H SAS για την SHURE ειναι πιο ακριβη διοτι εμπλεκεται και η κατασκευη της βουρτσας η οποια προφανως ειναι πιο ακριβη απο την πλαστικη ασφαλεια της αλλης,αλλα πιθανον και λογω ζητησης........Οι βελονες JICO SAS εχουν ολες τις ιδιες προδιαγραφες,δηλαδη compliance,tracking force κλπ... Αρα οποιες διαφορες προκυψουν σε ηχο μεταξυ Pearl & M97xE θα οφειλονται στις γεννητριες και ισως λιγο στο θεμα στηριξης και βαρους των κεφαλων. Την Pearl την εχω και ειπα την γνωμη μου.Για την M97xE διαβασα παρα πολυ καλα σχολια και υποθετω θα ειναι και αυτη πολυ καλη.Μιλαμε βεβαια για SAS και στις δυο κεφαλες.Η βελονα που παει για την Pearl ειναι η βελονα που ειχαν οι JICO στην δικη τους κεφαλη πριν χρονια,την SAS MM-1 ,που ηταν και η πρωτη κεφαλη με ακιδα SAS και ερχοταν ετοιμη σε δικο της headshell.Ειχαν - για καποιο λογο - φτιαξει μονον 30 τετοιες,και ακολουθως ξεκινησαν παραγωγη για πολλες αλλες κεφαλες,πολυ περισοτερες απο οσες εχουν τωρα.Απο αυτες τις 30,πηρα 2 τοτε.Την μια την χρησιμοποιω ακομη,την αλλη την εχει ενας ξαδελφος μου.
Τοσο η γεννητρια της JICO οσο και της Pearl οπως και καποιες κεφαλες A&R C,E,P-77,GARROT Optim,Rega R100, κλπ προερχονται απο γνωστη Ιαπωνικη εταιρεια..... η οποια σημερα δεν φτιαχνει ΜΜ για λογαριασμο της........
H βελονα STYLUS 1 ταιριαζει και στην σειρα της PHILIPS GP400MKIII αν τον θυμαμαι καλα τον κωδικο της Philips , και ισως και στις ΜΚΙΙ.