Δεν έχουν ηχειόπανα;;Εγώ τα δικά μου τα έχω μονίμως ξεσκέπαστα. Λέτε να μου κρυώσουν;
Δεν έχουν ηχειόπανα;;Εγώ τα δικά μου τα έχω μονίμως ξεσκέπαστα. Λέτε να μου κρυώσουν;
Μα και το πικάπ είναι σκεπασμένο με το ύφασμα που δεν αρέσει στα γατιάΝα συναχωθούν και να βγάζουν υγρές μεσαίες και βραχνό μπάσο;
Τον βλέπω όταν βγει στη σύνταξη να πλέκει σεμεδάκια για τα πικάπ του με τη δικαιολογία ότι δεν αρέσουν στα γατιά του.

Μα γιατί βγάζεις (βγάζετε όσοι τα βγάζετε) τα ηχειόπανα;;
Τι ποσοστό υψηλών συχνοτήτων θα κόψει;;;
0,05% ;;;;
Αν ακούς διαφορά με το ηχειόπανο τότε θα πρέπει να του κάνεις ένα καλό καθάρισμα γιατί μάλλον η συσσωρευμένη σκόνη (που μπορεί να μην φαίνεται), κόβει ήχο..
Αλλιώς είσαι νυχτερίδα στην ακοή![]()
Έτσι για να σε αγχώσωθα σου πω ότι το βασικό πρόβλημα της σίτας των ηχείων είναι το diffraction που κάνει και όχι αν κόβει υψηλές συχνότητες. Ανάλογα και τον σχεδιασμό της βέβαια. Υπάρχουν σίτες και σίτες, άλλες επηρεάζουν πολύ, άλλες λιγότερο ή και σχεδόν καθόλου.
Το πρόβλημα δεν είναι προς τα εμπρός, αλλά προς το πλάι.![]()
Έχουν και τα έχω βγάλει. Προτιμώ να βλέπω τους κώνους των ηχείων.Δεν έχουν ηχειόπανα;;
σωστός !
αλλά δεν με αγχώνεις..
θεωρώ το πλαίσιο με το ηχειόπανο αναπόσπαστο κομμάτι του ηχείου και το δέχομαι όπως είναι...
προτιμώ την προστασία από την σκόνη.
ειδικά στα ATC τα οποία στα mids έχουν αυτό το "κολλώδες" υλικό σε όλη την επιφάνεια του θόλου του και ότι κάτσει πάνω, πολύ δύσκολα βγαίνει
Έτσι για να σε αγχώσωθα σου πω ότι το βασικό πρόβλημα της σίτας των ηχείων είναι το diffraction που κάνει και όχι αν κόβει υψηλές συχνότητες.
Τι ποσοστό υψηλών συχνοτήτων θα κόψει;;;
0,05% ;;;;
Όταν με το καλό φτιάξω και το Thorens θα ράψω στην βιοτεχνία ένα στις κατάλληλες διαστάσεις και γι'αυτό
Εγώ πάντως χωρίς τις σίτες ακούω. Το βάλε βγάλε για μένα δεν είναι πρόβλημα, γιατί είναι μαγνητικές. Τώρα που ήρθε και ένα ηχειάκι που δεν έχει μαγνητικές, είδα πόσο άβολο είναι αυτό. Αν και πάλι εκεί είναι ανάλογα την υλοποίηση. Άλλες ξεκουμπώνουν πιο εύκολα, άλλες πιο δύσκολα. Αντιστοίχως στις μαγνητικές, άλλα έχουν αδύναμο μαγνήτη και άλλα πιο δυνατό. Ο αδύναμος μαγνήτης είναι πρόβλημα κι αυτός.
Να έχει πάει η γάτα που λες στη σίτα και να θέλει να χώσει τα νύχια της εκεί. Εάν ο μαγνήτης είναι αδύναμος, πάρτην κάτω τη σίτα. Εάν δεν είναι μαγνητικές, πάρε την τρύπα στο πανί... .
Θα σε τιμωρήσω τις λέω. Θα σου βάλω υπέρηχους να παίζουν με ηχεία με super tweeter που θα παίζει στα 40KHz.
![]()
Άμα είναι για δύο ηχεία, γενικά είναι μικρότερη η ταλαιπωρία το βάλε-βγάλε, κάλυψε-ξεκάλυψε με το κάλυμα. Σκέψου να είχες πολυκάναλο σύστημα και όλα αυτά να τα πολλαπλασιάσεις για 7 ή 9 ηχεία και κανα δυο subwoofer ακόμα.![]()

αν τελικά έρθω αύριο να κάνουμε το ανάλογο τέστ ...Δεν ακούω υψηλότερες συχνότητες, ο ήχος φαίνεται να διαχέεται καλύτερα και να "στρώνει" καλύτερα η σκηνή.
Σαν να χάνονται περισσότερο τα ηχεία στο χώρο και να γίνεται η σκηνή πιο πλατιά και με περισσότερο δέσιμο στο κέντρο.
Μα τι γατιά έχετε; Η δική μου έζησε κοντά 18 χρόνια μαζί μας και δεν γρατσούνισε ούτε μια φορά τα ηχεία, ούτε καν τα ράφια. Ούτε πήδηξε ποτέ πάνω στο πικάπ.
Για αυτον που καταλαβα μιλας ?Είναι ικανός να σε τρελάνει !!
Ναι ντε !!!Για αυτον που καταλαβα μιλας ?
Βγάζεις τα πανιά από τα ηχεία του home cinema ;;
Στο σύστημα που άφησα στο σπίτι της Νίκαιας τα πανιά από το κεντρικό και τα surround δεν έβγαιναν ποτέ..
Μα τι γατιά έχετε; Η δική μου έζησε κοντά 18 χρόνια μαζί μας και δεν γρατσούνισε ούτε μια φορά τα ηχεία, ούτε καν τα ράφια. Ούτε πήδηξε ποτέ πάνω στο πικάπ.
Κουκλος ...ονομα δεν μας ειπεςΌχι ενάμιση χρόνο τον έχω αλλά πρώτα ήθελα να κάνω εξαντλητικά τεστ πριν γράψω γι'αυτόν....![]()
Αλλά τον αγαπώ ΚΑΙ για τις μ@λ@κίες που κάνει...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.