Το chat του δικάναλου

Δυστυχώς η αναβίωση των πικαπ συνοδεύεται με μια άνευ δικαιολογίας εκτίναξη των τιμών των όσων (πλατο και περιφερειακών) σχετίζονται με την εν λόγω πηγή, βλέποντας,
λόγου χάριν, το 50ετές επετειακό LP12 να κοστολογείται όσο και τα έτη του πέραν της όποιας λογικής και αγγίζοντας τα όρια του αστείου (...στην καλύτερη των περιπτώσεων...).
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι η εν λόγω αναβίωση δεν θα απευθύνεται - σε ότι αφορά στις σοβαρές κατασκευές της - μόνο και αποκλειστικά στους (υπερ)έχοντες...

Από τον ενθουσιασμό σου υποθέτω ότι θα είναι καλύτερο από τα πικάπ που έχει στη γκάμα της τα τελευταία χρόνια τα οποία δείχνουν να είναι παραγγελίες σε Κινέζικα εργοστάσια και καμία σχέση δεν έχουν με τις πικαπάρες που παρήγε η ίδια η εταρεία σε προηγούμενες δεκαιετίες. Πολύ θα 'θελα οι ιστορικές εταιρείες να επιστρέψουν σε υψηλά επίπεδα κατασκευής - παραγωγής αν και είμαι σίγουρος ότι το κοστολόγιο τους θα ήταν για λίγους.

Το βάρος πάντως θετικό στοιχείο, τσέκαρα τα specks του δικού μου: 10kg το μοτέρ - 15kg ο πλίνθος. Αν προσθέσω βραχίονες, dust cover και τις τρεις συσκευασίες που μου ήρθε από Ιαπωνία θα πλησιάσω τα 50kg!
Μεινε με αυτο που εχεις και τους πολυ καλους βραχιονες που επισης εχεις.
Εξ'άλλου , αυτα που εχεις , θα ειναι (μαλλον) ο "στοχος" που το νεο πικαπ θα φιλοδοξει να κερδισει.

Από τον ενθουσιασμό σου υποθέτω ότι θα είναι καλύτερο από τα πικάπ που έχει στη γκάμα της τα τελευταία χρόνια τα οποία δείχνουν να είναι παραγγελίες σε Κινέζικα εργοστάσια και καμία σχέση δεν έχουν με τις πικαπάρες που παρήγε η ίδια η εταρεία σε προηγούμενες δεκαιετίες.

Όχι δεν έχει σχέση με αυτά που έχει τώρα. Ούτε το ύψος του βραχίονα μπορείς να ρυθμίσεις σε αυτά, ούτε αντικραδμασμικά πόδια δύο κομματιών έχουν. Ενώ δεν είναι Direct Drive όπως αυτό.
18,5 κιλά θα ζυγίζει χωρίς της συσκευασία.
Δεν θα έρχεται με κεφαλή, στο headshell που μοιάζει πολύ με εκείνο που έχει η DL110 θα βάζεις εσύ όποια θέλεις.
Τιμή δεν γνωρίζω, όπως δεν γνωρίζω αν το clamp με το engraved logo της Denon που δείχνουν σε κάποιες φωτογραφίες θα είναι μαζί.
Σίγουρα δεν είναι κινεζοκατάσταση, δεν έχει ας πούμε ενσωματωμένο προενισχυτή Phono όπως έχουν πλείστα όσα βγήκαν στην αγορά εκμεταλλευόμενα την αναβίωση του βινυλίου. Είναι για σοβαρούς πικαπόφιλους.

Αν πάντως κάνει σε € μέχρι τον αριθμό που δηλώνει ως μοντέλο, νομίζω ότι θα τα αξίζει.

• Like
Reactions: Kostas P.
Δυστυχώς η αναβίωση των πικαπ συνοδεύεται με μια άνευ δικαιολογίας εκτίναξη των τιμών των όσων (πλατο και περιφερειακών) σχετίζονται με την εν λόγω πηγή, βλέποντας,
λόγου χάριν, το 50ετές επετειακό LP12 να κοστολογείται όσο και τα έτη του πέραν της όποιας λογικής και αγγίζοντας τα όρια του αστείου (...στην καλύτερη των περιπτώσεων...).
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι η εν λόγω αναβίωση δεν θα απευθύνεται - σε ότι αφορά στις σοβαρές κατασκευές της - μόνο και αποκλειστικά στους (υπερ)έχοντες...

Αληθέστατο και λυπηρό ότι συσκευές ήχου συναγωνίζονται & ξεπερνάνε τιμές ακινήτων.

Μεινε με αυτο που εχεις και τους πολυ καλους βραχιονες που επισης εχεις.
Εξ'άλλου , αυτα που εχεις , θα ειναι (μαλλον) ο "στοχος" που το νεο πικαπ θα φιλοδοξει να κερδισει.

Αυτό εννοείται Πάνο, δε σκεφτόμουν την αγορά του, να δώσω θέλω όχι να πάρω κι άλλο! To 80ρι ήταν το τοπ μοντέλο της εταιρείας αν σκεφτείς ότι το 100ρι ήταν δυσεύρετο και για λίγους ακόμα και τότε. Τις λίγες φορές που το έχω δει προς πώληση κοστίζει και σήμερα όσο μια γκαρσονιέρα...

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Πάντως αναβίωση του βινυλίου δεν είχαμε μόνο στα πικάπ αναβίωση είχαμε στους ενισχυτές και στα ηχεία από παλιότερες σειρές από όλες σχεδόν τις εταιρίες .

Είναι γεγονός όσο και να εκτιμάς τις παλιότερες σειρές πιστεύω ότι έχουν την ικανότητα οι κατασκευαστές σήμερα να προσαρμόζουν τον ήχος τους με λιγότερο κόστος παραγωγής και αλίμονο αν κρίνουνε ένα πικαπ μόνο από το βάρος του ευπρόσδεκτο φυσικά αλλά ας μην ξεχνάμε την κατασκευαστική φιλοσοφία πχ της Rega η των πικαπ με ανάρτηση πχ dual 1237 ελαφρύ το πλατό του κουδουνίζει αλλά αν το κουμπώσεις στον άξονα του με ειδική κατασκευαστική φροντίδα εκεί παραμένει κυριολεκτικά νεκρό .

Θέλω όμως να σας θυμίσω κάτι .

Ζητήθηκε να βγάλει ένα σοβαρό πικάπ η Denon για προφανείς λόγους το γράψαμε εξάλλου στο νήμα της επετειακής DL A110 παλιότερα και το ξανά γράψαμε στον νήμα του PMA A 110 ,οπότε η πρόταση της είναι καλοδεχούμενη αρκεί να έχει προσέξει την ποιότητα στα κρίσιμα σημεία που εντέλει ακούγονται περισσότερο .

Φαίνεται όμως ότι είναι μια σοβαρή κατασκευή αλλά έχω φάει και εγώ εμπάργκο σεβόμενος την πληροφορία που μας έδωσε ο Λεωνίδας αλλά και τους συναδέλφους του .

Μια αναδρομή όμως δεν είναι κακή ,θεωρώ κατά την άποψη μου ότι κάποιοι Μηχανικοί παλιότεροι έχουν μείνει στις θέσεις τους όπως πχ ο Ryo Okazeri με εμπειρία που μας δίνει πληροφορίες σε μια συνέντευξη που έδωσε παλιότερα για τα πικαπ που έβγαλε η εταιρία στο παρελθόν αλλά και για τις κεφαλές της .
https://www.denon.com/el-gr/blog/11...w-with-ryo-okazeri-the-record-player-engineer

Έλα μωρέ τώρα, μέχρι και η Blaupunkt έβγαλε πικάπ.
Εντωμεταξύ πάνε και βγάζουν πικάπ στα 300 και 400€ και περιμένουν να πουλήσουν.
Ποιος θα αποφασίσει να αγοράζει δίσκους στα 30€+ και θα πάρει πικάπ στα 300€;;;

• Like
Reactions: christos56
Έλα μωρέ τώρα, μέχρι και η Blaupunkt έβγαλε πικάπ.
Εντωμεταξύ πάνε και βγάζουν πικάπ στα 300 και 400€ και περιμένουν να πουλήσουν.
Ποιος θα αποφασίσει να αγοράζει δίσκους στα 30€+ και θα πάρει πικάπ στα 300€;;;

Αυτός που γουστάρει το hype του δίσκου βινυλίου, κάπου εκεί θα κάτσει στην αγορά πικαπ στο 99,99% των περιπτώσεων. Κάτω από το χιλιάρικο σίγουρα πάντως.
Μην κρίνεις από τους χομπίστες που είναι ασήμαντη μερίδα στο σύνολο των πωλήσεων των πικάπ.

Εκεί νομίζω θα κάτσει πιο εύκολα ο "έχω παλιούς δίσκους από τον πατέρα μου και θέλω κάτι να τους ακούω" παρά αυτός που δεν έχει δίσκους και θα δει ότι θέλει πενηντάρικο για κάθε δίσκο.

Εκεί νομίζω θα κάτσει πιο εύκολα ο "έχω παλιούς δίσκους από τον πατέρα μου και θέλω κάτι να τους ακούω" παρά αυτός που δεν έχει δίσκους και θα δει ότι θέλει πενηντάρικο για κάθε δίσκο.

Γι' αυτό στην τελευταία περίπτωση, μόλις ακούσουν το κόστος της όλης φάσης, σαλπίζουν οπισθοχώρηση και πάνε και αυτοί σε φτηνό πικάπ + παζάρια δίσκων ως επί το πλείστον και αυτό εφ' όσον αποφασίσουν να μπουν στον κόπο.
Πάρα πολύ λίγοι θα αποφασίσουν να πάνε the full monty και να επενδύσουν και σε σωστό (ακριβό) πικάπ.

Καλά, οι βλαμμένοι είμαστε πάντα λίγοι.
Αλλά την αγορά τη βλέπω να πηγαίνει πιο εύκολα στο εύρος 600€-1000€ παρά στα "πάρε κάτι να γυρίζει" των 300€.

Βασικά οι χιπστεράδες (ας μη γελιόμαστε, αυτό είναι το βασικό κοινό αυτή τη στιγμή) δεν θα δώσουν πάνω από 300€ για να κάνουν το κομμάτι τους στους φίλους τους.

Δεν τους περισσεύουν άλλα λεφτά.. έχετε δει που έχουν φτάσει τα μπραντσάδικα; :P

Γι' αυτό στην τελευταία περίπτωση, μόλις ακούσουν το κόστος της όλης φάσης, σαλπίζουν οπισθοχώρηση και πάνε και αυτοί σε φτηνό πικάπ + παζάρια δίσκων ως επί το πλείστον και αυτό εφ' όσον αποφασίσουν να μπουν στον κόπο.
Πάρα πολύ λίγοι θα αποφασίσουν να πάνε the full monty και να επενδύσουν και σε σωστό (ακριβό) πικάπ.
Συμφωνώ, αλλά το σωστό πικάπ δεν είναι πάντα ακριβό.

Συμφωνώ, αλλά το σωστό πικάπ δεν είναι πάντα ακριβό.

Άντε εξήγησε τώρα εσύ ότι ένα MK2 δεν έχει πιθανότητα να παίξει τόσο καλά όσο ένα Rega στην ίδια τιμή σε κάποιον που αγοράζει λόγω "φάτσας".
Εδώ τους δείχνεις πικάπ των 3000€+ και σου λένε "Σαν το MK2 δεν έχει, είσαι κορόιδο που έδωσες τόσα λεφτά".
Και στο καπάκι ρωτάνε γιατί παίζει χαμηλά το πικάπ στην line in.

Εργοστασιακό, όπως θα βγει από το κουτί του.
Μην αρπάζεσαι εσύ. :ROFLMAO:
εργοστασιακό από το κουτί δεν είναι audiophile και είναι λογικό ηχητικά να είναι κατώτερο από rega, pro-ject κλπ....
μετά τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό και τι στα άλλα....

Κάποιοι μάλλον δεν έχει τύχει να ακούσουν ΜΚ2 όπου έχει αλλάξει ο βραχίονας...