Το chat του δικάναλου

Χωρίς να έχω διάθεση αντιπαράθεσης, είναι εποξική ρητίνη και γίνεται ένα σώμα με το μέταλλο που ακουμπάει. Αφού να φανταστείς, μόλις στεγνώσει μπορεί να δεχτεί κατεργασία με λίμα, flexim, dremel.
Δεν νομίζω να ξεβιδώνουν μετά οι βίδες εύκολα.

Χωρίς να έχω διάθεση αντιπαράθεσης, είναι εποξική ρητίνη και γίνεται ένα σώμα με το μέταλλο που ακουμπάει. Αφού να φανταστείς, μόλις στεγνώσει μπορεί να δεχτεί κατεργασία με λίμα, flexim, dremel.
Δεν νομίζω να ξεβιδώνουν μετά οι βίδες εύκολα.

όπως σου έγραψα στο πμ που μου έστειλες, νόμισα ότι εννοούσες την ρητίνη του πεύκου που βάζουν στο κενό των τοροϊδών Μ/Σ

ναι μπορείς να κάνεις κατεργασία, αλλά μη φανταστείς ότι πλησιάζει σε σκληρότητα έστω και το πιο μαλακό αλουμίνιο.. μακάρι να ήταν αλλιώς...

Γιατί είστε τόσο δύσπιστοι μερικοί, δεν μπορώ να το καταλάβω.....

Σας λέω ότι δουλεύω το υλικό (την permatex) εδώ και χρόνια!!

Μακάρι να γινόταν μέταλλο (κυριολεκτικά) ...
Θα μου είχε λύσει τα χέρια σε διάφορα άλλα θέματα (που δεν αφορούν στερεοφωνικά κλπ)...

IMG_20250808_185722.jpg

Ούτε καν την μισή δύναμη δεν ήθελε η βίδα σε σχέση με την 1η φορά που την έβγαλα...

Καλύτερο "κόλλημα" θα είχε κάποια Loctite

IMG_20250808_190332.jpg

Τώρα θα πρέπει να φτιάξω ξανά "μίγμα", να βγάλω το εργαλείο από την συσκευασία του και άλλη όρεξη ΔΕΝ είχα.....

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η καλύτερη λύση είναι κόλλα σπειρωμάτων και μάλιστα μία πράσινη, ελαφριάς συγκράτησης.
Τελευταίο post για να μην εκμεταλλευόμαστε και την ανοχή των υπολοίπων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η καλύτερη λύση είναι κόλλα σπειρωμάτων και μάλιστα μία πράσινη, ελαφριάς συγκράτησης.
Τελευταίο post για να μην εκμεταλλευόμαστε και την ανοχή των υπολοίπων.

ο μόνος λόγος που δεν έβαλα κόλλα για σπειρώματα είναι γιατί δεν έβαλε τέτοια το εργοστάσιο.
οι κόλλες για σπειρώματα όταν βγουν έχουν υφή "κρυσταλιζέ κρούστας".. αυτό που βάζει το εργοστάσιο έχει την υφή της permatex.. τρίβεται και σπάει σαν ξερός πηλός...

η permatex μάλιστα "δείχνει" να είναι σκληρότερη από το υλικό του εργοστασίου.. απλά το εργοστάσιο σφίγγει τις βίδες τόσο πολύ που εγώ φοβάμαι μην κλωτσήσει το σπείρωμα..

Να κάνω μια ερώτηση?
Τους ακροδέκτες των καλωδίων στα ηχεία,τους σφίγγετε από καιρό σε καιρό.
Έχετε παρατηρήσει ποτέ, ότι έχουν λασκαρει;
Εγώ ναι.
Άρα?
Δεν είναι εύλογο,εξίσου να έχουν λασκαρει και οι βίδες συγκράτησης των μεγαφώνων?
Μια φορά στις τόσες,σε ηχεία που έχουν τις βίδες φάτσα κάρτα,καλόν είναι τις σφίγγουμε με ένα κατσαβίδι,με το χέρι έστω.
Δεν συζητώ ότι έχω πάρει ένα κάρο τορκς (γαλλικό γαρ) ,για να σφίγγω οποία βίδα βρω μπροστά μου ,στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Και ναι...
Οι τριγμοί μειώνονται θεαματικά!

Να κάνω μια ερώτηση?
Τους ακροδέκτες των καλωδίων στα ηχεία,τους σφίγγετε από καιρό σε καιρό.

Και του ενισχυτή, και του ενισχυτή τις μπόρνες τσεκάρουμε.

Δεν μπορώ να μιλήσω για το θέμα της βίδας επάνω στο MDF ή HDF από τι είναι φτιαγμένο τέλως πάντων το υλικό. Σίγουρα πάντως ως υλικό δεν μπορείς να περιμένεις ακρίβεια στο σφίξιμο-ξεσφίξιμο. Οι ανοχές είναι σίγουρα πολύ περισσότερες από π.χ. από μια κυλινδροκεφαλή, εκεί που χωρίς δυναμόκλειδο δεν σφίγεις ποτέ.

• Like
Reactions: mdvq and vlad66
Σήμερα με τον Tzimisce κάναμε μια μικρή μελέτη στα tweeters των ηχείων μας..

Οι βίδες που έσφιξα κατά 99,9% δεν είναι τίποτα άλλο από διακοσμητικό ( ; ) καπάκι και όχι αυτές που "κρατάνε" το μεγάφωνο στην μπάφλα.

IMG_20250809_172937.jpg

Η μπάφλα που βλέπουμε μπροστά μάλλον δεν κρατάει κανένα μεγάφωνο..

Άρα δεν πρέπει να έχει αξιόλογο βάρος και δεν αποκλείεται οι βίδες της να είναι κάτω από τα πλαστικά που κρατάνε το τελάρο με το ηχειόπανο..

Αν βρω τρόπο να βγάλω έστω και ένα πλαστικό χωρίς να το τραυματίσω, θα σιγουρευτούμε...

Μια σειρά από κινήσεις που θα έκανα στην θέση σου.
Βρες πρώτα τις διαστάσεις των clips που κρατάτε στη θέση του το τελάρο με το ηχειόπανο (σε αυτό βοηθά και η μέτρηση των διαστάσεων των βυσμάτων στο ηχειόπανο).
Βεβαιώσου ότι υπάρχει ανταλλακτικό.
Αφαίρεσε ένα από τα clip της μπάφλας, με προσοχή ώστε να μη κάνεις ζημιά (πχ. με ελαφρά θέρμανση και ένα εξολκέα και να καταστραφεί δεν σε πειράζει αν έχεις βρει ανταλλακτικό).
Στην συνέχεια βλέπεις να υπάρχει βίδα πιο πίσω.

• Like
Reactions: vlad66
Σήμερα με τον Tzimisce κάναμε μια μικρή μελέτη στα tweeters των ηχείων μας..

Οι βίδες που έσφιξα κατά 99,9% δεν είναι τίποτα άλλο από διακοσμητικό ( ; ) καπάκι και όχι αυτές που "κρατάνε" το μεγάφωνο στην μπάφλα.

View attachment 256124

Η μπάφλα που βλέπουμε μπροστά μάλλον δεν κρατάει κανένα μεγάφωνο..

Άρα δεν πρέπει να έχει αξιόλογο βάρος και δεν αποκλείεται οι βίδες της να είναι κάτω από τα πλαστικά που κρατάνε το τελάρο με το ηχειόπανο..

Αν βρω τρόπο να βγάλω έστω και ένα πλαστικό χωρίς να το τραυματίσω, θα σιγουρευτούμε...
Βλαδίμηρε, στο 10.652 ποστ σου, βεβαιώνεις πως πήρες οδηγίες. Σε τί αφορούσαν αυτές;

Μια σειρά από κινήσεις που θα έκανα στην θέση σου.
Βρες πρώτα τις διαστάσεις των clips που κρατάτε στη θέση του το τελάρο με το ηχειόπανο (σε αυτό βοηθά και η μέτρηση των διαστάσεων των βυσμάτων στο ηχειόπανο).
Βεβαιώσου ότι υπάρχει ανταλλακτικό.
Αφαίρεσε ένα από τα clip της μπάφλας, με προσοχή ώστε να μη κάνεις ζημιά (πχ. με ελαφρά θέρμανση και ένα εξολκέα και να καταστραφεί δεν σε πειράζει αν έχεις βρει ανταλλακτικό).
Στην συνέχεια βλέπεις να υπάρχει βίδα πιο πίσω.

έχω ανταλλακτικά clips αρσενικά & θηλυκά , αλλά για την Άρτεμις (είναι μεγαλύτερα)..
για τα ATC θα πρέπει να τα ψάξω.

στα Nm
Κάτσε γιατί θα με τρελάνεις! Πήρες οδηγίες σύσφιξης για βίδες που, δε σου είπαν πού είναι, πώς θα τις προσεγγίσεις, τις ψάχνεις, αλλά, όμως έχεις οδηγίες για Χ Nm σφίξιμο;;;;

• Like
Reactions: petronik
Κάτσε γιατί θα με τρελάνεις! Πήρες οδηγίες σύσφιξης για βίδες που, δε σου είπαν πού είναι, πώς θα τις προσεγγίσεις, τις ψάχνεις, αλλά, όμως έχεις οδηγίες για Χ Nm σφίξιμο;;;;
Υπάρχει η περίπτωση να θεώρησαν ως δεδομένο ότι βρήκε τις βίδες και ρωτάει οδηγίες για το σφίξιμο .

Ρε αφήστε τις βίδες που ΔΕΝ ξέρετε που είναι και ακούστε τον πόνο μου.
1) Το Xiaomi μου ,έβγαλε καλύτερο ήχο από το iPhone 13..... είναι δυνατόν??
2) Συνέδεσα το στριμερακι της Arylic και ο ήχος του (ποιος???) είναι δραματικός.
Στην κυριολεξία δεν ακούγεται..νόμιζα ότι είχαν χαλάσει το τουιτερ 😵‍💫

Αυτοί είναι καημοί και βάσανα 😄