Το chat του δικάναλου

superfine line contact είναι η ακίδα της ΜΡ-500
για shibata δεν έχω δει σε κανένα μοντέλο της

πραγματικά δεν βγάζεις άκρη με αυτούς..

η πιο ακριβή της VM σειράς είναι αυτή που έχει Line Contact ακίδα..

Last edited:
Την περιγραφουν ως superfine line contact (που ειναι ολες αυτες) , στη φωτογραφια η ακιδα της ΜΡ500 , φαινεται καθαρα το σχημα της shibata.

JN-P500.jpg

• Wow
Reactions: vlad66
Ένα απ τα περιοδικά που αρχειοθετώ και παρακολουθώ περίπου την ίδια διαδρομή με τον ήχο,έχοντας αλληλογραφήσει με reviewer έχει ένα αφιέρωμα,τεστ,συγκριτικό μεταξύ τριών κεφαλών.
Επειδή τώρα σχόλασα θα το συνεχίσω αύριο.
1)Skyanalog P-1 MC στις 1100 SEK ,με ελλειπτική.

2)Skyanalog G-2 MK2 MC,12 CU όπως και η προηγούμενη ,ελλειπτική στις 19.500 SEK.

3)Skyanalog REF στις 35.000 SEk, 15 CU,Micro-Ridge .

To test σε Thorens 124 .

Τα υπόλοιπα που αφορούν το τεστ αύριο.
Σήμερα στην δουλειά απόλαυσα live από Turkut Reis .Το χαμηλό ταξίδευε προς το νησί πολύ γεμάτο,λόγω άπνοιας.

• Like
Reactions: Alexandros_Wallace
Η τοποθέτηση του εμένα μου αρέσει... ούτε εντοιχιζόμενο ψυγείο έτσι....
Πρέπει να είναι σύγχρονη προσέγγιση τοποθέτησης κατά τον cardas....

Όταν είχα πάει στην άλλη αίθουσα (στο μπαρ) είχε Tannoy Stirling πάλι με Mcntosh.
Πολύ ωραίος συνδυασμός για Jazz, ζεστός ήχος, αναλογικός, vintage.
Στην αίθιουσα αυτή με τα Sonus Faber δεν είχα πάει, πρέπει να είναι άλλος χώρος εστιατόριο
εκτός αν άλλαξαν διαρύθμιση τελείως.

Καλημερα σε ολους
μου δωσανε κατι παλιους δισκους βινυλιου σε μερικους ενω φαινονται ενταξει ακουω διαφορα γκρατσα γκρουτς
πεστε μου ενα τροπο ευκολο για καθαρισμα
μου ειπαν ισοπροπυλικη αλκολη νερο καθαρο και λιγο ava
η να παρω dynavox σπρευ κανει κατι ?
μπορουν αυτα τα τριξιματα να εξαφανιστουν η χρειαζεται ειδικο πλυντήριο ?

• Like
Reactions: mparaxir
Μπα τσαμπα τα λεφτα θα δωσεις για το dynavox σπρει παρε ενα απο το AliExpress που καλυπτει το label για να μην βραχεί παιδικο μαλακο σφουγγάρι απορρυπαντικό ava fery οτι εχεις μπολικο νερο κρυο και σαπουναδα και μετα καλο ξεβγαλμα με αθφονο νερό.
Μετα σκούπισμα με καλο χαρτι κουζινας να μην αφηνει σημάδια.
Βεβαια εγω πλεον που εχω φτασει γυρω στους 1.500 δισκους θελω να τα σταξω να αγορασω ένα πλυντήριο δίσκων αλλα τώρα με το παιδι που χρήμα.
Καπως με την διαδικασία που σου είπα θα εξαλειφθούν τα χρατς χρουτς

σ υχαριστω για τις πληροφοριες
αλκολη να μην προσθεσω στο νερο ?
καπου πριν 10 χρονια αγορασα πικαπ για να επανελθω στο βινυλιο μετα απο πολλα χρονια
αλλα δεν προχωρησε γιατι μου εσπασε και το καπακι του πικ απ
τωρα με νεο καπακι νεους δισκους σχεδον νεο πικαπ ξεκιναμε παλι
θελω και ενα βουρτσακι γιατι αυτο που εχω το βελουδινο ειναι απο το 1970 collector item
εχω ενα audio technica AT-LP5 με ενσωματωμενο phonostage
ειναι φυσιολογικο το volume στον ενισχυτη οταν παιζει το πικαπ να χρειαζεται να ειναι πιο ψηλα σε σχεση με cd και tuner ?

Γενικά δεν είναι όλες οι είσοδοι ίδιες.
Εμένα π.χ. το πικάπ παίζει πιο δυνατά από τα ψηφιακά μου.

Βασικά δεν είναι ούτε όλοι οι phono προενισχυτές ίδιοι.. Ούτε όλα τα βινύλια είναι ίδια.. ένα 12" single θα παίζει πάρα πολύ πιο δυνατά από ένα LP.

Αλλά "μεσοσταθμικά" θα έλεγα ότι τα πικάπ παίζουν αισθητά πιο χαμηλά από τις σύγχρονες ψηφιακές πηγές, ίσως και από κάποια tuners.

• Like
Reactions: superfly
Γενικά δεν είναι όλες οι είσοδοι ίδιες.
Εμένα π.χ. το πικάπ παίζει πιο δυνατά από τα ψηφιακά μου.
εσένα είναι θέμα phono
όπως και εμένα.. πχ, τα tonar & musical fidelity παίζουν πιο χαμηλά από τα cd & tuner
το dino όμως παίζει πιο δυνατά.. το nvo λίγο πιο χαμηλά από το dino και αν θυμάμαι καλά κάπου στην ίδια ένταση με τα cd & tuner

φυσικά ισχύουν όλα όσα είπε ο Dim Dim καθώς και η έξοδος της εκάστοτε κεφαλής

έχω ακούσει σε φίλο το phono Zeus του Τσακιρίδη το οποίο έχει ρυθμιζόμενο gain και μπορεί να παίξει από αρκετά πιο χαμηλά από το cdp (του φίλου), μέχρι αρκετά πιο δυνατά.

Καλά και εγώ με 40 επιλογές gain το πάω όπου θέλω, αλλά αν πάω κατά γράμμα έχει 2-3 dB διαφορά

• Like
Reactions: vlad66
Οπως ανακαλυψα προσφατα, βλεπe φρεσκος στο πικαπ, οπως λενε παραπανω ειναι θεμα κεφαλης και phono .
Η διαφορα ομως μικραινει αισθητα αν στο ψηφιακο μπορεις και ενεργοποιησεις να ακολουθει το gain του album η του track.

Πάντα πρέπει να έχουμε απενεργοποιημένη την εξομάλυνση των tracks από το streaming!