Το chat του δικάναλου

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Πόσο βάρος να μπορεί να σηκώσει το μοτέρ του MK2; Ας πούμε 500 γραμμάρια τα παίρνει;
IMG_20191127_010147[1].jpgIMG_20191127_010059[1].jpgIMG_20191127_010055[1].jpg

3x330ml + 0,5L = 1490ml
δλδ περίπου ενάμιση κιλό βάρος. τα πήγε βόλτα χαλαρά και όταν πάτησα τις 45 στροφές το νερό πήρε δρόμο μαζι με μια μπύρα.
Ναι ξεκινάει λίιιιγο πιο αργά και σταματάει με φρένο 1-2 cm αργότερα.
δεν είχα άλλες μπύρες, τις είχα πιεί.. αλλά την επόμενη φορά θα γεμίσω το πλατώ απο δαύτες σαν σε χωρό κότσαρι... τεμέτερα παιδία...
:beerglass:

Που είναι τα vacuum;
ήθελαν συντήρηση και ήσαν πολύπλοκα, αλλά εξαφανίστηκαν μαζί με τη χρυσή εποχή του LP.
Tώρα δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρξει κατασκευαστής που να προσφέρει αυτή τη λύση,
διότι και κοστίζει και δύσκολη είναι η κατασκευή της, σε ούτως ή άλλως μικρά νούμερα.

σχετικά προσιτό...... στην εποχή του

https://www.google.com/imgres?imgur...ojmAhUyx4UKHQKkAmgQMwhQKAcwBw&iact=mrc&uact=8

του φτωχού

https://www.springair.de/en/thorens-td-226-with-vacuum-suction-vcm-26-sme/h63955

ή add on

μάλλον αποτυχημένο
https://www.google.com/imgres?imgur...ojmAhUyx4UKHQKkAmgQMwhaKA8wDw&iact=mrc&uact=8

φτιαγμένο από unobtainium
https://www.google.com/imgres?imgur...jmAhUyx4UKHQKkAmgQMwiYASg7MDs&iact=mrc&uact=8

Το έχω και δουλεύει ακόμα, αλλά δεν είναι ο κανόνας στα μεταχειρισμένα.
Προσθέτει βάρος και θέλει στιβαρό πηγάδι και άξονα, αλλά είναι μόνιμη η τοποθέτηση,
οπότε δεν μεταβάλλονται οι ρυθμίσεις της ανάρτησης.
Καλή καθαριότητα είναι το μόνο που χρειάζεται το λάστιχο.
Η δική μου έκδοση είναι με ηλεκτρική αντλία κενού.

https://www.ebay.com/itm/Audio-Tech...948951?hash=item288306bdd7:g:n94AAOSwJmtdVB-I

εγω δεν κατάλαβα. ποιό πικάπ έχεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

λέει coming soon Πάνο.
τι θα έπρεπε να είναι;
Γι αυτο το εβαλα.........ελα ντε τι ειναι και εχει και τιμη και δεχεται και προσφορες? :flipout:

Έχω το Garrard 401 σε δικό μου plinth, με βραχίονα SME 3012
και κεφαλή προς το παρόν Denon 103.
Οι προενισχυτές είναι ιδιοκατασκευής ή τροποποιημένοι
από γνωστά σχέδια (μπορεί να γίνει κουβέντα σε άλλη συζήτηση).

Vlad, έβαλαν το avatar σου στα τσιγάρα...

78225577_972139796500285_846773220680925184_n.jpg

αν ψάχνεις τον Πούτιν πεντάχρονο σε έγχρωμη φωτογραφία βάλε αυτήν. :flipout:

Και πηγαίνοντας στο άλλο άκρο[οικονομικά] ,ενας ενισχυτής ακουστικών πανέμορφος και πολύ οικονομικός.

Attachments

• ag-gr-1-portable-headphone-amplifier-with-battery-32-300-ohm.jpg
    ag-gr-1-portable-headphone-amplifier-with-battery-32-300-ohm.jpg
    48.1 KB · Views: 85
Αν κατάλαβα καλά τα ακουστικά μπορείς και να τα δανειστείς;
τιμη στον ενισχυτή; πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου απο αλουμίνιο απο αυτό που βλέπω στην φωτό.

View attachment 166502View attachment 166504View attachment 166505

3x330ml + 0,5L = 1490ml
δλδ περίπου ενάμιση κιλό βάρος. τα πήγε βόλτα χαλαρά και όταν πάτησα τις 45 στροφές το νερό πήρε δρόμο μαζι με μια μπύρα.
Ναι ξεκινάει λίιιιγο πιο αργά και σταματάει με φρένο 1-2 cm αργότερα.
δεν είχα άλλες μπύρες, τις είχα πιεί.. αλλά την επόμενη φορά θα γεμίσω το πλατώ απο δαύτες σαν σε χωρό κότσαρι... τεμέτερα παιδία...
:beerglass:

Γατί(γάτα ναι...) 3 κιλών περιπου μια χαρά το γυρόφερνε.Είχε γραπωθεί όσο μπορούσε να μην φύγει από το βινύλιο ... φωτό δεν έχω έχω όμως ακόμα τα σημάδια στον δίσκο τον οποίον κ κράτησα ενθύμιο.

αν μπορούμε να "τρέξουμε" ένα παράλληλο θέμα, θά'θελα να ρωτήσω κάτι για τις jico.
η απορία γεννήθηκε απο αυτήν την συζήτηση:
https://avclub.gr/forum/showthread.php/169367-Παρακαλω-τα-φωτα-σας/page4
ποιά "παίζει" καλύτερα; μια sumiko pearl με jico, ή μια shure m97 με jico sas ;;
αναρωτήθηκα γιατι ναι μεν η pearl είναι ακριβότερη απο την m97, αλλά στις αντίστοιχες jico, η sas για την shure είναι αρκετά πιο ακριβή.

Γατί(γάτα ναι...) 3 κιλών περιπου μια χαρά το γυρόφερνε.Είχε γραπωθεί όσο μπορούσε να μην φύγει από το βινύλιο ... φωτό δεν έχω έχω όμως ακόμα τα σημάδια στον δίσκο τον οποίον κ κράτησα ενθύμιο.

γιατί βρε μιράζ χαράμισες δίσκο γι'αυτό; το λαστιχένιο ματ μια χαρά θα την κράταγε.
ή η γάτα σάλταρε πάνω στο πικάπ όταν αυτό έπαιζε;
αν έγινε έτσι τι συνέβει στον βραχίονα και την ακίδα;
(μιας και μου το θύμησες έχω μια κλειστή 6άδα μπύρες να ρίξω πάνω...)

IMG_20191129_111521[1].jpg
ναι η εκκίνηση δεν είναι αστραπή πια, παραμένει όμως πολυ πιο σβέλτη απο το project που έχω δίπλα και το φρένο πήγε λίγο ..περίπατο...
ελπίζω να μην βρεθεί κανένας να βάλει τσιμεντόλιθο πάνω..οκ;;
:flipout:

γιατί βρε μιράζ χαράμισες δίσκο γι'αυτό; το λαστιχένιο ματ μια χαρά θα την κράταγε.
ή η γάτα σάλταρε πάνω στο πικάπ όταν αυτό έπαιζε;
αν έγινε έτσι τι συνέβει στον βραχίονα και την ακίδα;
(μιας και μου το θύμησες έχω μια κλειστή 6άδα μπύρες να ρίξω πάνω...)

Ρε συ αυτό είχε συμβεί 20+ χρόνια πριν...ναι πήδηξε πάνω το γατί ενώ ξυριζόμουν στο μπάνιο.Το είχα ξαναγράψει,λες να έκανα τέτοιο πείραμα στα καλά καθούμενα? :flipout:
Η βελόνα αλλάχτηκε λίγο αργότερα, όλα τα άλλα οκ. Ο δίσκος καταστράφηκε αλλά τον έχω ως ενθύμιο αυτής της ωραίας στιγμής ...

AVM Rotation R53

Πηρε το Diapason D'or ( η πιο prestigious ετησια απονομη βραβειων HiFi α-λλα και ηχογραφησεων κλασσικης μουσικης στη Γαλλια) στα πικαπ υψηλης κατηγοριας ( 6000 ευρω)

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

αν μπορούμε να "τρέξουμε" ένα παράλληλο θέμα, θά'θελα να ρωτήσω κάτι για τις jico.
η απορία γεννήθηκε απο αυτήν την συζήτηση:
https://avclub.gr/forum/showthread.php/169367-Παρακαλω-τα-φωτα-σας/page4
ποιά "παίζει" καλύτερα; μια sumiko pearl με jico, ή μια shure m97 με jico sas ;;
αναρωτήθηκα γιατι ναι μεν η pearl είναι ακριβότερη απο την m97, αλλά στις αντίστοιχες jico, η sas για την shure είναι αρκετά πιο ακριβή.

H SAS για την SHURE ειναι πιο ακριβη διοτι εμπλεκεται και η κατασκευη της βουρτσας η οποια προφανως ειναι πιο ακριβη απο την πλαστικη ασφαλεια της αλλης,αλλα πιθανον και λογω ζητησης........Οι βελονες JICO SAS εχουν ολες τις ιδιες προδιαγραφες,δηλαδη compliance,tracking force κλπ... Αρα οποιες διαφορες προκυψουν σε ηχο μεταξυ Pearl & M97xE θα οφειλονται στις γεννητριες και ισως λιγο στο θεμα στηριξης και βαρους των κεφαλων. Την Pearl την εχω και ειπα την γνωμη μου.Για την M97xE διαβασα παρα πολυ καλα σχολια και υποθετω θα ειναι και αυτη πολυ καλη.Μιλαμε βεβαια για SAS και στις δυο κεφαλες.Η βελονα που παει για την Pearl ειναι η βελονα που ειχαν οι JICO στην δικη τους κεφαλη πριν χρονια,την SAS MM-1 ,που ηταν και η πρωτη κεφαλη με ακιδα SAS και ερχοταν ετοιμη σε δικο της headshell.Ειχαν - για καποιο λογο - φτιαξει μονον 30 τετοιες,και ακολουθως ξεκινησαν παραγωγη για πολλες αλλες κεφαλες,πολυ περισοτερες απο οσες εχουν τωρα.Απο αυτες τις 30,πηρα 2 τοτε.Την μια την χρησιμοποιω ακομη,την αλλη την εχει ενας ξαδελφος μου.
Τοσο η γεννητρια της JICO οσο και της Pearl οπως και καποιες κεφαλες A&R C,E,P-77,GARROT Optim,Rega R100, κλπ προερχονται απο γνωστη Ιαπωνικη εταιρεια..... η οποια σημερα δεν φτιαχνει ΜΜ για λογαριασμο της........
H βελονα STYLUS 1 ταιριαζει και στην σειρα της PHILIPS GP400MKIII αν τον θυμαμαι καλα τον κωδικο της Philips , και ισως και στις ΜΚΙΙ.