Το chat του δικάναλου

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Πικαπ μονο από παραδοσιακό κατασκευαστή. Μυρίστηκαν κονόμι και άρχισαν να πλασαρουν πικάπ εταιριες που ποτέ δεν είχαν σχέση. McIntosh, Bryston, Mark Levinson κλπ

Έτσι κι αλλιώς παραδοσιακοί κατασκευαστές τα φτιάχνουν κι αυτά.Το outsourcing δίνει και παίρνει.Πάντα έτσι γινόταν βλέπε Maranz-Clearaudiο ή πιο παλιά η Micro Seiki που έφτιαχνε όλα σχεδόν τα καλα πικαπ των JVC,Pioneer,Kenwood,Luxman κ.α.

τελικά εκτός απο την micro seiki έχουμε πρόβλημα και με την McIntosh.
όποτε αναφερθούν ή φανούν, πέφτει σιγή ιχθύος......

Ο συχωρεμένος ο πατέρας μου έλεγε "Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω". Κάτι τέτοιο...

Το να πάρεις mcintosh είναι σαν να παλεύεις να φτιάξεις τον τέλειο espresso για να στήσεις fredo cappuccino με μέλι κανέλα και σιρόπι φράουλας.

Καλα και η Clearaudio δεν ειναι καμμια "αρχαια" μαρκα. Το 78 ιδρυθηκε, το 80 αρχισε να πουλαει. Προσωπικα απο οσο ξερω και απο τους γυρω μου τελη 90 αρχισε να γινεται γνωστη.

Υπηρχαν μαρκες του επαγγελματος με μεγαλυτερο ιστορικο βαθος. Που απλα δεν επιβιωσαν.

Η καλη και αξιοπιστη Γερμανικη μηχανουργια (που εξακολουθησε οταν οι αλλοι ευρωπαιοι κλειναν πορτες ταυτοχρονα το ιδιο σε μεταλουργια σιδηρουσγια και κατασκευη βιομηχανικων μηχανων) εδωσε μια ωθηση σε διαφορες Γερμανικες μαρκες.

Αυτο δεν σημανει οτι μια ΜcIntosh μια Bryston η ακομα και μια Nad δεν θα βγαλουν πικαπ με προδιαγραφες "δικες τους" οπως το απαιτουν οι ιδιες και η φιλοσοφια τους.

Απο κει και περα ειναι και θεμα "χρησης"...και συνηθειων.

Υπαρχουν γα μενα 3 καταπληκτικα πικαπ που γνωριζω, μαλιστα ενα το ακουω συχνοτατα, καταπληκτικα, αλλα δε θα προτιμησω και δεν θα αγορασω ποτε.

Linn, Rocksan & Pink Triangle. Δεν ειναι για μενα και ανθρωπους σαν και μενα που δεν θελουν να ασχολουνται με ρυθμισεις και σπαζοκεφαλιες.

Οπως και στου πιο διασημους οικους υψηλης ραπτικης οπου οι αποκαλυψεις και παρουσιασεις γινονται σε χωρους υψηλου πολιτιστικου κυρους...

Ετσι και δω. 2010 Η Sonus Faber παρουσιαζει τις ναυαρχιδες της στο Φενιτσε της Βενετιας !!!

Υπο χειροκριτηματων...λες και βλεπουμε το νεο ανσαμπλ του Γκωτιε :music-smiley-005:

Ουαου !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Απο κει και περα ειναι και θεμα "χρησης"...και συνηθειων.

Υπαρχουν γα μενα 3 καταπληκτικα πικαπ που γνωριζω, μαλιστα ενα το ακουω συχνοτατα, καταπληκτικα, αλλα δε θα προτιμησω και δεν θα αγορασω ποτε.

Linn, Rocksan & Pink Triangle. Δεν ειναι για μενα και ανθρωπους σαν και μενα που δεν θελουν να ασχολουνται με ρυθμισεις και σπαζοκεφαλιες.
Αυτά τα τρία είναι από ισοροπημένα πλατώ στην ιστορία των πικάπ,
αλλά να μην ξεχνάμε το Thorens 160, που άμα σεταριστεί σωστά με
βαχίονα και κεφαλή είναι φονέας γιγάντων!!

Kαι είχε βγεί σε πολλά case π.χ.
igsu_IgnitionSuite_Image%283386%29.jpg

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Αυτά τα τρία είναι από ισοροπημένα πλατώ στην ιστορία των πικάπ,
αλλά να μην ξεχνάμε το Thorens 160, που άμα σεταριστεί σωστά με
βαχίονα και κεφαλή είναι φονέας γιγάντων!!

Αυτο το ειχα. Αλλα οχι σε τετοιο στυλ καθολου οπως το παραπανω.

Ναι αυτα τα τρια πικαπ που ειπα ειναι πολυ Hi Fidelity με ολη την εννοια της λεξης, αλλα θελουν πολυ δουλεια για ρυθμησεις, απορυθμησεις, ξαναρυθμησεις.
Το ξερω γιατι εχουν κατι φιλοι.
Οποτε γιαυτο ειπα δεν ειναι για μενα. Εχω ταση προς κατι απλο ετοιμο και με το κλειδι στο χερι. Βλεπε Ρεγκες Πλανες :flipout:

Το "ανδρικό" έχω ακούσει παλιότερα (δεν το έχω δυστυχώς), αλλά την αίσθηση του βάθους στην μουσική εικόνα
την θυμάμαι ακόμα!

Το πικάπ είναι πιο σταθερό από τα άυλα.
Που ψάχνεσαι μέρες να ρυθμίσεις το pc να τα παίζει σωστά και κάποια στιγμή αποφασίζει να κάνει update και τα σκίζει όλα...
Μέχρι και το καλώδιο δικτύου ψάχνουν!

Για πες το πρωτο στη σειρα ονειρο...

δεν έχω 1ο.
και δεν λιγουρεύομαι το 6ψήφιο του Fremer :flipout:
αν είχα πολλά φράγκα, θα είχα ένα αντρικό με ανάρτηση όπως λένε τα παιδιά, (Linn ή thorens πχ), ένα κορυφαίο DD (το νεο SP10 είναι όνειρο), ένα απο βινύλιο μάζας (το μόνο που δεν θα'χει αποσπώμενο headshell), έχει η project ένα τέτοιο, δεν θυμάμαι μοντέλο και απο βραχίονες θα γινόταν ο κακός χαμός!
ακόμα χειρότερα με τις κεφαλές..
Α.. ξέχασα! και ένα απλό ΜΚ2 το οποίο θα άλλαζε armboard και βραχίονες σαν τα πουκάμισα!! βαμμένο σε φούρνο με ακρυλικο 2πλής, ίσως μπορντώ.
ξεχαρμάνιασμα κανονικό δηλαδή... :flipout:

edit.. αυτό που έχω τώρα θα το κράταγα,όσο και αν φαίνεται παράξενο!

Το μικρο κουιζ της Κυριακης...

Τι σχεση εχουν αυτο :

cdg.jpg

και αυτο :

file.php

Αν καποιος πει "οι μεν φτιαξαν ηχεια για τους δε" δεν θα θεωρηθει βεβαια απαντηση. Κατι συγκεκριμενο ;)

OK To φανταζομουν

Λοιπον οταν κατασκευαζοταν το αεροπλανοφορο Charles De Gaul η διοικηση σκεφτηκε οτι κατι πολυ αποτελεσματικο σε επιχειρησιακες καταστασεις ειναι η εκδοση διαταγων οπου να ακουγονται απο ολους του ναυτες οπου και να βρισκονται και οτι και να κανουν καθαρα ευδιακριτα και δυνατα.

Εκαναν λοιπον μια βιβλο προδιαγραφων, που φαινεται πραγματικος εφιαλτης για οποιονδηποτε ειδικο της ακουστικης. Ηχητικη διαδωση διαταγων κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες. Επρεπε να σχεδιαστουν διανομεις (δηλαδη ηχεια) που να μπορουν να στελνουν απολυτα καθαρα και ευδιακριτα μυνηματα σε εκατονταδες μετρα πανω στο καταστρωμα οταν οι τουρμπινες ηταν σε λειτουργια για παραδειγμα και ακομα και οταν ενα αεροσκαφος απογειονοταν.
Το πλοιο σημειοτεων ειναι οσο τρια γηπεδα ποδοσφαιρου. Και οι συνθηκες ειναι αυτες της θαλασσας εως καταιγιδας υγρασιας αλατιου ανεμου κλπ...σε καθημερινη βαση.

Ανακυρηξαν λοιπον ανοιχτο διαγωνισμο προς τους εταιριες κατασκευαστριες ακουστικης και δεν βρεθηκαν πολλοι που να τολμησουν να ανταποκριθουν.

Το γαντι το σηκωσε ο Καμπας. Ηταν και θεμα τιμης μια και υπαρχει και κατι αλλο κοινο αναμεσα τους...ειναι και οι δυο γεννηματα της ιδιας πολης. Της Μπρεστ.

Και το επιτευγμα πραγματοποιηθηκε με πληρη επιτυχια.

Και κατι αλλο που περασε απαρατηρητο δυστυχως ακομα και εδω στη Γαλλια...τοσα αλλα σοβαρα απασχολουν τον κοσμο και τα μηντια καθημερινα.
Δεν το ηξερα, το εμαθα προσφατα.

Λιγο πριν τον χαμο του Κen Ishwata, εφυγε απο την ζωη ο Georges Cabasse στις δεκαεννια Νοεμβριου. Τεραστεια μορφη.

Georges_Cabasse.jpg
Πληρης χρονων (91 ετων)

χαχα με πρόλαβες!! κοίτα τι έγραφα!
Αν είναι το Chariew de Gaulle πυρηνικό αεροπλανοφόρο, η εταιρία
Cabasse τοποθέτησε ηχητικά συστήματα τύπου κόρνας, Waveguide,
υψηλής ευαισθησίας για μετάδοση ήχων.
Εκτιμώ ότι στο θορυβώδες περιβάλλον ενός αεροπλανοφόρου,
η μετάδοση εντολών είναι πολύτιμη.
Και η εταιρεία είχε κάνει έρευνα με κυρήθρες, (ναί της μέλισσας) στο υλικό
μεμβρανών των κώνων, την δεκαετία του 80 ανεβάζοντας την φήμη της.
Επίσης δεν μου φεύγει απο το μυαλό μία φωτογραφία από το haut Parleur
(φοβερό περιοδικό κλασσικής μουσικής με cd),
που οι Γάλλοι της Focal καλουπώνανε τους kevlar κώνους τών Woofers
σε γραμμή με ηλεκτρικά μάτια ψησίματος.
Η εξέλιξη από τα απλά ξεκινάει...
Και εμείς τι κάναμε?
Δεν στηρίξαμε την μοναδική κατασκευάστρια σοβαρών μεγαφώνων (Dynasonic)
Κρίμα...

δεν έχω 1ο.
και δεν λιγουρεύομαι το 6ψήφιο του Fremer :flipout:
αν είχα πολλά φράγκα, θα είχα ένα αντρικό με ανάρτηση όπως λένε τα παιδιά, (Linn ή thorens πχ), ένα κορυφαίο DD (το νεο SP10 είναι όνειρο), ένα απο βινύλιο μάζας (το μόνο που δεν θα'χει αποσπώμενο headshell), έχει η project ένα τέτοιο, δεν θυμάμαι μοντέλο και απο βραχίονες θα γινόταν ο κακός χαμός!
ακόμα χειρότερα με τις κεφαλές..
Α.. ξέχασα! και ένα απλό ΜΚ2 το οποίο θα άλλαζε armboard και βραχίονες σαν τα πουκάμισα!! βαμμένο σε φούρνο με ακρυλικο 2πλής, ίσως μπορντώ.
ξεχαρμάνιασμα κανονικό δηλαδή... :flipout:

edit.. αυτό που έχω τώρα θα το κράταγα,όσο και αν φαίνεται παράξενο!

Ξέχασες τις τροχαλίες, ένα Lenco, ή ένα Garrard δεν τα λιγουρεβεσαι;