Το chat του δικάναλου

Ευελπιστώ ότι το Tascam σαν επαγγελματικό cdp, δεν έχει σαν 1η "προτεραιότητα" την ηχητική ποιότητα αλλά την αντοχή...
Άρα δεν είναι κατώτερο το μέσο (CD) από την όποια πλατφόρμα.. το player έκανε την διαφορά κατά του..

Πρέπει να φτιάξω επιτέλους το cdp μου που το θεωρώ κορυφαίο (transport)

Σε γενικές γραμμές δεν είναι κακό το Tascam ( "τρώγεται" ακόμα και αυτόνομο )

Μήπως έφταιγε η εγγραφή;;

View attachment 256251

Στο μέλλον θα ξανακάνω την δοκιμή με άλλο CD
Πάρε εκεί πέρα ένα Πουτσίνι ή ένα Εσοτερικ να κάνεις τη δουλειά σου. Λολ

• Haha
Reactions: vlad66
Ευελπιστώ ότι το Tascam σαν επαγγελματικό cdp, δεν έχει σαν 1η "προτεραιότητα" την ηχητική ποιότητα αλλά την αντοχή...
Άρα δεν είναι κατώτερο το μέσο (CD) από την όποια πλατφόρμα.. το player έκανε την διαφορά κατά του..

Πρέπει να φτιάξω επιτέλους το cdp μου που το θεωρώ κορυφαίο (transport)

Σε γενικές γραμμές δεν είναι κακό το Tascam ( "τρώγεται" ακόμα και αυτόνομο )

Μήπως έφταιγε η εγγραφή;;

View attachment 256251

Στο μέλλον θα ξανακάνω την δοκιμή με άλλο CD
Μα λες κάτι πράγματα και συ!
Επιβάλλεται να κάνεις δοκιμη και με άλλο CD.
Πρέπει να σου φέρω να ακούσεις το ομώνυμο cd των Bad company.
Θα πετάξεις ΟΛΟ το σύστημα σου.
Αφού ρε φίλε το θυμάσαι....κρα κάναμε να ακούσουμε κάνα cd με έγγραφη της προκοπής 😡
Άσε δε την μουφα με τα γιαπωνέζικα

Λεπτοηχα και τσιριχτα!!!!

Μα λες κάτι πράγματα και συ!
Επιβάλλεται να κάνεις δοκιμη και με άλλο CD.
Πρέπει να σου φέρω να ακούσεις το ομώνυμο cd των Bad company.
Θα πετάξεις ΟΛΟ το σύστημα σου.
Αφού ρε φίλε το θυμάσαι....κρα κάναμε να ακούσουμε κάνα cd με έγγραφη της προκοπής 😡
Άσε δε την μουφα με τα γιαπωνέζικα

Λεπτοηχα και τσιριχτα!!!!

έχω CD των Bad Company αλλά είναι σε μια κούτα σε μια ντουλάπα μέσα στο εργαστήρι (όπως τα περισσότερα CD μου)

γιαπωνέζικο CD έχω του Λένον και έχει κορυφαία εγγραφή (και αυτό χαμένο σε κάποια κούτα εκεί...)

μου φαίνεται παράξενο να παίζει καλύτερα το Spotify.. και δεν θεωρώ κακής εγγραφής το CD με το οποίο έκανα την δοκιμή..

Πάρε εκεί πέρα ένα Πουτσίνι ή ένα Εσοτερικ να κάνεις τη δουλειά σου. Λολ

αν αποτύχω στην επισκευή του audiolab θα δω τι θα πάρω... πιθανόν τίποτα όσο λειτουργεί το Tascam γιατί έχει φοβηθεί το μάτι μου με την αξιοπιστία των cdp...
δεν μου "στεριώνει" πράμα !

αν αποτύχω στην επισκευή του audiolab θα δω τι θα πάρω... πιθανόν τίποτα όσο λειτουργεί το Tascam γιατί έχει φοβηθεί το μάτι μου με την αξιοπιστία των cdp...
Εγώ όταν είχα θέμα με το primare πήρα ένα Panasonic bdp lx70.
Είχε λίγο πιο στενή σκηνή σε πλάτος αλλά το μπάσο του ήταν σούπερ.
Σαν τρανσπορτ πάντα.
Και παίζει τα πάντα χωρίς να πολλά πολλά.

Moυ γράφεις πιο μοντέλο της audio lab έχεις;
Είναι ένας τύπος στην Μακεδονία που έχει πολλούς μηχανισμούς,να τον ρωτήσω.

@vlad66

Επειδή αυτές τις μέρες θα έχω φιλοξενούμενους και θα τρέχω σαν τον κύριο Χατζηλαστιχο,κάνε εσύ τις επαφές σου.
Είναι εξυπηρετικοτατος!

@vlad66

Επειδή αυτές τις μέρες θα έχω φιλοξενούμενους και θα τρέχω σαν τον κύριο Χατζηλαστιχο,κάνε εσύ τις επαφές σου.
Είναι εξυπηρετικοτατος!

είμαι πελάτης του ;)

• Like
Reactions: mdvq
τι αγωγοί είναι αυτοί ;;
Mogami 3104.

Πως έχει η ιστορία.
Το ηχείο είχε από τη μάνα του φέτες χαλκού της nordost αν δεν κάνω λάθος.
Στ' αυτιά μου ακουγόταν λεπτόηχο..Αν βάλεις στην εξίσωση και τον χώρο στον οποίο παίζω (45 τετραγωνικά) είναι απόλυτα λογικό.
Κάποια στιγμή βρήκα ένα σετάκι μεταχειρισμένα jumpers στο διαδίκτυο και τα τσίμπησα. Ήθελα καιρό να το κάνω.
Τα συγκεκριμένα jumpers αποτελούνται λογικά από 4mm² το κάθε ένα.
Αν και έχω τρία συνολικά ζευγάρια καλώδια, έβαλα αυτό με τα περισσότερα σώματα (Audioquest midnight plus) για να μπουστάρω τις μεσαίες και να περιορίσω το πρόβλημα.

Παρένθεση: οι δοκιμές με τη θέση των ηχείων στο χώρο ήταν άπειρες..Μπορεί σε κάποιες θέσεις να γεμιζαν οι μεσαίες αλλά έχανε σε άλλα πράγματα, στερεοφωνική εικόνα, εστίαση κλπ.

Όταν πήρα τα μεταχειρισμένα jumpers λοιπόν, τοποθέτησα τα Audioquest στο γουφερ του ηχείου και τα jumpers από το γουφερ με κατάληξη το τουίτερ.
Αποκάλυψη.. Η σκηνή άνοιξε κι άλλο, οι φωνές απογειώθηκαν άκουγα πράγματα που δεν υπήρχαν πριν ,αλλά προέκυψαν αλλά προβλήματα.
Το σύστημα έγινε υπερβολικά "τσίκι τσίκι" το μπάσο μειώθηκε και η φωτεινότητα που ήθελα να ρίξω έγινε ακόμα μεγαλύτερη.
Κάποια στιγμή μου ήρθε η φαεινή ιδέα να αντιστρέψω τη φορά στις μπόρνες του ηχείου και να βάλω τα Audioquest στο τουίτερ και τα jumpers από το τουίτερ στο γουφερ.
Σωστή αποκάλυψη.
Το σύστημα σταμάτησε να "φωνάζει" το μπάσο έγινε πιο ισχυρό από ποτέ και γενικά αυτή τη στιγμή ακούω άλλο σύστημα.
Αποφάσισα λοιπόν να το "τερματίσω" και να βάλω τα mogami διπλά (8mm²) έτσι ώστε να κατέβει ακόμα περισσότερο η αντίσταση.

Αν πάνε όλα καλά ,θα ακούσω παπάδες. :)

ΥΓ. Οι διαφορές στο σύστημά μου ήταν τεράστιες με κάθε αλλαγή.
Έκανα και κάποιες άλλες αλλαγές.
Αυτή που έκανε τη διαφορά είναι όταν έβγαλα τον Hegel από το isotek και το έβαλα κατευθείαν στη πρίζα.
Δοκίμασα δύο τρία καλώδια αλλά το καλύτερο ήταν το πιο φθηνό, ένα Audio Agile.

Last edited:
Εδώ τα καλά τα jumpers.
Σε εμβρυακό στάδιο βέβαια αλλά αναμένουμε τα βύσματα και τα λοιπά καλούδια.
Αμ πως, μόνο ο vlad θα φτιάχνει διάφορα;

View attachment 256282
Για την ιστορία και τη ματαιοδοξία. :)
Ήρθανε τα βύσματα.
Το projectακι τελείωσε.
Του έβαλα και τα θερμοσυσταλλόμενα κομπλέ.
Τα "καπάκια" από τις διχάλες δυστυχώς δεν μπόρεσαν να βιδωθούν επειδή δεν χωρούσαν ,το στριφτό ήταν μεγάλο.
Τα τοποθέτησα και έφτιαξα ένα πρόχειρο κολάζ για να το κατεβάσετε και να το κρεμάσετε στα δωμάτιά σας. :)
Τα έβαλα απάνου και θα δούμε..Για την ώρα καλά πάει, το μπάσο μου φαίνεται πιο κωτσονάτο αλλά είναι μεσημέρι και έχω και γείτονες.
_1755861506831.jpg

20250817_190118.JPG

Nέα προσθήκη στο σύστημα: Πάνω από το streamer της ARCAM προστέθηκε το ARCAT.
Κυνηγάει ανηλεώς τα RF, εξαφανίζει το Jitter, τρώει (στην κυριολεξία) το θόρυβο στην ethernet.
Oύτε κυριλέ καλώδια, ούτε σοφιστικέ ρούτερ, ούτε switch και λοιπά.
Αποτέλεσμα εντελώς μαύρα background, οι λεπτομέρειες στο θεό, δυναμικά που σε στελνουν αδιάβαστο, στερεοφωνική εικόνα καρα-θριντι.
To χουρχουριτό που μπορεί να ακούγεται καμιά φορά (στα χαμηλά περάσματα) ενισχύει τα μεσοχαμηλα (τα κάνει πιο αφράτα).
Τρέχει το λογισμικό CATRONIC 5000 (προσοχή στις απομιμήσεις).

Και μηδενική κατανάλωση ρεύματος χάρη στο σύστημα Purina.....

Μάθετε χάι εντ.... Γατάκια....

View attachment 256589

Κυνηγάει ανηλεώς τα RF, εξαφανίζει το Jitter, τρώει (στην κυριολεξία) το θόρυβο στην ethernet.
Αποτέλεσμα εντελώς μαύρα background, οι λεπτομέρειες στο θεό, δυναμικά που σε στελνουν αδιάβαστο, στερεοφωνική εικόνα καρα-θριντι.
To χουρχουριτό που μπορεί να ακούγεται καμιά φορά (στα χαμηλά περάσματα) ενισχύει τα μεσοχαμηλα (τα κάνει πιο αφράτα).

Δώσε πόνο

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: superfly
View attachment 256589

Νέα προσθήκη όντως;