Zώντας με γάτες εδώ και 40 χρόνια ,έχω δύο λύσεις να προτείνω. Πρώτη λύση
https://www.skroutz.gr/c/761/diaxieirish-kalodiwn/f/379887/spiral-kalodion.html σπιράλ καλωδίων ή κάτι παρόμοιο. Δεύτερη και δραστικότερη (την οποία και εφαρμόζω εγώ εδώ και χρόνια γιατί την έχω πατήσει πολλαπλώς) είναι να κλείνει η πόρτα και να μην μπαίνει το γατί μέσα στο δωμάτιο με τα μηχανήματα ή να μπαίνει μόνο υπό την επίβλεψη σου.
Οχι ότι καλύτερο αλλά από το να συμβεί και κάτι χειρότερο και στα ίδια τα ζώα τα οποία μπορεί να μασήσουν κ κανα καλώδιο ρεύματος ...
το σπιράλ Μιράζ είναι σαν να τα φωνάζεις να έρθουν να ακονίσουν τα δόντια τους πάνω του.
το δωμάτιο με τα μηχανήματα είναι αυτό που ζούμε σ'αυτό. στο άλλο κοιμόμαστε (πάλι με τα γατιά, ειδικά ο μικρός θέλει μέσα απο τα παπλώματα ανάμεσά μας. ο άλλος απο πάνω στα πόδια μας),
στο άλλο τρώμε (πάλι με τα γατιά γιατί αν δεν τους δώσεις να δοκιμάσουν απο αυτό που τρως, δεν θα σε αφήσουν να φας) και στο 3ο, .....
όμως ίσως έπιασε άλλο κόλπο. έβαλα σε ενα σφηνάκι νερό με πολύ μαύρο πιπέρι και με λίγο βαμβάκι άρχισα να περνάω τα καλώδια αφου πριν τα έβγαλα απο τις πρίζες.
ήρθε ο περίεργος μικρός κοντά μου και ήθελε να ελέγξει. του δίνω το βαμβάκι να το μυρίσει και απο την αντίδρασή του είδα ότι δεν του άρεσε καθόλου!
τι διάολο.. δεν θα μυρίζουν πιπέρι τα καλώδια τώρα να ησυχάσω;;
πάντως απο ότι βλέπω και ακούω απο φίλους, μια ανωμαλία την έχουν τα σπιτικά γατιά.
βουτάω και τρώω κάτι σνακ σε σάλτσα καυτερή (EL SABOR SALSA DIP λέει)
έρχεται ο μεγάλος και τον βλέπω οτι θέλει να δοκιμάσει.. βάζω στο δάκτυλο, μυρίζει και αρχίζει να το γλείφει. αφού ρε κερατά καίει του σκοτωμού! τι το θέλεις;;
εγλειψε αρκετό, πάει μετά πιο πέρα και ανοίγει το στόμα προς τον ουρανό με την γλώσσα έξω.
ο άλλος βλέπει το σκηνικό, έρχεται μυρίζει την σάλτσα και φεύγει μακριά.
μακάρι να μην ξαναπειράξουν καλώδια