Το chat του δικάναλου

πως μπορεί να σφραγίσει (και μάλιστα καλά) ένα φις ;;

δεν διάβασες ότι ήδη είδα ίχνη οξείδωσης στα νήματα (strands) ενός αγωγού ;;

ούτε οι μπανάνες ούτε τα δίχαλα μπορούν να σφραγίσουν (αεροστεγώς) τους αγωγούς.. κάποια στιγμή σε βάθος χρόνου η υγρασία από την ατμόσφαιρα θα περάσει.
σε πισινα θα τα βυθισεις;
Με τοσα θερμοσυστελομενα απο πού θα περασει η υγρασια;
Η οξειδωση που ειδες ειχε ξεκινησει πριν κατασκευαστει το καλωδιο ως τελικο προιόν.

σε πισινα θα τα βυθισεις;
Σε πισίνα θα μπει νερό σε λίγα δευτερόλεπτα..
Η υγρασία της ατμόσφαιρας θα κάνει ίσως 5, ίσως 10 χρόνια να περάσει.. αλλά κάποια στιγμή θα περάσει...
Με τοσα θερμοσυστελομενα απο πού θα περασει η υγρασια;
Από εδώ:

Screenshot_20250525-160114~2.png
Η οξειδωση που ειδες ειχε ξεκινησει πριν κατασκευαστει το καλωδιο ως τελικο προιόν.
Μπορεί ναι, μπορεί όχι..
Δεν γινόταν να "γυμνώσω" τον αγωγό για να το μάθουμε..

ΥΣ..
Ούτε μπορούσα να βάλω μακρύτερο θ/σ για να καλύψω το υπογραμμισμένο κενό.
Τέτοιας διατομής θ/σ δεν έκλεινε πια καλά.. ήταν πέρα από τα όρια του.
Μικρότερης διατομής (για να μπει από μπροστά προς τα πίσω) , δεν μπορούσε να περάσει από τους αγωγούς για να καλύψει το παχύτερο υπογραμμισμένο (κενό) σημείο.

Άκυρο το "μπορεί ναι, μπορεί όχι"
Γύμνωσα περαιτέρω τον αγωγό για να μπορέσει να τον πιάσει η 2η βίδα..

Δεν είδα ίχνη οξείδωσης, αλλιώς θα είχα πετάξει το καλώδιο και θα κράταγα τα άκρα (iec & σούκο) για να φτιάξω belden.
(Έχω ακόμα δύο 2μετρα belden και περιμένω iec από eBay για να τα τερματίσω)

Λοιπόν, στην αρχή νόμιζα ότι αυτό το πικ-άπ περιστρέφεται και παίζει ανάποδα! 😲
Μετά από προσεκτική παρατήρηση συνειδητοποίησα ότι τελικά αυτό δεν συμβαίνει! :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βρήκα και 3ο χοντρό καλώδιο ρεύματος

IMG_20250525_185408.jpg

Θυμήθηκα ότι αυτό είχα στον τελικό μέχρι που πριν κάνα χρόνο περίπου φίλος από δω μου έδωσε να δοκιμάσω ετούτο στην θέση του :

IMG_20250525_185452.jpg

IMG_20250525_185457.jpg

Θυμάμαι ότι η αλλαγή με το S.R. δεν μου έκανε κάποια εντύπωση.. ας πούμε, "μία από τα ίδια"..
Άφησα το S.R. πάνω στον τελικό και ξέχασα την ύπαρξη του χοντρού κινέζου..

Όμως η αλλαγή από το S.R. σε ένα 2μετρο Belden που έφτιαξα πριν πιάσω τις "εγχειρήσεις" στα υπόλοιπα που συζητάμε εδώ, μου έκανε μεγάλη εντύπωση!

Το Belden τερματισμένο με ρέπλικες oyaide που μου είχε χαρίσει άλλος φίλος πριν καιρό..

Με λίγα λόγια αφού δεν μπορώ να βγω έξω από το σπίτι εξαιτίας του ιλίγγου, προσπαθώ να κρατηθώ σε φόρμα.....

Θα κάνω εγχείριση τώρα στον χοντρό κινέζο και μετά λέω να αλλάξω τους .... στον ....

( Αυτό σε άλλο νήμα που ήδη υπάρχει )

Λοιπόν, στην αρχή νόμιζα ότι αυτό το πικ-άπ περιστρέφεται και παίζει ανάποδα! 😲
Μετά από προσεκτική παρατήρηση συνειδητοποίησα ότι τελικά αυτό δεν συμβαίνει! :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

από το Label του δίσκου φαίνεται ότι περιστρέφεται κανονικά βρε Μιχάλη....

Βρήκα και 3ο χοντρό καλώδιο ρεύματος

View attachment 252904

Θυμήθηκα ότι αυτό είχα στον τελικό μέχρι που πριν κάνα χρόνο περίπου φίλος από δω μου έδωσε να δοκιμάσω ετούτο στην θέση του :

View attachment 252905

View attachment 252906

Θυμάμαι ότι η αλλαγή με το S.R. δεν μου έκανε κάποια εντύπωση.. ας πούμε, "μία από τα ίδια"..
Άφησα το S.R. πάνω στον τελικό και ξέχασα την ύπαρξη του χοντρού κινέζου..

Όμως η αλλαγή από το S.R. σε ένα 2μετρο Belden που έφτιαξα πριν πιάσω τις "εγχειρήσεις" στα υπόλοιπα που συζητάμε εδώ, μου έκανε μεγάλη εντύπωση!

Το Belden τερματισμένο με ρέπλικες oyaide που μου είχε χαρίσει άλλος φίλος πριν καιρό..

Με λίγα λόγια αφού δεν μπορώ να βγω έξω από το σπίτι εξαιτίας του ιλίγγου, προσπαθώ να κρατηθώ σε φόρμα.....

Θα κάνω εγχείριση τώρα στον χοντρό κινέζο και μετά λέω να αλλάξω τους .... στον ....

( Αυτό σε άλλο νήμα που ήδη υπάρχει )
Έχω ένα καλό belden ,αλλά για λίγο δεν φτάνει στην πρίζα.
Να στο δώκω και να μου δωκεις,κάνα άλλο που σου περισσεύει,έτσι για να λεω ότι έχω κάτι καλύτερο από το στάνταρ του Eversolo??

Όταν ημανα μικρός, θυμάμαι ότι είχαν τα καλώδια ηχείων της Kimber (3 TC ,4 PR) σαν βέλτιστη λύση καλωδίου τροφοδοσίας.
Αυτή η συστροφή που έχουν έκανε (λέγανε) την διαφορά και ειδικά στα cd player.
Το έχει επιβεβαιώσει κανείς?
Εγώ βέβαια σαν βόδι το έκανα ,αλλά ουδέποτε μπήκα στον κόπο να κάνω σύγκριση.

Έχω ένα καλό belden ,αλλά για λίγο δεν φτάνει στην πρίζα.
Να στο δώκω και να μου δωκεις,κάνα άλλο που σου περισσεύει,έτσι για να λεω ότι έχω κάτι καλύτερο από το στάνταρ του Eversolo??

πολύ ευχαρίστως να σου δώσω τερματισμένο Belden 2Μ μήκος.. σε φτάνει ;;
κάλτσα ΔΕΝ θα έχει.. και δεν έχω να βάλω και αν είχα, δεν ξέρω αν θα την έβαζα...

οι κάλτσες 1ον κρύβουν το καλώδιο και αν έχεις κάμποσα δεν ξέρεις τι καλώδια έχεις (μάρκα δλδ)
και 2ον , περνάει η πολύ ψιλή σκόνη και τελικά ποιός ο ρόλος της ;;

να χοντραίνει το καλώδιο για να λέμε ότι έχουμε ΚΑΛΩΔΙΑΡΑ ;;;

ας μου πει κάποιος ποιός ο ρόλος της μπας και δεν έχω σκεφτεί κάτι....

• Like
Reactions: mdvq
Το υπολοιπο συστημα τι ειναι ?
Το SL3200 θα ειναι το κυριως πικαπ ?
Για την ώρα, θα είναι πάνω σε έναν Integra DTR 60.6, που θα αντικατασταθεί από έναν Onkyo TX-RZ50. Μπροστά ηχεία είναι Crystal Audio THX. Αργότερα, θα το βάλω πάνω σε έναν Marantz KA-7020, για να είναι απολύτως στέρεο μόνο. Ηχεία, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά μάλλον θα είναι τα Focal SIB ή τα Orbital Nova που έχω.

Οκ, το κατάλαβα. Εσύ βλέπεις για Ελλάδα και εγώ για Γαλλία Υποθέτω είναι οι ίδιες, με άλλους κωδικούς. Βασικά πάντως, μου λες μέχρι εκεί, να μην πάω σε κάποιο πιο ακριβό, καθώς το πικάπ δεν τις σηκώνει.

Οκ, το κατάλαβα. Εσύ βλέπεις για Ελλάδα και εγώ για Γαλλία Υποθέτω είναι οι ίδιες, με άλλους κωδικούς. Βασικά πάντως, μου λες μέχρι εκεί, να μην πάω σε κάποιο πιο ακριβό, καθώς το πικάπ δεν τις σηκώνει.

την ίδια βλέπουμε και τους ίδιους κωδικούς έχουν.. απλά έκανα screenshot από το κινητό μου για να το ανεβάσω εδώ επειδή είναι πιο εύκολο από το λάπτοπ..

η (μικρή) διαφορά τιμής είναι η μόνη ..διαφορά μας
( γιατί στα Γαλλάκια ο Δανός κάνει σκόντο ;; ) :ROFLMAO:

το πικάπ σηκώνει σχεδόν ότι θέλεις... αν έχεις πολύ τρέλα (και λεφτά για πέταμα) και Koetsu μπορείς να βάλεις...
αλλά αξίζει ;; ή το 99,9% θα πάει στράφι ;;;

τέλος πάντων αν θες να κάνεις την υπέρβαση, πάρε Jico Nude Elliptical ( δηλαδή όχι sas με Boron ή Sapphire στέλεχος και microline ακίδα)
αυτή έχει "κανονικό" αλουμινένιο στέλεχος και ελλειπτική ακίδα η οποία είναι ολόκληρο κομμάτι διαμάντι πάνω στο στέλεχος και όχι απλά το tip όπως οι bonded
γύρω στα 170€ έχει αν θυμάμαι καλά

Για την ώρα, θα είναι πάνω σε έναν Integra DTR 60.6, που θα αντικατασταθεί από έναν Onkyo TX-RZ50. Μπροστά ηχεία είναι Crystal Audio THX. Αργότερα, θα το βάλω πάνω σε έναν Marantz KA-7020, για να είναι απολύτως στέρεο μόνο. Ηχεία, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά μάλλον θα είναι τα Focal SIB ή τα Orbital Nova που έχω.
Αυτη η analogis AN7990 ειναι καλη για αρχη. Οταν τελειωσεις με το συστημα , βλεπεις αναλογα αν χρειαζεσαι κατι καλυτερο.
Ή πας σε καλυτερη βελονα οπως μια jico nude elliptical για τη SHURE που εχεις , ή αλλαζεις κεφαλη. οπως μια audio technica AT VM95EN /SH / ML.

• Like
Reactions: pontios
Θεωρητικά δεν έχετε άδικο..
Όμως προτιμώ την "θωράκιση" έναντι της επιφανειακής οξείδωσης έστω και σε βάρος της "απόλυτης" αγωγιμότητας.

Καλώς ή κακώς το κάνω και στα καλώδια των ηχείων μου.

Το κάνουν και όλοι οι κατασκευαστές και diyδες στα interconnects τους (υποχρεωτικά) , τα οποία "διαχειρίζονται" πολύ πιο .. ευαίσθητα σήματα..
Κάνω λάθος;;;

Όταν έχεις μια βίδα να σφίγγει με μεγάλη πίεση τον χαλκό πάνω στον ορείχαλκο δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα ποτέ. Λόγω της πίεσης δεν υπάρχει οξυγόνο για να οξειδώσει τον χαλκό στο σημείο επαφής.

Μπορεί να οξειδωθεί ο χαλκός πιο πίσω, αλλά αυτό το πρόβλημα θα το έχεις σε κάθε περίπτωση και δεν είναι και τόσο σημαντικό.

Αν βάλεις κόλληση ή ακροχιτώνια έχεις υποβαθμίσει την ποιότητα επαφής from day zero.

Το ιδανικό είναι πρώτα καλό βίδωμα και μετά κόλληση, αλλά αυτό σπάνια είναι εφικτό.

• Like
Reactions: vlad66
Έχει κανείς ιδέα από τα καλώδια ρεύματος της TARA Labs ;;;

Δεν ξέρω αν τα καλώδιά τους είναι καλά ή όχι, αλλά εγώ τουλάχιστον τους έμαθα όταν τους έκανε έφοδο η αστυνομία επειδή κάποια καλώδιά τους έλεγαν Made in USA ενώ τα έφτιαχναν στην Κίνα.

Κλασική περίπτωση απατεωνίσκων: https://www.stereophile.com/news/091304taralabs/index.html

• Haha
Reactions: vlad66
Σε πισίνα θα μπει νερό σε λίγα δευτερόλεπτα..
Η υγρασία της ατμόσφαιρας θα κάνει ίσως 5, ίσως 10 χρόνια να περάσει.. αλλά κάποια στιγμή θα περάσει...

Από εδώ:

View attachment 252893

Μπορεί ναι, μπορεί όχι..
Δεν γινόταν να "γυμνώσω" τον αγωγό για να το μάθουμε..

ΥΣ..
Ούτε μπορούσα να βάλω μακρύτερο θ/σ για να καλύψω το υπογραμμισμένο κενό.
Τέτοιας διατομής θ/σ δεν έκλεινε πια καλά.. ήταν πέρα από τα όρια του.
Μικρότερης διατομής (για να μπει από μπροστά προς τα πίσω) , δεν μπορούσε να περάσει από τους αγωγούς για να καλύψει το παχύτερο υπογραμμισμένο (κενό) σημείο.
Μπορουσες να το τυλιξεις με ταινια τεφλον στα γυμνα σημεια που δεν πιανουν τα θερ/να.

Δεν ξέρω αν τα καλώδιά τους είναι καλά ή όχι, αλλά εγώ τουλάχιστον τους έμαθα όταν τους έκανε έφοδο η αστυνομία επειδή κάποια καλώδιά τους έλεγαν Made in USA ενώ τα έφτιαχναν στην Κίνα.

Κλασική περίπτωση απατεωνίσκων: https://www.stereophile.com/news/091304taralabs/index.html

μα τι μ@λ@κες..... :ROFLMAO:

πάντως βαράνε στο ψαχνό :

1800$ τα (περίπου) 2 μέτρα και κάθε 30cm 150$ στο κεφάλι....