Το chat του δικάναλου

Κλαμπ 70 γραμμαρίων; Τι είναι, βιδωτό;

Απλα για να ειμαστε πιο ακριβεις,clamp οπως ειναι και η σημασια της λεξης,ειναι αυτο που σφιγγει στο spindle και συνηθως δεν ειναι βαρια αφου την δουλεια την κανουν με λιγη πιεση στον δισκο και το βιδωμα.Τα βαρια δεν ονομαζονται clamps αλλα record weights και ειναι ως επι το πλειστον αρκετα πιο βαρια .Αυτα απλα τοποθετουνται πανω στον δισκο και δεν βιδωνονται :a0210:

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Το clearaudio που έχω έχει βάρος αλλά βιδώνει κιόλας
Αυτοι ειναι Γερμανοι δεν μετρανε...............:flipout:
Γι αυτο ειπα "συνηθως" δεν ειναι βαρια τα clamps :a0210:........ειδα και μη βιδωτα με χαμηλο βαρος.Γιατι,δεν καταλαβα.......

Κάποια στιγμή είχα το clever clamp αλλά δεν έκανε δουλειά.
Βασικά, δεν άκουγα καμία διαφορά.
Αυτό είναι στα 180 γραμμάρια και βιδώνει, και μπορώ να πω ότι προσφέρει στον ήχο αρκετά πραγματάκια.
Βέβαια στο MK2 είναι ή αυτό ή το καπάκι. :D

180 γρ δεν ειναι και βαρυ, λογικο ειναι να βιδωνει.Ενας στραβος δισκος χρειαζεται περισοτερο βαρος για να πατησει καλα στο ματ (300-400 γρ απ'οτι εχω διαβασει καπου)

Κάποια στιγμή είχα το clever clamp αλλά δεν έκανε δουλειά.
Βασικά, δεν άκουγα καμία διαφορά.
Αυτό είναι στα 180 γραμμάρια και βιδώνει, και μπορώ να πω ότι προσφέρει στον ήχο αρκετά πραγματάκια.
Βέβαια στο MK2 είναι ή αυτό ή το καπάκι. :D

μα είναι υψος για clamp αυτό; χάθηκε να το κάνουν λιγο πιο χαμηλό και πιο φαρδύ;;

IMG_20191111_222119[1].jpg

πάντως παρά το οτι εκείνη την ημέρα δεν είχα ακόμα σωστό συνδιασμό βαρους headshell/κεφαλης, με αυτό το clamp ο ηχος ηταν καλύτερος απο αυτό της Michell.
χωρίς καθόλου δεν δοκιμάσαμε νομίζω
Edit.. τώρα που βλέπω την φωτο, ο συνδιασμός σωστός ηταν. τα καλώδια στο headshell όμως ..σκέτη αποτυχία..

IMG_20191111_222103[1].jpg

παιδιά ξαναβάζω φωτο γιατί για κάποιο λόγο οι τελευταίες που εχω βάλει βγαίνουν πολύ μεγάλες και με χάλια ανάλυση.
έκανα μια αλλαγή μπας και βελτιωθεί λίγο

πόσο έχει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που να ανεβάζει αξιοπρεπή φωτο;
το απόλυτο vfm θέλω. κάτι σαν την ΑΤ3600, ή την Μ97.....
:antlers:

Aφου πιάσαμε κουβέντα για αξεσουάρ των πικ απ ,ας μην ξεχάσουμε και αυτό

Attachments

• ΓŽΒΊΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±́ΓŽΒ»ΓŽΒΏΓŽΒ³ΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    ΓŽΒΊΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±́ΓŽΒ»ΓŽΒΏΓŽΒ³ΓŽΒΏΓβ€š.jpg
    8.1 KB · Views: 81
Καλό αυτό Πέτρο και το σκεφτόμουν.
Μέχρι που είδα ότι κοστίζει όσο ένα πικάπ.
Vlad, με λιγότερα από 100 παίρνεις μία compact.

Mιχάλη, το έχει ο παπα Τσάκωνας .
Είναι εξαιρετική μηχανολογική κατασκευή ,αν και νομίζω ότι μπορεί να φτιαχτεί με πάρα πολύ λιγότερα χρήματα .
Με το που το βάζεις ο δίσκος <υποτάσσεται> και δεν ρίχνει ζεμπεκιές .
Στα μείον είναι ότι έχει μεγάλο βάρος [είναι από ανοξείδωτο ατσάλι] και το μοτέρ προφανώς θα πρέπει να μπορεί να οδηγεί το έξτρα βάρος .
Επίσης είναι και σχετικά δύσχρηστο γιατί θα πρέπει να θυμάσαι να το βάζεις και να βγάζεις .

Επανερχόμενος στη κατασκευή του ,νομίζω ότι σε ένα μηχανουργείο με σύγχρονο εξοπλισμό θα ήταν εφικτή η κατασκευή του και με πιθανό κόστος τα μισά χρήματα .

Το ξέρω, το είχα βάλει στο μάτι, αλλά όταν είδα ότι οι τιμές ξεκινάνε από τα 700 το έβγαλα. :D

Ούτε 350 δεν θα έδινα, πόσο μάλλον αν είναι DIY και υπάρχει πιθανότητα λάθους.
Αν έκανε κάτω από 100 ίσως το σκεφτόμουν.

Άντε να αφήσω και αυτό εδώ. Για μένα το καλύτερο βουρτσάκι δίσκων, αλλά δεν το βρίσκεις ούτε με τάμα στην αγία Maxell την δισκοκαθαρίστρια.
Είναι το Maxell ae 341 και ναι, δικό μου είναι αυτό στο video, από μία τυφλή δοκιμή καλωδίων ρεύματος που είχα διοργανώσει. :smile:

https://www.youtube.com/watch?v=fNB59-Xm_aI

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Mιχάλη, το έχει ο παπα Τσάκωνας .
Είναι εξαιρετική μηχανολογική κατασκευή ,αν και νομίζω ότι μπορεί να φτιαχτεί με πάρα πολύ λιγότερα χρήματα .
Με το που το βάζεις ο δίσκος <υποτάσσεται> και δεν ρίχνει ζεμπεκιές .
Στα μείον είναι ότι έχει μεγάλο βάρος [είναι από ανοξείδωτο ατσάλι] και το μοτέρ προφανώς θα πρέπει να μπορεί να οδηγεί το έξτρα βάρος .
Επίσης είναι και σχετικά δύσχρηστο γιατί θα πρέπει να θυμάσαι να το βάζεις και να βγάζεις .

Επανερχόμενος στη κατασκευή του ,νομίζω ότι σε ένα μηχανουργείο με σύγχρονο εξοπλισμό θα ήταν εφικτή η κατασκευή του και με πιθανό κόστος τα μισά χρήματα .

για κάντο πιο λιανά Πέτρο... τι είναι και πως δουλεύει;
μη μου πεις οτι "αγκαλιάζει" τον δισκο γυρω γυρω;;

Αυτό πιάνει τον δίσκο από τις άκρες.
Ισιώνει ότι δεν ισιώνεται δηλαδή.
Και, άραγε, παίζει ποτέ από την αρχή το πρώτο κομμάτι; :D

για κάντο πιο λιανά Πέτρο... τι είναι και πως δουλεύει;
μη μου πεις οτι "αγκαλιάζει" τον δισκο γυρω γυρω;;

Πάρε μάτι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μα, το βάρος είναι το θέμα.
αρα το μόνο που κάνει ειναι να κάθεται πάνω στον δίσκο. και το βάρος του να τον φέρνει στα ισα.. έτσι;
Πάρε μάτι.

Σπύρο, δεν λέω για το καθαριστικό. για το άλλο λεω...
το πως καθαρίζω δίσκους ο Μιχάλης ξέρει.
τώρα και ο Κώστας.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.