Το chat του δικάναλου

Tα cd player στην χαμηλη κατηγορια τιμης παιζαν καλυτερα απο τα πικαπ.....τελεια και παυλα.-
Και απο εκει εκπορευτικε και αυτος ο μυθος.
Εμεις που ξεραμε δεν φαγαμε το παραμυθι ,αλλα ο κοσμος που αγοραζε τις πλαστικαδουρες πικαπ, επαθε πολιτισμικο σοκ απο την διαφορα.
Μου ειχαν κανει δωρο γαμου ενα πλαστικο πικαπ Phillips και μεχρι να παρω ενα Thorens (απο το makro παρακαλω σε τρομερη τιμη) ,ειχα φερει και ενα denon cdp απο ενα ταξιδι μου στην Γερμανια.
Εκει καταλαβα γιατι ο κοσμος λατρεψε το cd.
ΧΑΩΔΗΣ διαφορα στον ηχο.
Ο γαμπρος μου που ηδη ειχε ενα ΤD160 με ortofon mm κεφαλη,με παρακαλεσε να του παω το Denon να το ακουσουμε.
ΚΑΜΜΙΑ σχεση ο ηχος....κελαϊδαγε το Thorens.

Στη μαζα εμεινε οτι το cd ,επαιζε καλυτερ απο το πικαπ.

Και γω αυτό πιστεύω, όπως και ότι κάποια μοντέλα Thorens παλιά,έμοιαζαν ηχητικά με Σκοτσέζικα,με γεμάτο ήχο,'στρογγυλεύσεις',εύηχη συνοχή.μαζεμένα άκρα...
κάτι σαν Ariston ,Mantra,Alphason...

την έχω την ταινία σε dvd πολλά χρόνια. έχω δει την σκηνή ..δεν ξέρω πόσες φορές..
ακόμα απορώ γιατί την κόψανε! είναι απίστευτο σενάριο καθ'όλα ρεαλιστικό. ένας ακόμα λόγος που στεναχωρήθηκα ήταν ότι κόψανε το ρεσιτάλ ερμηνείας της guest star!
μεγάλη τύπισσα!
κάτι παρόμοιο είχα δει σε αγγελία για ηχεία Αρτεμις. είχα ήδη τα δικά μου και τα βλέπω σε εξεφτελιστική τιμή. παίρνω τηλ και η τύπισσα μου λέει,
-του τα πούλησα τόσο γιατί .. γ...ται!!
ήταν και rosewood γμτ ..το μαράζι μου...

Την κόψανε γιατί θα είχαν εγκεφαλικά στις αίθουσες!
Μάγκες καθίστε ήσυχα. Ακόμη και οι ταινίες τους δίνουν ιδέες! :flipout:

Την κόψανε γιατί θα είχαν εγκεφαλικά στις αίθουσες!
Μάγκες καθίστε ήσυχα. Ακόμη και οι ταινίες τους δίνουν ιδέες! :flipout:

Υπάρχουν και χειρότερα. Όποιος συλλέκτης έχει ατσαλένια νευρα ας δει το Kiss me Deadly του Robert Alldrich. Όταν πάω σπίτι θα ανεβάσω και κλιπ, αλλά σε σποιλερ.

Υπάρχουν και χειρότερα. Όποιος συλλέκτης έχει ατσαλένια νευρα ας δει το Kiss me Deadly του Robert Alldrich. Όταν πάω σπίτι θα ανεβάσω και κλιπ, αλλά σε σποιλερ.

Δε βρήκα κλιπάκι, βρήκα ολόκληρη την ταινία στο YouTube. Δείτε απο το 57' αλλά σας προειδοποιώ, είναι πολύ σπλάτερ.

Δεν χρειαζεται να το μεταφρασω...
Les Platines Vinyles les Plus DΕLIRANTES

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Περιποίησης" του Rega Planar 2 συνέχεια...
Μετά την αλλαγή ιμάντων, προμήθεια αλφαδακίων και προχώ προτρακτόρων, δίσκων τεστ κλπ για να έχει και κάποιο σασπένς η όλη διαδικασία, αλλά και μιαν υποδοχή που να της αξίζει, μπαίνουμε στο κυρίως θέμα, της κεφαλής:

Κατέφθασε και μπήκε στο στίβο για προθέρμανσηnag.jpg

Πισω απο τα μηχανηματα υπαρχουν οι ανθρωποι.

Μ'αρεσει οταν βλεπω βιντεο εστω, και εκ των εσω, που δειχνουν αυτη την πτυχη της συληψης, της εργασιας, της αφωσιωσης, οπου βλεπουμε και τους χωρους δημιουργιας, υλικων, διαδικασιων ... στα γρηγορα αλλα βλεπουμε.

Εδω ενα της Triangle

Επισης μ'αρεσει οταν βλεπω και τους δημιουργους καποιων προτζεκτ. Οπως εδω απο την Τriangle και παλι οσον αφορα την Australe...

watch

Στο επομενο βιντεο βλεπουμε ενα βιντεο με μια επισκεψη στο εργοστασιο του μεγαλυτερου κατασκευαστη ηχειων στην Μ.Βρετανια και ισως του κοσμου.
Την Bower & Wilkins.
Eπισκεψη με υποδοχη και συνοδεια απο τον ιδιο τον διευθυντη της Τεχνικης Διευθυνσης.
Εδω και για εγκυκλoπαιδικους λογους, ισως πρεπει να πουμε οτι ενα πολυ μεγαλο μερος Γαλλων ταλαντουχων επιστημονων, εχουν εκπατριστει στην Μ.Βρετανια.
Ετσι και ο Lionel Palhol που μας οδηγει και μας εξηγει απο την αρχη του Βιντεο. Αξιζει να πουμε οτι σε ποστα κορυφης της B&W βρισκονται 2 Λιονελ. :)
Messieurs, Lionel Nunney (Γενικος Διευθυντης) et Lionel Palhol (Τεχνικος Διευθυντης). (Προσφατα ο Lionel Nunney περασε στην McIntosh).

Το εργοστασιο ειναι διπλα στο περιφημο και ιστορικο Μπραϊτον.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Καρφωτός το πας Γεώργιε!
Πολύ στοχευμένες επιλογές!
Μπράβο!

Μιχάλη, μετά απο πολύ καιρό που είχα την "ησυχία" μου, έφτασε η ώρα (αναγκαστικά) για κάποιες αλλαγές. Για τη συγκεκριμένη κεφαλή, το "ψείρισα" πολύ πριν το αποφασίσω.
Θα δείξει.

Γιώργο, νομίζω ότι με το setup που έστησες είσαι πολύ πάνω σε ήχο σε σχέση με αυτά που έδωσες.
Σε αυτά τα λεφτά, εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο συνδυασμό.
Με ένα καλό phono και σωστό στήσιμο θα παίζει παπάδες.
Τη βελόνα μόνο να προσέχεις γιατί αν ζορίσεις το boron δεν λυγίζει, εξαφανίζεται!