Το chat του δικάναλου

Όντως με τον φίλο mirage δεν γνωριζόμαστε.
Εχουμε βέβαια ένα κοινό σημείο....... συμφωνούμε ότι τα cdp της tascam δεν λένε και σπουδαία πράγματα ηχητικά:laugh:
Το kis το εχω στην αποθήκη και στο κατοστάρικο θα το δώσω σε κανα φίλο,γι'αυτό το έγραψα εδώ.
Άσε που έχει παίξει πολύ λίγο ,γιατί είχα ένα dvd της jvc https://www.amazon.de/JVC-XV-NA77-DVD-Player-silber/dp/B00012BIL2 που ειχε καλο ήχο και άκουγα από αυτο για να μην το χαλάσω :smash:
Θα μου πεις.... καλα ρε μάστορη από dvd....δεν αισχυνεσαι ?
Ώπα ώπα...το εργαλείο ήτονε και dvd audio και απο αυτο άκουγα την τεράστια συλλογή μου από dvd audio (αλήθεια τα θυμάστε?),που πρέπει να ήτανε ίσα με 3 δισκακια:Banane0:
Ούτε ξέρω που τα εχω χωμένα
Ένα των Rem και ένα των Zeppelin αυτά που θυμάμαι.
Και φυσικά είχα και ένα philips dvd 963 για να ακούω την εξίσου τεράστια συλλογή μου από sacd.
Ε ρε βρεγμένη σανίδα που μου χρειάζεται :music-smiley-005:

(το jvc το εχω ακόμα και είναι σαν καινούργιο.....μιλάμε για πολύ παρεξηγημένη εταιρεία στην Ελλάδα)
(Το phillips το "σκότωσα ", για να πάρω ένα universal player της Cambridge ώστε να αδειάσει λίγο ο χώρος από μηχανήματα)
View attachment 170549

γ@μώ το κέρατό μου μέσα.. τι το έβαλες αυτό;;; το αγαπούσα τόσο πολύ αλλά σαν philips που είναι ..ψόφησε!
στο πατάρι μέσα στην κούτα του το έχω.

(Το phillips το "σκότωσα ", για να πάρω ένα universal player της Cambridge ώστε να αδειάσει λίγο ο χώρος από μηχανήματα)
View attachment 170549

Εγώ το δικό μου το έδωσα για 70 μόλις πριν μια εβδομάδα! Πήγε στην Κρήτη σε (ελπίζω) καλό σπίτι για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Ρε συ Νικόλα, θυμάσαι τι φασαρία ειχε γίνει με 963 τότενες?
Σκίζει το ένα, πατάει το άλλο, κάνει κορδέλες το επόμενο......
Μάλιστα θυμάμαι που μας είχες μαλώσει, γιατί λέγαμε τον Φαρουτζά ,Φαρούτζα....Γάλλος είναι ρεεέεεεεε ,ελεγες:worshippy:
Αλλά σαν γνήσιο Phillips και τιμώντας τις παραδόσεις, άρχιζε άμεσα τις "τζιριτζάτζουλες".......τσίκι τσάκα,πήδαγε τρακ,μια έβλεπε μια όχι το δισκάκι ......
Όταν το έπιανε το γλυκό του και αποφάσιζε να παίξει, ήταν καλό όμως:award:

Πού τα θυμάσαι βρε μπαγάσα! :ADFADF1:

Για τα χρήματα που ζητούσε ήταν όντως πολύ καλό σε ήχο αλλά και στην εικόνα. Το δικό μου δούλευε (και δουλεύει ακόμα φτου φτου) πάντα τέλεια, και σκέψου ότι το είχα πάρει μεταχειρισμένο (για να παίζω τα SACD μου), αν και σε άριστη κατάσταση!

Έχω κι ένα 763SA του οποίου η κεφαλή δυστυχώς μια στις τόσες δε θέλει να δουλέψει. Το είχα πάρει για ένα τρελό project που σκεφτόμουν για το αυτοκίνητο :idea: το οποίο φυσικά ναυάγησε όπως και πολλά άλλα όταν ήρθαν όλα γενικώς ανάποδα στη ζωή μου.

Χμμμ λες να το επαναφέρω?

Νίκο το δικό μου ήταν από τα πρώτα και ίσως γι'αυτό μου τα είχα κάνει τσουρέκια!
Αν θυμάμαι καλά, έπαιρνε κάτι αναβαθμίσεις και έστρωνε ή κάτι τέτοιο .
Βέβαια πως το αναβάθμιζες αφού δεν είχε επαφή με το "έξω κοσμο" οεοο?
Θυμάσαι τίποτις?

Ίσως με αρχείο γραμμένο σε cdr. Δεν έχω ιδέα, δε θυμούμαι πράμα. Μου φαίνονται τόσο μακρυνά όλα αυτά...

Η αλήθεια είναι πως κοιτάζω εδώ στο γραφείο τη δισκοθήκη μου που πιάνει έναν τοίχο (με CD, μη πεταχτείτε οι βινυλάκηδες) και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τη βγάλω προς πώληση, αφού μόνο σκονίζονται. Πλέον μόνο μέσω streaming/τοπικού server ακούω/βλέπω.

Και DVD Audio και SACD δίσκους έχω. Αλλά γι' αυτό φταίει ότι το πρώτο μου DVD player ήταν DVD-A player. Και κάπως έτσι ξεδιπλώθηκε η "ανάγκη" να έχω τους σχετικούς δίσκους.

Έτυχε λοιπόν το πρώτο μου DVD player να είναι το Pioneer DV-646A. Πολύ ωραίο, είχε και κάτι κόλπα στο μενού που αύξανε τα bit και τη δειγματοληψία. Δεν έπαιζε SACD όμως, μόνο DVD-A. Στην πορεία απέκτησα το επόμενο μοντέλο DV-656A το οποίο έβαζε και το SACD στο παιχνίδι και ουσιαστικά ήταν το πρώτο οικονομικό Universal player της εταιρίας.

Κάποια στιγμή μπήκε και το HDMI στη ζωή οπότε έπρεπε να βρεθεί κάτι οικονομικό που να μπορεί να στέλνει both από το HDMI προς τον έξω κόσμο ως transport. Τότε ήταν που πήρα το DV-600, αν θυμάμαι καλά μόνο άλλο ένα μοντέλο έβγαλε μετά από αυτό (το DV-610) και από τότε δεν είχε οικονομικά transport με τέτοια δυνατότητα ξανά.

Κι εγώ ως επί το πλείστον με tidal ακούω σήμερα, αλλά να, έτσι για αλλαγή και λόγω καραντίνας έριξα μερικά δισκάκια να στριφογυρνάνε και να ακούω. Δεν με χάλασε... . Μέχρι να παραδώσει πνεύμα ο μηχανισμός that is. Μετά βλέπουμε... .

Λεωνίδα, για τον ίδιο λόγο (HDMI) είχα πάρει κι εγώ ένα DV-600AV.

Το οποίο μόλις κανόνισα να χαρίσω σε γνωστό καθώς έχει πρόβλημα με το laser (το δικό μου) και θα πάει για ανταλλακτικά. Δυστυχώς δεν έζησε πολύ.

Sony UBP-X800M2 είναι η σημερινή οικονομική λύση για universal transport (μόνο, χωρίς αναλογικές εξόδους) αλλά στην περίπτωση του SACD είναι ελαφρώς πρόβλημα γιατί δεν έχει οθόνη. Υποχρεωτικά ανοίγεις και TV για να καταλάβεις τι παίζεις.
Το αδελφάκι του με την οθόνη από Sony professional μεριά που έχει οθόνη (και αναλογική έξοδο) UBP-X1100ES δυστυχώς ανεβαίνει σε τιμή.
Αλλά και πάλι η λειτουργικότητα δεν είναι ίδια. Το remote δεν έχει αριθμητικά πλήκτρα για να επιλέξεις απ' ευθείας track και πάει λέγοντας... .

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Όντως με τον φίλο mirage δεν γνωριζόμαστε.
Εχουμε βέβαια ένα κοινό σημείο....... συμφωνούμε ότι τα cdp της tascam δεν λένε και σπουδαία πράγματα ηχητικά:laugh:
Το kis το εχω στην αποθήκη και στο κατοστάρικο θα το δώσω σε κανα φίλο,γι'αυτό το έγραψα εδώ.
Άσε που έχει παίξει πολύ λίγο ,γιατί είχα ένα dvd της jvc https://www.amazon.de/JVC-XV-NA77-DVD-Player-silber/dp/B00012BIL2 που ειχε καλο ήχο και άκουγα από αυτο για να μην το χαλάσω :smash:
Θα μου πεις.... καλα ρε μάστορη από dvd....δεν αισχυνεσαι ?
Ώπα ώπα...το εργαλείο ήτονε και dvd audio και απο αυτο άκουγα την τεράστια συλλογή μου από dvd audio (αλήθεια τα θυμάστε?),που πρέπει να ήτανε ίσα με 3 δισκακια:Banane0:
Ούτε ξέρω που τα εχω χωμένα
Ένα των Rem και ένα των Zeppelin αυτά που θυμάμαι.
Και φυσικά είχα και ένα philips dvd 963 για να ακούω την εξίσου τεράστια συλλογή μου από sacd.
Ε ρε βρεγμένη σανίδα που μου χρειάζεται :music-smiley-005:

(το jvc το εχω ακόμα και είναι σαν καινούργιο.....μιλάμε για πολύ παρεξηγημένη εταιρεία στην Ελλάδα)
View attachment 170549

ΤΟ 963 το ειχα και γω,ειχε απιστευτο ηχο,αλλα τους βγηκε προβληματικο και το απεσυραν πολυ γρηγορα και το αντικατεστησαν με μια μπουρδα.
Τους το ειχα παει για σερβις 2 φορες,αλλα δεν μπορουσαν να το φτιαξουν και στο τελος μου επεστρεψαν τα χρηματα,θυμαμαι ειχε 400 .
Πρωτη φορα στεναχωριομουν που αποχωριζομουν μηχανημα.

Ρε vlad ξεκόλλα:smash:
Το μηχάνημα χάλαγε,όχι η τεχνολογία.
Να αρχίσω για ηχεία που έκαιγαν για πλάκα τα τουίτερ ή για ενισχυτές που αν άκουγες παραπάνω από ψίθυρο ήθελαν συνεργείο :twoguns:
Ψηφιακα ήταν και αυτά.?
Φέρε πίσω τα ΨΗΦΙΑΚΑ tascam ρε:aetsch:

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα σας αγαπητοί φίλοι!
Από την αρχή το έπιασα και δεν χορταίνω να το διαβάζω.

Μας έχουν πρήξει με τα πολυκάναλα φορμά κλπ στον ανταγωνισμό των forum. Για τους περισσότερους η πολυκάναλη ακρόαση είναι μονόδρομος!

Μαζί σας και εγώ! Με τους λίγους!

(Υπάρχει βέβαια και ένας marantz στο σύστημα, μόνο όμως για κανένα εργάκι, που και που παρέα με όλη την οικογένεια)....

Μπααα και αυτοί ωραίοι είναι .
Απλά εμείς οι δικάναλοι ,οσα χρόνια κάνουν αυτοί να ρυθμίσουν το σύστημα τους, εμείς ακούμε μουσική:award:
Πω ρε φίλε....
Ζαλάδα με πιάνει όταν μπαίνω στα τοπικά τους και διαβάζω τι ζορι τραβάνε με τις ρυθμίσεις
Εδώ ένα σαμπ τόλμησα να προσθέσω ο φουκαράς και το εχω συνεχεια off, γιατί αδυνατώ να το ρυθμίσω σωστά .
Και αυτοί πολεμάνε με ένα καρό ηχεία.
Ρε μπας και τελικά είμαστε εμείς τεμπέληδες και ανεπίδεκτοι μαθήσεως και το παίζουμε αβαβά :flipout:

Ρε vlad ξεκόλλα:smash:
Το μηχάνημα χάλαγε,όχι η τεχνολογία.
Να αρχίσω για ηχεία που έκαιγαν για πλάκα τα τουίτερ ή για ενισχυτές που αν άκουγες παραπάνω από ψίθυρο ήθελαν συνεργείο :twoguns:
Ψηφιακα ήταν και αυτά.?
Φέρε πίσω τα ΨΗΦΙΑΚΑ tascam ρε:aetsch:

γιατί βρε;; είπα κάτι κακό;;
ένας υπέροχος ψηφιακός κόσμος είπα....

κοίτα όμως μια σύμπτωση.. σετάρισα μια κεφαλή (φθηνούλα σχετικά) που έχω πριν απο το '07.
με δοκιμές πέτυχα αποτέλεσμα που με άφησε άφωνο!! και η άτιμη δεν έχει χαλάσει ακόμα!
δεν ντρέπεται λιγάκι λέω γω;; δεν παίρνει παράδειγμα απο τα cdp μου;;;

τα Tascam ξέχνα τα... :aetsch:

Βασικά κι εγώ πολυκάναλος είμαι και ψηφιακός αλλά τι σημασία έχει;

Και γκατζετάκιας είμαι και bluetooth ηχειάκια μ'αρέσουν και Wi-Fi και multiroom και μονοφωνικά άμα λάχει, και ακόμα και από το Echo Dot με την Alexa μπορώ να ακούσω με ευχαρίστηση, και τι έγινε; Και κανά λαμπάτο ακούμε άμα λάχει και κάτσει (στη δουλειά κυρίως).

Νταξ' με τα πικάπ δεν το είχα ποτέ, ε μην τα θέλουμε και όλα δικά μας... :silly:

Vlad ,για πες τιμή?
Υποψιάζομαι ότι θα κάνει όσο κάνα δύο cdp μαζί.
Αυτό μας έλειπε να χάλαγε γρήγορα κιόλας.

Πάντως πέρα από την πλάκα είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ,ΟΛΟΙ ΕΠΊΤΗΔΕΣ ΤΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ ΈΤΣΙ......ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΆΝΕ ΣΕ ΟΡΙΣΜΈΝΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΆΣΤΗΜΑ .
Τα πρώτα Philipps (πρόσεξε για ποια μιλάω,για την PHILIPS ) είχαν το φακό απο το laser φτιαγμένο από γυαλί .
Αυτά πρακτικά δεν χάλαγαν ποτέ και μετά από καμμία εικοσαετία τα έφτυναν όλοι οι υπόλοιποι μηχανισμοί .
Αν ήθελες το έφτιαχνες αλλά δεν άξιζε τον κόπο .
Μετά άρχισαν να βγάζουν αυτούς τους οργανικούς φακούς που με τον χρόνο πολυμερίζονταν (ακριβώς όπως τα φανάρια των αυτοκινήτων) και άρχιζαν οι "λόξυγγες" και τα "άλματα" ....πέντε πέντε τα τρακ!
Άντε ας πούμε ότι δεν το είχαν προβλέψει και την πάτησαν.
Τι τους εμπόδιζε από ένα σημείο και μετά, να βάλουν το σωστό υλικό στον φακό?
ΡΕ ΑΣΤΟ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ,ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΌΙΔΑ...ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ,ΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΧΆΝΗΜΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΊΑ ...Ε ΠΩΣ?.

Πάμε παρακάτω ,να αποκαλύψουμε και άλλες πλεκτάνες:laugh::laugh:

Τώρα μου θύμισες πάλι Μιχάλη... Σε σπίτι συμμαθήτριας είχα δει πλήρως λειτουργικό Philips CD100, με 20+ χρόνια (τότε) καθημερινής χρήσης. :grinning-smiley-043

Για τα νέα παιδιά εδώ, εξηγώ πως το CD100 ήταν το πρώτο ever εμπορικό (ήτοι, διαθέσιμο στην αγορά) cd player και παρουσιάστηκε το 1982. Ο πατέρας της το είχε αγοράσει τότε, καινούριο.

Εφοριακός ήταν, δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο. :BDGBGDB55: