Mogami 3104.
Πως έχει η ιστορία.
Το ηχείο είχε από τη μάνα του φέτες χαλκού της nordost αν δεν κάνω λάθος.
Στ' αυτιά μου ακουγόταν λεπτόηχο..Αν βάλεις στην εξίσωση και τον χώρο στον οποίο παίζω (45 τετραγωνικά) είναι απόλυτα λογικό.
Κάποια στιγμή βρήκα ένα σετάκι μεταχειρισμένα jumpers στο διαδίκτυο και τα τσίμπησα. Ήθελα καιρό να το κάνω.
Τα συγκεκριμένα jumpers αποτελούνται λογικά από 4mm² το κάθε ένα.
Αν και έχω τρία συνολικά ζευγάρια καλώδια, έβαλα αυτό με τα περισσότερα σώματα (Audioquest midnight plus) για να μπουστάρω τις μεσαίες και να περιορίσω το πρόβλημα.
Παρένθεση: οι δοκιμές με τη θέση των ηχείων στο χώρο ήταν άπειρες..Μπορεί σε κάποιες θέσεις να γεμιζαν οι μεσαίες αλλά έχανε σε άλλα πράγματα, στερεοφωνική εικόνα, εστίαση κλπ.
Όταν πήρα τα μεταχειρισμένα jumpers λοιπόν, τοποθέτησα τα Audioquest στο γουφερ του ηχείου και τα jumpers από το γουφερ με κατάληξη το τουίτερ.
Αποκάλυψη.. Η σκηνή άνοιξε κι άλλο, οι φωνές απογειώθηκαν άκουγα πράγματα που δεν υπήρχαν πριν ,αλλά προέκυψαν αλλά προβλήματα.
Το σύστημα έγινε υπερβολικά "τσίκι τσίκι" το μπάσο μειώθηκε και η φωτεινότητα που ήθελα να ρίξω έγινε ακόμα μεγαλύτερη.
Κάποια στιγμή μου ήρθε η φαεινή ιδέα να αντιστρέψω τη φορά στις μπόρνες του ηχείου και να βάλω τα Audioquest στο τουίτερ και τα jumpers από το τουίτερ στο γουφερ.
Σωστή αποκάλυψη.
Το σύστημα σταμάτησε να "φωνάζει" το μπάσο έγινε πιο ισχυρό από ποτέ και γενικά αυτή τη στιγμή ακούω άλλο σύστημα.
Αποφάσισα λοιπόν να το "τερματίσω" και να βάλω τα mogami διπλά (8mm²) έτσι ώστε να κατέβει ακόμα περισσότερο η αντίσταση.
Αν πάνε όλα καλά ,θα ακούσω παπάδες.
ΥΓ. Οι διαφορές στο σύστημά μου ήταν τεράστιες με κάθε αλλαγή.
Έκανα και κάποιες άλλες αλλαγές.
Αυτή που έκανε τη διαφορά είναι όταν έβγαλα τον Hegel από το isotek και το έβαλα κατευθείαν στη πρίζα.
Δοκίμασα δύο τρία καλώδια αλλά το καλύτερο ήταν το πιο φθηνό, ένα Audio Agile.