Το chat του δικάναλου

Καλά, επειδή ο Βλαδίμηρος μου έφτιαξε ένα Nexans, ( επειδή διάβαζα από εσάς ότι είναι καλό), το συγκεκριμένο καλώδιο το θεωρώ εντελώς άχρηστο και το έβγαλα αμέσως μετά από δύο ώρες χρήσης και φυσικά δεν το ξανά χρησιμοποίησα ποτέ, εντελώς άθλιο καλώδιο, άρα δεν συμμερίζομαι την άποψη σου περί τα θέματα που αναφέρεις όσον αφορά και μόνο την υπόθεση Streaming setup σου που πειραματιστηκες το τελευταίο διάστημα...

Το nexans είναι καλό σε γενικές γραμμές (καλύτερο από οτιδήποτε έτοιμο χαμηλού κόστους), οι αδυναμίες του θα φανούν όταν το switch ανέβει επίπεδο (προφανώς και το router)

Και εγώ το έχω καταργήσει παρά του ότι το router μου είναι τυπικό του ΟΤΕ.

Μάλλον περίμενες πολλά και (μάλλον) τα βλέπεις "άσπρο-μαύρο" ότι αφορά το HiFi ......

Καλά, επειδή ο Βλαδίμηρος μου έφτιαξε ένα Nexans, ( επειδή διάβαζα από εσάς ότι είναι καλό), το συγκεκριμένο καλώδιο το θεωρώ εντελώς άχρηστο και το έβγαλα αμέσως μετά από δύο ώρες χρήσης και φυσικά δεν το ξανά χρησιμοποίησα ποτέ, εντελώς άθλιο καλώδιο, άρα δεν συμμερίζομαι την άποψη σου περί τα θέματα που αναφέρεις όσον αφορά και μόνο την υπόθεση Streaming setup σου που πειραματιστηκες το τελευταίο διάστημα...
Το θέμα δεν είναι πως επαιξε το Nexans αλλά πως έπαιξε σε σχέση με το Switch και την "προίκα " του.Αυτο περιέγραψα.

Το να συγκρίνεις τον ήχο ενός καλωδίου ethernet με τον ήχο ενός audiophile switch (συν "προίκα") είναι εντελώς άκυρο.

Συγκρίνεις αγγούρια με καρπούζια.

Το μεν είναι παθητικό εξάρτημα, το δε ενεργό.

Επιπλέον, το δε χρειάζεται και καλώδια ethernet για να λειτουργήσει.

Οπότε τι ακριβώς συγκρίνεις;

Επίσης, αν το switch είναι audio grade, η βελτίωση που θα φέρει δεν συγκρίνεται με κανένα απολύτως καλώδιο, και 1.000.000€ να κάνει.

Το nexans είναι καλό σε γενικές γραμμές (καλύτερο από οτιδήποτε έτοιμο χαμηλού κόστους), οι αδυναμίες του θα φανούν όταν το switch ανέβει επίπεδο (προφανώς και το router)

Και εγώ το έχω καταργήσει παρά του ότι το router μου είναι τυπικό του ΟΤΕ.

Μάλλον περίμενες πολλά και (μάλλον) τα βλέπεις "άσπρο-μαύρο" ότι αφορά το HiFi ......
Ρε συ, περίμενα να ακούσω αυτά που έλεγαν όσοι ήταν κάτοχοι αυτού του καλωδίου, δεν περίμενα να ακούσω παπάδες σύμφωνα με το κόστος του, ούτε είχα τρελές απαιτήσεις, όμως σε δοκιμές με άλλα καλώδια της κατηγορίας τιμής του δεν μου άρεσε...

Δεν τα βλέπω "ασπρο-μαυρο" σε ότι αφορά το HiFi απλά με τα χρόνια που είμαι σε αυτό το χόμπι έχω απαιτήσεις και ναι, μερικές φορές είναι απόλυτος...
(Ίσως αυτό είναι ελάττωμα μου για όσους με διαβάζουν), το κατανοώ όμως...

Διαφωνώ μόνο όταν ο συνομιλητής μου μου έχει "δείξει" ότι έχει κριτήρια για κάποια πράγματα χωρίς να την έχει "ψάξει" όσο εγώ...

Το να συγκρίνεις τον ήχο ενός καλωδίου ethernet με τον ήχο ενός audiophile switch (συν "προίκα") είναι εντελώς άκυρο.

Συγκρίνεις αγγούρια με καρπούζια.

Το μεν είναι παθητικό εξάρτημα, το δε ενεργό.

Επιπλέον, το δε χρειάζεται και καλώδια ethernet για να λειτουργήσει.

Οπότε τι ακριβώς συγκρίνεις;

Επίσης, αν το switch είναι audio grade, η βελτίωση που θα φέρει δεν συγκρίνεται με κανένα απολύτως καλώδιο, και 1.000.000€ να κάνει.
Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
250€ για το ασημένιο Ethernet Neotech και 600€ για την βαση=850€ για να παίξει οικτρά το ενεργό εξάρτημα των 80€.

Το θέμα δεν είναι πως επαιξε το Nexans αλλά πως έπαιξε σε σχέση με το Switch και την "προίκα " του.Αυτο περιέγραψα.
Το οποίο Switch απ' ότι διαβάζω σύμφωνα με αυτά που λένε εδώ τα παιδιά, δεν ήταν κάτι της προκοπής...
Άσχετο αν είχε "καλή" προίκα να το υποστηρίζει..
Αν ένα μηχάνημα δεν είναι καλό, η προίκα δεν θα το δώσει..

250€ για το ασημένιο Ethernet Neotech και 600€ για την βαση=850€ για να παίξει οικτρά το ενεργό εξάρτημα των 80€.
Δεν φαντάζεσαι τι "πόρτα" μπορεί να φάει ένα καλώδιο η μια βάση αν το μηχάνημα που καλούνται να υποστηρίξουν είναι μάπα...
Μα καλά, προσπάθησες να "ανεβάσεις" ένα Switch των 80 ευρώ με προίκα των 850 ευρώ και περίμενες να έχεις σωστά αποτελέσματα;
Τι τροφοδοσία είχε το Switch και τι καλώδιο ρεύματος;

Ρε συ, περίμενα να ακούσω αυτά που έλεγαν όσοι ήταν κάτοχοι αυτού του καλωδίου, δεν περίμενα να ακούσω παπάδες σύμφωνα με το κόστος του, ούτε είχα τρελές απαιτήσεις, όμως σε δοκιμές με άλλα καλώδια της κατηγορίας τιμής του δεν μου άρεσε...
Ποιό καλώδιο στην τιμή του είναι καλύτερο ;;
Πραγματικά είμαι περίεργος να μάθω.

Δεν τα βλέπω "ασπρο-μαυρο" σε ότι αφορά το HiFi απλά με τα χρόνια που είμαι σε αυτό το χόμπι έχω απαιτήσεις και ναι, μερικές φορές είναι απόλυτος...
(Ίσως αυτό είναι ελάττωμα μου για όσους με διαβάζουν), το κατανοώ όμως...

Διαφωνώ μόνο όταν ο συνομιλητής μου μου έχει "δείξει" ότι έχει κριτήρια για κάποια πράγματα χωρίς να την έχει "ψάξει" όσο εγώ...
Κατανοητό.

Το οποίο Switch απ' ότι διαβάζω σύμφωνα με αυτά που λένε εδώ τα παιδιά, δεν ήταν κάτι της προκοπής...
Άσχετο αν είχε "καλή" προίκα να το υποστηρίζει..
Αν ένα μηχάνημα δεν είναι καλό, η προίκα δεν θα το δώσει..
Χαίρω πολύ.
Βέβαια,τα παιδιά ούτε το είδαν ούτε το άκουσαν.
Κάθησε όμως και μέτρησε πόση "προίκα" προτεινες ο ίδιος(τροφοδοτικό,καλώδια,στήριξη,router) για να παιξει-αν παιξει-καλυτερα από ένα καλώδιο του ενός ευρώ το μέτρο μόνο του.
Ευτυχώς,απαλλάχθηκα.

Κρίνω το Nexans τόσο έντονα ανταγωνιστικό του ασημένιου Neotech ώστε αμφιβάλλω αν σε τυφλη δοκιμή θα έβρισκα ποιο είναι ποιο.
Εννοείται,στρωμένα και τα δύο.

Οι Αμερικάνοι αυτό το λένε "putting lipstick on a pig".

Και προφανώς εννοούν ότι όσα αξεσουάρ και να βάλεις, αν το "κύριο" μηχανάκι είναι για τα μπάζα, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Ισχύει 100% στο Hi Fi.

Ποιό καλώδιο στην τιμή του είναι καλύτερο ;;
Πραγματικά είμαι περίεργος να μάθω.

Κατανοητό.
Είχα δοκιμάσει 2-3 καλώδια φθηνού κόστους από AliExpress, και ένα που μου είχε δώσει ένας φίλος γερμανικής προέλευσης, ειλικρινά δεν θυμάμαι μάρκες, έχει περάσει καιρός...
Αν τα θυμηθώ θα σε ενημερώσω..
Μπέσα δεν τα θυμάμαι, γενικά προϊόντα που δεν μου κάνουν Κούκου τα ξεχνάω, μην κοιτάς που θυμάμαι το Nexans, είναι επειδή το έχω ακόμα στο συρτάρι και δεν το ξεχνάω..🤣

Μετά αγόρασα αυτά που ήθελα και τέλος, δεν ξανά ασχολουμε με καλώδια, γενικά έχω κλείσει από καλώδια σε όλα μου τα Setup, κατέληξα και αγόρασα αυτά που ήθελα και τέλος, δεν την ψάχνω παραπάνω διότι δεν έχει νόημα, άλλοι τομείς είναι πιο σημαντικοί για να βελτιώσω και άλλο τα συστήματα μου..
Επίσης θέλω να βελτιώσω λίγο ακόμα την ακουστική του χώρου μου και να φτιάξω ένα καλύτερο αναλογικό Setup (πικάπ/phono)...
Με τα ψηφιακά, ηχεία, μηχανήματα κλπ έχω τελειώσει...
Α, θέλω να πάρω και έναν τελικό Purifi...
Αυτά..🙂😁

• Like
Reactions: dimmanoukas
Χαίρω πολύ.
Βέβαια,τα παιδιά ούτε το είδαν ούτε το άκουσαν.
Κάθησε όμως και μέτρησε πόση "προίκα" προτεινες ο ίδιος(τροφοδοτικό,καλώδια,στήριξη,router) για να παιξει-αν παιξει-καλυτερα από ένα καλώδιο του ενός ευρώ το μέτρο μόνο του.
Ευτυχώς,απαλλάχθηκα.

Η προίκα υποστήριξης για ένα καλό "μηχάνημα" το ξέρεις ότι είναι αναγκαία και ανάλογα το μηχάνημα (το κόστος του) πάει ανάλογα και η προίκα, ξέρεις ότι δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτά, για να παίξει ένα μηχάνημα που αξίζει πρέπει και τα σύνορα του να είναι αντίστοιχου επιπέδου, όχι όμως να είναι Cinquecento και με την προίκα να προσπαθούμε να το κάνουμε Fiat 500 Abarth competition...😁
Κάτι που προσπαθείς να κάνεις εσύ σε όλα σου τα πράγματα, άρα το μάθημα που προσπαθείς να μου διδάξεις δεν έχει βάση...

Κανένα καλώδιο του ενός μέτρου δεν κάνει θαύματα, ούτε και το Nexans, ακόμα και σε τυφλή δοκιμή..😁

Κρίνω το Nexans τόσο έντονα ανταγωνιστικό του ασημένιου Neotech ώστε αμφιβάλλω αν σε τυφλη δοκιμή θα έβρισκα ποιο είναι ποιο.
Εννοείται,στρωμένα και τα δύο.

Κρίση ειλικρίνειας το λένε αυτό και χαίρομαι που την έχεις.

Το nexans είναι κάπως "Love or Hate" τελικά..

Όταν το άλλαξα με το Sommer/Telegartner η Σία μου έβαλε τις φωνές, χωρίς καν να έχει δει την αλλαγή !

Χρειάστηκαν μέρες για να καταλάβει ότι το Sommer ήταν πιο σωστό με την "monitor" αίσθηση που το διακατέχει σε σχέση με το "πουσαρισμένο" χαμηλό του nexans και όχι μόνο....