Πανίκο μου,όταν μιλάμε για ηχογραφημένη πληροφορία που το ένα σύστημα την κρύβει και το άλλο την αναδεικνύει ,τότε και μόνο τότε μιλάμε για ανάλυση.
Αν δύο συστήματα αναδεικνύουν την πληροφορία με διαφορετικό τρόπο,τότε εκεί μπορούμε να μιλήσουμε για σωστό ή λάθος τρόπο.
Πάνω σε αυτή την βάση μιλάμε.
Εδώ έχουμε ακούσει "μουντά" συστήματα που μας τα παρουσιάζουν για "μουσικότητα".
Τι να λέμε τώρα!!
Δεν αντιλαμβανομαι το "κρυβει" πληροφορια, πλην του να την αποδιδει διαφορετικα. Αν εννοεις οτι δεν την ακους καθολου αυτη την πληροφορια, τοτε μιλαμε για ενα μηχανημα που δεν εχει θεση σε κανενα συστημα, ή ειναι χαλασμενο.
Συμφωνω οτι μουντα συστηματα παρουσιαζονται ως "μουσικα" αλλα ειναι επισης γεγονος οτι "harsh" συστηματα και απαραδεκτα "φωτεινα" ,παρουσιαζονται ως "ουδετερα" 'η "ακριβη" ή αλλως πως . Αυτα δεν ειναι τωρινα θεματα ουτε και προκειται ποτέ να εκλειψουν , διοτι ακριβως αφορουν γουστο του καθενος μας.
Η σωστη ορολογια ομως και η σωστη επεξηγηση του τι ακουμε , μπορει να βελτιωθει σιγα σιγα εστω . Ομως χρειαζεται και γνωση και πειρα.
Δεν σου εχει τυχει ποτέ δηλαδη να ακουσεις ενα συστημα που σου ακουγοταν καθαροτερο αλλα να εισαι βεβαιος οτι το πιο μουντο ηταν σαφως καλυτερο ;
Το σαφως καλυτερο , το λεω διοτι πιστευω οτι τοσο εσυ οσο και πολλοι , ειναι σε θεση να το καταλαβουν χωρις αμφιβολια.
Δεν εχει τελειωμο μια τετοια συζητηση. Συνοπτικα λεω οτι προσωπικα δεν γνωρισα κανεναν εδω και 45 χρονια που ασχολουμαι , που να αγορασε και να ακουει συστημα που δεν του αρεσει (δεν μιλω για επαγγελματιες ηχοληπτες κτλ,) . Οπως επισης, δεν γνωρισα κανεναν που να αγορασε ενα ας πουμε κοινα αποδεκτο "ακριβες" συστημα, να το εστησε σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο στουντιακων προδιαγραφων για να ακουει με " ακριβεια " την πολλες φορες αθλια ηχογραφημενη μουσικη που μας πουλανε , η ηχογραφηθηκε πριν αρκετες δεκαετιες.
Και σε περιπτωση που ισως διερωτασαι αν εχω και ακουω μηχανηματα επειδη μου αρεσουν ενω εν γνωσει μου δεν ειναι ακριβη , λεω ναι , αλλα εχω και ακριβη μηχαμηματα.