Το chat του δικάναλου

Όχι, γιατί να αλλάξω κεφαλή;;;
Την 680ΜΚΙΙ/analogis BD έχω στο πικάπ..

Παράξενο... Δεν παίρνει τροφοδοσία από αντάπτορα 230/5ν USB
Αλλά ούτε νεκρό είναι.
Το πράσινο λεντ δεν άναψε, αλλά έπαιζε πολύ χαμηλόφωνα.
Μου έκοψε και έριξα την USB του στο λάπτοπ.. και άναψε.. και έπαιξε πιο δυνατά.. σχεδόν φυσιολογικά θα έλεγα.

View attachment 246526

Δεν μπορώ να ρίξω την USB του στο smsl μου γιατί το smsl έχει usb type C

Ο σκοπός ήταν να μάθουμε αν μπορούμε να ακούσουμε ένα πικάπ μέσω streamer/dac/ preamp

Αλλά αφού το dac μου δεν έχει κανονική USB, η απορία θα πάρει παράταση..

Σαν phono δεν είναι απαράδεκτο.
Αλλά ούτε audiophile όπως γράφει το κουτί...
Η 680 αν θυμάμαι καλά έχει 5-5,5mv έξοδο δλδ υψηλή.. αν παίζει τόσο σιγά με αυτή δεν ξέρω τι θα κάνει με κεφαλές 4-4,5mv
(για MC ούτε λόγος, κάτι που το λέει και το manual)

Για τα λεφτά του πάντως δεν είναι κακό.. μάλλον πολύ καλό θα το έλεγα.

Ναι.. χρήστης πικάπ δεν θα το κοιτάξει και καλά θα κάνει εκτός και αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.
Για γράψε και την τιμή να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Άντε για να μην κουράζεσαι θα την γράψω εγώ.
27 ολάκερα ευρώ.
Αγοράστηκε από μένα, για να μην μου ζαλίζει τα γεννητικά όργανα το φιλαράκι μου ο Vlad .
Θα το συνδέσω πάνω στο eversolo,και δεν θα μείνει το πικάπ μόνο για διακόσμηση.
Τώρα αν η ortofone δεν παίζει (που δεν θα παίζει😄) ,θα μου βρει μια φτηνή κεφαλή με γαμαουα έξοδο και θα είμαι κομπλέ!!!

• Haha
Reactions: vlad66
Πάντως το φόρουμ έχει μια ασύλληπτη πολυφωνία, από τα ρόπαλα και τις καταπακτές με κροκόδειλους στους ιερούς ήχους έχω μείνει άφωνος. :unsure:
πολύπλοκο το θέμα της σύνθεσης, αναπαραγωγής, ακρόασης, απόλαυσης.

Αλλά για τους 'ιερούς ήχους' μένω έκπληκτος που .. μένεις άφωνος.
Αν υπάρχει μια πρώιμη μορφή ήχου,(πέραν των φυσικών), αυτή έχει σχέση με το ..Ιερό.
Απ' τις παγανιστικές εποχές..

πολύπλοκο το θέμα της σύνθεσης, αναπαραγωγής, ακρόασης, απόλαυσης.

Αλλά για τους 'ιερούς ήχους' μένω έκπληκτος που .. μένεις άφωνος.
Αν υπάρχει μια πρώιμη μορφή ήχου,(πέραν των φυσικών), αυτή έχει σχέση με το ..Ιερό.
Απ' τις παγανιστικές εποχές..
Aφωνος μένω από τις αντιθέσεις.
Έχω δίσκο με ηχους από μονοχορδα όργανα φτιαγμένα σύμφωνα με τις περιγραφές των αρχαίων ποιητών της εποχής του χαλκού.
😉

• Like
Reactions: westsound
Για γράψε και την τιμή να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Άντε για να μην κουράζεσαι θα την γράψω εγώ.
27 ολάκερα ευρώ.
Αγοράστηκε από μένα, για να μην μου ζαλίζει τα γεννητικά όργανα το φιλαράκι μου ο Vlad .
Θα το συνδέσω πάνω στο eversolo,και δεν θα μείνει το πικάπ μόνο για διακόσμηση.
Τώρα αν η ortofone δεν παίζει (που δεν θα παίζει😄) ,θα μου βρει μια φτηνή κεφαλή με γαμαουα έξοδο και θα είμαι κομπλέ!!!
Α για αυτό που αναφαιρεις με τα όργανα παίζει πολύ με το φιλαράκι σου. 🤣🤣🤣🤣

• Haha
Reactions: mdvq
Aφωνος μένω από τις αντιθέσεις.
Έχω δίσκο με ηχους από μονοχορδα όργανα φτιαγμένα σύμφωνα με τις περιγραφές των αρχαίων ποιητών της εποχής του χαλκού.
😉
ψάχνω εδώ και χρόνια να βρω έναν δίσκο..πολύ δύσκολο...θα ήθελα να τον ακούσω παρέα με τα παιδιά στον χώρο καθενός..
Όχι Hi Fi knews test records..όχι τρακ που συντονίζουν κεφαλές, είναι τίποτα αυτά μπροστά σ' αυτό.
Δεν ξέρω πως το βρήκε κάποιος..
Έχω άλλα απ' τον καλλιτέχνη σε cd ,αντιγραμμένα απ' τις αρχές του 2000.
Το συγκεκριμένο επαναλαμβάνω δεν ξέρω πως το βρήκε κάποιος που ταξιδεύει σε τέτοια μέρη (Παταγωνία κ.λ.π.)
Ήθελα κάποια στιγμή να το ανεβάσω αλλά είναι σε μορφή MP 3... οπότε θα χαθεί η μαγεία.
Eγω το άκουσα σε σύστημα μεγάλο και ΕΠΑΘΑ.
Ήχοι από φωνή τελετουργίας με αντίκτυπο στην 'επούλωση'..(αν πιστεύει κανείς σε διαλογισμό, 'ενέργειες' και φυσικά έχει εξασκηθεί,ή έχει δει με τα ίδια του τα μάτια ειδικούς).
Πραγματικά θα ήθελα να το ακούσω στο σύστημα καθενός ξεχωριστά.

Το ποστ με τον κ.Παύλο Κάβουρα δεν το έβαλα στην τύχη..
Θα μπορούσα να επεκταθώ.. αλλά δεν είναι της ώρας.

Γνωρίζω άτομα που ηχογράφησαν στο εξωτερικό βινύλια με κάποιο εξεζητημένο μουσικό υλικό,δεν ξέρω γιατί,ίσως είναι ψώνια..

Το Mp 3 χάνει πάντως.

Όπως ξανα-είπα ,έχω ακούσει βαρύτονο κάπου το 2004 και με συγκλόνισε.
Συντονίστηκε ένα στενό.
Έψαχνα να δω αν μου έκαναν πλάκα με subs και μικρόφωνα.
Η φωνή αυτή δεν ξέρω πως θα μπορούσε να αναπαραχθεί αφού ένιωσα να με κτυπούν απ' τα 8 μέτρα.
Φίλος μου τότε που τον σέρβιρε και απέκτησε οικειότητα με ρώτησε αν μπορούν τα Spendor μου ν αναπαράγουν τέτοια πυκνότητα και ΔΥΝΑΜΗ.
Αφού μαζεύτηκαν απ' τα γύρω στενά να δουν τι είναι.
Αυτό σκέφτηκα όταν άκουγα την συνέντευξη.

ψάχνω εδώ και χρόνια να βρω έναν δίσκο..πολύ δύσκολο...θα ήθελα να τον ακούσω παρέα με τα παιδιά στον χώρο καθενός..
Όχι Hi Fi knews test records..όχι τρακ που συντονίζουν κεφαλές, είναι τίποτα αυτά μπροστά σ' αυτό.
Το συγκεκριμένο επαναλαμβάνω δεν ξέρω πως το βρήκε κάποιος που ταξιδεύει σε τέτοια μέρη (Παταγωνία κ.λ.π.)
Ήθελα κάποια στιγμή να το ανεβάσω αλλά είναι σε μορφή MP 3... οπότε θα χαθεί η μαγεία.
Ήχοι από φωνή τελετουργίας με αντίκτυπο στην 'επούλωση'..(αν πιστεύει κανείς σε διαλογισμό, 'ενέργειες' και φυσικά έχει εξασκηθεί,ή έχει δει με τα ίδια του τα μάτια ειδικούς).

Γνωρίζω άτομα που ηχογράφησαν στο εξωτερικό βινύλια με κάποιο εξεζητημένο μουσικό υλικό,δεν ξέρω γιατί,ίσως είναι ψώνια..

Το Mp 3 χάνει πάντως.

Συντονίστηκε ένα στενό.
Η φωνή αυτή δεν ξέρω πως θα μπορούσε να αναπαραχθεί αφού ένιωσα να με κτυπούν απ' τα 8 μέτρα.
Φίλος μου τότε που τον σέρβιρε και απέκτησε οικειότητα με ρώτησε αν μπορούν τα Spendor μου ν αναπαράγουν τέτοια πυκνότητα και ΔΥΝΑΜΗ.
Γιατι δεν γράφεις τον καλλιτέχνη τον τίτλο σε τι μορφή το εχεις ή κάποιο στοιχείο συγκεκριμένο, που ξέρεις μπορεί και να υπάρχει στη συλλογή μου?? Αυτή την περίοδο που είμαι χαλαρός (για λίγο θα κρατήσει αυτο) είναι στον ήχο 100% ανοιχτός σε ακροάσεις και οσο για το σύστημα μου ας το σχολιάσουν όσοι το έχουν ακούσει.

Εγώ σήμερα θα δοκιμάσω για λογαριασμό καλού φίλου αυτό το μαραφέτι:

Δεν γράφω τιμή και θα προσπαθήσω να μην την σκέφτομαι όταν θα το ακούω....
Μα είναι κλασσική αξία! Το συνιστούσαμε παλιά στους νέωπες, προπάντων σε κάποιους νεαρούς που ξεκινούσαν μ' ένα οικονομικό πικαπάκι που είχαν ξεθάψει από αποθήκη, ή είχαν κληρονομήσει και ήθελαν να αρχίσουν να παίζουν δίσκους χωρίς να ξοδέψουν χρήματα.
Όχι, γιατί να αλλάξω κεφαλή;;;
Την 680ΜΚΙΙ/analogis BD έχω στο πικάπ..

Παράξενο... Δεν παίρνει τροφοδοσία από αντάπτορα 230/5ν USB
Αλλά ούτε νεκρό είναι.
Το πράσινο λεντ δεν άναψε, αλλά έπαιζε πολύ χαμηλόφωνα.
Μου έκοψε και έριξα την USB του στο λάπτοπ.. και άναψε.. και έπαιξε πιο δυνατά.. σχεδόν φυσιολογικά θα έλεγα.

View attachment 246526

Δεν μπορώ να ρίξω την USB του στο smsl μου γιατί το smsl έχει usb type C
Υπάρχουν adaptors. Ρίξε μιά ματιά εδώ. Προσοχή. Εφόσον η θύρα σου είναι, όπως καταλαβαίνω USB C, τότε ο σωστός Adaptor είναι USB C Male ->USB A Female, για να πάρει το τυπικό καλώδιο USB A.
Ο σκοπός ήταν να μάθουμε αν μπορούμε να ακούσουμε ένα πικάπ μέσω streamer/dac/ preamp

Αλλά αφού το dac μου δεν έχει κανονική USB, η απορία θα πάρει παράταση..
Ώσπου να έλθει ο Adaptor! Αλλά μπορείς, υποθέτω, να χρησιμοποιήσεις και φορτιστή κινητού.
Σαν phono δεν είναι απαράδεκτο.
Αλλά ούτε audiophile όπως γράφει το κουτί...
Η 680 αν θυμάμαι καλά έχει 5-5,5mv έξοδο δλδ υψηλή.. αν παίζει τόσο σιγά με αυτή δεν ξέρω τι θα κάνει με κεφαλές 4-4,5mv
(για MC ούτε λόγος, κάτι που το λέει και το manual)
Το θυμάμαι στα 25-30 €.
Για τα λεφτά του πάντως δεν είναι κακό.. μάλλον πολύ καλό θα το έλεγα.

Ναι.. χρήστης πικάπ δεν θα το κοιτάξει και καλά θα κάνει εκτός και αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.
-"Βρήκα στο πατάρι του θείου μου 350 δίσκους κι' ένα πικ-άπ της Pioneer. Τι να κάνω;" 😁

• Haha
Reactions: vlad66

Το Mp 3 χάνει πάντως.

Συντονίστηκε ένα στενό.
Άμα δε μαρτυράς τον τίτλο και τους συντελεστές, δεν ανεβάζεις κάποιο εξώφυλλο κλπ. δύσκολα θα τον βρεις το δίσκο.

Γιατι δεν γράφεις τον καλλιτέχνη τον τίτλο σε τι μορφή το εχεις ή κάποιο στοιχείο συγκεκριμένο, που ξέρεις μπορεί και να υπάρχει στη συλλογή μου?? Αυτή την περίοδο που είμαι χαλαρός (για λίγο θα κρατήσει αυτο) είναι στον ήχο 100% ανοιχτός σε ακροάσεις και οσο για το σύστημα μου ας το σχολιάσουν όσοι το έχουν ακούσει.
θα το ανεβάσω,ίσως κάποιος το έχει σε δίσκο όμως.
Δεν αμφισβητώ την αξία κανενός μουσικοφιλου το σύστημα.
το ποστ αφορούσε εν μέρει το ποστ με τον ήχο,την δόνηση και το... παραπέρα.
Είμαι σίγουρος ότι δεν το έχεις πάντως.
Είχα δίσκους με τροπάρια Μ.Εβδομαδας από Βυζαντινούς ψάλτες, χωρίς κάποιο όργανο και η επίδραση τους ήταν απίστευτη.

Μετά το καθημερινό 15άρι όπου το άκουσα 3 φορές.

Tom Kanyon -Blue Medicine Buddha..

Όχι τα υπόλοιπα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη/Θεραπευτή κ.λπ..
Έχω αρκετά σε cds , ΑΥΤΟ σε δίσκο !!!!!!

Αλλά έστω και σε mp 3 ακούστε το ,δυνατά ,πολύ δυνατά ,χαμηλώστε φώτα και αισθανθείτε αν με τους ήχους αυτούς προκαλείται δόνηση ..
Έτσι συνέδεσα την συνέντευξη του κ.Κάβουρα που υπάρχει στο Ertecho για όποιον θέλει να καταλάβει τι θέλω να πω.
Όχι τα υπόλοιπα που κάποια είναι παρόμοια, αλλά ΑΥΤΟ

Ένας γνωστός φίλος φανατικός έφερνε από επισκέψεις Ινδία ,Θιβέτ και γενικά Άπω Ανατολή ..σχετικά ακούσματα.
Είχα προσπαθήσει μέσω Metropolis,Ahlens,και μια μεγάλη αλυσίδα Amstrdm,Rtrdm (που όλα είναι κλειστά) ,δεν βρήκα τίποτα.
Ευτυχώς ψηφιοποίησα κάποια που μου έδωσε την άδεια.
Κάποια LPs είναι δυσεύρετα ,επειδή έχουν κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα, όπως συγγενής μου παραδοσιακός βιολιστής που έχει ηχογραφήσει ελάχιστα και έχει αφήσει σε συγγενείς, Ή όπως ένας φίλος μου Dj ,αλλά με Μουσικές σπουδές ηχογράφησε σε 3 αντίτυπα μια 'δουλειά του' στο Λονδίνο.
Και πάλι θα ξαναπώ ότι σέβομαι την προσπάθεια όλων για δημιουργία ηχοσυστημάτων ,αλλά επιμένω ότι ο καθένας μας ακούει ΄διαφορετικά' παρόλες τις μετρήσεις, τα διαγράμματα, σπινοράματα, τύπους και λοιπά και λοιπά.
Είναι η άποψη μου και καταστάλαξα αφού φαλίρισα 3 φορές τουλάχιστον.

Μετά το καθημερινό 15άρι όπου το άκουσα 3 φορές.

Tom Kanyon -Blue Medicine Buddha..

Όχι τα υπόλοιπα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη/Θεραπευτή κ.λπ..
Έχω αρκετά σε cds , ΑΥΤΟ σε δίσκο !!!!!!

Αλλά έστω και σε mp 3 ακούστε το ,δυνατά ,πολύ δυνατά ,χαμηλώστε φώτα και αισθανθείτε αν με τους ήχους αυτούς προκαλείται δόνηση ..
Έτσι συνέδεσα την συνέντευξη του κ.Κάβουρα που υπάρχει στο Ertecho για όποιον θέλει να καταλάβει τι θέλω να πω.
Όχι τα υπόλοιπα που κάποια είναι παρόμοια, αλλά ΑΥΤΟ
Κανείς?

Είσαι σίγουρος ότι ο τίτλος είναι σωστός; Ούτε το discogs το ξέρει αυτό το άλμπουμ. Κάποιο εξώφυλλο μπορείς να ανεβάσεις;
Απολύτως !!! Έχει παρόμοια απ τον ίδιο ,αλλά λιγότερης 'επήρειας' .
Μάλιστα σε CD-R μόλις διαπίστωσα ότι κάνουν skipping.
To Shazam το αναγνωρίζει, αλλά μέχρι εκεί.
Παρόμοια υπάρχουν ,όχι τέτοιας 'βαρύτητας', ούτε εξώφυλλο έχω και όμως το έχω δει ,το έχω ακούσει και έπαθα .
Αξίζει κάποιος να το ακούσει όλο και είναι περίπου 8 λεπτά , στο τέλος με τις λέξεις και το καμπανάκι είναι ανατριχιαστικά τελετουργικό.
Αν χρησιμοποιήσω την κατάλληλη θεραπευτικό..σπάνιο όμως.
Κατεβαίνει πολύ χαμηλά, ούτε μπάσο, ψηλές, ισορροπίες...μόνο άγγιγμα ψυχής....ήχος και 'δόνηση εσωτερική'.

• Like
Reactions: westsound
Να πάρεις τέσσερις ανταπτορες.
Τους τρεις τους θέλω εγώ 😀
Θεωρητικά φορτίζει από ανταπτορα κινητού? κάπου έχω ένα πολύ καλό custom τροφοδοτικό 5ν με display κτλ τροφοδοτουσε τον αναγεννητη σήματος της ideon audio.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Θεωρητικά φορτίζει από ανταπτορα κινητού? κάπου έχω ένα πολύ καλό custom τροφοδοτικό 5ν με display κτλ τροφοδοτουσε τον αναγεννητη σήματος της ideon audio.

δεν φορτίζει από αντάπτορα κινητού λέμε.. θέλει pc.
το γιατί εσύ πρέπει να το ξέρεις καλύτερα.

Δεν υπάρχει..όπως και άλλα που ανέφερα παλιότερα.
όπως έναν δίσκο από Inkas που ταλαιπωρούσε τα linn...θα ήθελα να το βάλω σε Έκθεση,στα Tannoys,ATC...
Το ακούω κάθε μέρα σε ότι το εχω