Το chat του δικάναλου

Να συναχωθούν και να βγάζουν υγρές μεσαίες και βραχνό μπάσο;

Τον βλέπω όταν βγει στη σύνταξη να πλέκει σεμεδάκια για τα πικάπ του με τη δικαιολογία ότι δεν αρέσουν στα γατιά του.
Μα και το πικάπ είναι σκεπασμένο με το ύφασμα που δεν αρέσει στα γατιά

IMG_20250829_140948.jpg

Όταν με το καλό φτιάξω και το Thorens θα ράψω στην βιοτεχνία ένα στις κατάλληλες διαστάσεις και γι'αυτό

Μα γιατί βγάζεις (βγάζετε όσοι τα βγάζετε) τα ηχειόπανα;;

Τι ποσοστό υψηλών συχνοτήτων θα κόψει;;;
0,05% ;;;;

Αν ακούς διαφορά με το ηχειόπανο τότε θα πρέπει να του κάνεις ένα καλό καθάρισμα γιατί μάλλον η συσσωρευμένη σκόνη (που μπορεί να μην φαίνεται), κόβει ήχο..

Αλλιώς είσαι νυχτερίδα στην ακοή :LOL:

Έτσι για να σε αγχώσω 😁 θα σου πω ότι το βασικό πρόβλημα της σίτας των ηχείων είναι το diffraction που κάνει και όχι αν κόβει υψηλές συχνότητες. Ανάλογα και τον σχεδιασμό της βέβαια. Υπάρχουν σίτες και σίτες, άλλες επηρεάζουν πολύ, άλλες λιγότερο ή και σχεδόν καθόλου.
Το πρόβλημα δεν είναι προς τα εμπρός, αλλά προς το πλάι. 😉

Έτσι για να σε αγχώσω 😁 θα σου πω ότι το βασικό πρόβλημα της σίτας των ηχείων είναι το diffraction που κάνει και όχι αν κόβει υψηλές συχνότητες. Ανάλογα και τον σχεδιασμό της βέβαια. Υπάρχουν σίτες και σίτες, άλλες επηρεάζουν πολύ, άλλες λιγότερο ή και σχεδόν καθόλου.
Το πρόβλημα δεν είναι προς τα εμπρός, αλλά προς το πλάι. 😉

σωστός !

αλλά δεν με αγχώνεις..
θεωρώ το πλαίσιο με το ηχειόπανο αναπόσπαστο κομμάτι του ηχείου και το δέχομαι όπως είναι...

προτιμώ την προστασία από την σκόνη.

ειδικά στα ATC τα οποία στα mids έχουν αυτό το "κολλώδες" υλικό σε όλη την επιφάνεια του θόλου του και ότι κάτσει πάνω, πολύ δύσκολα βγαίνει

σωστός !

αλλά δεν με αγχώνεις..
θεωρώ το πλαίσιο με το ηχειόπανο αναπόσπαστο κομμάτι του ηχείου και το δέχομαι όπως είναι...

προτιμώ την προστασία από την σκόνη.

ειδικά στα ATC τα οποία στα mids έχουν αυτό το "κολλώδες" υλικό σε όλη την επιφάνεια του θόλου του και ότι κάτσει πάνω, πολύ δύσκολα βγαίνει

Εγώ πάντως χωρίς τις σίτες ακούω. Το βάλε βγάλε για μένα δεν είναι πρόβλημα, γιατί είναι μαγνητικές. Τώρα που ήρθε και ένα ηχειάκι που δεν έχει μαγνητικές, είδα πόσο άβολο είναι αυτό. Αν και πάλι εκεί είναι ανάλογα την υλοποίηση. Άλλες ξεκουμπώνουν πιο εύκολα, άλλες πιο δύσκολα. Αντιστοίχως στις μαγνητικές, άλλα έχουν αδύναμο μαγνήτη και άλλα πιο δυνατό. Ο αδύναμος μαγνήτης είναι πρόβλημα κι αυτός.
Να έχει πάει η γάτα που λες στη σίτα και να θέλει να χώσει τα νύχια της εκεί. Εάν ο μαγνήτης είναι αδύναμος, πάρτην κάτω τη σίτα. Εάν δεν είναι μαγνητικές, πάρε την τρύπα στο πανί... .:LOL:

Θα σε τιμωρήσω τις λέω. Θα σου βάλω υπέρηχους να παίζουν με ηχεία με super tweeter που θα παίζει στα 40KHz. :ROFLMAO:

musik_gb_190820_1rgb-1024x842.jpg

Άμα είναι για δύο ηχεία, γενικά είναι μικρότερη η ταλαιπωρία το βάλε-βγάλε, κάλυψε-ξεκάλυψε με το κάλυμα. Σκέψου να είχες πολυκάναλο σύστημα και όλα αυτά να τα πολλαπλασιάσεις για 7 ή 9 ηχεία και κανα δυο subwoofer ακόμα. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Last edited:
Έτσι για να σε αγχώσω 😁 θα σου πω ότι το βασικό πρόβλημα της σίτας των ηχείων είναι το diffraction που κάνει και όχι αν κόβει υψηλές συχνότητες.

Ακριβώς.

Τι ποσοστό υψηλών συχνοτήτων θα κόψει;;;
0,05% ;;;;

Δεν ακούω υψηλότερες συχνότητες, ο ήχος φαίνεται να διαχέεται καλύτερα και να "στρώνει" καλύτερα η σκηνή.
Σαν να χάνονται περισσότερο τα ηχεία στο χώρο και να γίνεται η σκηνή πιο πλατιά και με περισσότερο δέσιμο στο κέντρο.

Όταν με το καλό φτιάξω και το Thorens θα ράψω στην βιοτεχνία ένα στις κατάλληλες διαστάσεις και γι'αυτό

Φτιάξε και ένα κουστούμι να το φορέσεις σε όποιον σου πει ότι δεν μπορεί τα γατιά στο χώρο.

O Βλαδίμηρος έχει ένα τζιντζερόγατο που είναι ικανό να βάλει το νύχι στο ηχείο και να τον κοιτάει στα μάτια προκλητικά.

Τον τρολλάρει πραγματικά!

• Like
Reactions: vlad66
Εγώ πάντως χωρίς τις σίτες ακούω. Το βάλε βγάλε για μένα δεν είναι πρόβλημα, γιατί είναι μαγνητικές. Τώρα που ήρθε και ένα ηχειάκι που δεν έχει μαγνητικές, είδα πόσο άβολο είναι αυτό. Αν και πάλι εκεί είναι ανάλογα την υλοποίηση. Άλλες ξεκουμπώνουν πιο εύκολα, άλλες πιο δύσκολα. Αντιστοίχως στις μαγνητικές, άλλα έχουν αδύναμο μαγνήτη και άλλα πιο δυνατό. Ο αδύναμος μαγνήτης είναι πρόβλημα κι αυτός.
Να έχει πάει η γάτα που λες στη σίτα και να θέλει να χώσει τα νύχια της εκεί. Εάν ο μαγνήτης είναι αδύναμος, πάρτην κάτω τη σίτα. Εάν δεν είναι μαγνητικές, πάρε την τρύπα στο πανί... .:LOL:

Θα σε τιμωρήσω τις λέω. Θα σου βάλω υπέρηχους να παίζουν με ηχεία με super tweeter που θα παίζει στα 40KHz. :ROFLMAO:

musik_gb_190820_1rgb-1024x842.jpg

Άμα είναι για δύο ηχεία, γενικά είναι μικρότερη η ταλαιπωρία το βάλε-βγάλε, κάλυψε-ξεκάλυψε με το κάλυμα. Σκέψου να είχες πολυκάναλο σύστημα και όλα αυτά να τα πολλαπλασιάσεις για 7 ή 9 ηχεία και κανα δυο subwoofer ακόμα. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Βγάζεις τα πανιά από τα ηχεία του home cinema ;;

Στο σύστημα που άφησα στο σπίτι της Νίκαιας τα πανιά από το κεντρικό και τα surround δεν έβγαιναν ποτέ..

IMG_20180521_112014.jpg

IMG_20190309_131335.jpg

Δεν ακούω υψηλότερες συχνότητες, ο ήχος φαίνεται να διαχέεται καλύτερα και να "στρώνει" καλύτερα η σκηνή.
Σαν να χάνονται περισσότερο τα ηχεία στο χώρο και να γίνεται η σκηνή πιο πλατιά και με περισσότερο δέσιμο στο κέντρο.
αν τελικά έρθω αύριο να κάνουμε το ανάλογο τέστ ...

• Like
Reactions: Tzimisce
Μα τι γατιά έχετε; Η δική μου έζησε κοντά 18 χρόνια μαζί μας και δεν γρατσούνισε ούτε μια φορά τα ηχεία, ούτε καν τα ράφια. Ούτε πήδηξε ποτέ πάνω στο πικάπ.

Αρσενικά βρε Κώστα..!

Άλλο πράγμα το ένα, άλλο το άλλο και ειδικά αν είναι κόκκινο..

Είναι ικανός να σε τρελάνει !!

πχ, φαντάσου να κοιμάσαι την νύχτα, να ανοίγει την ντουλάπα (με τα ρούχα κλπ), να σκαρφαλώνει σε ψηλό ράφι και να πηδάει πάνω σου !!
και όπου σε πετύχει.. κοιλιά, στομάχι, πόδια, π@π@ρια... και αμέσως να τρέξει να κρυφτεί γιατί ξέρει ότι άμα τον πιάσω εκείνη την ώρα θα τον πετάξω από το μπαλκόνι....

Για αυτον που καταλαβα μιλας ?
Ναι ντε !!!

Τον Lucky σου !!

Αλλά τον αγαπώ ΚΑΙ για τις μ@λ@κίες που κάνει...

Φέρε στο νου σου σκηνικό..
Τον "κυνηγάω" για κάποια σκανδαλιά..
Πάει και κρύβεται κάτω από ένα σκαμπό (πουφ αν το λέω καλά) όπως έκανε όταν ήταν μικρούλης..
Έλα μου όμως που τώρα μεγάλωσε και δεν χωράει ολόκληρος εκεί;;
Και εξέχει το κεφάλι με την ουρά..

Σαν χελώνα ένα πράγμα.. παίρνει μια αστεία στάση με τα αφτιά κάτω σαν να περιμένει να φύγει η μπόρα..

Πως να μην γελάσεις όταν τον δεις έτσι;;

Ξεχνάς και τι έχει κάνει....

Βγάζεις τα πανιά από τα ηχεία του home cinema ;;

Στο σύστημα που άφησα στο σπίτι της Νίκαιας τα πανιά από το κεντρικό και τα surround δεν έβγαιναν ποτέ..

Στην μπροστινή τριάδα και στα subwoofer. Το κεντρικό δεν το φτάνουν, αλλά για λόγους ψυχολογικούς περισσότερο, αφού θα τη βγάλω από τα L-R, θα την βγάλω και από το κεντρικό, όταν ακούω.

Στα surround έχω καιρό να τις βγάλω, αλλά αυτό γιατί είναι κάτι παλιά δορυφόρια και δεν με πειράζει. Τα έχουν κάνει ελαφρώς κάπως με τα νύχια, αλλά περιέργως έχουν πιο ανθεκτικό πανί αυτά. Τώρα όμως που σε λίγο τη θέση των surround θα πάρουν κανονικά bookshelf λόγω καλοτυχίας, αρχίζω και το σκέφτομαι πάλι.

Στα sub δυστυχώς, επειδή έχω προηγούμενη εμπειρία από παλαιότερο και πολύ ακριβό sub που είχε κάνει τρύπα στη σίτα του η μεγάλη, τις έχω συνεχώς εκτός. Που στα sub δεν έχει και καμία διαφορά ηχητικά αν είναι επάνω ή όχι. Γιατί το μήκος κύματος που παίζουν ακόμα και στην υψηλότερη συχνότητα 80Ηz όπως τα έχω, υπερβαίνει κατά πολύ τις διαστάσεις της μπάφλας τους και έτσι πιθανότητα diffraction δεν υφίσταται εκεί.
Έχει διαφορά αν θέλεις βέβαια οπτική, να βλέπεις τον κώνο να φλεξάρει.

• Like
Reactions: vlad66
Μα τι γατιά έχετε; Η δική μου έζησε κοντά 18 χρόνια μαζί μας και δεν γρατσούνισε ούτε μια φορά τα ηχεία, ούτε καν τα ράφια. Ούτε πήδηξε ποτέ πάνω στο πικάπ.

Μου έκοψε δύο φορές η μικρή καλώδιο οπτικής (για το internet από την πρίζα του τοίχου στον μετατροπέα ethernet).

Χτες το βράδυ την είδα να έχει πιάσει μέσα από μια σακούλα ένα interconnect, ακριβό κι όλας. Εδώ δεν ανησύχησα γιατί το διηλεκτρικό του είναι από teflon και έτσι δεν μπορεί να το κόψει. Το έβαλα στην άκρη και το φύλαξα.

Πιο πριν είχε σκαρφαλώσει επάνω στο subwoofer στο άλλο σύστημα στο γραφείο. Αυτές τις μέρες έχω ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου δίπλα από το γραφείο που δεν τα χρησιμοποιώ μέχρι να τα διώξω, και ανέβηκε από το sub σε αυτά και από κει σε μια βιβλιοθήκη που είχα φυλαγμένες τις σίτες τους.
Σου λέει εδώ μου έφτιαξες γατοστίβο μάχης, ευκαιρία να παίξω... :ROFLMAO: