Το chat του δικάναλου

κάποια πρόταση για Headshell cables στην τιμή και ποιότητα των A.T της καλής σειράς, αλλά πιο εύκαμπτα?
Εννοώ λιγότερο 'κούτσουρα' ...
Όταν το περιθώριο μεταξύ του 'πισινού' της κεφαλής με τα pins του βραχίονα 'στενεύει' ,η ακαμψία είναι επικίνδυνη.

τα πιο εύκαμπτα και ταυτόχρονα ποιοτικά headshell wires που έχω δει στο εμπόριο (και όχι σαν diy) είναι τα oyaide , αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τον τύπο..
τα έχω κάπου ΚΑΙ στην συσκευασία τους αλλά και σε κάποιες κεφαλές...

δεν μπορώ να ψάξω την συσκευασία με τα καλώδια, πιο εύκολο μου φάνηκε να ρίξω μια ματιά στο ebay...

οπτικά μου φαίνονται αυτά:

σαν τιμή, κάτι δεν μου πάει καλά.. ή είναι ρέπλικες ή η τιμή των oyaide έπεσε στα τάρταρα.......

όπτα πιο εύκαμπτα και ταυτόχρονα ποιοτικά headshell wires που έχω δει στο εμπόριο (και όχι σαν diy) είναι τα oyaide , αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τον τύπο..
τα έχω κάπου ΚΑΙ στην συσκευασία τους αλλά και σε κάποιες κεφαλές...

δεν μπορώ να ψάξω την συσκευασία με τα καλώδια, πιο εύκολο μου φάνηκε να ρίξω μια ματιά στο ebay...

οπτικά μου φαίνονται αυτά:

σαν τιμή, κάτι δεν μου πάει καλά.. ή είναι ρέπλικες ή η τιμή των oyaide έπεσε στα τάρταρα.......

Thanx Vlad ,είναι σίγουρα πιο εύκαπμτα απ τα ακριβά της A.T? Πολύ δύσκαμπτα και αν έχεις 'κοντόκωλη' κεφαλή παίζεται (όπως Asaca,Karma),Αν είναι Denon,κ.λ.π. στριμωξίδι και ατυχήματα.

Έφαγα ένα Pin και ταξίδι πάλι στις ΗΠΑ.
Κούτσουρα σκέτα.

έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο ποιότητας το ψηφιακό του Tzimisce που ένας κρύος ιδρώνας σε διαπερνά όταν το ακούσεις...

Σε υψηλό επίπεδο το streaming μου δεν είναι για κανένα λόγο.
Απλά ισορροπημένο είναι και αυτό ξεγελάει. ;)
Για αυτό θεωρώ ότι με ένα καλύτερο DAC και με την ανάλογη περιποίηση στο streamer θα πάει εκεί που το θέλω.

• Like
Reactions: vlad66
Σε υψηλό επίπεδο το streaming μου δεν είναι για κανένα λόγο.
Απλά ισορροπημένο είναι και αυτό ξεγελάει. ;)
Για αυτό θεωρώ ότι με ένα καλύτερο DAC και με την ανάλογη περιποίηση στο streamer θα πάει εκεί που το θέλω.
δεν (πολυ)καταλαβαίνω τι αλλάζεις/πειράζεις στα ψηφιακά σου, σίγουρα αυτό που ακούω είναι ήδη εξαιρετικό.

αναρωτιέμαι... έχεις "ξεπεράσει" το eversolo A8 σε ποιότητα ήχου ;;
αν δεν το ξέρεις αυτό, δεν έχεις την περιέργεια να το μάθεις ;;;
πέρα από την περιέργεια, δεν θα ήταν ένα καλό "στάνταρ αναφοράς" ;;;

δεν (πολυ)καταλαβαίνω τι αλλάζεις/πειράζεις στα ψηφιακά σου, σίγουρα αυτό που ακούω είναι ήδη εξαιρετικό.

Γράφω το walkthrough στο άλλο νήμα. Για αυτό και το άνοιξα, :)
Επιγραμματικά, άλλαξε το software του streamer σε gentooplayer, ρυθμίστηκε να παίζει μέσω squeezelite και Lyrion και έκανα χρήση του ramdrive.
Εσύ έχεις ζήσει όλες τις αλλαγές μιας και ακούγαμε μέχρι τώρα από το Volumio, την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξε σε gentoo και προχθές άκουσες την αλλαγή του ramdrive.

αναρωτιέμαι... έχεις "ξεπεράσει" το eversolo A8 σε ποιότητα ήχου ;;

Του Α8 δεν ξέρω.
Σίγουρα δεν έχω ξεπεράσει την ευκολία του A6, αλλά πολύ πιθανόν να έχω ξεπεράσει την ποιότητά του.
Τα eversolo είναι προϊόντα plug and play και πάντα η ποιότητα θυσιάζεται στον βωμό της ευκολίας χρήσης.
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φορτώσεις ένα λειτουργικό με ευκολίες και ομορφιές χωρίς να θυσιάσεις κάτι σε ποιότητα. ήχου.

αν δεν το ξέρεις αυτό, δεν έχεις την περιέργεια να το μάθεις ;;;

Εννοείται!
Αλλά για το Α8 θα ήθελα να το μάθω αφού κανω όποιες αλλαγές θέλω.
Και μετά την αγορά του DAC που έχω βάλει στο μάτι θα ήθελα να δω πως παίζει το Α10.

Γράφω το walkthrough στο άλλο νήμα. Για αυτό και το άνοιξα, :)
Επιγραμματικά, άλλαξε το software του streamer σε gentooplayer, ρυθμίστηκε να παίζει μέσω squeezelite και Lyrion και έκανα χρήση του ramdrive.
Εσύ έχεις ζήσει όλες τις αλλαγές μιας και ακούγαμε μέχρι τώρα από το Volumio, την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξε σε gentoo και προχθές άκουσες την αλλαγή του ramdrive.
λίγα καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου, δεν είμαι κομπιουτεράς... :LOL:
αλλά ναι, το αποτέλεσμα μετράει και κρίνοντας από αυτό, είσαι σε πολύ καλό δρόμο...
το μόνο που φοβάμαι είναι μη δώσεις 2-2,5Κ για dac και δεν πάρεις την ανάλογη διαφορά στην ηχητική απόδοση σε σχέση με το "τώρα"..
Του Α8 δεν ξέρω.
Σίγουρα δεν έχω ξεπεράσει την ευκολία του A6, αλλά πολύ πιθανόν να έχω ξεπεράσει την ποιότητά του.
Τα eversolo είναι προϊόντα plug and play και πάντα η ποιότητα θυσιάζεται στον βωμό της ευκολίας χρήσης.
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φορτώσεις ένα λειτουργικό με ευκολίες και ομορφιές χωρίς να θυσιάσεις κάτι σε ποιότητα. ήχου.
δεν μπορώ να διαφωνήσω, αυτά τα ξέρεις καλύτερα από τον καθένα.. απλά έχει φοβηθεί το μάτι μου με αυτούς τους κινέζους....
Εννοείται!
Αλλά για το Α8 θα ήθελα να το μάθω αφού κανω όποιες αλλαγές θέλω.
Και μετά την αγορά του DAC που έχω βάλει στο μάτι θα ήθελα να δω πως παίζει το Α10.
μετά την αγορά του dac ;;;

θα έλεγα να κάνεις τον ταξιτζή στον φίλο μας τον Λάκη πριν αγοράσεις dac για να ακούσεις το Α8 στο σπίτι σου...
(ρίξε και ένα σύρμα αν γίνει κάτι τέτοιο...) :LOL:

το μόνο που φοβάμαι είναι μη δώσεις 2-2,5Κ για dac και δεν πάρεις την ανάλογη διαφορά στην ηχητική απόδοση σε σχέση με το "τώρα"..

Οι δοκιμές που κάναμε το προηγούμενο Σάββατο απέδειξαν το αντίθετο.
Υπάρχουν διαφορές και όταν περιποιείσαι το streamer και όταν έχεις καλύτερο DAC.
Αυτό θα έλειπε, θα μιλάγαμε για σκάνδαλο!

θα έλεγα να κάνεις τον ταξιτζή στον φίλο μας τον Λάκη πριν αγοράσεις dac για να ακούσεις το Α8 στο σπίτι σου...

Μέχρι τότε ο @Λάκης θα έχει το Α10... :LOL:

Οι δοκιμές που κάναμε το προηγούμενο Σάββατο απέδειξαν το αντίθετο.
Υπάρχουν διαφορές και όταν περιποιείσαι το streamer και όταν έχεις καλύτερο DAC.
Αυτό θα έλειπε, θα μιλάγαμε για σκάνδαλο!

Μέχρι τότε ο @Λάκης θα έχει το Α10... :LOL:
Τι ντακ ακουσατε;

Μαζί δεν ήμασταν βρε που ακούσαμε του DimDim και το Soekris;
Και τα δύο ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα από το Revolution.
Αυτό τους έλειπε κιόλας, αν γινόταν το αντίθετο το revolution θα ήταν η αποκάλυψη του αιώνα!

Μαζί δεν ήμασταν βρε που ακούσαμε του DimDim και το Soekris;
Και τα δύο ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα από το Revolution.
Αυτό τους έλειπε κιόλας, αν γινόταν το αντίθετο το revolution θα ήταν η αποκάλυψη του αιώνα!
Ε, πού να ξερω αφου συναντηθηκατε και το επομενο Σαββατο.

• Like
Reactions: vlad66
Pin της κεφαλης ή του καλωδιου ?
της κεφαλής δυστυχώς,το κόλλησα (απευθείας το καλώδιο του A.T headshel όπου κατέληγε στο pin του βραχίονα), ' έπιασε' και έπαιζε μια χαρά,αλλά με κάποιες κινήσεις όπως check βάρους,βάλε βγάλε τα δύσκαμπτα A.T. και φυσικά οι επώδυνες αλλαγές κεφαλών με κούρασε,έτσι είχα ένα μεγαλοπρεπέστατο κούρεμα το δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια.

Ε, πού να ξερω αφου συναντηθηκατε και το επομενο Σαββατο.
Αυτό το Σάββατο βρεθήκαμε για να αναβαθμίσουμε το firmware δυο earfun.
Απλά το πρωί έτυχε και έκανα την αλλαγή στο Gentoo :)