Το chat του δικάναλου

Ρε παιδες θελω να κανω μια ερωτηση για να μην ανοιγω καινουργιο νημα ! θελω να αγορασω ένα απλο cd player για να ακουω τα αγαπημενα μου cd ,κατι απλο οκ αλλα επειδή 2 που εχω αγορασει Marantz , technics απλα ειασαγωγικα κομματια !!! τα λειζερ βγηκαν off για πλακα σεκφτομαι να αγορασω ένα απλο επαγγελματικο Tascam στα 200 ευρω !!! σκέφτομαι μηπως το επαγγελματικο εχει καλυτερο φακο λειζερ και αντεξει περισσοτερο στο χρονο τι λετε αξιζει?? -bye-

Αυτό που θελω να πω είναι εκει που θα εδινα 200 ευρω για να αγορασω ένα οικιακο cd player εάν αγοραζα ένα επαγγεματικο στα ιδια ΟΜΩΣ λεφτα θα ηταν οκ η θα ηταν κατωτερο !!! μηπως τα επαγγελματικα στο χρονο και στην αντοχή είναι καλυτερα??? για αυτό ρωταω ???-bye-

Αυτό που θελω να πω είναι εκει που θα εδινα 200 ευρω για να αγορασω ένα οικιακο cd player εάν αγοραζα ένα επαγγεματικο στα ιδια ΟΜΩΣ λεφτα θα ηταν οκ η θα ηταν κατωτερο !!! μηπως τα επαγγελματικα στο χρονο και στην αντοχή είναι καλυτερα??? για αυτό ρωταω ???-bye-

εγώ μια χαρά βολεύτηκα με 2 που μου έδωσε ο mdvq. σκυλιά μαύρα μέχρι τώρα.. ρώτα τον αν έχει άλλα και άρχισέ τον στο μπούρου μπούρου.... :flipout:

@John gabriel
Έβαλα σε αγγελία το 63 kis σε τιμή που εν γνώση μου ήταν εκτός πραγματικότητας, μόνο και μόνο για να αποδείξω σε μερικά φιλαράκια ,ότι λένε π@παριές.
Αν το θες ενα κατοστάρικο και με καινουργιο εξτρα λέιζερ στο κουτι του, στείλε μου pm.
Στις αγγελίες δεν το ξαναβάζω,
Δυστυχώς και τα επαγγελματικά ,απλά λέιζερ έχουν.
Τα tascam του vlad έχουν sony ,που τα είχα αλλάξει ένεκα διαστροφής και δεν είχαν παίξει ούτε μια ώρα!

εγώ μια χαρά βολεύτηκα με 2 που μου έδωσε ο mdvq. σκυλιά μαύρα μέχρι τώρα.. ρώτα τον αν έχει άλλα και άρχισέ τον στο μπούρου μπούρου.... :flipout:

Έχω αλλά δύο.
Το ένα το χρησιδάνεισα σε ένα κολλητό και το άλλο θα το κρατήσω ενθύμιο για την θυγατέρα, μαζι με κατι αλλα vintage !
Άρα δεν έχω...κανένα!

Ε ρε τι κάνει η κλεισούρα!

Παίζει να έχω κάνει σε 15 μέρες, πιο πολλά ποστ από ότι έχω κάνει σε δύο χρόνια!
Απαντώ παντού και για τα πάντα και μάλιστα με τόνους.
Φιλαράκια, συγγνώμη για την πολυλογία μου-bye-

(δεν εννοώ αυτούς!)

Attachments

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    50 KB · Views: 110
@John gabriel
Έβαλα σε αγγελία το 63 kis σε τιμή που εν γνώση μου ήταν εκτός πραγματικότητας, μόνο και μόνο για να αποδείξω σε μερικά φιλαράκια ,ότι λένε π@παριές.
Αν το θες ενα κατοστάρικο και με καινουργιο εξτρα λέιζερ στο κουτι του, στείλε μου pm.
Στις αγγελίες δεν το ξαναβάζω,
Δυστυχώς και τα επαγγελματικά ,απλά λέιζερ έχουν.
Τα tascam του vlad έχουν sony ,που τα είχα αλλάξει ένεκα διαστροφής και δεν είχαν παίξει ούτε μια ώρα!

την αγγελια την εχω δει !!!! ότι είναι θα σου στειλω μυνημα σε ευχαριστω !!!!-bye-

Ε ρε τι κάνει η κλεισούρα!

Παίζει να έχω κάνει σε 15 μέρες, πιο πολλά ποστ από ότι έχω κάνει σε δύο χρόνια!
Απαντώ παντού και για τα πάντα και μάλιστα με τόνους.
Φιλαράκια, συγγνώμη για την πολυλογία μου-bye-

(δεν εννοώ αυτούς!)

Ρεγκα ειναι ; Εχω και γω... Την Πλαναρ 3 !

Ρεγκα ειναι ; Εχω και γω... Την Πλαναρ 3 !

Όχι βρε ...τόνος!
Που σχεδόν ποτέ δεν βάζω όταν γράφω στο κομπιούτερ.
Ε τώρα ένεκα βαρεμάρας, έχω αρχίσει να βάζω, για να περνάει η ώρα!
Εγώ ρέγγα ειχα βραχίονα στο Thorens μου , αλλά ....μύριζε και του έβαλα SME 3:D

Μια τελευταια απορια !!! μπορει ένα στουντιακο ηχειο πχ focal alpha 80 να εκτελεσει χρεη ενός οικιακου ηχείου βασης ?? τελος τα στουντιακα ηχεια σε ότι αφορα το στησιμο τα τοποθετούμε όπως και τα οικιακα !!! δηλ τριγωνο και σε τι αποσταση πρεπει να τα ακουμε ??? σορρυ για τις πολλες ερωτήσεις αλλα μιας και υπαρχει μπολικος χρονος να αξιοποιηθεί!!! -bye-

το συγκεκριμενο κοστιζει γυρω στα 600 ευρω ζευγος με 8 γουφερ 140 βαττ παρακαλω και 109 spl σε αυτό το κοστος πρεπει να είναι κελεπουρι αλλα ρωταω διοτι ποτε μα ποτε δεν ειχα την τυχη να ακουσω στουντιακο μόνιτορ !!! γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι ότι είναι ηχεια για να ακους από κοντα και είναι ιδανικα για δημιουργια μουσικης διοτι δεν χρωματιζουν τον ηχο αλλα στην πραξη δεν εχω σκουσει πως παιζουν τετοια ηχεια !!!-bye-

Μια τελευταια απορια !!! μπορει ένα στουντιακο ηχειο πχ focal alpha 80 να εκτελεσει χρεη ενός οικιακου ηχείου βασης ?? τελος τα στουντιακα ηχεια σε ότι αφορα το στησιμο τα τοποθετούμε όπως και τα οικιακα !!! δηλ τριγωνο και σε τι αποσταση πρεπει να τα ακουμε ??? σορρυ για τις πολλες ερωτήσεις αλλα μιας και υπαρχει μπολικος χρονος να αξιοποιηθεί!!! -bye-
Μπορεί!
Δοκιμασμένο και ελεγμένο στην πράξη. :a0210:

Θα επανέλθω αναλυτικά αργότερα... -bye-

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Αυτος ο χαρακτηρισμος "στουντιακο ηχειο (μονιτορ)" για το alpha 80 μου εκατσε καπως ... αλλο τι παρουσιαζει μια εταιρεια για λογους marketing και αλλο για που προοριζεται.
Τοτε το Rogers bbc δεν πρεπει να πατησε ποτε στη γη, πρεπει να βρισκεται σε αλλον πλανητη.
Εκτος κι αν η λεξη στουντιο μας παραπεμπει σε ενα δωματιο με ενα pc, ενα sampler και ενα keybord της σειρας.

τελος, για την ερωτηση σου, οποιοδηποτε ηχειο μπορει να στηθει στον καταλληλο χωρο, αρκει να συμβιβαστεις με αυτο που θα ακουσεις ... γιατι παντα θα υπαρχει το καλυτερο.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

@ Sonus Naturalis +1

@john gabriel
Με ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία και ένα dac+προενισχυτή μπορείς να στήσεις ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα.

Για την ουδετερότητα θα διαφωνήσω. Όλα ακούγονται διαφορετικά οπότε πάλι πρέπει να επιλέξεις αυτό που σου ακούγεται καλύτερα.

Για τα ηχεία που ρωτάς:

https://www.youtube.com/watch?v=yCedC9O8M7I

Ο ίδιος έχει ακομα μερικά συγκριτικά για το focal.

Επίσης θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο και τα mackie MR824, MR624 και MR524.
Στο παραπάνω κανάλι στο youtube έχει αρκετά συγκριτικά με τα 524 τα οποία στα δικά μου αυτιά ξεχωρίζουν σε σχέση με άλλα στις φωνές.
Οι υψηλές τους είναι λίγο τονισμένες σε σχέση με άλλα όμως αυτό μπορεί ως ένα σημείο να ρυθμιστεί με την επιλογή στα -2dB αν ενοχλεί.

Έχω τα MR824 δύο χρόνια και κάτι.
Δεν έχω κανένα παράπονο. Ο ήχος τους είναι ευχάριστος/γλυκός/ζεστός και ανεβάζουν καλές εντάσεις αν χρειαστεί.

Γενικά σε αυτή την κατηγορία δεν θα απογοητευτείς αρκεί να μην περιμένεις θαύματα.

Τα Yamaha (σειρά HS), αν και μόνιτορ, παρουσιάζουν μία προβολικότητα σε ορισμένες συχνότητες, δεν είναι flat. Δεν πρόκειται για ελάττωμα, αποτελεί φιλοσοφία της εταιρείας. (Για μία σειρά λόγους).

Αυτό σε άλλους αρέσει πολύ και αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, σε άλλους όχι.
Ας το θυμούνται λοιπόν οι υποψήφιοι κάτοχοι των Yamaha πριν προβούν σε αγορά. Να τα ακούσουν πρώτα δηλαδή και να διαπιστώσουν, αν ταιριάζουν με τα προσωπικά γούστα τους.

Ισχύει, αν και στη νέα σειρά είναι λιγότερο τονισμένο. Εξαιρούνται τα HS5 που έχουν θέμα.

Μιχάλη, το έξτρα laser του 63KIS πόσο το πουλάς σκέτο?

Είχα αγοράσει προ ετών ολόκληρο μηχανισμό από το ebay, αλλά ήρθε σπασμένος. Προσπάθησα να κάνω πατέντες αλλά και πάλι δε διαβάζει σωστά, δυστυχώς. Από την άλλη, μια που δεν το χρησιμοποιώ καθόλου, δε θέλω να δώσω και μεγάλο ποσό (40-50 που ζητούν για σκέτο laser) για επισκευή.