Το chat του δικάναλου

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες...χρόνια πολλά στους δικαναλους
Ντου γιου Ριντ μι ρεϊ? 

https://youtu.be/GP_zm-dHDwU

:flipout:

Αν και ο τίτλος είναι λάθος, δεν είναι τσάμικο, είναι "στα τρία".

Εγώ σε... ριντ, ντου γιου κόπυ?

Χρόνια πολλά. Ας βάλω κι εγώ νησιώτικα.

https://www.youtube.com/watch?v=3COPwBrfiSw

Κάντε το εξής πείραμα για να δείτε αμέσως την διαφορά και πόσο χαμηλής ποιότητας στον ήχο είναι τα αρχεία στο youtube. Εγώ το έκανα πριν τα έκτακτα γεγονότα και περιορισμούς!
Ταυτόχρονη ακρόαση ενός μουσικού αρχείου (το ίδιο δηλαδή αρχείο σε wav ή flac που έχομε στον δίσκο του υπολογιστή μας και το ίδιο αρχείο μέσω youtube).
Πολύ απλά δεν υπάρχει σύγκριση! τα περισσότερα αρχεία του youtube έχουν ανάλυση κάτω των 120kbps δηλαδή 96 ή και πιο κάτω!

Προς το παρόν έχω ένα oppo 95 για ακρόαση των cd μου και των αρχείων υψηλής ανάλυσης, και ένα απλό htpc με βασικό player το musicbee. (πολύ καλή εφαρμογή, διότι και καλό ήχο βγάζει και άπειρες ευκολίες έχει όπως δημιουργία λίστας, εμφάνιση κατά την ακρόαση, φωτογραφιών του καλλιτέχνη σαν φόντο, στο δε αριστερό μέρος της οθόνης του στίχους του κομματιού και στο δεξί την βιογραφία του κλπ.).

Καλό σε ήχο (το oppo), καλύτερο από το pc, αλλά δύστροπο: Αργό, κολλάει τακτικά, δεν έχει σύγχρονες ευκολίες όπως youtube κλπ.
Έτσι σκέπτομαι την αντικατάστασή του. Πιο όμως διαθέτει παρόμοια ποιότητα ήχου και είναι πιο σύγχρονο? Θα προτιμούσα όμως το μενού του να εμφανίζεται στην οθόνη της tv όπως του oppo.

Για το YouTube έχεις δίκιο. Ή μάλλον και έχεις και δεν έχεις. Σε άμεση σύγκριση με ασυμπίεστα Wav, Flac, αρχεία υψηλής ανάλυσης οι διαφορές είναι πράγματι ακουστές. Όμως εάν έχει γίνει σωστά το encoding, οι διαφορές μπορεί να είναι πολύ μικρές.
Εξάλλου οι μουσικοί τώρα πια που δεν βγαίνει καινούργια δισκογραφία, συνηθίζουν τις καινούργιες τους δουλειές να τις βγάζουν κατευθείαν στο YouTube.
Και πολλές φορές με εξαιρετική ποιότητα.

Σχετικά με το Oppo, μήπως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τη χρήση του υπολογιστή σου σε συνδυασμό με ένα καλό DAC?

Πολύ σωστή η γνώμη σας σχετικά με το pc.
Είναι τεράστια η ευκολία χρήσης και οι δυνατότητες.
Η σωστή σύνδεση φαντάζομαι είναι μέσω usb.
Σαν dac αυτήν την στιγμή χρησιμοποιώ το dac του προ ενισχυτή μου (advance x preamp). https://advance-acoustic.com/en/archives/18-x-preamp

Αν υπάρχει κάποια επιλογή σε σχετικά προσιτό κόστος, ανώτερο αυτού, θα με ενδιέφερε!

θα προτείνω έναν εναλλακτικό τρόπο τροφοδοσίας σε όποιον έχει 12βολτο phono ή dac. (φυσικά και στα 24ν είναι εφικτό)
προϋπόθεση η ύπαρξη φορτιστή μπαταριών 12ν και η γνώση περί ασφάλειας ακόμα και στις πιο απλές κατασκευές απ'όπου περνάει ρεύμα ικανών αμπέρ.

εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ μια μπαταρία 12V 7AH/20HR (δλδ 12βολτη, 7αμπέρ την ώρα για 20 ώρες).
αυτό σημαίνει ότι ένα 12βολτο phono ή dac με κατανάλωση 0,5αμπέρ θέλει έναν σκασμό ώρες για να την "γονατίσει".
με καθημερινή χρήση την έβαζα στον φορτιστή κάθε 2-3 μήνες περίπου για μία νύχτα.
κάποια στιγμή φίλος μου χάρισε μια μπαταρία αυτοκινήτου 74Αh.. με 2 τράμπες στα αυτοκίνητα της οικογένειας πήρα την πιο μικρή σε ισχύ και πιο παλιά σε ηλικία (44Ah 4 ετών) και αντί να την πάω για ανακύκλωση, είπα να την βάλω στην θέση της 7ΑΗ/20HR.
έφτιαξα νέες γραμμές (ΜΕ ασφάλειες 1Α η κάθε μια πολύ κοντά στους πόλους) γιατί τέτοιου μεγέθους και βάρους μπαταρία πρέπει να "κάθεται" στην βάση του εκάστοτε επίπλου ή έξω από αυτό.
με δικό της διακόπτη η κάθε γραμμή γιατί απλά ..δεν βαρέθηκα και καλής ποιότητας αγωγούς γιατί όσοι έχουνε γατιά στο σπίτι θα έχουν δει ότι τους αρέσει να δαγκώνουν λεπτά καλώδια.
σκοπός της μεγάλης μπαταρίας είναι η πολύ μεγάλη περίοδος μεταξύ των φορτίσεων.
κάθε πάσχα και 15αγουστο είναι μια χαρά πιστεύω...
εδώ και αρκετούς μήνες δίνει ζωή σε ένα dac για την τιβί και δύο phono.
3 βλακώδεις αντάπτορες τροφοδοσίας δηλαδή έφυγαν...:laugh:

μεγάλη προσοχή στους ακροδέκτες των πόλων όπως και στα καπάκια τους!!
υπάρχουν σε είδη αυτοκινήτου και σκαφών.
στις φωτό οι 2 από τις 3 γραμμές...
ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-07-04_14-15-50.jpgΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-07-04_14-15-52.jpgΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-07-04_14-15-56.jpg

και η μία από τις 2 "μικρές" που τώρα τις έχω για backup.

για 1-2 βδομάδες περίπου τις δοκίμασα σε σειρά δίνοντας 24ν στο Lx2 LPS της MF για να δω ηχητική διαφορά με τα 12ν, αλλά κατέληξα στα 12 μιας και το EPS του Lx2 με κούραζε σε μέτριες και πάνω εντάσεις.
πολύς κόσμος που έχει ήδη πάρει το πολύ καλό και προσιτό αυτό phono περιμένει ένα καλό urgrade τροφοδοτικό από την MF και πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο για κάποιον που μπορεί να κάνει ότι έκανα.

ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-07-04_14-15-58.jpg

μόλις ανακάλυψα το τελευταίο θύμα....
ένας φορτιστής για τα κινητά τηλ λιγότερος
τι θα γίνει με αυτό το πράγμα δεν ξέρω...
απόγνωση !!!

ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-07-04_15-02-00.jpg

μόλις ανακάλυψα το τελευταίο θύμα....
ένας φορτιστής για τα κινητά τηλ λιγότερος
τι θα γίνει με αυτό το πράγμα δεν ξέρω...
απόγνωση !!!

Ωχ, το σκοτωσαν και αυτο ; Τελειως ;... δεν κουνιεται πια ; :flipout:

Ρε τους θηρευτες... τρομεροι

Ομολογουμένως πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά Βλαδίμηρε! :smile:
Οι μπαταρίες όμως δεν καταλαμβάνουν κι' αυτές αρκετό χώρο;

κοίτα.. οι μικρές είτε σαν 24ν η μία κολλητά στην άλλη σαν 2 βαγόνια τρένου είτε μια μόνη της, μπαίνουν ανάμεσα από ηλεκτρονικές συσκευές και το 2ο πικάπ.
ούτε που φαίνονται με την πρώτη ματιά.
η άλλη η μεγάλη βρίσκεται κάτω στο έπιπλο που στηρίζει τις συσκευές κοντά στον τελικό και βοηθάει στην στιβαρότητα του επίπλου (ο Θεός να το κάνει έπιπλο) με το βάρος της.
παρέα με τον τελικό κάνουν καλή δουλεια.
το θέμα είναι ότι οι 12βολτες μικρές συσκευές που εφοδιάζονται από το εργοστάσιο με ένα απλό switching regulator, παίζουν πολύ καλύτερα με ρεύμα μπαταρίας.
προσοχή θέλει να μην κοπούν και βραχυκυκλώσουν με κάποιο τρόπο τα καλώδια, γιατί ακόμα και μια "μικρή" μόνη της έχει τόση δύναμη που γυρνάει μίζα αυτοκινήτου.
(το έχω κάνει). φανταστείτε τι θα πάθει ένα καλώδιο 1-1,5χιλ στο βραχυκύκλωμα...
αν γίνει κάτι τέτοιο σε κάποιον που ΔΕΝ θα βάλει ασφάλεια κοντά στους πόλους σε μια 44ΑΗ, η πυρκαγιά είναι εγγυημένη!!

όποιος το κάνει να ξέρει τι κάνει και πως να το κάνει!!!

ΥΣ.. σαφώς και θέλει πολύ προσοχή η πολικότητα στο βύσμα! αλλιώς θα κλαίμε την συσκευή.

Τι;
Και ο μικρός έμαθε από τον μεγάλο;
Ο μεγάλος είναι φύλακας!
Αν μπει ξένος στο σπίτι πέφτει στο κεφάλι σου από το κουρτινόξυλο και σε ειδοποιεί.

Τι;
Και ο μικρός έμαθε από τον μεγάλο;
Ο μεγάλος είναι φύλακας!
Αν μπει ξένος στο σπίτι πέφτει στο κεφάλι σου από το κουρτινόξυλο και σε ειδοποιεί.

o μικρός βγήκε μεγαλύτερος χέστης! έχεις δει γατί να σπινάρει με νύχια έξω στα πλακάκια;

δυσάρεστη είδηση το πρωί.
πέθανε ο Ανδρέας Καφάτος ιδρυτής του avsite όταν "έσπασε" το παλιό avforum σε 2 κομμάτια.
εκείνο και το δικό μας.. οι παλιοί τον ξέρουν καλά, σε τέτοιες στιγμές όμως αρνητικά σχόλια δεν έχουν χώρο.
παίρνω το θάρρος εκ μέρους του 2κάναλου να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας..
καλό του ταξίδι....
https://www.avsite.gr/forum/threads/Ανδρέας-Καφάτος-1961-2020.179376/