεία σε προηγούμενες δεκαιετίες. Πολύ θα 'θελα οι ιστορικές εταιρείες να επιστρέψουν σε υψηλά επίπεδα κατασκευής - παραγωγής αν και είμαι σίγουρος ότι το κοστολόγιο τους θα ήταν για λίγους.

Το βάρος πάντως θετικό στοιχείο, τσέκαρα τα specks του δικού μου: 10kg το μοτέρ - 15kg ο πλίνθος. Αν προσθέσω βραχίονες, dust cover και τις τρεις συσκευασίες που μου ήρθε από Ιαπωνία θα πλησιάσω τα 50kg!

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC