Το chat του δικάναλου

Από...αλλού!
"#Ψάξε για λάδι σιλικόνης 300000 cst για σαζμάν στα καταστήματα μοντελισμού (λέω τα μυστικά μου αλλά δεν πειράζει...) Πάρε και 500000 cst να κάνεις μίξη αν χρειαστεί (αν το ένα κατεβαίνει αργά αλλά το άλλο γρήγορα #"

Περιμενε λίγο να το δει και ο φίλος vlad....ολο και κατι θα εχει αυτος να σου πει .

Να συνοψίσω με το playback μέσω Red Book,ότι σε 'εξασθενημένες' παλιές original Leizer ,αλλά και στις κινέζικες ρεπλίκες του κιλού,τα cds με το σήμα Copy Protection,παρουσιάζουν προβλήματα διόρθωσης και γενικά αναγνωσιμότητας..
Χθες δοκίμασα 4 cds ,αλλά και τώρα που πήρα σβάρνα cds με το σήμα Copy Protected σε όλα τα αναπαραγωγής αλλά και στα Cd-Rec που έχουν τα χρονάκια τους οι leizer ακούω ...διορθώσεις.
Να ναι ιδέα μου?
Θα δοκιμάσω σε γνωστού το Cd-Player που είναι ολοκαίνουριο.
Τα cds είναι όλα απ τα αγαπημένα και τα άκουγα με τις ίδιες πηγές πολλές φορές,πριν αλλάξω τις φθαρμένες leizer.
Δεν το κάνει βέβαια σ όλα τα τραγούδια,αλλά ενώ δεν έχει σημάδια ορατά...
Θυμάμαι ότι αυτό το Copy Protected είχε γίνει θέμα παλιά,όχι γιατί δεν επέτρεπε την ψηφιακή του αντιγραφή,αλλά για προβλήματα στο Play back..

Εδώ και ένα απ τα tricks για ripping Copied Protected..

https://www.wikihow.com/Copy-a-Copyprotected-CD

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Άρθρο περί Κεφαλών Ανάγνωσης του φίλου μου και μέλους του Φόρουμ J.I. Agnew alias Jesus . Δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του Copper Magazine της PS Audio στο οποίο αρθρογραφεί κάθε μήνα. Ας το διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται να καταλάβει σε βάθος τις κεφαλές ανάγνωσης.

https://www.psaudio.com/article/secrets-of-the-phono-cartridge-part-one/

Άρθρο περί Κεφαλών Ανάγνωσης του φίλου μου και μέλους του Φόρουμ J.I. Agnew alias Jesus . Δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του Copper Magazine της PS Audio στο οποίο αρθρογραφεί κάθε μήνα. Ας το διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται να καταλάβει σε βάθος τις κεφαλές ανάγνωσης.

https://www.psaudio.com/article/secrets-of-the-phono-cartridge-part-one/

Πολύ ενδιαφέροντα Γιώργο, ειδικά αυτά περί VTA

Γιώργο ο Ηλίας δεν είναι καθόλου τυχαίο άτομο. Είναι Μηχανολόγος και Μηχανικός Ήχου ανώτατης εκπαίδευσης και μουσικός επίσης. Είναι επίσης μέλος της AES (Audio Engineering Society) όπου δεν μπαίνεις αν δεν... Έκανα λίγη διαφήμιση στο φίλο μου αλλά το αξίζει με το παραπάνω νομίζω.

Για την ιστορια να σας αναφερω οτι εγραψα ενα δισκακι στην λειτουργεια data του Nero.
Eβαλα δυο αρχεια mp3, , ενα flac και 2 wav
Ως ωφειλε επαιξε νερακι τα 2 mp3, προσπερασε το flac σαν αγνωστο αρχειο και συνεχισε στα παρακατω 2 wav.
Αρα το Tascam οτι υποσχετε το κανει!!!

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Ετσι οπως τα καταλαβα εγω,χονδροειδεστατα λεω, τζαμπα καιει η λαμπα!
Αν λοιπον ισχυει το σκεπτικο μου ,μου αρεσει που ......"με την "σωστη¨ρυθμιση του vta εχεις αλλο πικαπ!!!!"
Τοσο λαθος ειμαι????

Για την ιστορια να σας αναφερω οτι εγραψα ενα δισκακι στην λειτουργεια data του Nero.
Eβαλα δυο αρχεια mp3, , ενα flac και 2 wav
Ως ωφειλε επαιξε νερακι τα 2 mp3, προσπερασε το flac σαν αγνωστο αρχειο και συνεχισε στα παρακατω 2 wav.
Αρα το Tascam οτι υποσχετε το κανει!!!

Πολύ ενδιαφέρον...από ήχο?Βλέπεις να αναβαθμίζεται από καλό Dac,π.χ. Myteck, συνδέεται coaxial,ή με ethernet?
Τα flac μέσω Eac copied,ή Nero Music?
Άκουσες κάποιο Cd με Copy Protector περιόδου αρχών δεκαετίας 00ς?

Δυστυχώς το θέμα με τους μηχανισμούς ανάγνωσης των cd players είναι κάτι που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.Σε κάποια φταίει το laser ,σε κάποια είναι θέμα κακής σταθεροποίησης-ευθυγράμμισης της κεφαλής ή και κακής λίπανσης του μηχανισμού.Αναλόγως των συνθηκών φύλαξης του μηχανήματος μπορεί να θολώνει ο φακός από υγρασία κλπ με αποτέλεσμα προβληματική ανάγνωση. Αυτό πάλι μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους ,μιλάμε για Λερναία Ύδρα.
Λές να αλλάξω τον μηχανισμό αλλά δεν είσαι σίγουρος τι θα παραλάβεις και θα βάλεις...
Μπέρδεμα.
Από ολά τα drives που είχα (βάζω και τα cdrom μέσα) πιο αξιόπιστο έχει αποδειχθεί ένα Plextor του 2000 ...ακόμα δουλεύει σαν καινούργιο.
Για πιο μοντέλο Tascam μιλάμε? Χωρίς εξωτερικό DAC έχει ανεκτό ήχο?

Από...αλλού!
"#Ψάξε για λάδι σιλικόνης 300000 cst για σαζμάν στα καταστήματα μοντελισμού (λέω τα μυστικά μου αλλά δεν πειράζει...) Πάρε και 500000 cst να κάνεις μίξη αν χρειαστεί (αν το ένα κατεβαίνει αργά αλλά το άλλο γρήγορα #"

Περιμενε λίγο να το δει και ο φίλος vlad....ολο και κατι θα εχει αυτος να σου πει .

Ευχαριστω θερμα!
Για να δουμε τι θα πει και ο vlad:operator:

"#Ψάξε για λάδι σιλικόνης 300000 cst για σαζμάν στα καταστήματα μοντελισμού

Μ ένα τέτοιο λιπαίνω σε κάποια σημεία τους αερογράφους μου και βάζω στο Pink Triangle,καθ υπόδειξιν του H.E.S όσο αφορά το πλατό.

Δυστυχώς το θέμα με τους μηχανισμούς ανάγνωσης των cd players είναι κάτι που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.Σε κάποια φταίει το laser ,σε κάποια είναι θέμα κακής σταθεροποίησης-ευθυγράμμισης της κεφαλής ή και κακής λίπανσης του μηχανισμού.Αναλόγως των συνθηκών φύλαξης του μηχανήματος μπορεί να θολώνει ο φακός από υγρασία κλπ με αποτέλεσμα προβληματική ανάγνωση. Αυτό πάλι μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους ,μιλάμε για Λερναία Ύδρα.
Λές να αλλάξω τον μηχανισμό αλλά δεν είσαι σίγουρος τι θα παραλάβεις και θα βάλεις...
Μπέρδεμα.
Από ολά τα drives που είχα (βάζω και τα cdrom μέσα) πιο αξιόπιστο έχει αποδειχθεί ένα Plextor του 2000 ...ακόμα δουλεύει σαν καινούργιο.
Για πιο μοντέλο Tascam μιλάμε? Χωρίς εξωτερικό DAC έχει ανεκτό ήχο?

Και κακής τροφοδοσίας απ τους μικρούς πυκνωτές..
Όμως επειδή υποτίθεται ζούμε στην ψηφιακή εποχή,γι αυτό τρελαίνεσαι..
Έλειπα Εξωτερικό ένα μήνα και όταν ήρθα δεν διάβαζε κανένα απ τα 3 players που έχω αλλάξει leizer...μάλλον επειδή είχα κατεβάσει ασφάλειες και ήταν Off.

To αναλογικό όμως ,έκανε το καθήκον του..αλλάζω την βελόνα της Shure και με ξελασπώνει ...μουσικά..με 35 ευρώ.
Τελικά αφού τα είχα για 3 ημέρες στο ON ,ελέησαν να διαβάσουν τα original discs και σιγά-σιγά τις κόπιες 1 Χ 1.

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Από...αλλού!

Ευχαριστω θερμα!

τα είπε όλα ο AUDIOLYTIC ρε παιδιά με το λίνκ που έβαλε.
τι cSt θες και δεν έχει...
τώρα διαβάζω το λίνκ του geovar ..τα γραφόμενα του Ηλία δλδ που ναι μεν είναι γνωστά στους πικαπάδες που αγαπούν το αντικείμενο, αλλά πάντα μ'αρέσει να τα ξανα και ξαναδιαβάζω
:popcorn:

To αναλογικό όμως ,έκανε το καθήκον του..αλλάζω την βελόνα της Shure και με ξελασπώνει ...μουσικά..με 35 ευρώ.
Τελικά αφού τα είχα για 3 ημέρες στο ON ,ελέησαν να διαβάσουν τα original discs και σιγά-σιγά τις κόπιες 1 Χ 1.[/QUOTE]

ποια shure mister;;;

Τελικά αφού τα είχα για 3 ημέρες στο ON ,ελέησαν να διαβάσουν τα original discs και σιγά-σιγά τις κόπιες 1 Χ 1.

ποια shure mister;;;[/QUOTE]

Έχω και την V15,αλλά τώρα μιλούσα για την M75

https://images.search.yahoo.com/sea..._record_surface%2C_side_view.JPG&action=click

Παράγγειλα αυτήν την βελόνα που μου έστειλες Link πέρσι...
Έχω καμιά δεκαριά ακόμα,αλλά πολλές κουτσουρεμένες..δεν το χω ,όση εξάσκηση και να κάνω με τα 'ενεργειακά',τόσα χρόνια.
Κρίμα πάντως που ξέφυγαν οι S.A.S.
Η 75 είναι στο γνωστό κλίμα των Shure...
Πριν λίγο διάβαζα τμήματα από κάτι άρθρα του Hi-Fi News,εποχή 1967/8/9 ,από γνωστό..από τότε είχαν εκφράσει απορίες για την αντίσταση,ενδοτικότητα,έξοδο,ευαισθησίες κ.λ.π.χονδρικά με το fullness που 'εκπέμπει'.

https://www.youtube.com/watch?v=zBbFPFGA2NY

Είμαι σίγουρος ότι ο Πάνος πρέπει να ξέρει.
Το έχω δει κάποτε τοποθετημένο σε headshell με goldring,σε κάποιο στούντιο.
Γενικά ήταν ένα προτεινόμενο gudget ειδικά απ το Hi Fi World και τον Noel Koenwod.

ποια shure mister;;;

Έχω και την V15,αλλά τώρα μιλούσα για την M75

https://images.search.yahoo.com/sea..._record_surface%2C_side_view.JPG&action=click

Παράγγειλα αυτήν την βελόνα που μου έστειλες Link πέρσι...
Έχω καμιά δεκαριά ακόμα,αλλά πολλές κουτσουρεμένες..δεν το χω ,όση εξάσκηση και να κάνω με τα 'ενεργειακά',τόσα χρόνια.
Κρίμα πάντως που ξέφυγαν οι S.A.S.
Η 75 είναι στο γνωστό κλίμα των Shure...
Πριν λίγο διάβαζα τμήματα από κάτι άρθρα του Hi-Fi News,εποχή 1967/8/9 ,από γνωστό..από τότε είχαν εκφράσει απορίες για την αντίσταση,ενδοτικότητα,έξοδο,ευαισθησίες κ.λ.π.χονδρικά με το fullness που 'εκπέμπει'.[/QUOTE]

πόσο σου πήγε η βελόνα της Μ75;; θυμάσαι;;

Ευχαριστω θερμα!

Οταν χρειαστηκε προσφατα να κανω το ιδιο για μηχανισμο βραχιονα,χρησιμοποιησα 200000 cst στα κινουμενα σημεια και λιγο στα τοιχωματα του πιστονιου.
Καλυτερα θα ηταν αν μπορεις να ξηλωσεις τον μηχανισμο και να καθαρισεις το παλιο λαδι σιλικονης και μετα να βαλεις το καινουργιο.Αν βαλεις πολυ δεν θα κατεβαινει.