Το chat του δικάναλου

Όπως είπαμε και παραπάνω,λέμε για να λέγαμε 😄
Το ηχειακι είχε στα πρώτα του βήματα την έκδοση 0.4.3.
Οι πρώτοι εν Ελλάδι που το είχαν αγοράσει,είχαν αυτή την έκδοση.
Μετά πέρασαν στην 0.4.5 που την είχε τιουναρει ενας Αυστριακός και όχι Γερμανός τύπος ,ονόματι oluv.

Εγώ που το αγόρασα μετά, είχε την 0.4.5 και σε ερώτηση στην εταιρεία, μου είπαν ότι αυτή είναι η έκδοση του oluv και δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα.
Ο Βλαδίμηρος πήρε για δοκιμή ένα χρονικό διάστημα το δικό μου, ενθουσιάστηκε και από την μουρλα του,πήγε και αγόρασε από την ελληνική αγορά 😆.
Αυτά της ελληνικής αγοράς που πήρε, είχαν την παλιά έκδοση 0.4.3.
Ενθουσιασμός και πάλι και λέγαμε ότι δεν είχε καμμία διαφορά από το δικό μου.
Μέτα βγάλανε την 0.5 που έχω την εντύπωση ότι δεν αναμείχθηκε ο oluv και όποιοι το αναβάθμισαν ,είχαν αντικρουόμενες απόψεις.
Σε άλλους άρεσε η 5 σε άλλους όχι.
Μέρα από αρκετό καιρό βγάλανε και την 1.2.7 που του επέτρεπε να επικοινωνεί με το app της εταιρείας που μέχρι τότε ,δεν μπορούσε.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε!

• Like
Reactions: vlad66
Θα σου τα εξηγήσω εγώ.
Κάποιοι κάγκουρες γκρίνιαζαν επειδή δεν έχει loudness το τσιτσιμπλίκι, τους άκουσε ο Ολούβης και τους το μπούσταρε σαν να μην υπάρχει αύριο στο firmware 0.5.
Επειδή όμως είναι μπρούκλης δεν το έβαλε όταν παίζει χαμηλά, το έβαλε παντού και πάντα.
Αυτό το έκανε ολίγον από λάσπη με την έκτρωση από woofer να πέρδεται ασύστολα.
Αυτό δεν διορθώνεται με ένα equalizer, μιλάμε για περίπτωση FUBAR.
πέρα από το (άχρηστο όπως φαίνεται) EQ ο ήχος είναι πια "άνευρος" , χωρίς αρμονικό πλούτο (ναι, είχε κάμποσο απ'αυτό) και το μόνο που κάνει τώρα είναι "μπουμ & τσου"

είναι σαν να "έκοψαν ρεύμα" από τον ενισχυτή , άφησαν τα ίδια watts για να "πιάνει εντάσεις" και τον "μπουμπούνισαν" στις χαμηλές..

το EQ να φανταστείτε ξεκινάει από τα 31,5Hz !
φυσικά αν κατεβάσεις όλο το υπόλοιπο φάσμα και τερματίσεις τα 31,5Hz , το μόνο που θα ακούσεις (ακόμα και σε χαμηλή ένταση) είναι ένα χαλαρό βουητό ενώ τα παθητικά στα πλάγια κάνουν υπερωρίες..

κακή επιλογή το EQ από το μεγαλύτερο UBOOM X , έπρεπε να φτιάξουν κάτι στα μέτρα του μικρού L.
το ίδιο ισχύει και για τις υψηλές συχνότητες, 16kHz άχρηστα αφού δεν υπάρχει tweeter..
αν το "έκοβαν" στα 12kHz (άντε 13-14) θα ήταν πολύ πιο "ομοιογενές" στον ήχο του και πιθανόν να μην υπήρχε ανάγκη να του κόψουν το "νεύρο"...

το χειρότερο απ'όλα είναι ο τρόπος που λειτουργεί (τώρα) το λεγόμενο "dsp" .. αυτό το κουμπί δεξιά που έκανε μια ικανοποιητική αλλά όχι υπερβολική ενίσχυση στα άκρα..
κάτι σαν Loudness δλδ..

το πατάς και ακούς μια ακατανόητη ενίσχυση στις "ενοχλητικές" μέσες / μεσοϋψηλές και καθόλου στα άκρα..
ότι ΔΕΝ κάνει ένα νορμάλ Loundness.

πιθανολογώ ότι ο Αυστριακός προσπάθησε να "κρατήσει" κάτι από τα καλά filmware στα 2 presets του..

Screenshot_20241219-012145.png

Στο "Indoor" και στο "Outdoor"
Και τα 2 έχουν "επίπεδη" απόκριση στο EQ
Στο indoor δεν υπάρχει "dsp"
Όταν επιλέξεις outdoor, αυτόματα μπαίνει το "dsp" και ναι, ενισχύει τα άκρα όπως παλιά..

Αλλά η ένταση και στα 2 presets είναι τόσο χαμηλή, πραγματικός ψίθυρος..
Ανεβάζεις ένταση, ανεβάζεις ξανά και το μόνο που ακούς είναι το άνευρο "μπουμ & τσου" ...

Με την έκδοση 0.4.3 χαιρόμουν να το "demoστράρω" στους συναδέλφους..
Γούσταρα να βλέπω τα σαγόνια τους στο πάτωμα.. τώρα το κρύβω μη μου πει κανείς, - δυνάμωσε το να το ακούσω..

Δράμα λέμε....!!!

Edit..

Άξιο "σχολιασμού" το "profile" του Αυστριακού:

Screenshot_20241219-014637.png

"Βγαίνει" όταν πατήσεις το ερωτηματικό δίπλα από την "υπογραφή" του..

Του αρέσει άραγε αυτό που ακούει στην έκδοση 1.2.7 ;;;;

Last edited:
  • Like
Reactions: christos56
Είσαι τρελός.
Κατ' αρχάς δεν είναι open source για να το βρούμε και να "παίξουμε".
Και οι πιθανότητες να πάει για πέταμα είναι τεράστιες αν ξεκινήσεις από το 0. :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: vlad66
Μα τι τη θέλατε την αλλαγή firmware σε τέτοια προϊόντα; 🧐
Βλαδίμηρε, δεν κρατιέμαι, θα την πω την παροιμία που λέμε στο χωριό μου:

"Όποιος κάθεται καλά και πιο καλά γυρεύει, ο διάολος του κώλου του κουκιά του μαγειρεύει!" 😁

Υ.Γ.1 Φτού, πιπέρι στο στόμα! 😬

Υ.Γ.2 Για ψάξτε, αν μπορεί να γίνει επιστροφή σε προηγούμενο firmware. Λογικά πρέπει να γίνεται. Αλλά με προσοχή, μην γίνει "τούβλο"!

Μα τι τη θέλατε την αλλαγή firmware σε τέτοια προϊόντα; 🧐
Βλαδίμηρε, δεν κρατιέμαι, θα την πω την παροιμία που λέμε στο χωριό μου:
μα καλά... εδώ στο avclub που είμαστε όλοι για δέσιμο θα λάβουμε υπόψη την παροιμία ;;; :LOL:

"Όποιος κάθεται καλά και πιο καλά γυρεύει, ο διάολος του κώλου του κουκιά του μαγειρεύει!" 😁

Υ.Γ.1 Φτού, πιπέρι στο στόμα! 😬

Υ.Γ.2 Για ψάξτε, αν μπορεί να γίνει επιστροφή σε προηγούμενο firmware. Λογικά πρέπει να γίνεται. Αλλά με προσοχή, μην γίνει "τούβλο"!
ναι μπορεί να γυρίσει πίσω το filmware, ο φίλος μας ο mdvq το έκανε ήδη στα δικά του και απέδειξε ότι είναι και ο 1ος κομπιουτεράς..! ;)

με την 1η ευκαιρία θα φτιάξουμε και τα δικά μου..

Προτείνω να την σταματήσουμε εδώ, την ιστορία με το earfun.
Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με ένα ηχειακι των 45ευρω( πλέον) ,που πρακτικά είναι για την παραλία.
Πλάκα πλάκα το ξεχειλωσαμε,όσο δεν πάει άλλο.
Εγώ πλέον, δεν ρίχνω άλλο νερό στον μύλο του.
Ότι είπαμε , είπαμε.👋

Προτείνω να την σταματήσουμε εδώ, την ιστορία με το earfun.
Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με ένα ηχειακι των 45ευρω( πλέον) ,που πρακτικά είναι για την παραλία.
Πλάκα πλάκα το ξεχειλωσαμε,όσο δεν πάει άλλο.
Εγώ πλέον, δεν ρίχνω άλλο νερό στον μύλο του.
Ότι είπαμε , είπαμε.👋
Μπορεί να αποτρέψαμε μέλη που το έχουν ήδη (και δεν είναι λίγοι) , να μην προχωρήσουν στην "αναβάθμιση" , ή αν προχωρήσουν να ξέρουν τι τους περιμένει...
Άλλωστε αρκετοί το έχουν στο γραφείο, στην δουλειά κλπ....

Και έρχεται το Πλαίσιο μετά από αυτό και κάνει την επική διαφήμιση.

454590570_847811670786063_3381124592109468683_n.jpg

Και ένα τελευταίο ,κάθετο βίντεο για τον φίλο μου τον @Λάκης που παραπονέθηκε για το οριζόντιο..

Σενάριο , σκηνοθεσία: Haagenti
Μουσική επιμέλεια: Chris Isaak.

Στο background παίζει κατσαρόλα με φακές και απορροφητήρας με μπουκωμένα φίλτρα.

Περιμένουμε ταινίες μικρού μήκους από @vlad66 και @Tzimisce για να απολαύσουμε το απαύγασμα της εμπειρίας χρόνων. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν βαριέμαι ποτέ να βλέπω δίσκο να γυρίζει (y)

Μου αρέσει το έπιπλο και η τάξη στον χώρο σου, εκτιμώ πάντα την τάξη. Το οριζόντιο πλάνο αναδυκνύει το θέμα του σκηνοθέτη.

Ωραίες οι φακές, τις τίμησα δεόντως κι εγώ.

• Love
Reactions: Haagenti
Δεν βαριέμαι ποτέ να βλέπω δίσκο να γυρίζει (y)

Μου αρέσει το έπιπλο και η τάξη στον χώρο σου, εκτιμώ πάντα την τάξη. Το οριζόντιο πλάνο αναδυκνύει το θέμα του σκηνοθέτη.

Ωραίες οι φακές, τις τίμησα δεόντως κι εγώ.
Είσαι πολύ ευγενικός.
Το έπιπλο είναι ιδιοκατασκευή, το έφτιαξα πριν δύο χρόνια περίπου. Η τάξη που λες λέγεται και ψυχαναγκασμός, το έχω αυτό το χούι.
Όσο για τις φακές, καλές είναι αλλά δεν χορταίνεις ρε γμτ. :(

Ντωμεταξύ τα μπέρδεψα πιο πάνω..Κάθετο/οριζόντιο ,ανάποδα τα είπα.

Last edited:
  • Haha
Reactions: Λάκης
Και ένα τελευταίο ,κάθετο βίντεο για τον φίλο μου τον @Λάκης που παραπονέθηκε για το οριζόντιο..

Σενάριο , σκηνοθεσία: Haagenti
Μουσική επιμέλεια: Chris Isaak.

Στο background παίζει κατσαρόλα με φακές και απορροφητήρας με μπουκωμένα φίλτρα.

Περιμένουμε ταινίες μικρού μήκους από @vlad66 και @Tzimisce για να απολαύσουμε το απαύγασμα της εμπειρίας χρόνων. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Κι η μουσικη προερχεται απο αυτο το μαυρο πραμα που γυρναει γυρω-γυρω;

Κι η μουσικη προερχεται απο αυτο το μαυρο πραμα που γυρναει γυρω-γυρω;
Πάλι οριζόντιο είναι το βίντεο. Η κατσαρόλα με τις φακές χρησιμεύει στο να υγραίνουν οι μεσαίες;

• Haha
Reactions: christos56