Το chat του δικάναλου

Χαχα σε ευχαριστώ βλαδημιρε
Πιστευω οτι εχει ερθει η ώρα για τα αλλ; δυο των φίλων τα εχουν περισσότερα χρόνια απο εμένα.
Το θέμα ειναι οτι γενικά η ανάρτηση είναι λιγο δύσκολο να καταλάβεις αμα οντος δεν δουλεύει, γιατι το λεω αυτο, σε εμενα οκ ενταξει κοπηκε ο ιμαντας και φάνηκε αλλα οταν βαζεις καινούργιο λαστιχακι και τεντωνεται ολη η αναρτηση σηκώνεται,έτσι πρέπει να ειναι και οχι καθισμενο κάτω οπως ήταν το δικο μου και το θεωρούσα φυσιολογικό

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

μπράβο ρε φίλε που δεν κωλώνεις να βάλεις χέρι και να κάνεις συντήρηση και αλλαγή σε αναλώσιμα.
ήδη σε περιμένουν 2 ίδια με το δικό σου αν δεν κάνω λάθος.. έτσι δεν είναι;;:laugh: κοντεύει η ώρα τους....
Ετσι !!!!! Τα απλα και βασικα τουλαχιστον να τα μαθουμε ολοι.Διοτι οπως λες,οποιος κολωνει να βαλει χερι στα βασικα, δυστυχως θα βαλει χερι στην τσεπη του :laugh:
Διονυση να σαι καλα και να μην στεναχωριεσαι, η γνωση ειναι για να την μοιραζεσαι οποτε χρειαστει. :ernaehrung004:
Αυριο ισως σε χρειαστουμε εμεις για κατι αλλο :grandpa:

Ο σκόρος από τις Αγγλίες μου το έφαγε παναθεμάτονε! :flipout:

Ήρθε ο Βλαντ μια μέρα που λέτε και μου φέρνει τον super duper high end δίσκο των Naxatras να δούμε πως παίζει.
Τόνε βάνω και εγώ στο πικάπ, πάω να του ακουμπήσω τη βελόνα, τζίφος!
Σαν να είχες βάλει το gain στο Θεό, να παραμορφώνει πιο πολύ από βραζιλιάνο πλαστικό χειρουργό σε καταγώγι φαβέλας.
Για grundge με κουφό ηχολήπτη καλό ακουγόταν αλλά ο Βλαντ ορκίζονταν ότι παίζουν άλλο είδος μουσικής.
Πέφτει το μάτι του το αετίσιο στο αλφάδι, δεν το έλεγες και ίσιο, έπαιζε να έχανε και 3 4 μοίρες, μου λέει
- δεν είναι ίσιο
- το ξέρω
- να το ισιώσεις
- και εμένα ποιος θα με ισιώσει μετά που θα μου βγουν οι κύλες από τα αφτιά να κρατάω το τέρας;

Τέλος πάντων, μου την καρφώνει κάποια στιγμή και παρά τρίχα γλυτώνω το λουμπάγκο αλλά το ισιώνω.
Και βάζω τον δίσκο.
Και παίζει μια χαρά!
Το σκασμένο!
Μιλάμε για κλίση που φαίνεται μόνο με αλφάδι, σε καμία περίπτωση με το μάτι!

Τζίμη Καλή Χρονιά σε σένα και σ'όλους τους φίλους της κατηγορίας.Προσοχή με το συγκεκριμένο LP για οποίο,νομίζω,εγώ πρώτο έγραψα. https://avclub.gr/forum/showthread....Awards?p=1058377540&highlight=#post1058377540 Έχω το Master Tape Copy (2 Μπομπίνες) από το φίλο μου J.Agnew που το ηχογράφησε και χάραξε το Λάκερ για να βγει το τελικό LP. Όταν πρώτο έβαλα τη ταινία να παίξει στο Studer A80 τα Vumeters του Α80 τερμάτιζαν στα κόκκινα +3dBVu που είναι το ανώτατο όριο των Vumeters. Σημειωτέον πως το 0Vu του A80 είναι στα 4dBu. Με λίγα λόγια θέλω να πω πως με τη συγκεκριμένη ηχογράφηση ο φίλος μου εξάντλησε τα όρια της δυναμικής περιοχής που κάποιος μπορεί να ηχογραφήσει και στη συνέχεια να χαράξει σε λάκερ και κατ'επέκταση εξαντλεί τα όρια της δυναμικής περιοχής του βινυλίου. Το " Σαν να είχες βάλει το gain στο Θεό..." είναι δικαιολογημένο λοιπόν. Πες μου όμως αν μετά τη διόρθωση των ~3 μοιρών με το αλφάδι,άλλαξε το "gain στο θεό" ή το gain παρέμεινε χωρίς όμως παραμόρφωση;;-bye-

Γειά σου Γιώργη! :smile:

Πρακτικά δεν έδωσε gain.
Είχαμε misstracking, το οποίο δημιουργούσε αυτό το effect. Παραμόρφωση σαν να είχε ανεβάσει κάποιος το gain.
Με τη διόρθωση της κλίσης του πικάπ, η βελόνα έπιανε κανονικά στο αυλάκι.

Ο σκόρος από τις Αγγλίες μου το έφαγε παναθεμάτονε! :flipout:

Ήρθε ο Βλαντ μια μέρα που λέτε και μου φέρνει τον super duper high end δίσκο των Naxatras να δούμε πως παίζει.
Τόνε βάνω και εγώ στο πικάπ, πάω να του ακουμπήσω τη βελόνα, τζίφος!
Σαν να είχες βάλει το gain στο Θεό, να παραμορφώνει πιο πολύ από βραζιλιάνο πλαστικό χειρουργό σε καταγώγι φαβέλας.
Για grundge με κουφό ηχολήπτη καλό ακουγόταν αλλά ο Βλαντ ορκίζονταν ότι παίζουν άλλο είδος μουσικής.
Πέφτει το μάτι του το αετίσιο στο αλφάδι, δεν το έλεγες και ίσιο, έπαιζε να έχανε και 3 4 μοίρες, μου λέει
- δεν είναι ίσιο
- το ξέρω
- να το ισιώσεις
- και εμένα ποιος θα με ισιώσει μετά που θα μου βγουν οι κύλες από τα αφτιά να κρατάω το τέρας;

Τέλος πάντων, μου την καρφώνει κάποια στιγμή και παρά τρίχα γλυτώνω το λουμπάγκο αλλά το ισιώνω.
Και βάζω τον δίσκο.
Και παίζει μια χαρά!
Το σκασμένο!
Μιλάμε για κλίση που φαίνεται μόνο με αλφάδι, σε καμία περίπτωση με το μάτι!

:stupid::hahaha:

:a0210:
μόλις χτες έλεγα στον Πανίκο ότι έχασα τα μικρούλια του 0,25γρ που είχα σε σακουλακι. βρήκα ένα του 0,3γρ παρέα με κάτι πιο βαριά αλλά δεν το χωνεύω πολύ.
αυτό το μικρό εκεί πάνω πόσο ζυγίζει;

0,2 gr λέει πως είναι, vlad.

0,2 gr λέει πως είναι, vlad.

έχει αξιοπιστία στις ενδείξεις; το'χεις τσεκάρει με τα άλλα; ή με κάποιο clear audio πχ;
που μπορώ να βρω 2-3;;
ρωτάω γιατί πολύ συχνά αυτά τα μικρούλια δεν βγαίνουν ίσια στο κάτω μέρος και δείχνουν ..μπαρούφες!
και άντε τρίψε πάνω σε 1000ρι ντουκόχαρτο με νερό να ισιώσει και δώστου τσεκάρισμα αν δείχνει σωστά...
έτσι χάλασα ένα γιατί δεν ήταν η μέρα μου και τα άλλα σαν αυτό ..άφαντα!

Αφήνω αυτό εδώ γιατί μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους..Το "Ένα Μεγάλο Κίτρινο Πραγμα" του Αντώνη Λιβιεράτου ,έχει στο inlay μια τεχνική λεπτομέρεια βγαλμένη από το χρονοντούλαπο..

ΥΓ. Αν η φωτό είναι τεράστια,ας την διορθώσει κάποιος γιατί δεν το ελέγχω.

IMG_20200108_213623-01.jpg

έχει αξιοπιστία στις ενδείξεις; το'χεις τσεκάρει με τα άλλα; ή με κάποιο clear audio πχ;
που μπορώ να βρω 2-3;;
ρωτάω γιατί πολύ συχνά αυτά τα μικρούλια δεν βγαίνουν ίσια στο κάτω μέρος και δείχνουν ..μπαρούφες!
και άντε τρίψε πάνω σε 1000ρι ντουκόχαρτο με νερό να ισιώσει και δώστου τσεκάρισμα αν δείχνει σωστά...
έτσι χάλασα ένα γιατί δεν ήταν η μέρα μου και τα άλλα σαν αυτό ..άφαντα!

´Οχι δεν εχω τσεκάρει αξιοπιστία σε σχέση με κάποιο αναφοράς. Το μεγάλο και το μικρό πάντως δείχνουν το ίδιο και έχουν μια μικρή πατουρίτσα περιμετρικά. Το μεσαίο αποτι βλέπω "χάνει", καθώς δεν έχει πατούρα και εξογκώνεται κάπως στο κέντρο της βάσης του.
Προμηθευτής, αυτός

Έφτασε σήμερα

s-l1600.jpg

Αγοράσθηκε ως γουρούνι στο σακί από το ebay με διψήφιο τίμημα. Ο πωλητής (λέει ότι) δεν έχει πικαπ για να τη δοκιμάσει και την πούλησε ως ελαττωματική. Αυριο έχει δοκιμή (σήμερα δεν προλαβαινω)

Για να μην ανοίγω θέμα,μια και ειναι ήσσονος σημασίας,αν ξέρει κανείς...
Πήρα ένα δέκτη από συμφορουμιτη μας και εχω το εξής θεματάκι
Όταν βάζω ένα σταθμο που έχει rds στην μνήμη, αυτός δεν σκρολαρει και μένει στη λέξη που έδειχνε όταν τον αποθήκευσα.
Όταν τον συντονίσεις χειροκίνητα, κανένα πρόβλημα.
Έχει κανα κόλπο που δεν το ξέρω?

Για να μην ανοίγω θέμα,μια και ειναι ήσσονος σημασίας,αν ξέρει κανείς...
Πήρα ένα δέκτη από συμφορουμιτη μας και εχω το εξής θεματάκι
Όταν βάζω ένα σταθμο που έχει rds στην μνήμη, αυτός δεν σκρολαρει και μένει στη λέξη που έδειχνε όταν τον αποθήκευσα.
Όταν τον συντονίσεις χειροκίνητα, κανένα πρόβλημα.
Έχει κανα κόλπο που δεν το ξέρω?

Καλησπέρα Μιχάλη! Ανάθεμα κι αν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ το RDS! Για δες λίγο στο manual μήπως βρεις άκρη: https://www.manualslib.com/manual/981684/Denon-Tu-1500ae.html?page=16#manual

τι δέκτης είναι; στον δικό μου yamaha TX-497 υπάρχει κουμπί FREQ/TEXT και ανάλογα έχεις rds ή οχι.
ΥΣ.. κάποια στιγμή όταν λασκάρω απο κάτι τρεχάματα, θα περάσω απο το γραφείο να σου αφήσω μπικικίνια...
οι συσκευές κατάσχονται!! η μία για εδώ, η άλλη πάει Κυλλήνη.

Αφήνω αυτό εδώ γιατί μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους..Το "Ένα Μεγάλο Κίτρινο Πραγμα" του Αντώνη Λιβιεράτου ,έχει στο inlay μια τεχνική λεπτομέρεια βγαλμένη από το χρονοντούλαπο..

ΥΓ. Αν η φωτό είναι τεράστια,ας την διορθώσει κάποιος γιατί δεν το ελέγχω.

View attachment 167858

Audio Spectrum Xanadu... το καλύτερο ηχείο που βγήκε απο την εταιρία. λόγια του ίδιου του Γ.Π.
ακόμα τα θυμάμαι στον πάγκο του παλιού εργοστασίου...

´Οχι δεν εχω τσεκάρει αξιοπιστία σε σχέση με κάποιο αναφοράς. Το μεγάλο και το μικρό πάντως δείχνουν το ίδιο και έχουν μια μικρή πατουρίτσα περιμετρικά. Το μεσαίο αποτι βλέπω "χάνει", καθώς δεν έχει πατούρα και εξογκώνεται κάπως στο κέντρο της βάσης του.
Προμηθευτής, αυτός

έχω την εντύπωση ότι είναι ακριβώς το ίδιο με το μικρό των 3γρ που έχω.
ζύγισέ το και πες μου αν είναι 2 ή 3γρ.
αυτό που εξογκώνεται στο κέντρο θέλει λίγο τρίψιμο όπως είπα πιο πάνω. αλλά να μην το παρακάνεις.

Έφτασε σήμερα

s-l1600.jpg

Αγοράσθηκε ως γουρούνι στο σακί από το ebay με διψήφιο τίμημα. Ο πωλητής (λέει ότι) δεν έχει πικαπ για να τη δοκιμάσει και την πούλησε ως ελαττωματική. Αυριο έχει δοκιμή (σήμερα δεν προλαβαινω)

αυτή είναι;
https://www.3345rpm.gr/product/jvc-z1s-βελόνα-πικάπ/

Καλησπέρα Μιχάλη! Ανάθεμα κι αν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ το RDS! Για δες λίγο στο manual μήπως βρεις άκρη: https://www.manualslib.com/manual/981684/Denon-Tu-1500ae.html?page=16#manual

Τώρα σώθηκες Νάσο.....σιγά μην ασχοληθώ παραπάνω!
Άσε που μάλλον έχει να κάνει με τον εκάστοτε σταθμό.
Αύριο θα βάλω και τα ονόματα σε αυτούς που δεν έχουν και είμαι αρχοντοπουλο!
Σκοτώνει το 'ργαλείο!

τι δέκτης είναι; στον δικό μου yamaha TX-497 υπάρχει κουμπί FREQ/TEXT και ανάλογα έχεις rds ή οχι.
ΥΣ.. κάποια στιγμή όταν λασκάρω απο κάτι τρεχάματα, θα περάσω απο το γραφείο να σου αφήσω μπικικίνια...
οι συσκευές κατάσχονται!! η μία για εδώ, η άλλη πάει Κυλλήνη.

Οπότε θες...με το πάσο σου!