Το chat του δικάναλου

Όλα αυτά που λέω είναι άσχετα σύμφωνα με την δική σου γνώμη/γνώση..
Στο "γνώμη" έπρεπε να σταματήσεις.. στην "γνώση" δεν μπορείς να ξέρεις τι γνώσεις έχω.

Επειδή δεν συμφωνείς αυτό δεν σημαίνει ότι όσα λέω είναι λάθος..
Πουθενά δεν έγραψα ότι δεν συμφωνώ σε όλα όσα λες.. το αντίθετο μάλιστα.

Σταματώ την κουβέντα διότι δεν καταλαβαίνεις πολλά πράγματα όπως πολύς κόσμος..
Και εγώ είχα και έχω σκοπό να την σταματήσω.
Το τι καταλαβαίνω, το ξέρω εγώ και δεν μπορεί να το ξέρει κάποιος άλλος.

Εξ' άλλου και ο Δημήτρης πιο πριν είπε να σταματήσουμε την κουβέντα διότι έχει εξαντληθεί το θέμα..
Ο Δημήτρης ζήτησε να σταματήσει η κουβέντα για τα subs.. αλλά από μένα τουλάχιστον θα σταματήσει και για την "δυσκολία" της κλασικής μουσικής.

Συνεχίστε ελεύθερα οι υπόλοιποι, θα σας διαβάζω με ενδιαφέρον.

Και οταν λετε δυσκολια τι δυσκολια περιμενετε να συναντησετε σε hi fi συστημα καποιων χιλιαδων ευρω; Οταν λεμε για δυσκολια σε αυτο το επιπεδο δε λεμε να παραμορφωνει κλπ.

Ειναι το ποσο απολαυστικα/μουσικα/με φυσικη λεπτομερεια και αβιαστα παιζει , ειναι πιο λεπτες εννοιες αυτες.

Κάπου σε προηγούμενο ποστ έγραψα για σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ (και όχι απλά κάποιων), το οποίο ήταν άψογο και απολαυστικό στην κλασική μουσική αλλά καθόλου καλό στην ραπ και στην ηλεκτρονική.

Άρα οι δυσκολίες δεν είναι ίδιες σε όλα τα συστήματα/για όλα τα συστήματα.

Όλα τα ηχεία έχουν ξεκάθαρη θέση και οδηγίες τοποθέτησης από τον κατασκευαστή τους ώστε να έχουν κάποια νορμαλ απόκριση χαμηλά στον χώρο..
Τα μικρά ηχεία βάσεως υποφέρουν στις χαμηλές λόγο μεγέθους γουφερ και καμπίνας και κάποια από αυτά ζητούν κοντινή τοποθετήσει σε πλαϊνά τοιχώματα..
Πες μου, ποιος αρμόζει σωστά την τοποθέτηση των ηχείων του σε ένα σαλόνι..
Η φυσική ορίζει τα πράγματα στο χαμηλό σε ένα δωμάτιο..
Υπαρχει ψεύτικο χαμηλό και το ακούει πολύς κόσμος λανθασμένα με την λάθος τοποθέτηση των ηχείων τους στον χώρο..

Όλα τα ηχεία έχουν κάποιες οδηγίες από τον κατασκευαστή τους ώστε να τοποθετηθούν σωστά σε έναν χώρο..
Αν ο κατασκευαστής λέει ότι αυτά πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε πλευρικά τοιχώματα όλα κομπλέ.

Δεν υπάρχει κάποια παρεξήγηση..
Εκτός αν ο κάθε ιδιοκτήτης κάνει του κεφαλιού του λόγο συνθηκών..
(Εννοώ την τοποθέτηση των ηχείων)

Δυστυχώς απ' ότι έχω καταλάβει οι κατασκευαστές "καθοδηγούνται" από την ζήτηση χωρίς να έχουν διάθεση να "επιμορφώσουν" τον κόσμο. Και η ζήτηση ειναι δώσε μπάσο στον κόσμο, σκασίλα μας η παραμόρφωση. Δεν νοείται ηχείο κατά την ταπινή μου γνώμη το οποίο προορίζεται για οικιακό χώρο να έχει bass reflex από πίσω. Που πρέπει να το τοποθετήσει ο χρήστης για να ακούσει σωστά. Κάποιοι βάζουν δύο κι όλας, δεν φτάνει το ένα.

Τα δικά μου έχουν bass reflex μπροστά (και ένα που φυσάει προς τα κάτω) και για να παίζουν καθαρά χαμηλά τα έχω 80 εκατοστά από τον πίσω τοίχο (απόσταση μεγάφωνο - τοίχος), οταν ο κατασκευαστής προτείνει 50 εκ περίπου. 5 εκατοστά να τα πλησιάσω, με πιάνει το κεφάλι μου.

Last edited:
Κάπου σε προηγούμενο ποστ έγραψα για σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ (και όχι απλά κάποιων), το οποίο ήταν άψογο και απολαυστικό στην κλασική μουσική αλλά καθόλου καλό στην ραπ και στην ηλεκτρονική.

Άρα οι δυσκολίες δεν είναι ίδιες σε όλα τα συστήματα/για όλα τα συστήματα.
Η άποψη σου σεβαστή αλλά σορρυ αυτό εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ.

Ένα καλό σύστημα παίζει καλά τα πάντα . Δεν μπορεί να παίζει καλά την κλασική και να μην παίζει καλά την ραπ . Είναι αντικειμενικά τα πράγματα εδώ.

Δυστυχώς απ' ότι έχω καταλάβει οι κατασκευαστές "καθοδηγούνται" από την ζήτηση των χωρίς να έχουν διάθεση να "επιμορφώσουν" τον κόσμο. Και η ζήτηση ειναι δώσε μπάσο στον κόσμο, σκασίλα μας η παραμόρφωση. Δεν νοείται ηχείο κατά την ταπινή μου γνώμη το οποίο προορίζεται για οικιακό χώρο να έχει bass reflex από πίσω. Που πρέπει να το τοποθετήσει ο χρήστης για να ακούσει σωστά. Κάποιοι βάζουν δύο κι όλας, δεν φτάνει το ένα.

Τα δικά μου έχουν bass reflex μπροστά (και ένα που φυσάει προς τα κάτω) και για να παίζουν καθαρά χαμηλά τα έχω 80 εκατοστά από τον πίσω τοίχο (απόσταση μεγάφωνο - τοίχος), οταν ο κατασκευαστής προτείνει 50 εκ περίπου. 5 εκατοστά να τα πλησιάσω, με πιάνει το κεφάλι μου.

Ώπα περίμενε. Μπροστά σημαίνει ότι ο θόρυβος (το chuffing sound) είναι πιο κοντά στον ακροατή και επιπλέον αναλόγως σχεδίασης μπορεί να επηρρεάζει και άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με το diffraction.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό το bass reflex. Όταν έχεις περιορισμένο όγκο καμπίνας ή δεδομένο, μια λύση είναι για να πάρεις περισσότερο χαμηλό.
Μην μου πεις για πρόσθεση sub κλπ. Ούτε για το πως αυτό κάνει πιο δύσκολη την ενσωμάτωση με sub κλπ. Μιλάμε για το ηχείο μόνο του.

Δεν είναι μόνο δική μου άποψη.. απλά εγώ "παίρνω το θάρρος" να χαλάσω καρδιές, αν και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό.

Ένα καλό σύστημα παίζει καλά τα πάντα . Δεν μπορεί να παίζει καλά την κλασική και να μην παίζει καλά την ραπ . Είναι αντικειμενικά τα πράγματα εδώ.
Απ΄ότι φαίνεται δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα... αντικειμενικά το σύστημα στο οποίο αναφέρομαι είναι πάρα πολύ καλό και δυσθεώρητο για τους περισσότερους...

Δεν ισχύει.Εχει τύχει μερικες φορες ν' ακούσω ακριβά συστήματα στα οποία όταν έμπαινε μουσική με beat,η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη απ' αυτήν που απαιτείται για να εκταμιευθει το οριστικό ποσό της σύνταξης μου.

• Haha
Reactions: vlad66
Δεν ισχύει.Εχει τύχει μερικες φορες ν' ακούσω ακριβά συστήματα στα οποία όταν έμπαινε μουσική με beat,η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη απ' αυτήν που απαιτείται για να εκταμιευθει το οριστικό ποσό της σύνταξης μου.
Δεν είναι μόνο δική μου άποψη.. απλά εγώ "παίρνω το θάρρος" να χαλάσω καρδιές, αν και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό.

Απ΄ότι φαίνεται δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα... αντικειμενικά το σύστημα στο οποίο αναφέρομαι είναι πάρα πολύ καλό και δυσθεώρητο για τους περισσότερους...
1. Δεν εγγυαται παντα η τιμη την αποδοση
2. Μπορει να νομιζατε οτι επαιξε την κλασικη μουσικη καλα
3. Μπορει να νομιζατε οτι επαιξε την ραπ μουσικη οχι καλα

Πιθανολογω πως έχεις ακούσει την έκφραση "ο μπασίστας έπαιζε σε άλλο δωμάτιο".

• Like
Reactions: vlad66
Ισχύει

Οκ, δεν έχει νόημα η συνέχιση της κουβέντας

Το αυτό....

Δεν εχει νοημα οντως η συνεχιση της κουβεντας γιατι 1) δεν εχω τα δεδομενα του συστηματος 2) δεν εχω ιδια εμπειρια στο πως ακουγεται

Δυστυχώς απ' ότι έχω καταλάβει κατασκευαστές "καθοδηγούνται" από την ζήτηση χωρίς να έχουν διάθεση να "επιμορφώσουν" τον κόσμο. Και η ζήτηση είναι δώσε μπάσο στον κόσμο, σκασίλα μας η παραμόρφωση. Δεν νοείται ηχείο κατά την ταπινή μου γνώμη το οποίο προορίζεται για οικιακό χώρο να έχει bass reflex από πίσω. Πρέπει να τοποθετηθεί ο χρήστης για να ακούσει σωστά. Κάποιοι βάζουν δύο κι όλας, δεν φτάνει το ένα.

Ο κάθε κατασκευαστής δίνει οδηγίες τοποθέτησης των ηχείων τους, είναι σωστές, δεν κάνουν λάθος..
Αν δεν αρέσει σε κάποιον το λιμάνι να είναι πίσω, μπορεί να επιλέξει ηχεία με το λιμάνι μπροστά. Δεν είναι λάθος σχεδίασης..
Συμφωνώ στο κομμάτι που κάποιοι κατασκευαστές «κουρδίζουν» τα λιμάνια των ηχείων τους (ειδικά όταν είναι μικρά σε μέγεθος) με έμφαση στις χαμηλές για χάρη του εντυπωσιασμού ώστε να τραβήξουν τον ακροατή σε αγορά τους..
Οι παλιοί και οι μεγαλύτερες ηλικίες γνωρίζουν ότι δεν έχουν μικρά ηχεία κάποτε, για λόγους lifestyle όμως η μόδα άλλαξε και το γύρισαν στα minimal ηχεία με όλες τις μικρές μονάδες μεγαφώνων..
Εκεί άλλαξε πολύ το Hifi...